Ανέφελος

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2018 19:45
*ΤΑ έχουν βρει αυτοί πλέον, κόβουν και κορδέλες μαζί. Τους ευλογάει κι η εκκλησία, ραντίζοντάς τους κακό μάτι μην τους πιάσει.  Ζ. *ΤΑ έχουν βρει αυτοί πλέον, κόβουν και κορδέλες μαζί. Τους ευλογάει κι η εκκλησία, ραντίζοντάς τους κακό μάτι μην τους πιάσει. Ζ.

*ΚΑΙΡΟΣ σταθερά με την ανεμελιά της προεφηβικής ηλικίας, παιχνιδίσματα το μεσημέρι με το 13 και το 14. Με τη δροσιά και τη θέρμη ταυτόχρονα. (Ανεφελιά, είπες;)

Ζ.

 

Δεν θα προλάβαιναν

*ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ, ευρισκόμενα σε διάφορες φάσεις, σειρά έργων σε δρόμους της Λάρισας. Σε βασικές αρτηρίες του κέντρου και σε οδούς «κέντρο απόκεντρο». Η αντιπολίτευση μπορεί να γκρινιάζει για προεκλογικού χαρακτήρας έργα, ωστόσο όσοι παρακολουθούν και έχουν αντιληφθεί την ιδιοσυγκρασία της δημοτικής αρχής, εκφράζουν διαφορετική γνώμη.

-Τόσο γρήγορα μπορούν βρε παιδιά. Τρία χρόνια τώρα ψιλοκοσκινίζουν, νωρίτερα δεν…

-Εδώ λέμε ότι είναι τυχεροί που η θητεία τους τυγχάνει πενταετής. Στην τετραετία τίποτε απολύτως δεν θα είχαν έτοιμο. Αν ήταν οι εκλογές όπως παλιότερα, φέτος τον Οκτώβρη δηλαδή, καμιά κορδέλα δεν θα έκοβαν.

Ζ.

 

Προαλειφόμενοι

*- ΟΠΟΙΟΣ δήμαρχος έχει την αντίληψη ότι τα έργα γίνονται για να ξαναβγούμε στις εκλογές κι όχι για την πόλη και την περιοχή, επειδή είναι απαραίτητες παρεμβάσεις, ε δεν έχει τύχη…

Ο έμπειρος στα αυτοδιοικητικά Λαρισαίος εξηγούσε σε ενδιαφερόμενους.

- Το ίδιο ισχύει και για επίδοξους δημάρχους. Ο κόσμος βρε, καταλαβαίνει.

***

*ΜΕΤΑ η συζήτηση πήγε στις προετοιμασίες για τις επόμενες εκλογές.

- Μήπως είναι λιγάκι νωρίς να αρχίσουν το τρέξιμο οι προαλειφόμενοι;

- Τι λέτε… Τώρα νωρίς; Εδώ κάποιοι ξεκίνησαν την προεκλογική τους καμπάνια από την επομένη των εκλογών του 2014. Και αποτυχόντες μα και νικητές, ναι.

Ζ.

 

Ο κ. Καθηγητής

*ΕΝΑ από τα βαριά ονόματα της κυβέρνησης θα βρεθεί στη Λάρισα στα μέσα Φεβρουαρίου, λίγο πριν τις Απόκριες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεδιπλώνει τα φτερά του στη νέα εποχή που διανοίγεται.

Προσκεκλημένος της Νομαρχιακής θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στην πόλη ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου. Ο καθηγητής θα μιλήσει για τις εξελίξεις επί παντός. Και προφανώς θα έχει ενδιαφέρον. Διάλεξαν ομιλητή ‘’από το πάνω ράφι’’ οι Λαρισαίοι συριζαίοι.

Ζ.

 

Της έστερξε

*ΛΑΜΠΕΙ τελευταία η Νικολέττα Μπασδέκη. Κοινή διαπίστωση όσων έχουν καιρό να δουν από κοντά τη νέα πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου.

-Εμφανές ότι της έστερξε η εκλογή, ότι το απολαμβάνει.

-Μα το ήθελε τόσο πολύ να γίνει πρόεδρος.

-Άρα θα το κάνει και πολύ καλά, μάλλον.

Ζ.

 

Μετά τη MoCA

*«ΜΙΑ… MoCA για τον Τραμπ» τιτλοφορείται το άρθρο που δημοσίευσε στο «Εθνος» ο ψυχίατρος Χρ. Λιάπης, αναφερόμενος στην ανακοίνωση των νευροψυχολογικών αποτελεσμάτων του Αμερικανού προέδρου, από τον προσωπικό του γιατρό.

Ο Τρικαλινός γιατρός που κατά τα φαινόμενα θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αναφέρεται στην ανάγκη ελέγχου της ψυχικής,

διανοητικής και σωματικής υγείας των πολιτικών ηγετών, επικαλούμενος αρνητικά παραδείγματα του παρελθόντος και τα σχετικά συμπεράσματα του Λόρδου Όουεν, ψυχιάτρου και πρώην υπουργού Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας. Ώστε να προστατεύεται η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του πολιτεύματος από την ανεπάρκεια, την αναποφασιστικότητα ή την αυθαιρεσία ενός ασθενούντος ηγέτη.

***

*ΚΑΙ ενημερώνει ότι για πρώτη φορά στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά, ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε να υποβληθεί στο ‘’Montreal Cognitive Assessmen’’, γνωστό επί το συντομότερο ως MoCA, σε ένα σύντομο δηλαδή εργαλείο αξιολόγησης της νοητικής του επάρκειας και δημοσιοποίησε μέσω του γιατρού του Λευκού Οίκου τα αποτελέσματα.

Και να το τεστ όπως το παραθέτει ο Χρ. Λιάπης: Ο Ντόναλντ Τράμπ κλήθηκε να ενώσει εναλλάξ γράμματα και αριθμούς από το 1 έως το 5 και από το Άλφα έως το Έψιλον, να αντιγράψει έναν κύβο και να σχεδιάσει ένα ρολόι, βάζοντας τους δείκτες στην ένδειξη «11 και 10», προς αξιολόγηση των οπτικοχωρικών και εκτελεστικών του ικανοτήτων. Εν συνεχεία κατονόμασε τα σκίτσα ενός λιονταριού, ενός ρινόκερου και μιας καμήλας, επανέλαβε χωρίς να χάσει ούτε μία, 5 λέξεις που του είχαν αναγνωσθεί, προ πέντε λεπτών, επανέλαβε 5 αριθμούς, με βάση τη σειρά εκφώνησής τους και 3 άλλους, αντίστροφα, χτύπησε 11 φορές το χέρι του στο τραπέζι, κάθε φορά που άκουγε το γράμμα Α ανάμεσα σε άλλα 29 γράμματα, αφαίρεσε διαδοχικά το 7, πέντε φορές, ξεκινώντας από το 100 και με την προσοχή του και τη μνήμη του να

αξιολογούνται ως απαράβλαπτες, επανέλαβε δύο φράσεις και απεκάλυψε φυσιολογική λεκτική ροή, κληθείς να πει όσες περισσότερες λέξεις μπορεί, που να αρχίζουν από συγκεκριμένο γράμμα, μέσα σε ένα λεπτό. Τέλος, φανέρωσε την απρόσβλητη από ανοϊκές προσμίξεις αφαιρετική του σκέψη, προσδιορίζοντας τις ομοιότητες ανάμεσα στην μπανάνα και το πορτοκάλι, το τρένο και το ποδήλατο, το ρολόι και τον χάρακα και τον καλό προσανατολισμό του σε χρόνο και τόπο. (Ιδού λοιπόν το περιεχόμενο του τεστ MoCA. Τα περί των αποτελεσμάτων του επαφίενται στην ειλικρίνεια του γιατρού του Τραμπ.)

***

*ΕΙΝΑΙ φανερό, συγκατανεύει ο Χρ. Λιάπης, πως στην παρούσα φάση ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κινδυνεύει να διαγνωσθεί με νόσο του Αλτσχάιμερ. Τι γίνεται όμως με αυτό που ο Ντέιβιντ Όουεν ονόμαζε «Σύνδρομο της Ύβρεως»; Για τις αλλαγές, δηλαδή, που φέρνει στην ψυχοσύνθεση και τη συμπεριφορά των πολιτικών η άσκηση απόλυτης εξουσίας; Μπορεί οι δείκτες στο ρολόι που σχεδίασε στη MoCA o Τραμπ να δείχνουν ορθώς 11 και 10, όμως ας ελπίσουμε πως, όπως έγραψε πολλά χρόνια πριν ο «δικός μας» Μενέλαος Λουντέμης, «Το ρολόι του κόσμου» δεν θα «χτυπήσει μεσάνυχτα», εξαιτίας της αλαζονείας, της έπαρσης και της υβριστικής ανικανότητας των παγκόσμιων πολιτικών ηγετών».

Ζ.

 

Ετοιμάζονται

*ΑΚΡΙΒΩΣ, ακριβέστατος, ο ακριβός και ακριβότερος ή και ακριβούλης, πολλές και διάφορες βαθμίδες στον ορισμό της ακρίβειας. Υπό την έννοια του ακριβούς προσδιορισμού και της συνέπειας πάντως, το πολυδιαφημιζόμενο ραντεβού στο Νεμπεγλέρ έχει οριστεί από τώρα για τις 16 Μαρτίου. Μετά την εκκλησία; Έχει και χαιρετισμούς εκείνη την Παρασκευή. Υποτίθεται ότι θα εμφανιστούν τουλάχιστον δύο Ακριβούληδες.

Ζ.

 

Τόσος φόβος…

*ΠΕΡΑΣΕ ένας χρόνος καιρός, κι ο Λαρισαίος αναρωτιόταν πού πήγε τόσο πάθος. Όταν πέρυσι ανήσυχοι, θυμωμένοι γονείς αντιδρούσαν στο να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα απ΄ τη Συρία στα σχολεία που πήγαιναν τα παιδιά τους στη συνοικία Αγίου Θωμά και στην Τερψιθέα. Θυμόταν ότι οι παράγοντες της Εκπαίδευσης και του Δήμου είχαν αντισταθεί σθεναρά αντιμετωπίζοντας με όποιο κόστος τις ρατσιστικές αντιλήψεις που πήγαιναν να φουντώσουν.

-Τι έγινε βρε σεις από τότε; Τα προσφυγάκια πάνε κανονικά σχολείο, κανένας δεν ανησυχεί, πού πήγαν εκείνοι που πρωτοστατούσαν τότε; Μετάνιωσαν;

-Άκουσα ότι κάποιος εξ αυτών δουλεύει στο Κουτσόχερο, στον καταυλισμό. (Δεν θα φοβάται πια…)

Ζ.

 

Με τι αρμοδιότητα;

*ΠΑΡΑΞΕΝΕΜΕΝΟΣ διάβαζε ο Λαρισαίος χθες στην εφημερίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται επισταμένως με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

-Και στα άλλα με υγεία, σύντροφοι.

Κι έκανε λόγο για άγαρμπο κομματισμό.

-Τι πήγαν να κάνουν, να τινάξουν τα θερμόμετρα;

-Εδώ διαβάζουμε ότι έλεγξαν εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, το προσωπικό, ελήφθησαν λέει και αποφάσεις;

***

*ΤΙ τον ενόχλησε; Που είδε στελέχη του κόμματος από τη Λάρισα και τα Φάρσαλα και τη γραμματέα του βουλευτή του κόμματος να συσκέπτονται στο Κέντρο Υγείας με τον διευθυντή του, άγνωστο αν του έδωσαν και οδηγίες. Αλλά και με παρόντα κοτζάμ Νέστορα Αντωνίου.

-Κουβάλησαν στα Φάρσαλα τον διοικητή της ΥΠΕ που ασχολείται με μια ντουζίνα νοσοκομείων στην περιοχή και δεκάδες Κ. Υ. Για ποιο λόγο άραγε; Και με τι αρμοδιότητα;

-Υπέκυψε ο σκληρός κομαντάντε; Όταν το κόμμα τον τραβάει απ΄ το μανίκι…

-Γι’ αυτό λέτε και στη φωτογραφία έχει σκυμμένο το κεφάλι;

Ζ.

 

Διαφυγή

*-ΕΧΕΙ μπλοκάρει το σύστημα, δεν δουλεύει το μηχάνημα για τις κάρτες…

Συνήθης κουτοπόνηρη απάντηση Λαρισαίων που δεν θέλουν να δουλεύουν με POS στα μαγαζιά τους. Κι ενώ κόβουν απόδειξη, θέλουν μετρητά. Για την ακρίβεια δεν θέλουν να μπλέξουν οι εισπράξεις τους με την τράπεζα. Προφανής ο λόγος. Αλλά κι ο κόσμος όμως, μια φορά χαλασμένο, δύο έχει μπλοκάρει, καταλαβαίνει και ενοχλείται.

Ζ.

 

Giannis΄ s Day

*Ο Γιάννης ο Λαρισαίος, όπως διηγείται ο Γ. Τ. άρχισε την ημέρα του νωρίς, βάζοντας στις 6 το πρωί το ξυπνητήρι του Made In Switcherland. Σηκώθηκε απ' το Made In Sweden κρεβάτι του. Έφτιαξε τον καφέ του Produced In Brasil. Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή Made In Germany. Έβαλε αποσμητικό Made In Belgium. Φόρεσε το πουκάμισο του Made In Turkey, τα jeans με φίρμα Made In Sri Lanka, κάλτσες Made In Egypt, παπούτσια Made In Italy. Έφτιαξε τα αυγά του στην ηλεκτρική κουζίνα Made In Korea. Έφαγε λίγο τυρί Gouda Ολλανδίας και Milner Γερμανίας μαζί με λουκάνικο Φραγκφούρτης και ντομάτα απ΄ το Ισραήλ. Μετά δυο μήλα Χιλής, ένα πορτοκάλι Αργεντινής. Έριξε μια ματιά στο laptop του Made In Japan να ελέγξει τα μέιλ του κοιτώντας το ρολόι του Made In Taiwan, μετά κλείδωσε την πόρτα Made In Canada. Ενεργοποίησε τον συναγερμό Made In USA. Μπήκε στο αυτοκίνητό του Made In Spain, το γέμισε με βενζίνη από Saudi Arabia και συνέχισε το ψάξιμο για μια δουλειά στην Ελλάδα. Στο τέλος μιας άκαρπης προσπάθειας για εύρεση εργασίας κι αφού έβγαλε αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή Made In Malaysia, ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντόφλες του Made In India, έφαγε μια μπριζόλα Produced In Bulgaria κι άνοιξε την τηλεόραση Made In Indonesia. Άνοιξε μια μπύρα Produced In Holland. Καθώς έβλεπε τα σίριαλ Τουρκίας προσπαθούσε να σκεφτεί τι φταίει και δεν μπορεί να βρει μια δουλειά στην Ελλάδα. (Ο Made in Greece Τζόνι…)

Ζ.

 

Όλη μέρα

*Ο εργατικός νεαρός Λαρισαίος έριξε την ιδέα στη δουλειά, όπου εργάζονται με σπαστό ωράριο.

-Γιατί να μην δουλεύουμε με συνεχές, θα είναι καλύτερα για όλους. Και για μας και για την επιχείρηση, το έχω σκεφτεί.

-Κι εγώ το σκέφτηκα, παρενέβη το αφεντικό. Και συμφωνώ απολύτως. Και δεν θ΄ αλλάξει κι ο μισθός σας. Συνεχές ωράριο, 9 με 9…

-Ε; Τι;

Ζ.

 

ΚΑΡΠΑφόρησε

*ΔΕΝ κρύβει την ικανοποίησή του ο Μπάμπης Παρίσης: «όταν πριν τέσσερα περίπου χρόνια έκανα το πρώτο μάθημα ΚΑΡΠΑ σε σχολικές αίθουσες, δεν περίμενα ότι το 2017 το Υπουργείο Παιδείας αλλά και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα έκαναν δεκτό το αίτημα του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 ΓΣΝ όχι μόνο να συνεχίσουμε το πρόγραμμα ‘’ΚΙDS SAVE LIVES’’ αλλά και να διοργανώσουμε επίσημο σεμινάριο με την επίσημη Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση σε σχολεία».

Ενθουσιασμένος ο στρατιωτικός γιατρός, καρδιολόγος στη Λάρισα στο ‘’404’’. Που τους έδωσαν επιπλέον εθελοντική εργασία, μερικοί άνθρωποι έτσι συμπεριφέρονται. Και δεν είναι λίγοι, ευτυχώς.

***

*ΚΙ έτσι, αφού το υπουργείο έκανε δεκτή την πρόταση, οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης Αλμυρού την 1η Φεβρουαρίου αντί για τη Φυσική, τη Χημεία και τα Μαθηματικά θα εκπαιδευτούν αποκλειστικά στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, την ΚΑΡΠΑ. Ώστε να μάθουν και να μπορέσουν να σώσουν ανθρώπους αν χρειαστεί. Θα ακολουθήσει ένα ακόμη για μαθητές Λυκείου στη Λάρισα. (Ο γιατρός δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους καλούς συνεργάτες του προγράμματος αλλά και στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια.)

Ζ.

 

Έχει διαφορά

*Ο Λαρισαίος πιτσιρικάς ζητούσε από τον πατέρα του να του διευκρινίσει τη διαφορά, αν υπήρχε, ανάμεσα στο δωρεάν και το τζάμπα.

-Κοίτα παιδάκι μου. Το σχολείο είναι δωρεάν. Εσύ όμως τζάμπα πας.

Ζ.

 

Καβάλα

* ΜΑΛΛΟΝ «απασφάλισε»  επώνυμος ανήρ. Πρώην - ίσως και νυν - αρχηγός κόμματος ή πολιτικής κίνησης, πρώην αιρετός σίγουρα, πρώην εθνικός σχολιαστής στα τηλεπαράθυρα, τότε που κορυφαίοι δημοσιογράφοι «σφάζονταν» για μια ζωντανή σύνδεση, μαζί του.

Πρώην πολιτικός δεν θα το λέγαμε γιατί στην πολιτική σκηνή της χώρας, μηδένα προ του τέλους… ψήφιζε. Θυμηθείτε πως κάποτε, πολιτικός αναλυτής αποτελούσε τον τηλεοπτικό «περίγελο» και σήμερα ηγείται κοινοβουλευτικού κόμματος.

Έτσι και ο έφιππος πολιτικός (σ.σ. με την έννοια του ανδρός) δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό μήνυμα παριστάνοντας ήρωα παιδικών σειρών.  Αποφεύγοντας ευτυχώς να κάνει χρήση του ξίφους, παρά μόνο του μαστιγίου και αυτό για… κοινωφελή σκοπό. Έχει και άλλα επεισόδια γιατρέ ή είναι αυτοτελές;

Β.Κ.   

 

2NTORA AGORASTOS

3TRAPEZI4

4TRAPEZI1

ΣΤΙΓΜΕΣ χαλάρωσης, ανάμεσα σε ένα φορτωμένο πρόγραμμα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποτέλεσε για την πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της η ΝΟΔΕ Λάρισας την ΝΔ, χθες το μεσημέρι στον «Βόσπορο».

Η κ. Μπακογιάννη, με διήμερη περιοδεία στον νομό, αποτελεί – μέχρι σήμερα τουλάχιστον – ένα από τα ελάχιστα υψηλόβαθμα στελέχη που, οργώνοντας την Ελλάδα, όντως «βάζει πλάτη» στην προσπάθεια της ΝΔ να αναδειχθεί κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές, παρότι της έχει τονισθεί πως δεν θα στελεχώσει τη γαλάζια κυβέρνηση.

Η κ. Μπακογιάννη απόλαυσε την τοπική κουζίνα, όπως χάρηκε και το ντόπιο κρασί που – μεταξύ άλλων- της προσέφερε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός κατά την επίσκεψή της στην Περιφέρεια.

Με την κ. Μπακογιάννη να ρωτά για θέματα της Θεσσαλίας αλλά περισσότερο επέμεινε για το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, σημειώνοντας την ικανοποίησή της όταν πληροφορήθηκε ότι η Περιφέρεια, μέσω ΕΣΠΑ, θα χρηματοδοτήσει την αποκάλυψή του.

Το υπερβολικό κόστος (8 ευρώ) στη διαδρομή Λάρισας – Βόλου με επιστροφή, λόγω διοδίων επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός. «Εμείς εδώ έχουμε και τον Μπούτα, που κλείνει την εθνική» πετάχθηκε, παριστάμενο γαλάζιο στέλεχος, που μάλλον θέλησε να αστειευθεί. «Ο Μπούτας είναι μια χαρά άνθρωπος», του το ξέκοψε η Ντόρα, που εστίασε στον ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα έλεγε ως αντιπολίτευση όταν στήριζε το κίνημα «δεν πληρώνω» και στα όσα πράττει σήμερα ως κυβέρνηση.

«Ειδικά με τη Λάρισα» τόνιζε στα γραφεία της ΝΟΔΕ η κ. Μπακογιάννη, εξηγώντας τις τακτικές επισκέψεις της στον νομό «έχω και μια παλιά σχέση η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα σας πω όμως πόσα χρόνια». Για το δεύτερο δεν θα μπορούσε να ερωτηθεί, ενώ για το πρώτο δεν θέλησε να κάνει αποκαλύψεις.

Τόνισε ωστόσο, απευθυνόμενη στα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη, ότι «οι δημοσκοπήσεις στη Θεσσαλία δείχνουν ότι η ΝΔ απέχει 2 μονάδες για να εκλέξει και τρίτο βουλευτή στη Λάρισα». Είναι ο στόχος της τοπικής ΝΟΔΕ, όπως διαρκώς, επισημαίνει ο πρόεδρός της Χρ. Καπετάνος.

Αυτό όμως που επίσης θα δημιουργήσει προσδοκίες είναι η δήλωση της κ. Μπακογιάννη πως «μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η ΝΔ θα κατεβάσει το καλύτερο δυνατό ψηφοδέλτιο για τον Δήμο της Λάρισας. Κάντε λιγάκι υπομονή, κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο, πρώτα έχουμε τις εθνικές εκλογές που σκοπό έχουμε να τις κερδίσουμε».

Για να διευκρινίσει βεβαίως στη συνέχεια, ως έμπειρη πολιτικός, αν η ΝΔ θα δώσει όντως «χρίσμα» σε υποψήφιό της στον Δήμο Λάρισας, ότι «όχι, είπα θα ότι θα υποστηρίξουμε το καλύτερο δυνατό σχήμα».

Μέχρι να έρθει ο Αύγουστος με τον κολιό του, θα… ψηθεί δηλαδή το ψάρι στα χείλη, στελεχών και μνηστήρων για το δημαρχιακό αξίωμα. Που δεν είναι και λίγοι, καλά να είναι δηλαδή.

Στο τραπέζι στον «Βόσπορο», με… οικοδεσπότη τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνο, παρακάθισαν, επίσης, οι βουλευτές Μάξ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Νικ. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντ. Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γ. Κωτσός, οι δήμαρχοι Νίκ. Ευαγγέλου και Αθ. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Μ. Μαγρίζος, η γραμματέας του ΣΘΕΒ Ελ. Καματέρη, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Αδάμ, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, επιχειρηματίες και στελέχη του κόμματος.

Β.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass