Με Μίτο

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2018 20:03
* ΑΚΟΜΑ γιορτές έχουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η φάτνη στην είσοδο του Νοσοκομείου στέκει στη θέση της, τα φωτάκια αναμμένα πρωί – βράδυ και όλα έτοιμα για τα… επόμενα Χριστούγεννα.  Ζ.Π. * ΑΚΟΜΑ γιορτές έχουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η φάτνη στην είσοδο του Νοσοκομείου στέκει στη θέση της, τα φωτάκια αναμμένα πρωί – βράδυ και όλα έτοιμα για τα… επόμενα Χριστούγεννα. Ζ.Π.

*ΦΕΤΟΣ την είπαν Θησέα οι μετεωρολόγοι. Κι ήταν σαφώς μετριασμένη ισχύος συγκριτικά με την περσινή κακοκαιρία, πάλι του Ιανουαρίου, την οποία είχαν ονομάσει Αριάδνη. Αναμενόμενο.

Το βασιλόπουλο απ’ την Αθήνα είχε ξεφύγει εύκολα αξιοποιώντας τον Μίτο που του πρόσφερε η κόρη του Μίνωα. Λαβύρινθος κι η Μετεωρολογία.

Ζ.

Συγκροτημένα

*ΧΘΕΣ οι Αντώνηδες, σήμερα οι Θανάσηδες, μεθαύριο οι Ευθύμηδες, όλοι τους μαζί, τους Γιάννηδες δεν τους φτάνουν, ωστόσο συγκροτούν μια διόλου αμελητέα ομάδα για τα ζαχαροπλαστεία και τα συναρμόδια καταστήματα εορταστικών δώρων. Ξαναγέμισε το ίντερνετ ευχές. (Άλλος καθρέφτης πάλι σήμερα η ημερομηνία, 18-1-18.)

Ζ.

Εκ των υστέρων

*ΤΑ έλεγε από μέρες ο Λαρισαίος στην παρέα, έφτασε τώρα να τον αντιγράφει κι ο Νίμιτς ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ. Είναι να μην χαζογελάει μετά;

- Βρε παιδιά δεν το θέλουμε το όνομα Μακεδονία στη σύνθετη ονομασία. Άμα δεν συμφωνούν, ας κάτσουν οι Σκοπιανοί όσο θέλουν έτσι όπως είναι τώρα.

Τον κοίταζαν οι άλλοι παραξενεμένοι.

- Προτιμάμε να τους καταγράφουμε επισήμως ως ΠΓΔΜ, αυτό δεν μας πειράζει. Και ως FYROM για τους ξένους, δεν μας ενοχλεί καθόλου τόσα χρόνια. Αυτό το «Μ» στο τέλος της σύνθετης τωρινής ονομασίας, κάνουμε πως δεν το βλέπουμε. Τι θα πει να διαλέξουμε αν είμαστε υποκριτές ή μικρόνοες, δεν γίνεται και τα δύο;

***

*ΕΚΕΙ κάπου μπήκε στη συζήτηση κι ο επιφυλακτικός.

-Αυτή τη δολοφονία του Σέρβου πολιτικού στο Κόσοβο, τη λαμβάνει κανένας υπόψη; Βελιγράδι-Πρίστινα-Σκόπια-Αθήνα, μια ευθεία είναι…

Ζ.

Σε πάπυρο;

*ΚΑΙ να που στα Φάρσαλα απλώθηκε τραχανάς και μάλιστα στο πασοκικό στρατόπεδο, στην αυλή του δημάρχου Άρη Καραχάλιου. Καθώς επανέρχεται ο Κώστας Τύμπας: «Απάντησε ο δήμαρχος Φαρσάλων. Ότι δεν σωπαίνει όταν έχει βήμα έκφρασης. Καλύτερα να σιωπούσε παρά να τοποθετείτο κατ’ αυτόν τον τρόπο. Διότι η απάντησή του γέμει αοριστιών, ισχυρισμών που δεν αντανακλούν και δεν στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Και εξηγούμαι: Βήμα έκφρασης του δόθηκε, αφού μπορούσε να παραστεί στην εκδήλωση και ήταν επίσημα προσκεκλημένος από την Περιφέρεια, γεγονός το οποίο αποφεύγει να παραδεχθεί, ενώ όπως λέει θα έπρεπε να είχε προσκληθεί «με πρόσκληση τυπική και ουσιαστική». Τι θα πει αυτό εγώ δεν κατάλαβα. Και ποιος κατάλαβε, θα μου πείτε. Σε καλεί η Περιφέρεια… Δεν θα σε πάρει κι από το χεράκι…». (Θα εμπλακεί άραγε στο τέλος στην υπόθεση κι ο Κ. Αγοραστός;)

***

*ΚΑΙ συνεχίζει ο περιφερειακός σύμβουλος: «ο δήμαρχος εκθέτει για δεύτερη φορά την Περιφέρεια, λέγοντας ότι ο βαθμός της εκπροσώπησης ήταν αντίστοιχος και ανάλογος του επιπέδου της πρόσκλησης. Ίσως, λοιπόν, να πρέπει να εισηγηθώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η πρόσκληση ειδικά προς τον κ. Καραχάλιο να αποστέλλεται γραμμένη σε πάπυρο. Έπεσε ηρωικά ένας πιλότος παιδί της πατρίδας για να σώσει ανθρώπινες ζωές κι ο δήμαρχος περί άλλα τυρβάζει. Το είδος της πρόσκλησης έχει μεγαλύτερη σημασία γι’ αυτόν από ό,τι η αποδιδόμενη τιμή σε έναν ήρωα. Και αρκείται στην εκπροσώπηση διά του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, τον οποίον επίσης με αυτόν τον τρόπο προσβάλλει. Σε μια τόσο «ταπεινή» εκδήλωση μνήμης που παρίστανται περιφερειάρχης, βουλευτής, χωρικός και θεματικός αντιπεριφερειάρχες, πλήθος αυτοδιοικητικών και κυρίως λαού ευγνώμονος, ο δήμαρχος “εκπροσωπείται” ».

***

* «ΤΡΙΠΛΑ αριστοτεχνική» στον εαυτό του έκανε ο κ. Καραχάλιος, μόνον που μάλλον ζαλίστηκε από τον πολύ και ανούσιο στροβιλισμό των λέξεων και εκφράσεών του». Το ζουμί τ’ αφήνει για το τέλος ο Κ. Τύμπας: «Ολόκληρη φασαρία, για να του βγει στο τέλος ο προβληματισμός και η αγωνία για δημαρχιακές υποψηφιότητες, πράγμα για το οποίο εγώ ουδέποτε αναφέρθηκα, παρά μόνον στο πρώτο δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ο τίτλος «πάει για δήμαρχος» ήταν επιλογή του συντάκτη της εφημερίδας. Τώρα το αν είναι ανίσχυρες ή ανύπαρκτες οι όποιες ενδεχόμενες υποψηφιότητες, αυτό είναι κάτι για το οποίο με τέτοιο αντιδημοκρατικό τρόπο δεν δικαιούται να ομιλεί. Καλοδεχούμενες οι υποψηφιότητες για τους ελεύθερους πολίτες. Ανίσχυρες ή ισχυρές, ο λαός πάντα αποφασίζει με την ψήφο του και πάντως αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος, το οποίο ουδείς σώφρων προδικάζει. Τέλος, σας λέγω ότι μου είναι άχαρο να ανταπαντώ στον δήμαρχο, όταν μάλιστα αυτός αντί να σιωπήσει επιβαρύνει τη θέση του με όσα ακατανόητα γράφει, επειδή κάτι έπρεπε να γράψει. Καλή φώτιση σε όλους μας.» (Νάτες οι «ενδεχόμενες υποψηφιότητες», να κι «ο λαός που αποφασίζει». Καλώς τα δέχτηκε ο δήμαρχος για το 2019.)

Ζ.

Ο πατέρας

*ΑΒΑΣΙΜΕΣ φήμες αποδείχθηκαν τα αναγραφέντα χθες ότι ο υπερτυχερός του Τζόκερ στη Λάρισα ήταν νεαρός μαθητής. Διαδόθηκαν μάλλον επειδή ακούστηκε ότι ο τυχερός ομολογούσε σε φίλους πως συμπλήρωσε τα νούμερα που του είχε πει ο γιος του, ο οποίος είναι μαθητής. Κι είχε έμπνευση, όπως αποδείχθηκε. Αν και τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είναι διασταυρωμένο, ο τυχερός μπορεί να είναι και όποιος άλλος, ίσως ούτε καν Λαρισαίος αλλά διερχόμενος, ποιο μπορεί να είναι το συμπέρασμα; Να τα ακούτε τα παιδιά σας…

Ζ.

Από πιο πάνω

* ΜΕΓΑΛΟΣ θόρυβος έγινε με αφορμή τα ρεπορτάζ της «Ε» για τα περιέργως μαυρισμένα και αφρισμένα νερά του Τιταρήσιου, στην περιοχή Ποταμιάς των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου. Θετικό επακόλουθο η άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και της Εισαγγελίας.

 Μετά τα δημοσιεύματα το πήραν χαμπάρι και τα αθηναϊκά τηλεοπτικά δίκτυα και ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης ήταν στο επίκεντρο των δημοσιογράφων για δηλώσεις. Μόνο που ο δήμαρχος Τυρνάβου εξηγούσε ότι το πρόβλημα της ρύπανσης του Τιταρήσιου δεν είναι οικολογικό έγκλημα που τελείται στα όρια του Δήμου Τυρνάβου. Είναι ένα πρόβλημα που έρχεται στο ποτάμι πάνω από τον Δήμο Τυρνάβου, δηλαδή με απλά λόγια από την περιοχή του Δήμου Ελασσόνας.

Κ.Τσ.

Στις τράπεζες...…

* ΤΑ ακίνητα στους τραπεζίτες… Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε πως κατά βάση, αγοραστές των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμούς, θα είναι οι τράπεζες. Αυτές θα τα απορροφούν…

Αυτό έγινε και στο Ειρηνοδικείο Λάρισας χθες, με την ακίνητη περιουσία των οφειλετών. Τα διαμερίσματα και τα αγροτεμάχια που βγήκαν στο "σφυρί" κατέληξαν στις ίδιες τις τράπεζες που κίνησαν τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Αυτό θα γίνεται στο εξής…

Οι τράπεζες θα καταστούν μεγαλοϊδιοκτήτες, θα αποκτήσουν μεγάλη ακίνητη περιουσία. Οι τιμές των ακινήτων αποτελούν κρίσιμη παράμετρος για αυτές, καθώς τα ακίνητα αποτελούν εγγυήσεις για στεγαστικά και άλλα δάνεια και οι όποιες αυξομειώσεις στις τιμές τους έχουν επίδραση στους ισολογισμούς τους.

Με το να αγοράζουν τα ακίνητα αφενός μεν εξασφαλίζουν πως οι πλειστηριασμοί δεν θα οδηγήσουν σε «βουτιά» τις τιμές τους, αφετέρου δε γιατί προσβλέπουν σε μελλοντικά κέρδη. Κάποτε θα τα πουλήσουν σε υψηλότερες τιμές. Όχι τώρα, αλλά σε βάθος κάποιων ετών τα κέρδη τους θα είναι αξιόλογα...

Γ.Ν.

Ελαφρυντικό;

*- Η αντιπολίτευση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάνουν σαν τον πατροκτόνο που ζητούσε την επιείκεια του δικαστηρίου επικαλούμενος την ορφάνια του…

Ο Λαρισαίος συριζαίος είχε ξεσαλώσει, καθώς δείχνει να ανοίγει παράθυρο για να πάρει ανάσα η χώρα. «Αυτοί που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, που μας έχωσαν στα μνημόνια, επικαλούνται ως ελαφρυντικό τον Τσίπρα, που δεν ξεμπέρδεψε όπως λένε με την κρίση νωρίτερα. Αυτός θα φταίει, ιδίως επειδή φαίνεται να καθαρίζει την μπουγάδα…».

***

*ΚΑΙ συνέχιζε κουνώντας το κεφάλι. «Μα είναι δυνατόν να καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν είναι τόσο αριστερός όσο εκείνοι θα ήθελαν; Επειδή κάνει όλα εκείνα που μετά χαράς θα έπρατταν κι οι ίδιοι; Σε λίγο θα πουν να τιμωρηθεί επειδή τους κλέβει τη δουλειά…».

Ζ.

Δήθεν παλιατζής

*ΛΕΕΙ τάχα μου παλιατζής, με μεγάφωνα ψηλά στα ντάτσουν, να περιδιαβαίνουν τις γειτονιές της Λάρισας αναζητώντας όσα θέλει να ξεφορτωθεί ο κόσμος. Πρακτικά όμως βοηθούν τη δημοτική υπηρεσία καθαριότητας, ξεψειρίζοντας συστηματικά τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης από τα μέταλλα. Πώς και δεν πήρε ανάποδες ακόμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απ. Σουρλαντζής;

Ζ.

Πριν την παρέλαση

*-ΤΟ μανταλώσαμε αδερφεεέ…

Με γρίφους, ευκολονόητους, μιλούν εκεί στη Νίκαια, ένοικοι της γαλάζιας πολυκατοικίας. Προσανατολίζονται λένε να ορίσουν διαχειριστή πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Μπορεί και να τα παραλένε όμως. Ο δήμαρχος δεν δείχνει να ανησυχεί.

-Καλά, δεν ξέρει ο Νασιακόπουλος τι έχει μέσα το κάστανο;

Ζ.

Στα τυφλά

*ΘΑ συμβληθεί λέει ο ΕΟΠΥΥ με καταστήματα οπτικών κι έτσι θα λείψει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Δεν θα χρειάζεται να τρέχουν για να πάρουν τα χρήματα για αγορά γυαλιών. Οφθαλμίατρο φυσικά για συνταγή, έγκριση από ελεγκτή γιατρό ΕΟΠΥΥ, απόδειξη και βεβαίωση από οπτικό κι ύστερα με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά υποβολή και αναμονή έναν χρόνο καιρό. Τώρα λέει θα καλύπτεται η συνεισφορά του Οργανισμού απευθείας μέσω του καταστήματος. Τι πιο απλό, ήθελε σοφία; Στοιχειώδης εξορθολογισμός του συστήματος.

***

*- Η ανορθογραφία στο ουσιώδες όμως παραμένει, σχολίαζε Λαρισαίος. Εξηγώντας ότι ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει ανάγκες σε γυαλιά μόλις με 100 ευρώ κάθε 4 χρόνια. Λες και κάθε τόσο σπάζουν τα γυαλιά, ιδίως των νεαρών ατόμων. Λες και δεν αλλάζει ο βαθμός μυωπίας νωρίτερα. Εκτός που υπάρχουν και οι περιπτώσεις ανθρώπων με ιδιαίτερο πρόβλημα όρασης που απαιτούν σύνθετες λύσεις. Ούτε συνυπολογίζεται που οι μύωπες τη σήμερον ημέρα χρειάζονται επιπλέον διορθωτικά γυαλιά και ηλίου, την τυφλόμυγα θα παίζουν αλλιώς το καλοκαίρι. Δεν έχει πολλά –πολλά, σβάρνα όλοι εκατό ευρώ κάθε τέσσερα χρόνια. (Και να λέτε κι ευχαριστώ.)

Ζ.

Για τα λούκια

*ΔΕΝ μπορεί να μην το έχουν λάβει υπόψη, ωστόσο εκείνη θεωρεί σκόπιμο να το επισημάνει. Τώρα, λέει, που θα γίνουν τα έργα αναμόρφωσης της οδού Ηπείρου θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να υπογειοποιηθούν τα λούκια στα οποία καταλήγουν οι υδρορροές, να μπουν κάτω από τα πεζοδρόμια, να μην γεμίζουν αυτά με νερά. Με αφρούς το καλοκαίρι όταν οι νοικοκυρές πλένουν τα μπαλκόνια ή με πάγο που γλιστράει τον χειμώνα.

Ζ.

Και ψαράς

*ΕΙΧΕ και κοινό η χθεσινή ορκωμοσία του Μάκη Γιαννακόπουλου στο Δημαρχείο. Δημοφιλής ο σταθμάρχης του ΚΤΕΛ γέμιζε λεωφορείο με τους προσελθόντες δημοτικούς παράγοντες και άλλους φίλους του. Μετά, είναι βέβαιο ότι ακολούθησε πανηγυρικό μεσημεριανό. Με κέρασμα.

***

*Ο δήμαρχος δεν έκρυψε τη χαρά του. Μίλησε με ειλικρίνεια ο Απ. Καλογιάννης. «Χαίρομαι που στη θέση μίας που δεν ήταν μαζί μας και η οποία έφυγε, έρχεται κάποιος ακραιφνής της Συμπαράταξης». (Μπετόν ο Μάκης.)

***

*Ο νέος δημοτικός σύμβουλος το αποκάλυψε δημοσίως.

-Ένα πράγμα ζήτησα από τον δήμαρχο, όταν μου τηλεφώνησε να με συγχαρεί…

Κάποιοι κράτησαν την ανάσα τους, αντιδημαρχία, προεδρία σκέφτηκαν…

- Του είπα, ό, τι θες, το ψάρεμα να μη με κόψ’ς μοναχά…

Ζ.

Τι το ΄θελε;

*ΕΚΑΝΕ το λάθος ο μεσήλικος Λαρισαίος να διατυπώσει την κρίσιμη συζυγική ερώτηση, μετά από τόσα χρόνια.

-Νομίζω ότι τώρα πια μπορείς να μου πεις. Με πόσους άντρες έχεις κοιμηθεί;

-Εεε… Μόνο μ’ εσένα. Με τους άλλους δεν νύσταζα.

Ζ.

Βοήθεια

* ΟΙ αναφορές, στη βοήθεια που πρόσφερε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να γίνουν έργα στον Δήμο Κιλελέρ ήταν ουκ ολίγες, στον απολογισμό του δημάρχου, Θανάση Νασιακόπουλου.

Πώς να μην είναι; Τόσα έγιναν, με το χεράκι της Περιφέρειας Θεσσαλίας: Έργα ύδρευσης στον Δήμο Κιλελέρ, βιολογικός καθαρισμός στη Νίκαια, πεζογέφυρα στη Νίκαια, νέα πτέρυγα Γυμνασίου και Λυκείου Πλατυκάμπου, βελτίωση κλειστών γυμναστηρίων Χάλκης και Πλατυκάμπου...

Κ. Αγοραστός και Θαν. Νασιακόπουλος φαίνεται ότι έχουν πολύ καλή συνεργασία για το καλό του τόπου.

Λ.Κ.

Ευχές

* ΤΗΝ τιμητική του διπλά και τριπλά είχε χθες ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, για τη γιορτή του αλλά και επειδή η Αγιά τίμησε μεγαλόπρεπα τους Αγίους Αντωνίους. Από τους πρώτους που επικοινώνησαν για ευχές με τον δήμαρχο Αγιάς ο γείτονας δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος.

Άλλωστε τους ενώνουν ο Κίσσαβος, τα παράλια του νομού, αλλά και τα ίδια προβλήματα. Τους ενώνουν επίσης οι πολύχρονοι αγώνες στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία υπηρετούν με αξιοπρέπεια πολλά χρόνια τώρα.

Κ. Τσ.

Ενώνονται

* ΚΑΙ εκεί που ανασύρθηκε και πάλι από τα συρτάρια το όνομα Μακεδονία, ο λαός αντέδρασε.

Λαρισαίοι πολίτες καταθέτουν επιστολές διαμαρτυρίας, για το «παζάρεμα» του ονόματος, κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς καταγγέλλουν το ότι η Ελλάδα το συζητά ακόμη, και δεν το έχει λύσει το θέμα οριστικά και αμετάκλητα, διασφαλίζοντας τα εδάφη, την ιστορία της, το δικό της όνομα.

Αυτό που αναδεικνύεται μέσα από όλες αυτές τις φωνές διαμαρτυρίας, είναι ότι τους Έλληνες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, η Μακεδονία τους ένωσε.

Λ.Κ.

Αέρος και…

βουνών

* Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα, προχωρά σε ανανέωση στις «γαλάζιες λίστες» των υποψηφίων βουλευτών με επιτυχημένους επαγγελματίες και ανθρώπους της αγοράς, που έχουν διακριθεί στο Μητρώο Νέων Πολιτικών Στελεχών.

Ο Τυρναβίτης Απόστολος Τσένης, είναι ένα από τα 65 νέα πρόσωπα, σε όλη τη χώρα, που προκρίνονται ως υποψήφιοι, για την επόμενη εθνική εκλογική αναμέτρηση, στη μονοεδρική των Γρεβενών.

Ο πρώην πιλότος μαχητικού αεροσκάφους, αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» της τοπικής Ν.Δ., με στόχο την επιτυχή κατάκτηση της βουλευτικής έδρας.

Ο Απόστολος Τσένης τα πήγε καλά στον αέρα, ευχή πολλών από τον κάμπο της Λάρισας, που ψηφίζουν στον νομό Γρεβενών να τα πάει καλά βουλευτικά και στα… βουνά.

Κ.Τσ.

 

 

STH DIAKOMMATIKH EPITROPH AGORASTOS*ΣΤΗ διακομματική επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό χθες ο Κώστας Αγοραστός, ανέλυσε τις απόψεις του, απάντησε σε ερωτήσεις. Μέλος της επιτροπής και ο Λαρισαίος Κώστας Μπαργιώτας, τα είπαν μετά οι δυο τους. Και για το θέμα που ανέκυψε με τις περικοπές των επιδομάτων των πολυτέκνων. Ως τρίτεκνος ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Αντιμετωπίζει το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Ζ.

 

FOBOY TOYS DANAOYS gkoyntaras2

FOBOY TOYS DANAOYS gkoyntaras1

«ΦΟΒΟΥ τους Δαναούς και δώρα φέροντας» θα μπορούσε να σκέφτεται ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας βλέποντας τη Βάσω Αλεξανδρίδου χθες στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Αντωνίων στην Αγιά ερχόμενη με το δωράκι της να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή. Η οποία βέβαια πρώην βουλευτής τον χαιρέτησε με μεγάλη εγκαρδιότητα και αγάπη. Αγάπη που του έδειξαν και πολλοί ακόμη, επίσημα προσκεκλημένοι στη γιορτή των πολιούχων της Αγιάς, αλλά και πλήθος Αγιωτών που είχαν τη χαρά να τον χαιρετήσουν, να του ευχηθούν και για λίγο να συνομιλήσουν μαζί του. Άλλωστε ο δήμαρχος δεν είναι και πολύ της πιάτσας, οπότε αυτήν ήταν μια καλή ευκαιρία…

Νίκος Γουργιώτης

 

 

Ο Ταγιάνι, η Τριανταφύλλου και οι πτήσεις...

TAGIANI H TRIANTAFYLLOY

*Ξεκίνησε με ήλιο η χθεσινή ημέρα στο Στρασβούργο αλλά λίγο αργότερα ήρθε η βροχή που εξελίχθηκε σε χιόνι. Παράπονο από κανέναν λοιπόν. Όλα σε μια ημέρα. Όσο για τη θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα για εμάς τους νότιους.

*Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Ελλάδα και ξανά το ίδιο. Έχετε αναρωτηθεί πόσα δρομολόγια και πόσες πτήσεις κάνει ένας ευρωβουλευτής για να μοιράσει τη ζωή του σε τρία μέρη; Αυτήν την απορία μάς την έλυσε ο κ. Νότης Μαριάς, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.

* «Έχω υπολογίσει πως σε όλη τη θητεία μου θα έχω κάνει περισσότερες από 500 πτήσεις. Αν προσθέσεις κι άλλες πτήσεις εντός Ελλάδας, τότε καταλαβαίνετε πως είναι μια επίπονη διαδικασία. Ελλάδα, Βρυξέλλες, Στρασβούργο». Κάθε δουλειά έχει και τις δυσκολίες της, δεν λέμε, αλλά στην Ελλάδα έχουμε τον πόνο μας που είναι να έχουμε... δουλειά.

*Όπως και να ‘χει πάντως για τον συγκεκριμένο ευρωβουλευτή δεν πάνε χαμένα τα δρομολόγια. Όπως ανέφερε στην «Ε» κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας, είπε πως αυτή τη στιγμή είναι ο πιο δραστήριος ευρωβουλευτής από πλευράς ομιλιών και τοποθετήσεων. «Ανάμεσα στους 751 είμαι πρώτος με διαφορά 400 ομιλιών από τον δεύτερο». Υπάρχει λόγος όμως σύμφωνα με τον ίδιο αφού «Μπορεί να μην αφορούν όλα τα θέματα στην Ελλάδα όμως πρέπει να το κάνεις και για τις άλλες χώρες καθώς κάποια στιγμή σε κάποιο θέμα μπορεί να τους χρειαστείς».

* «Δεν ασχολούνται με το Σκοπιανό σε καμία περίπτωση οι ευρωβουλευτές» σχολίασε στην «Ε» Ελληνας ευρωβουλευτής και το δικαιολογούσε ως εξής «τα κυριότερα θέματα είναι άλλα. Brexit, προστασία του περιβάλλοντος κ.λ.». Το Σκοπιανό, τόνισε, πρωτίστως δεν έχει κορυφωθεί ως ζήτημα, ενώ πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών επιθυμεί κάποια στιγμή τα Σκόπια να γίνουν μέλος της Ευρωβουλής.

* Στην ελληνική δημοσιογραφική ομάδα και μια ευχάριστη έκπληξη. Η Σώτη Τριανταφύλλου, η πολυγραφότατη και δραστήρια συγγραφέας που στο τελευταίο της βιβλίο, πραγματεύεται την ιστορία του Λούσιους Πρέσκοτ, ράφτη και στρατιώτη στον αγγλικό εμφύλιο πόλεμο, που πέθανε δύο φορές. «Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο» ο τίτλος του.

*Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ιταλό κ. Αντόνιο Ταγιάνι είχαν οι δημοσιογράφοι το απόγευμα της Τρίτης καθώς σε εκδήλωση που έγινε για το «καλωσόρισμα» ήρθε στην αίθουσα. Λίγα λεπτά πριν από αυτό εξέφρασε την ανησυχία του για τις επανειλημμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

*«Τριάντα χρόνια μετά την απονομή του πρώτου βραβείου Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης, το Κοινοβούλιο πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει αυτούς στους οποίους αυτό απονεμήθηκε, καθώς ορισμένοι εξ αυτών διώκονται ακόμη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Κ.

* Η Λάρισα πάντα στηρίζει τις συγγραφικές προσπάθειες του Κούλογλου. Από τις πιο πρόσφατες αυτή της καταγραφής μαρτυριών από την αντίσταση. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε τόνισε πως θα επισκεφτεί την πόλη σύντομα.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass