ΤΑ SMARTPHONES ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ

Kινητά τηλέφωνα... ιατρικά κέντρα

Δημοσίευση: 22 Απρ 2018 16:53

Όπως έγινε γνωστό η Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων του αμερικανικού στρατού (DARPA) χρηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας ιατρικής παρακολούθησης μέσω των κινητών τηλεφώνων. Η DARPA έδωσε πέντε εκατ. δολάρια στην εταιρεία Kryptowire για να αναπτύξει ένα λογισμικό που θα συλλέγει και θα αναλύει δεδομένα από τις κάμερες και τους διαφόρους αισθητήρες των κινητών τηλεφώνων (π.χ βηματομετρητές, αισθητήρες φωτός, αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων κ.α).


Το σύστημα αυτό αναπτύσσεται για να παρακολουθείται μέσω των κινητών τηλεφώνων η κατάσταση της υγείας των στρατιωτών όταν αυτοί βρίσκονται σε αποστολές ή στο πεδίο των μαχών.
Το σύστημα θα κάνει συνεχώς διαφόρων ειδών ιατρικές μετρήσεις ενώ επίσης θα αναζητά και βιοδείκτες με στόχο να εντοπίζεται η ύπαρξη κάποιας πάθησης πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα συμπτώματα.
Βέβαια όπως συμβαίνει συνήθως τέτοιες τεχνολογίες δεν παραμένουν για πολύ καιρό εγκλωβισμένες μέσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και γρήγορα βρίσκουν τον δρόμο τους στην αγορά.
Ετσι αν το σύστημα αυτό αναπτυχθεί, αργά ή γρήγορα θα μετατραπεί και αυτό σε ένα δημοφιλές... app.
Οι ειδικοί σημειώνουν όμως ότι η λειτουργία μιας τέτοιας εφαρμογής στα κινητά μας τηλέφωνα εκτός από τις θετικές της πλευρές κρύβει και κινδύνους.
Αν κάποιος με οποιονδήποτε τρόπο (φίλος ή συγγενής, χάκερ, κλέφτης) αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνο ενός χρήστη αυτής της εφαρμογής θα έχει αυτόματα και πρόσβαση στα ιατρικά του δεδομένα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass