ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΑΫΠΝΙΑ, ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…

Γυαλιά διά πάσαν νόσον!

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2018 19:10

Γυαλιά δια πάσαν νόσον!Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι δημιουργήθηκαν φακοί επαφής που παρακολουθούν τα επίπεδα του σακχάρου και προβάλουν τα αποτελέσματα κυριολεκτικά μπροστά τα μάτια του χρήστη τους ώστε να δρα αναλόγως.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Northwestern στις ΗΠΑ διεξάγονται δοκιμές σε ένα ζευγάρι γυαλιών που βοηθά στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2. Τα γυαλιά που ονομάζονται Re-Timer δημιουργήθηκαν αρχικά για να αντιμετωπίσουν την αϋπνία και το τζετ λαγκ. Τα γυαλιά τέσσερα μικροσκοπικά λαμπάκια LED και ρίχνουν έντονο λευκό φως στα μάτια το πρωί με στόχο να αυξηθούν τα επίπεδα ινσουλίνης και να μειωθούν τα επίπεδα του σακχάρου. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ύπνου τα γυαλιά παράγουν πράσινο φως.
Η ισραηλινή εταιρεία Spoton Therapeutics’ δημιούργησε ένα ζευγάρι γυαλιά οι φακοί των οποίων έχουν μικροσκοπικά τετραγωνάκια τοποθετημένα στην περιφερειακή όραση ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με ζαλάδες και ιλίγγους. Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι τα γυαλιά αυτά βοηθούν τους ασθενείς να διατηρούν την ισορροπία τους όταν εμφανίζεται το πρόβλημα. Πραγματοποιούνται δοκιμές των γυαλιών στο Ιατρικό Κέντρο Meir στο Ισραήλ και μέχρι στιγμής δείχνει ότι όχι μόνο βοηθά τους ασθενείς να στέκονται όρθιοι αλλά να εξαφανίζουν τα συμπτώματα όταν αυτά εμφανίζονται.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο δημιούργησαν ένα ζευγάρι γυαλιών που απευθύνονται σε όσους θέλουν να κάνουν... δίαιτα ή καλύτερα σε όσους θέλουν να διατηρούν σε καλή κατάσταση την σιλουέτα τους. Τα γυαλιά ενσωματώνουν τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για να παρουσιάζουν την εικόνα των φαγητών και των τροφών γενικότερα κατά 50%. Τα Metacookie+ όπως ονομάζονται τα γυαλιά αυτά δημιουργήθηκαν βασιζόμενα στην θεωρία ότι η αίσθηση ότι έχουμε χορτάσει επηρεάζεται εν μέρει από ότι βλέπουμε μπροστά μας και ο εγκέφαλος μπορεί να ξεγελαστεί και να πιστέψει ότι έχουμε καταναλώσει μεγαλύτερες ποσότητες τροφής από όσες στην
πραγματικότητα έχουμε φάει. Τα γυαλιά παράγουν επίσης διάφορες οσμές έτσι ώστε όταν τρώει κάποιος π.χ ένα μπισκότο οι γευστικοί του κάλυκες να νομίζουν ότι έχει φάει πολλά και διαφορετικών γεύσεων μπισκότα και να στέλνουν στον εγκέφαλο σήματα πληρότητας.
Γυαλιά που ενσωματώνουν τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας δημιούργησαν και ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέλ Αβίβ στο Ισραήλ με στόχο την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου του Πάρκινσον. Τα γυαλιά αυτά προσπαθούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να περπατούν σταθερά, να αποφεύγουν διάφορα εμπόδια που βρίσκονται στην πορεία τους κλπ.
Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα ζευγάρι γυαλιών που προβάλουν σε ασθενείς με εγκαύματα τρισδιάστατες εικόνες ώστε να αποσπάται η προσοχή τους κατά την διάρκεια της αλλαγής των γαζών και να λαμβάνουν λιγότερα αναλγητικά φάρμακα. Σε δοκιμές που έγιναν με τα γυαλιά αυτά σε κλινική εγκαυμάτων στο Ορεγκον διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς που χρησιμοποιούσαν τα γυαλιά χρειάστηκαν 40% λιγότερα αναλγητικά φάρμακα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass