ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Κατασκεύασαν σπίτι με 3D εκτυπωτή!

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 16:25

Η πρώτη στον κόσμο κατοικία που κατασκευάσθηκε επί τόπου, όχι από οικοδόμους αλλά από ένα ρομποτικό τρισδιάστατο εκτυπωτή, δημιουργήθηκε στη Ναντ της Γαλλίας και περιμένει τους πρώτους ενοίκους της να εγκατασταθούν τον Ιούνιο.


Είναι ένα σπίτι 95 τετραγωνικών με πέντε δωμάτια, που δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ναντ, του αρχιτεκτονικού γραφείου TICA, των γαλλικών εταιρειών Bouygues και Lafarge Holcim και του δημοτικού οργανισμού στέγασης της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος Yhnova.
Ο ρομποτικός εκτυπωτής BatiPrint3D χρησιμοποίησε ένα πολυμερές υλικό που μπορεί να αντέξει για έναν αιώνα τουλάχιστον, προκειμένου να δημιουργήσει κούφιους τοίχους, που μετά γεμίστηκαν με τσιμέντο. Η τρισδιάστατη εκτύπωση διήρκεσε μόνο 18 μέρες και το κόστος ανήλθε σε περίπου 4.000 δολάρια, αποδεικνύοντας ότι οι τεχνολογίες προσθετικής κατασκευής μπορούν πλέον να παράγουν φθηνές κατοικίες. Το σπίτι σε σχήμα Υ είναι επίσης «έξυπνο», καθώς διαθέτει πολλούς ηλεκτρονικούς αισθητήρες που παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, την υγρασία, τη θερμοκρασία, την αντοχή των κατασκευαστικών υλικών κ.ά. Επίσης καταγράφουν και αξιολογούν τις θερμικές ιδιότητές του κτιρίου, ώστε να μειώνεται το ενεργειακό κόστος για τους ενοίκους.
«Είναι αυτό το μέλλον; Είναι μια λύση και μια ενδιαφέρουσα κατασκευαστική πρόταση, επειδή δημιουργούμε το σπίτι άμεσα και επιτόπου, ενώ χάρη στο ρομπότ είμαστε σε θέση να φτιάξουμε τοίχους με πολύπλοκα σχήματα», δήλωσε ο καθηγητής Μπενουά Φουρέ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.
Στο σπίτι θα μείνει μια οικογένεια της πόλης που δικαιούται κοινωνική στέγαση. Οι αρχές της Ναντ σχεδιάζουν να φτιάξουν και άλλα τέτοια σπίτια για να τα παραχωρήσουν σε οικογένειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass