Αναμενόμενο

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2018 19:45
*ΜΠΟΡΕΙ να κυβερνούν αριστεροί αλλά πάλι κανονικά έπεσε και φέτος ο Σταυρός στον Πηνειό. Ελεγμένο.  Ζ. *ΜΠΟΡΕΙ να κυβερνούν αριστεροί αλλά πάλι κανονικά έπεσε και φέτος ο Σταυρός στον Πηνειό. Ελεγμένο. Ζ.

*ΠΑΛΙ άνοιξη; Πολύ παιχνιδιάρης ο χειμώνας φέτος. Διαρκώς στο κρυφτούλι κι άντε να τον βρεις.

Εντελώς φυσιολογικές για την εποχή όμως οι τόσο καλές μέρες. Δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, είναι οι Αλκυονίδες πια…

Ζ.

 

Νέος δρόμος

*ΝΕΟΙ ορίζοντες ανοίγονται για το αγροτικό κίνημα. Δεν πρόλαβε να εγκαινιαστεί καλά-καλά ο Ε 65, ο αυτοκινητόδρομος από Λαμία προς Τρίκαλα, και να, αναγγέλθηκε μπλόκο με τρακτέρ. Νέος δρόμος, νέο μπλόκο. ‘’Απ’ παν’ ίσα μι κατ’’’, απ’ θα ‘λεγε κι η Βαγγέλτς η Μπούτας.

Ζ.

 

Μαθητής;

*- ΠΩ ρε παιδί μου… Πεντακόσιες χιλιάδες φόρο; Ρε σεις είναι πάρα πολλά λεφτά, μισό εκατομμύριο στην Εφορία;

Δεν μιλούσε για κάποιον φοροφυγά ή για μεγαλοεπιχειρηματία. Έλεγε για τον Λαρισαίο υπερτυχερό του Τζόκερ. Στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ, με 20% φορολόγηση, πάει καταστράφηκε ο άνθρωπος.

***

*ΟΠΩΣ ήταν αναμενόμενο, βούιξε ο τόπος για το ποιος μπορεί να κέρδισε τόσα λεφτά. Με το δελτίο των 50 λεπτών που έπαιξε στο πρακτορείο Γαλάνη, στο ισόγειο του Μεγάρου των Δικηγόρων. Όλη η Λάρισα το συζήτησε αλλά δεν θα μαθευτεί, αφού κανένας δεν ρισκάρει να αποκαλύψει ότι ξαφνικά έγινε πλούσιος. Ο ΟΠΑΠ διασφαλίζει ως γνωστόν την ανωνυμία, οπότε…

***

*ΚΙ όμως η υπόθεση με τον υπερτυχερό της Λάρισας φαίνεται να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Και όμορφη. Όποιος μέσος άνθρωπος και να κέρδιζε δηλαδή, πόσο μάλλον που πιθανολογείται ότι πρόκειται για μαθητή. Ένα Λαρισαίο έφηβο που δοκίμασε, απογευματάκι Κυριακής με μισό ευρουλάκι και τίναξε την μπάνκα στον αέρα. (Δεν πειράζει αν είναι ανήλικος, η ανάληψη των κερδών θα γίνει κανονικά, μείον ο φόρος εντάξει, από τον ίδιο ή τους γονείς του.)

Ζ.

 

Ομοθυμαδόν

*ΝΑ που μπορεί να γίνει. Ποιος θα το πίστευε. Να υπάρξει ομοψυχία ακόμη και για την τάλαινα ΕΡΤ, την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα κατά καιρούς κρατική τηλεόραση. Σύμπασα η Βουλή αποδέχθηκε την πρόταση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά να αναλάβει πρόεδρος της ΕΡΤ ο Χρήστος Λεοντής, από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Καμία αντίρρηση, καμιά αρνητική ψήφος στη Βουλή. Ούτε μία. Απλώς ΝΔ και ΚΚΕ ψήφισαν ‘’παρών’’, όλα τα υπόλοιπα κόμματα υπέρ. Σημείο των καιρών; (Ότι η χώρα μπορεί να βγει από την ‘’Καταχνιά’’, να περάσει στην ‘’Ανάσταση Ονείρων’’…)

Ζ.

 

Παράγινε

*ΕΧΕΙ παραγίνει το κακό εκεί στην Αιόλου. Ο δρόμος ή θα πρέπει να γίνει διπλής κατεύθυνσης, ή να αρχίσει να υπάρχει καθημερινή αστυνόμευση καθώς ο κίνδυνος για ατύχημα ελλοχεύει. Οι παρανομούντες οδηγοί που κινούνται ανάποδα στο μονόδρομο συχνό φαινόμενο. Οδηγοί που κινούνται σωστά αλλά και πεζοί κινδυνεύουν, καθώς δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί εκείνων που αποφασίζουν να μπουν ανάποδα. Χθες το πρωί, δύο ΙΧ έπεσαν μούρη με μούρη. Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον οδηγό που εισήλθε ανάποδα, εκείνη έδωσε την εξής επική απάντηση «Μένω εδώ, για 100 μέτρα να κάνω ολόκληρο τετράγωνο;».

Ναι θα έπρεπε να ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή. Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι ακόμη και για 100 μέτρα το κακό δεν μπορεί να γίνει; Ας το κοιτάξουν σοβαρά οι αρμόδιοι, πριν να είναι αργά.

Ν.Π.

 

Άμα κεδίσουμε

*ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΙ όπως όλοι από το μεγάλο ποσό του Τζόκερ που έπεσε στην πόλη, συζητούσαν αποβραδίς το ζευγάρι των Λαρισαίων κι έλεγαν τα κλασικά. «Πρώτο πράγμα άμα κερδίσουμε, αύριο δεν θα πάω στη δουλειά» και τέτοια.

Το πρωί, το πιτσιρίκι ετοιμαζόταν για τον παιδικό.

-Μαμά, να παίξουμε Τζόκελ…

-Ναι παιδάκι μου, ναι…

-Τώλα, τώλα όμως.

-Γιατί βιάζεσαι;

-Άμα κεδίσουμε μαμά, ε α πάω κολείο. (Έπρεπε να χαρεί τώρα εκείνη; Που το παιδί βλέπει το ‘’κολείο’’ του σοβαρά, επαγγελματικά…)

Ζ.

 

Ποιο διάβασμα...…

*ΕΦΤΑΣΕ καιρός για διάβασμα πάλι, αλλά πού οι Λαρισαίοι φοιτητές…

- Πλησιάζει Εξεταστική ρε συ και μ’ έχει πιάσει μια τάση.

- Για διάβασμα;

- Φυγής.

***

*-ΔΕΝ μου λες; Ποια είναι η Πόπη της οποίας κατά καιρούς γίνεται;

***

*- ΣΤΗΝ ίδια κατηγορία με αυτούς που τρώνε και δεν παχαίνουν είναι κι εκείνοι που βρίσκονται διαρκώς έξω και δεν χρωστούν κανένα μάθημα.

Ζ.

 

Μεγαλούτσικοι

*ΚΙ αφού η Θ. Μεγαλοοικονόμου προσχώρησε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετράει τώρα 145 βουλευτές, ακούστηκε ότι το ίδιο θα κάνει και ο Α. Μεγαλομύστακας, επίσης βουλευτής των Κεντρώων, ο οποίος όμως το διέψευσε. Κι άρχισε η κουβεντούλα των Λαρισαίων.

- Άλλος μεγάλος στο προσκήνιο υπάρχει;

- Άκουσα ότι ο Ελασσονοαμερικάνος σκέφτεται ν’ αλλάξει το όνομά του σε Μεγαλοκατσιαντώνης…

- Μπα, αυτός αλλού προσανατολίζεται. Δοκιμάζει πράσινες φανέλες, λέγεται - ο άλλος «λεβέντης» Γ. Καρράς ντύθηκε χθες στα πράσινα.

Ζ.

 

Αεριούχες

*ΕΠΙ της Κουμουνδούρου, εκεί προς Ταγματάρχου, προέκυψαν λένε οι περίοικοι δύο λακκούβες στο οδόστρωμα, μετά από τομές για σύνδεση με το φυσικό αέριο, οι οποίες δεν επουλώθηκαν. Κι επειδή περνούν οι μέρες αναρωτιούνται μην και τις ξέχασε το συνεργείο.

Ζ.

 

Ξεχασμένοι

*ΚΑΤΙ παραπάνω από δεκαπέντε μέρες μετά τις γιορτές, ακόμη κάποια μπαλκόνια είναι στολισμένα και φεγγοβολούν. Δεν πρόλαβαν οι ιδιοκτήτες τους να ξεστολίσουν ή απλώς αρνούνται να δεχτούν ότι οι γιορτές τελείωσαν. Ευτυχώς σύντομα έρχονται και οι Απόκριες. Όλες οι γιορτές φέτος κοντά σιμά.

Ν.Π.

 

Αναταραχή

*ΣΕΙΣΜΟΣ κοντά στην Αθήνα κι έγινε χαμός. Όσο τα ρίχτερ προκύπτουν αλλού, δεν έγινε και τίποτε. Άμα κουνηθεί όμως το αθηνοκεντρικό τους σύστημα, ταραχή μεγάλη. Βούιξε η πλάση, περισσότερο από τον εγκέλαδο.

Κι η Αθηναία έλεγε χθες το πρωί στη Λαρισαία φίλη της.

- Εγώ καλέ κοιμήθηκα ντυμένη, βαμμένη, μαλλί φτιαγμένο... Μην τύχει και τίποτα και βγω σε καμιά εκπομπή. Ως επιζώσα...

***

*ΚΑΠΟΙΟΣ είπε ότι έγινε σεισμός καθώς εν μέσω μνημονίου πρώτη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία ισχυροποιήθηκε σε ψηφοφορία στη Βουλή. Αντί να αδυνατίσει.

***

*ΜΙΑ άλλη όμως λάνσαρε διαφορετική εκδοχή: Και εψηφίσθησαν τα προαπαιτούμενα και εσείσθη η γη, με επίκεντρον την περιοχή του Μαραθώνος. Και είπεν ο προφήτης Ηλίας, μέγας άρχων της περιοχής: "Κουνήθηκες, μωρή κουλή;"

Ζ.

 

Διαίτης

*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ η Λαρισαία να βάλει μια σειρά.

- Ξεκίνησα σιγά-σιγά δίαιτα.

- Πόσο σιγά;

- Να, αντί κάθε μισή ώρα, τρώω πλέον κάθε μία.

***

*- ΕΓΩ πάλι, από τη νευρική ανορεξία έχω μόνο τα νεύρα.

***

*- ΜΑ έχεις κάνει 4 δίαιτες καλέ, μέσα σε 20 μέρες. Θα πάθεις τίποτε…

Ζ.

 

Βολές

κτηνοτρόφων

* ΣΤΑ κάγκελα οι κτηνοτρόφοι με τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου, ο οποίος τους επέρριψε ευθύνες για την πτώση της τιμής του γάλακτος. Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό, ενώ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παλάσκας με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ορίστηκε ραντεβού των δύο πλευρών αύριο στην Περιφέρεια με κύριο θέμα την πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος. Όπως και να ‘χει, μέρες στις οποίες ο κάμπος προετοιμάζεται για κινητοποιήσεις τέτοιες δηλώσεις από τον υπουργό ρίχνουν λάδι στη φωτιά και αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των αγροτοσυνδικαλιστών, οι οποίοι περιοδεύουν στα χωριά για να πείσουν τον κόσμο να ξεσηκωθεί.

Γ.Ρ.

 

Ένα, δύο, τρία...…

*ΕΙΝΑΙ και της ειδικότητάς του η υπόθεση, οπότε ο Λαρισαίος Θ. Ρ. δικαιούται να το αναλύσει περαιτέρω.

 -Κάνε ένα παιδί, αυξήθηκε το επίδομα.

- Ok, έκανα.

-Τώρα κάνε και δεύτερο. Αυξήθηκε το επίδομα και στο δεύτερο, συμφέρει.

- Ok.

***

*-ΞΕΡΕΙΣ, έκανα και τρίτο παιδί και το επίδομα μειώθηκε. Τι να κάνω τώρα;

-Απορώ μαζί σου. Πάτε και κάνετε παιδιά και μετά φωνάζετε.

-Δεν φωνάζω, απλώς περίμενα μια στήριξη.

-Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει 1 έως 2 παιδιά. Εμείς στηρίζουμε την πλειοψηφία αυτή, περιμένοντας να μας στηρίξει κι εκείνη.

-Ευχαριστώ.

-Αυτά κατάλαβες από χθες στη Βουλή;

-Ναι.

-Η Μεγαλοοικονόμου όμως άλλα κατάλαβε.

-Άρα, καλά κατάλαβα. (Γεννάτε γιατί χανόμαστε, που έλεγε και μια ψυχή.)

Ζ.

 

Τσάντα

* -«ΤΗΝ είδα να κρατά μια υπέροχη τσάντα! Μου είπε ότι την αγόρασε μόνο 60 λεπτά!»

-«60 λεπτά γυναικεία τσάντα; Ποιο κατάστημα έχει τέτοιες υπερπροσφορές;»

- «Όχι καλέ, από το σούπερ μάρκετ την αγόρασε. Να, είναι αυτές οι μεγάλες για τα ψώνια! Όμως, έχω ψάξει όλα τα σούπερ μάρκετ και δεν τη βρίσκω πουθενά! Να δεις χρώματα και σχέδια που είχε. Ήταν τέλεια! Δεν θέλω να κουβαλάω στον δρόμο αυτές με τα λαχανικά!»

Μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε αυτός ο φόρος της πλαστικής σακούλας.

Αν κάποιος σήμερα αποφασίσει να παράγει τσάντες για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, σε διάφορα σχέδια και χρώματα, θα κάνει χρυσές δουλειές!

Λ.Κ.

 

Χάλια μαύρα

*Ο Λαρισαίος φίλαθλος εξηγούσε στην παρέα ότι είχε βρει το φάρμακό του, γενικότερα.

- Άμα με παίρνει από κάτω, ρε σεις, όταν έχω στενοχώριες, σκέφτομαι λιγάκι τον Παναθηναϊκό και συνέρχομαι.

Ζ.

 

Μαζί δεν γίνεται

*ΤΟΣΟΙ πολλοί αυτές τις μέρες με Τζιμάκο και για τον Τζιμάκο, και τι οικειότητα με τον Τζίμη Πανούση, ε…

-Αν όλοι αυτοί τον γούσταραν και τον άκουγαν, τότε μάλλον θα ήμασταν άλλη χώρα, που είπε κι ο Λαρισαίος.

***

*ΚΑΙ γέμισε το Ίντερνετ Τζίμη Πανούση και Μεγαλέξαντρο, ταυτοχρόνως. Δεν ήταν και λίγοι που καμάρωσαν αναρτήσεις με αμφοτέρους, όχι together, αλλεπαλλήλως, οι ίδιοι Λαρισαίοι όμως.

-Για τον ίδιο Τζίμη λέμε;

-Ε ναι, που πέθανε ξαφνικά και νέος.

-Μα ο Πανούσης ήταν πάντοτε απέναντι σε όποια εξουσία. Με πρωτοφανή για την Ελλάδα έλλειψη συμβιβασμού και σεβασμού απέναντι με οτιδήποτε η ίδια η χώρα χαρακτήριζε ως σοβαρό, ιερό και όσιο.

***

*ΚΙ η συζήτηση άνοιξε πάνω στην αντίφαση.

-Με ατάκες βιτριόλι ο Τζίμης Πανούσης. Προκαλούσε τους παπάδες. Τότε με τις ταυτότητες και το θρήσκευμα είχε ξεσαλώσει. Έκανε πλάκα με εθνικά σύμβολα, όσο κανείς. Δεν δικάστηκε για τη σημαία;

-Τώρα θα έλεγε ίσως, ‘’παιδιά εγώ με τον Μεγαλέξαντρο; Να κάνω τον κατηραμένο όφι. Ή μήπως θέλετε τον Καραγκιόζη…’’.

Ζ.

 

Δυσκολεύονται

*ΠΙΟ σύνθετη κατάσταση προοιωνίζεται φέτος με τα μπλόκα. Καταρχάς, κάποιοι επιθυμούν να τα συνδέσουν και με το σκοπιανό. Κι άντε οι Μακεδόνες αγρότες, είναι πιθανόν. Οι Καρδιτσιώτες του Μπούτα, όπως και να διπλώσεις τον χάρτη δεν συγκλίνουν.

***

*ΕΠΙΣΗΣ διαπιστώνεται μια τάση στο γαλάζιο στρατόπεδο να συμπέσουν με τους κόκκινους. Αφού μόνοι τους φάνηκε ότι δεν μπορούν και πολλά.

Μόνοι τους; Εν τω μεταξύ έχουν κι άλλα προβλήματα κι από μόνοι τους οι γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές. Τα αναμεταξύ τους, τα μίση και τα πάθη, τα περσινά, τα φετινά, μύλος.

Ζ.

 

Διακοπή

ρεύματος

*Ο Λαρισαίος Κ. Ζ. διηγιόταν διάλογο ξανθιών που διεκτραγωδούσαν τις εμπειρίες τους.

- Άσε φιλενάδα, τι έπαθα χθες. Κάλεσα το ασανσέρ να ανέβω στο γραφείο που είναι στον 3ο όροφο και μόλις μπήκα, μα μόλις μπήκα βρε παιδάκι μου, έγινε διακοπή ρεύματος. Έμεινα μέσα στον θάλαμο σαράντα λεπτά. Ευτυχώς ήταν η πόρτα ανοιχτή και είχα οξυγόνο.

- Αυτό δεν είναι τίποτε καλέ. Εγώ πήγα τις προάλλες στην εφορία να πληρώσω τη δόση, κι όπως ανέβαινα με τις ηλεκτρικές σκάλες κόπηκε το ρεύμα. Κι έμεινα εκεί στη μέση της σκάλας καθηλωμένη πάνω από δύο ώρες.

Ζ.

 

Εργαλείο...…

* Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών στον εξωδικαστικό μηχανισμό…

Μιλάμε για τους ίδιους επαγγελματίες που πριν από ένα χρόνο είχαν εξαιρεθεί της ρύθμισης… Τώρα αποτελεί πρώτιστο μέλημα!

Αλλά πέραν αυτού, μήπως είναι καλύτερα να κοιτάξουν να καταστήσουν τον μηχανισμό βιώσιμο και ευέλικτο, να μειώσουν τη χαρτούρα και να ελαστικοποιήσει τις προϋποθέσεις; Τα αποτελέσματα έως τώρα είναι πενιχρά. Πάνω από 14.000 αιτήσεις έγιναν αλλά μόνο 12 επιχειρηματίες κατάφεραν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Εργαλείο ο μηχανισμός αλλά δεν θέλει και πολύ, αν δεν προσεχθεί να καταστεί ανενεργός…

Γ.Ν.

 

Είσαι;

* ΕΙΣΑΙ αυτό που είσαι, αλλά είσαι αυτό που φαίνεται; Σε αυτό το  ερώτημα, θα απαντήσουν ειδικοί φορείς για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, στη Λάρισα, σε εκδήλωση την Πέμπτη, στο «Χατζηγιάννειο», η οποία δεν αφορά μόνο ανήλικους, αλλά και «μεγάλα παιδιά» που έχουν κάνει τον δικτυακό κόσμο του facebook, μια δεύτερη παράλληλη πραγματικότητα στην καθημερινότητά τους, με πολλούς γνωστούς – άγνωστους «φίλους»!

Είναι όλοι αυτό που φαίνονται;

Λ.Κ.

 

Αδέσποτα

* ΕΠΕΝΕΒΗ ο δήμαρχος Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης για τα «αδέσποτα» άλογα σε χωριά του Δήμου του. Και καλά έκανε. Για τα «αδέσποτα» άλογα που περιφέρονται, όχι μόνο στην κοίτη του Πηνειού, αλλά και στους δρόμους του Πέρα Μαχαλά θα επέμβει ποτέ κάποιος;

Π.Φ.

 

Χρυσές

δουλειές

* «ΧΑΜΟΣ» αυτές τις ημέρες σε κομμωτήρια και «νυχάδικα». Οι πίτες δίνουν και παίρνουν και οι κυρίες πρέπει να εμφανιστούν απαστράπτουσες στις συνεστιάσεις, ειδικά σε εκείνες που δεν είναι απλή κοπή πίτας, αλλά συνοδεύονται και από γλέντι. Κι άντε με ρούχα βολεύονται. Έχουν εκείνο που έβαλαν στον γάμο της ανιψιάς ή εκείνο το προπέρσινο που τους χωράει ξανά τώρα που χάσανε καναδυό κιλάκια. Αλλά χωρίς μαλλί και νύχι φτιαγμένο πού να πας; Να σε πιάσουν στο στόμα τους οι «άλλες»; Απαπα.

Π.Φ.

 

LAZOPOYLOS TSIANOS

*OI παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται. Πολύ παλιότερες από τα τηλεοπτικά, το ‘’στρατηγέ μου’’ και το ‘’συμπεθέρα’’, με βαθιά ρίζα στη Λάρισα.

Ζ.

 

 PVLEITAI PARON CIU

*ΓΙΑ χρήση στο ‘’μέλλων’’, εννοείται. Εντάξει δεν είναι και φιλόλογος η Λαρισαία επαγγελματίας, όμως όταν φώναζαν το όνομά της στην τάξη ‘’παρούσα’’ απαντούσε.

Ζ.

 

PARKARISMA CIU

* ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟ και χλευαστικό το σχόλιο συμπολίτη μας, στον επιτήδειο εποχούμενο που πάρκαρε το αυτοκίνητό του εκεί που τον βόλευε… χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

"Νύχτα το πήρες το δίπλωμα;" έγραφε το σημείωμα που του άφησε, ενοχλημένος από την επιδεικτική αδιαφορία και την κυκλοφοριακή αγωγή του οδηγού.

Ε καλά, σύνηθες το φαινόμενο. Το θέμα είναι όμως ότι ξέρει να παρκάρει…

Γ.Ν.

 

 

Η Λάρισα και η... Εύα

STRASBOYRGO CIU

* Και η «Ε» βρέθηκε να παρακολουθεί την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ένα Στρασβούργο βροχερό, βροχερό, βροχερό. Παρ’ όλα αυτά σαγηνευτικό και μυστηριώδες.

***

* Χτισμένο στη δυτική όχθη του Ρήνου ενώ το διασχίζει ο ποταμός Ιλλ, ένας από τους παραποτάμους του Ρήνου. Από πάνω του περνάνε τα έξυπνα και φουτουριστικά τραμ με τα ολοζώντανα χρώματα.

***

* Στα σύνορα με τη Γερμανία όμως, παρά το γεγονός πως είναι στην... άκρη της χώρας της παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Με πληθυσμό περίπου σαν τη Λάρισα έχει μία από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ εκεί είναι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Πολλά πανεπιστήμια, καλές συγκοινωνίες και αρκετοί τουρίστες.

***

* Ενώπιον του καθεδρικού ναού τα λόγια περιττεύουν και δικαιολογημένα μαγνητίζει τους φακούς των κινητών τηλεφώνων. Τόσο ψηλό που καμία σέλφι δεν το πιάνει ολόκληρο. Εντυπωσιακό.

***

* Σημείο αναφοράς αν μη τι άλλο το ιστορικό κέντρο, ονομαζόμενο "Petite France" (σ.σ. Μικρή Γαλλία) και χαρακτηρίσθηκε ως "Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς" από την UNESCO το 1988. Περιοχή με σπουδαία αρχιτεκτονική. Λεπτοδουλειά και φινέτσα. Συνδυασμός γοητευτικός.

***

* «Από την εφημερίδα Ελευθερία; Εσείς είστε πιο ισχυροί και από τα Νέα» λέει ευρωβουλευτής μόλις διαβάζει τη δημοσιογραφική ταυτότητα. «Ιστορική και μεγάλη» σχολιάζει «τηλεοπτικός» συνάδελφος εξ Αθηνών. «Λάρισα ίσον Ελευθερία» προσθέτει ένας υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου. Τιμή μας.

***

* Εύα ο ένας, Εύα ο άλλος, Εύα εδώ και... Εύα παραπέρα. Δεν σταματούσε να χαιρετάει κόσμο η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή χθες εντός του κτιρίου. Σαν ήθελε μάλιστα να ψάξει για τραπέζι σε ένα από τα καφέ, ουκ ολίγοι αυτοί που σηκώθηκαν για να την εξυπηρετήσουν. Αυτοί είπαμε, όχι αυτές.

***

*Εντυπωσιακή και δροσερή παρουσία η Θεσσαλονικιά απόφοιτος Αρχιτεκτονικής και με πέρασμα από δημοσιογραφικά γραφεία. Στο Μέγκα θήτευσε για περίπου μια τριετία. «Α μην με ρωτάτε αν θα ξαναγυρίσω στη δημοσιογραφία» απάντησε όταν τη ρωτήσαμε για το μέλλον. «Κανείς δεν ξέρει...».

***

* Η χαρά του... δημοσιογράφου. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τις παροχές και τις εγκαταστάσεις του κτιρίου του Ευρωπαϊού Κοινοβουλίου. Χώροι για να δουλέψεις με ό,τι μέσο χρειάζεσαι, συνθήκες ιδανικές, ενημερωτικό υλικό και άνθρωποι που δίνουν λύσεις για κάθε επαγγελματία. Οι συνεντεύξεις δίνουν και παίρνουν από τις 9 το πρωί ως και 12 ώρες αργότερα. Και οι ευρωβουλευτές κάτι παραπάνω από πρόθυμοι. Τη δουλειά τους θέλουν κι αυτοί να προβάλλουν στη χώρα τους ο καθένας. Ε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από εκεί εκλέγονται.

Κ.Γ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass