Πάντα έξω

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2018 20:16
*ΠΟΛΛΑ χρόνια παρατημένος ο δρόμος που οδηγεί στο Α.Τ. Τεμπών στον Ευαγγελισμό. Ταλαιπωρώντας αστυνομικούς και πολίτες, όπως επισημάνει ο Δ. Γ. Ως πότε άραγε; Να είναι αρμοδιότητα του Δήμου η επισκευή ή της εταιρίας του Αυτοκινητοδρόμου;  Ζ. *ΠΟΛΛΑ χρόνια παρατημένος ο δρόμος που οδηγεί στο Α.Τ. Τεμπών στον Ευαγγελισμό. Ταλαιπωρώντας αστυνομικούς και πολίτες, όπως επισημάνει ο Δ. Γ. Ως πότε άραγε; Να είναι αρμοδιότητα του Δήμου η επισκευή ή της εταιρίας του Αυτοκινητοδρόμου; Ζ.

*ΟΙ Λαρισαίοι θα συνεχίσουν να πίνουν καφέ έξω πάνω από 11 μήνες τον χρόνο.

Έξω, να βλέπουν και να τους βλέπουν. Προστατευμένοι πίσω από τα πλεξιγκλάς προστατευτικά, με τη σομπούλα από πάνω να κουμπώνει και η τέντα, αρκεί να είναι σχετικά προσήλιο το μαγαζί. Καφές έξω μέχρι τελευταίας ηλιαχτίδας.

Ζ.

Έθιμο χειμώνος;

*ΣΑΦΩΣ λιγότερα τα τρακτέρ στα μπλόκα. Πού τα χιλιάδες μηχανήματα πριν χρόνια… Τώρα μόλις καμιά τριακοσαριά στο Δέλτα, με δική τους κιόλας καταμέτρηση. Και μάλιστα εκεί κοντά, δίπλα τους, πού να κινούσαν πάλι να φτάσουν Λάρισα, πόσοι δεν θ’ ακολουθούσαν…

***

*ΤΩΡΑ νέο μπλόκο στο νέο δρόμο, τον Ε-65. Ούτε σα δω, ούτε σα κει, επιτόπου καταή, που θα έλεγε κι ο Βαγγ. Μπούτας, απών ως τώρα απ’ το μπλόκο, κρεβατωμένος με ίωση λένε οι υπαρχηγοί.

-Τα προβλήματα και των αγροτών στάνταρ, κάθε χρόνο τα ίδια. Αφού τα μπλόκα δεν δείχνουν αποτελεσματικά, γιατί τα κάνουν; Έθιμο είναι, χειμωνιάτικο; (Τα σχόλια στην κοινωνία άρχισαν.)

***

*-ΤΙ έγινε; Άρχισαν οι δεξιοί τα κομμουνιστικά;

Αρνητικά σχολιάστηκε που τη γαλάζια σύναξη της Νίκαιας χθες αποφάσισαν να την κρατήσουν κλειστή στους δημοσιογράφους. Σιγά τα μυστικά του κράτους κι αμάν την περιφρούρηση δηλαδή.

-Μήπως οι γαλάζιοι ήθελαν να δείξουν χαρακτήρα απέναντι στους κόκκινους.

-Μα ο Μπούτας τελευταία τις έχει ορθάνοιχτες τις συσκέψεις τους.

***

*-ΜΑ δεν έπρεπε κι αυτοί να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους;

Ο Λαρισαίος σχολίαζε την ανυποχώρητη στάση των αριστερών απέναντι στις κινήσεις φιλίας των δεξιών.

-Ειδικά φέτος που είναι λιγοστοί και αδύναμοι.

-Νιρό στου κρασί; Άμα είνι ιέτς’ δεν πίνου κι ντιπ.

Ζ.

Συνεχιστές

*ΚΙ έβαλε ο κυρ το ανθρωπάκι του να μονολογεί.

- Α βρε Μεγαλέξανδρε… Πού να το φανταζόσουν ότι το ιστορικό σου έργο θα το συνέχιζαν ο πρόεδρος Καμμένος, ο μητροπολίτης Άνθιμος κι ο στρατηγός Φράγκος.

Ζ.

Και υπουργός;

*ΔΕΝ θα το άφηνε αδιευκρίνιστο ο πανευτυχής του ούλτρα Πατριωτικού. Ο Στ. Χάμος ενημερώνει ότι φυσικά και συναντήθηκαν οι υπερεθνικιστές του στο συλλαλητήριο με τον Δημ. Παπαδημόπουλο. «Και βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη με τον αντιπεριφερειάρχη και αλληλοασπασθήκαμε.» Και επιπλέον ήθελε να κάνει δήλωση.

-Του απονέμω τα εύσημα, ο Παπαδημόπουλος ήταν ο μόνος από τους ψευτοδεξιούς της ΝΔ που παρέστη.

-Ε πώς; Τον Παπαπαρίση πού τον πας…

-Δεν είναι να του έχεις εμπιστοσύνη αυτουνού.

***

*ΗΘΕΛΕ να την ολοκληρώσει οπωσδήποτε τη δήλωσή του.

-Τον Παπαδημόπουλο τον συγχωρούμε που είναι με τους ψευτοδεξιούς. Και θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υπουργός Δικαιοσύνης σε περίπτωση εθνικοπατριωτικής κυβερνήσεως. (Μπρρρ… Κατά πάσα πιθανότητα πάντως, μην το δέσει και κόμπο. Βουλευτές και τέτοιες αηδίες δεν έχει εκεί, κατευθείαν υπουργός.)

***

*ΜΕΤΑ τη Θεσσαλονίκη, ο αντιπεριφερειάρχης σταμάτησε στο Μακρυχώρι. Ο επίσημος προσκεκλημένος του φίλου του Γ. Μανώλη, που προετοιμάζεται εντατικά για δήμαρχος, «τέσσερα χρόνια τώρα τρέχουμε», ο Δ. Παπαδημόπουλος στην κοπή πίτας της δημοτικής παράταξης. Μεταφέροντας το πνεύμα του συλλαλητηρίου και συνεισφέροντας μάλλον στη διεύρυνσή της.

Ζ.

Κύριοι

*ΩΣ τζέντλεμεν αποχώρησαν από τα πόστα εξουσίας ο θεσσαλάρχης Δ. Κοτσιάφτης κι ο λαρισάρχης της αστυνομίας Γ. Αγάκος. Με μια πικρία φυσικά, ποιος κρινόμενος δεν ελπίζει άλλωστε σε προαγωγή, απολύτως ελεγχόμενη όμως. Χαμογελαστοί ξεκίνησαν από το πρωί χθες αποχαιρετώντας, όχι ότι θα χαθούν δηλαδή, τους εκπροσώπους των αρχών. Επισκεπτόμενοι τον μητροπολίτη, τον στρατηγό, τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο, την εφημερίδα…

Ζ.

Τζάμπα κόπος;

*ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ την εφημερίδα σχολίαζαν χθες στην παρέα των Λαρισαίων. Για τη μεγάλη σύσκεψη στην Αθήνα σχετικά με τα θέματα των παραλίων, υπό την υπουργό Τουρισμού. Για την οποία μερίμνησε ο συναγωνιστής της στους ΑΝΕΛ Βασ. Κόκκαλης, επίσης υπουργός όπως άλλωστε σχεδόν όλοι οι βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος.

Σχολίαζαν την αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος, όλοι όρθιοι να πλαισιώνουν την υπουργό.

-Καλά η Έλενα Κουντουρά ως πρώην μοντέλο στήνεται απέναντι στον φακό πλαγίως, σε γωνία ‘’τρουά καρ’’, με σπασμένο πόδι ήτοι ελαφρώς λυγισμένο γόνατο. Ήταν ανάγκη να τη μιμηθούν κι οι υπόλοιποι; Και καλά η Άννα Βαγενά ως ηθοποιός. Μοντελέ στάση κι ο βουλευτής Ν. Παπαδόπουλος κι ο πρόεδρος Δημ. Χασιώτης;

-Γιατί, ωραία παιδιά δεν είναι;

***

*ΤΟ ουσιώδες θα ήταν φυσικά το αποτέλεσμα της σπουδαίας συνάντησης. Το οποίο και σχολιάστηκε αναλόγως. Που η υπουργός συνέστησε στους ντόπιους που μαζεύτηκαν στο γραφείο της για μεν το θέμα των αλιευτικών καταφυγίων Αγιοκάμπου και Στομίου που της έθεσαν, να απευθυνθούν στον υπουργό Π. Κουρουμπλή, για δε το άλλο με τα πολεοδομικά Αγιοκάμπου και Βελίκας να πάνε στον συνάδελφό της Γ. Σταθάκη. (Άντε πάλι ξανά μανά στην Αθήνα. Στο Τουρισμού μόνο ομορφιά, τσάι και συμπάθεια;)

Ζ.

Κατάληψη…

* ΑΝΤΙ να ασχολούνται με άλλα σοβαρότερα ζητήματα, εκεί στο ΕΦΚΑ, ασχολούνται με πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα…

Κατάληψη για την καθαριότητα! Έγινε και αυτό. Κατέβασαν τα ρολά οι εργαζόμενοι για τρεις ώρες φωνάζοντας πως… βρόμισαν!

Η αλήθεια είναι πως κατά καιρούς οι εργαζόμενοι έχουν εκφράσει επιφυλάξεις και διαφωνίες τόσο με τον οργανωτικό σχεδιασμό του νέου φορέα όσο και με τον τρόπο υλοποίησής του. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που κατήγγειλαν και εναντιώθηκαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις της διοίκησης του ασφαλιστικού φορέα.

Αλλά για να φτάσουν να βγουν στον δρόμο επειδή ο ΕΦΚΑ αδυνατεί να διεκπεραιώσει ακόμη και τις στοιχειώδεις λειτουργίες του, είναι τραγικό… Και μιλάμε για την υγεία όλων, εργαζομένων και ασφαλισμένων… Και η υγεία δεν αποτελεί μόνο ατομικό δικαίωμα, δεν ανήκει στη σφαίρα της προσωπικής αυτονομίας του καθενός, αλλά είναι και κοινωνικό… Μέλημα του κράτους, της κάθε δημόσιας υπηρεσίας, προπαντός.

Γ.Ν.

Δεν το έμαθε

*ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ η Άννα Βαγενά με δηλώσεις της, επειδή ολοκληρώθηκε η μελέτη για το Αρχαίο Θέατρο που είχε αναθέσει το ‘’Διάζωμα’’.

- Σα να άργησε λιγάκι η βουλευτής, σχολίαζε ο Λαρισαίος.

Θυμίζοντας ότι η εν λόγω μελέτη είχε παρουσιαστεί πριν μήνες και στον περιφερειάρχη και στον δήμαρχο, υπήρξαν και τα σχετικά δημοσιεύματα.

- Εμ δεν έχει κι αυτή έναν άνθρωπο στην πόλη να την ενημερώνει;

Ζ.

Τυρογαλίτης

*ΕΒΑΛΕ τα πράγματα στη θέση τους ο Κώστας Μεζάρης με το τεκμηριωμένο άρθρο του στην εφημερίδα. Το πρόβλημα της ρύπανσης δεν είναι τόσο στον Τιταρήσιο, ούτε τα τσάμπουρα που εντοπίζονται σε μετρήσεις των νερών μετά το Δαμάσι. Η πηγή του προβλήματος εντοπίζεται στον παραπόταμό του τον Ελασσονίτη, ο οποίος παραμένει Τυρογαλίτης ποταμός, εδώ και μια εικοσαετία που γίνονται έλεγχοι. Έλεγχοι κιιιιι… (Το πιο βρομερό ποτάμι της θεσσαλικής λεκάνης.)

Ζ.

Δύο σε ένα

*Οι σχέσεις μεταξύ των δύο φίλων σταθερά στο επίκεντρο της χιουμοριστικής συζήτησης της μικτής λαρισαϊκής παρέας.

- Είσαι ελεύθερη κούκλα μου;

- Όχι με μαρκάρουν δύο, δώσε πάσα αλλού.

***

*- Ο μόνος λόγος καλέ που δεν τον σκοτώνω ακόμα, είναι που περιμένω ν’ ανοίξει ο καιρός, για να βάλω μαύρο μάξι ξώπλατο στην κηδεία του.

***

*-ΦΙΛΑΡΑΚΙ; Να σου πω δύο άσχημα νέα. Το εξής ένα: Η κοπέλα σου μας κερατώνει.

Ζ.

Εκτονωτικά

*ΝΑ και μια ερμηνεία από τον Ν. Σ. Είναι λέει απανωτές οι σφαλιάρες που τρώει ο κόσμος και πολλοί βρήκαν μια καλή ευκαιρία να νιώσουν εθνικά υπερήφανοι και ότι κάτι γίνεται, ότι επαναστατούν απέναντι στο χάλι που μας δέρνει… Είναι κι η συγκυρία. Αν είχε κερδίσει φερειπείν λίγο πριν καμιά εθνική μας ομάδα κάποιο ευρωπαϊκό κύπελλο, θα είχαν βγει πολλοί περισσότεροι έξω να πανηγυρίσουν και να εκτονωθούν και δεν θα έτρεχαν στα συλλαλητήρια... (Είναι πώς το σκέφτεται ο καθείς.)

Ζ.

Από μακριά

*ΕΣΠΕΥΣΕ και ο Κύπριος πρόεδρος, πιο ψύχραιμος ένεκα και η απόσταση, κι ας έχει εκλογές τώρα κοντά, έλλειψη πατριωτισμού δύσκολα θα χρεωθεί στον Ν. Αναστασιάδη. Βρε παιδιά, τι σημασία έχει; Αν ήθελαν ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα. Αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να ξεπεραστεί ο αλυτρωτισμός τους.

Ποιος θα τον κατηγορήσει που δεν μπορεί να το αντιληφθεί; Να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος; Δεκαετίες τα λένε αυτά διάφοροι ‘’εθνοπροδότες’’ τύπου Σαββόπουλου ή και Μπουτάρη.

Επισημαίνει και τον παραλογισμό των ανησυχούντων: Μα φοβόμαστε αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ή όχι Έλληνας; Δεχόμαστε να μπούμε στον διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος; (Άντε ντε…)

Ζ.

Μεταξύ τους…

*ΔΙΑΒΑΖΕ ο Λαρισαίος στην εφημερίδα τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών να επιχειρηματολογεί στον Κ. Γκιάστα κατά της θεσμοθετηθείσας Διαμεσολάβησης. Κι έλεγε ο Χρ. Σεβαστίδης ότι «δεν είναι συντεχνιακό το θέμα. Την ίδια θέση πήρε και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, οι δικηγορικοί σύλλογοι…».

-Κάποιος άλλος, πέρα από δικηγόρους και δικαστές; Πώς αλλιώς θα πούμε ότι δεν είναι συντεχνιακό;

Ζ.

Μπλέξιμο

*ΕΞΑΛΛΟΣ έφτασε αργά το βράδυ στην εφημερίδα ο Λαρισαίος. Καταγγέλλοντας ότι πήγε να του ορμήσει αδέσποτο σκυλί στην Πανός, εγώ περπατούσα ήρεμος με τα χέρια στις τσέπες, μετά για να προστατευτώ σήκωσα μια καρέκλα από καφετέρια, μου την έπεσαν όμως, άστο ήσυχο και τέτοια, τι να πω…

-Πήρα την αστυνομία, συνέχισε αλλά αδιαφόρησαν εντελώς.

-Και τι να έκαναν, να έστελναν περιπολικό να συλλάβουν το σκυλί. Ή μήπως να το πυροβολήσουν. Μήπως όμως ήταν ήσυχο και κάτι άλλο συνέβη;

-Βρε όχι λέω. Αύριο βράδυ θα ξαναπάω με δύο μάρτυρες. (Μήπως να τσεκάρει το Δημοτικό Κυνοκομείο;)

Ζ.

Αργία

*ΑΡΓΙΑ για τα σχολεία η Τρίτη 30 Ιανουαρίου, των Τριών Ιεραρχών, αλλά την παραμονή, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, του Υπουργείου Παιδείας, στα Γυμνάσια και Λύκεια, θα κάνουν μάθημα για τους Τρεις Ιεράρχες!

Συγκεκριμένα: “Κατά την παραμονή της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, αφιερώνεται ένα δίωρο από το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σχετικών με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα».

Λ.Κ.

Ποτέ αλλά…

*ΟΧΙ ότι τον δούλευε άγρια η άλλη τον Λαρισαίο…

-Θέλεις να βγούμε την Τρίτη;

-Όχι, δεν γίνεται.

-Την Τετάρτη;

-Όχι, δεν μπορώ.

-Την Παρασκευή μήπως;

-Εεε… Την Πέμπτη δεν την είπες;

-Ωραία, θες να βγούμε την Πέμπτη;

-Όχι, αποκλείεται.

Ζ.

 

 

 

PERI STRATHGIKVN KAI EJYPNV

*ΠΕΡΙ στρατηγικών και έξυπνων παιγνίων (μεταξύ άλλων) η διάλεξη του Ν. Λυγερού την περασμένη Δευτέρα στη Λάρισα. Και ιδού ένας μαθητής του «Δάσκαλου» της στρατηγικής σκέψης εν δράσει την ώρα της διάλεξης. Άλλωστε τα έξυπνα παίγνια είναι συνέχεια των στρατηγικών, των παιγνίων χωρίς ζάρια δηλαδή. Κι όπως είπε ο ομιλητής «στρατηγική είναι η ιστορία. Ο πολιτισμός που δεν έχει στρατηγική είναι νεκρός. Εύστοχη εφαρμογή της Έξυπνης Παιδείας στη Λάρισα αποτελεί το Διαχρονικό Μουσείο. Η θέληση του λαού διαχρονικά είναι οι αξίες. Αν αποδεχόμαστε τις αρχές και δεν συμβαδίζουν με τις αξίες, τότε είμαστε θύματα».

Δ.Χ.

 

 

SKIVDHS PAIDEIAS MEN

*ΣΚΙΩΔΗΣ Παιδείας μεν, αλλά ως γιατρός την Υγεία δεν την εγκαταλείπει. Σε εκδήλωση των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων στην Αθήνα, ο Χρ. Κέλλας συνάντησε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτ. Μπερσίμη, οπότε του τα ‘ψαλε. Του είπε για «φτωχοποιημένο πακέτο παροχής υπηρεσιών στην Πρωτοβάθμια», για «πλήρη μισθολογική απαξίωση των γιατρών», προβλέποντας ότι «το εγχείρημα θα αποτύχει και ο κόσμος θα πληρώσει και πάλι το μάρμαρο». (Και πάλι;)

Ζ.

 

 

MIA SXETIKH TOLMH

*ΜΙΑ σχετική τόλμη χρειάζεται αν είναι ν’ ανέβεις πάνω απ’ τη Σπηλιά, προς το Καταφύγιο. Αν είσαι δικυκλιστής δηλαδή, αποζημιώνεσαι ωστόσο πλουσιοπάροχα από την εικόνα.

Ζ.

 

 

 

SE PARAKALV YPOYRGE MOY jan

*-ΣΕ παρακαλώ υπουργέ μου… (Κάθε μέθοδο χρησιμοποιεί ο δήμαρχος.)

Ζ.

 

 

 

Αναζητείται υπεύθυνος

ANAZHTEITAI YPEYUYNOS RAGES* «ΔΕΝ είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την κατάσταση του οδικού δικτύου στο σημείο των σιδηροδρομικών γραμμών» τόνισε χθες στην «Ε» ο προϊστάμενος της γραμμής Λάρισας - Βόλου κ. Γιώργος Στύλιος. Επικοινώνησε με την εφημερίδα θέλοντας να κάνει κάποιες διευκρινίσεις που τις θεωρεί απαραίτητες πάνω στο χθεσινό ρεπορτάζ που αφορούσε στις γραμμές που τέμνουν την οδό Μαρτάλη.

Σύμφωνα λοιπόν με το χθεσινό ρεπορτάζ ένας πολίτης πέρασε από το σημείο, που βρίσκεται πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Το ΙΧ του υπέστη κάποιες ζημιές στη ζάντα και το λάστιχο, ύψους περίπου 500 ευρώ και από τις δύο περιπτώσεις στις οποίες στάθηκε άτυχος. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην «Ε», αφού ενημέρωσε την αστυνομία απευθύνθηκε τόσο στον ΟΣΕ όσο και στον Δήμο αλλά και οι δύο πλευρές δηλώνουν αναρμόδιες. Ο Δήμος λέει τον στέλνει στον ΟΣΕ, κι ο ΟΣΕ στον Δήμο…

«Σύμφωνα με το ΦΕΚ 868/Β, 7 Σεπτέμβριο 1974, άρθρο 12 και παράγραφο 5» υπεύθυνη είναι η αρμόδια οδική υπηρεσία, λέει ο κ. Στύλιος, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο μεταφράζεται «ο δήμος». Ο πολίτης πήγε λοιπόν στον Δήμο όπως κατήγγειλε στην «Ε» όμως του απάντησαν πως κατ’ εκτίμηση των ανθρώπων του Δήμου αρμόδια υπηρεσία είναι αυτή του ΟΣΕ.

Ο άνθρωπος είναι εγκλωβισμένος για μια ζημιά που υπέστη και σε καμία περίπτωση δεν νιώθει πως φταίει καθώς πέρασε πάνω από τις γραμμές (οι οποίες είναι ενεργές σύμφωνα με τον κ. Στύλιο) στο σημείο των οποίων έχουν δημιουργηθεί λακούβες στο οδόστρωμα. Μήπως μπορούν να συνεργαστούν οι δύο υπηρεσίες για να δοθεί μια λύση όχι μόνο στον άνθρωπο που έπαθε τη ζημιά στο αυτοκίνητό του, αλλά και γενικότερα στο σημείο; Μήπως θα ήταν καλό να τοποθετηθούν πλαστικοί τάπητες για την απορρόφηση των κραδασμών; Ρωτάει ο αναγνώστης από την πλευρά του…

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass