FAN FICTION #54: Τα κορυφαία παιχνίδια για κινητά Android του περασμένου φθινοπώρου

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2017 22:51

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την εποχή που τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελούνταν από ξύλινα κουτιά με τεράστιες οθόνες που μας έτρωγαν τα κέρματα στα «ουφάδικα».

Ακόμα και η εποχή των παιχνιδιών σε υπολογιστές και σε κονσόλες αρχίζει να ξεθωριάζει μπροστά στα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας (VR Gaming), που γίνονται όλο και πιο προσιτά στους μοντέρνους παίκτες.
Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία των παικτών εξακολουθεί να δείχνει προτίμηση στο πιο βολικό μέσο για αυτούς, τα κινητά τηλέφωνα και τα τάμπλετ.
Όπως κάθε τρίμηνο, έτσι και τώρα η Google έδωσε στη δημοσιότητα την περίφημη λίστα της με τα καλύτερα παιχνίδια που εμφανίστηκαν στο Google Play τη σεζόν που μας πέρασε, σύμφωνα πάντα με τον αριθμό των χρηστών που τα εγκατέστησαν στα κινητά τους. Ας δούμε μερικά από αυτά:

 

car1

 

Asphalt 8: Airborne
Το 8ο παιχνίδι της σειράς Asphalt αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της επιτυχίας της εταιρίας στον χώρο των κινητών. Η νεότερη έκδοση έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και έχει κλέψει τις καρδιές των παικτών σε όλο τον κόσμο.
Το Asphalt είναι ένα από τα πρώτα αγωνιστικά  παιχνίδια που εφαρμόζει την καινοτομία του χειρισμού «tilt-shift», όπου χειρίζεσαι το όχημά σου απλώς κουνώντας το κινητό προς τη σωστή κατεύθυνση. Η ιδέα αυτού του μηχανισμού, αν και πρωτότυπη, χρειάζεται αρκετές διορθώσεις ακόμη, αλλά οι φανατικοί οπαδοί του παιχνιδιού έχουν εμπιστοσύνη στην κατασκευάστρια εταιρία και αναμένουν στο κοντινό μέλλον κάτι πιο εύχρηστο.
Το δυνατό χαρτί, όμως, του παιχνιδιού αυτού, αποτελούν τα ρεαλιστικά γραφικά του, που μετατρέπουν κάθε εικόνα του σε έναν τρισδιάστατο πίνακα ζωγραφικής.

 

bub1

 

Bubble Witch 3 Saga
Πολλοί θυμούνται τις προηγούμενες εκδόσεις του, την εποχή που μεσουρανούσαν τα παιχνίδια του Facebook. Η τρίτη έκδοση του παιχνιδιού είναι διαθέσιμη και για κινητά, και ο παίκτης καλείται να βοηθήσει τη μάγισα Stella να σώσει τους φίλους της από την κακιά γάτα Wilbur μέσα από ένα παζλ που αρκετοί από εμάς παίξαμε σε άπειρες παραλλαγές στο παρελθόν.
Αν και φαίνεται απλό για όσους δεν έχουν ξαναπαίξει κάτι παρόμοιο, το παιχνίδι αυτό απαιτεί ικανότητες στρατηγικής και γρήγορα αντανακλαστικά από τους παίκτες που θα προσπαθήσουν να ενώσουν τις πολύχρωμες μπάλες για να περάσουν στις επόμενες πίστες του παζλ.

 

 

cat1

 

Castle Creeps TD
Ένα από τα πλέον δημοφιλή παιχνίδια στρατηγικής για κινητά. Αποστολή σου εδώ είναι να υπερασπιστείς το κάστρο σου από τις ορδές των εχθρών, ετοιμάζοντας παγίδες και έξυπνα σχέδια άμυνας.
Η δυσκολία του παιχνιδιού αυξάνει συνεχώς, προσφέροντας στον παίκτη μοναδικές ευκαιρίες να ξεδιπλώσει τα ταλέντα και τη φαντασία του.

 

 

cra1

 

Crab War
Ο «πόλεμος των καβουριών» μαίνεται στα κινητά μας, και είναι αρκετά εντυπωσιακός.
Φτιάχνεις τον δικό σου στρατό από καβούρια όλων των ειδών και όλων των χρωμάτων, και προσπαθείς να απωθήσεις τις αντίπαλες στρατιές, σε ένα παιχνίδι παρόμοιο με το προηγούμενο της λίστας.

 

 

crat

 

Crash of Cars
Ένα άκρως εθιστικό και γρήγορο παιχνίδι για κινητά, από τη Not Doppler.
Ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια του 2017, το Crash of Cars εγγυάται πως θα κάνει αρκετούς παίκτες να μην το αφήνουν εύκολα από τα χέρια τους.

 

 

dan1

 

Dan the Man
Το παιχνίδι αυτό δεν είναι καινούριο, μιας και το 2016 είχε βραβευθεί ως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς.  Παρόλα αυτά, η Google το συμπεριέλαβε και αυτό στη λίστα της για πολλούς και διάφορους λόγους.
Με την αστεία ιστορία του και τον εύκολο χειρισμό του, το παιχνίδι αυτό εξακολουθεί να ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς παίκτες.

 

• Του Γιάννη Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass