Auto moto

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2018 20:00

H FIA απαγόρεψε τα winglets της Ferrari

Είναι κοινή πρακτική των ομάδων στον μαγικό κόσμο της Formula 1, να προσπαθούν να διευρύνουν τα όρια των κανονισμών, εντοπίζοντας ευφάνταστους τρόπους αξιοποίησης όσων λένε και όσων δεν λένε αυτοί.

Όπως ακριβώς έκανε η Ferrari με τα winglets και τους καθρέφτες που εφάπτονταν στο halo των μονοθεσίων της στην Ισπανία. Παρότι η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού επέτρεψε τη χρήση τους στον αγώνα της Καταλονίας, κατέστησε άμεσα σαφές στην ιταλική ομάδα πως η εν λόγω λύση, δεν θα γίνει αποδεκτή στον επόμενο αγώνα, στις 27 Μαΐου στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Ο τεχνικός έφορος της FIA, Charlie Whiting, εξήγησε πως η τοποθέτησή τους εκεί αποτέλεσε μία ελεύθερη ερμηνεία του γράμματος του νόμου, με τη Ferrari να υποστηρίζει πως εκεί είναι πιο σταθεροί οι καθρέφτες ενώ η ομοσπονδία πως στόχος είναι η επίτευξη αεροδυναμικού πλεονεκτήματος. Παράλληλα, ο Βρετανός τόνισε πως υπήρξαν αρκετές ερωτήσεις σχετικά από άλλες ομάδες και πως η FIA έστειλε σχετικές διευκρινήσεις, παραδεχόμενος πως παρότι αυτή η λύση δεν έρχεται σε άμεση αντίθεση με τους τεχνικούς κανονισμούς, απαγορεύτηκε.

 

Στην Ευρώπη το αγωνιστικό Honda NSX GT3

Στις 24 ώρες του Spa θα συμμετάσχει το αγωνιστικό Honda NSX GT3, σηματοδοτώντας παράλληλα και την επιστροφή της ιαπωνικής μάρκας στον αγώνα μετά από 18 χρόνια. Το νέο Honda NSX GT3 θα συμμετάσχει στις 24 ώρες του Spa που θα διεξαχθούν στα τέλη Ιουλίου και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία Pro-Am με την ομάδα της Castrol Racing Honda. Είναι η πρώτη φορά που η Honda μετέχει στον αγώνα από το 2000 και η πρώτη για το NSX από το 1993. Πρόκειται για το ίδιο αγωνιστικό NSX GT3 που μετέχει υπό τη σκέπη της Acura στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα IMSA. Στην Ευρώπη, το NSX GT3 συμμετέχει στο Πρωτάθλημα ADAC GT με τη γερμανική ομάδα Schubert.

Το αγωνιστικό Honda NSX χρησιμοποιεί για την κίνησή του τον ίδιο, 3.5 lt. twin-turbo V6 κινητήρα βενζίνης του «επιβατικού» NSX, φέρει όμως όλες τις απαραίτητες αλλαγές και βελτιώσεις σε αμάξωμα, ανάρτηση, εσωτερικό, κιβώτιο κ.ο.κ., που απαιτούνται για την «αγωνιστική» του καριέρα.

Την ευθύνη για την εξέλιξή του έχει η JAS Motorsport, η οποία θα προσφέρει και την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη για τον αγώνα του Spa.

 

Marquez και Honda δείχνουν τον δρόμο…

MARQUEZ1

Μπορεί το MotoGP της Γαλλίας να ήταν ένας ακόμα αγώνας που ειδικά στους πρώτους του γύρους είδαμε πολλές αλλαγές θέσεων στην κορυφή, ωστόσο έφερε για τα καλά σε θέση ισχύος τον Marc Marquez! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής στην πίστα του Μαν, έκανε το τρία στα τρία και έτσι όχι μόνο έχει ανακάμψει από το μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν αλλά έχει χτίσει και σημαντική διαφορά! Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda είναι 36 πόντους μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο, με τις διαφορές μετά ανάμεσα στους δύο εργοστασιακούς αναβάτες της Yamaha, τον pole man στη Γαλλία Johann Zarco της Yamaha Tech 3 και τον Danilo Petrucci της Pramac Ducati, να είναι πολύ μικρές!

Μετά τη νίκη στη Γαλλία την πρώτη του γεύση από μονοθέσιο της F1 θα πάρει ο Marc Marquez, ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Τις ιδιωτικές δοκιμές τις διοργανώνει η Red Bull και θα λάβουν χώρα τον ερχόμενο μήνα στην Αυστρία. Μαζί με τον Marquez θα είναι ο ομόσταυλός του στη Repsol Honda, Dani Pedrosa, και ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Motocross, Tony Cairoli.

Το τεστ θα γίνει στις 5 και 6 Ιουνίου και οι τρεις τους θα βρεθούν σε λίγες ημέρες στα κεντρικά της Red Bull F1 για να ρυθμιστούν οι θέσεις τους και να κάνουν προσομοιώσεις. Τον περασμένο Δεκέμβρη, τόσο ο Marquez όσο και ο Pedrosa είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια Formula 3 στην Honda Thanks Day στο Motegi. Στο παρελθόν μονοθέσιο της F1 έχει οδηγήσει ο Jorge Lorenzo και περισσότερες φορές από κάθε άλλον οδηγό MotoGP ο Valentino Rossi.

 

Οι πρώτες σε πωλήσεις στην Ευρώπη

Ανακοινώθηκαν οι επίσημες πωλήσεις νέων αυτοκινήτων για την Ευρώπη τον Απρίλιο, κατά τον οποίο η αγορά έκλεισε με αύξηση κοντά στο 10%. Δείτε ποιες είναι οι πρώτες σε πωλήσεις μάρκες της Ηπείρου μας, αλλά και ποιες είναι οι μεγαλύτερες αγορές. Στα 1.348.669 νέα αυτοκίνητα έκλεισαν οι πωλήσεις στην Ευρώπη (E.E. +Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία) τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 9,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο Απρίλιο. Μετά από αυτή την επίδοση, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στο Α’ τετράμηνο του έτους έφτασαν στα 5.631.331 οχήματα, γυρίζοντας σε θετικό πρόσημο συγκριτικά με το 2017 (+2,6%).Οι κερδισμένοι του Απριλίου ήταν η Jeep (+74,8%), η smart (+62,5%) και η DS (+44,5%), ενώ πολύ καλά τα πήγαν τον περασμένο μήνα και η Jaguar(+35,9%), η SEAT (+25,8%), η Dacia (+24,5%) και η VW (+19,6%).

Στις μάρκες, η VW με 611.575 πωλήσεις στο 4μηνο είναι η πρώτη μάρκα της Ευρώπης (+8,2% σε σχέση με πέρσι), ενώ έπονται η Ford με 383.720 πωλήσεις (-1,2%) και η Renault με 377.383 πωλήσεις (-0.7%). Η πρώτη σε πωλήσεις μη Ευρωπαϊκή εταιρεία είναι η Toyota με 249.482 αυτοκίνητα. Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα των μαρκών στην Ευρώπη το 2018:

1. VW: 611.575 πωλήσεις

2. Ford: 383.720 πωλήσεις

3. Renault: 377.383 πωλήσεις

4. Peugeot: 351.708 πωλήσεις

5. Opel: 317.471 πωλήσεις

6. Mercedes: 288.987 πωλήσεις

7. Audi: 274.326 πωλήσεις

8. Fiat: 268.645 πωλήσεις

9. BMW: 263.435 πωλήσεις

10. Skoda: 250.755 πωλήσεις

Οδηγός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass