Ο μόσχος

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2018 20:12

*ΤΟΥ Ασώτου σήμερα η Κυριακή. Της επιστροφής και του συνακόλουθου εορτασμού της.

- Μοσχαράκι μου μυρίζει, είπε ο λιχούδης Λαρισαίος. Κοκκινιστό και καλά σιτεμένο.

Αφού τον βόλευε, θυμήθηκε το «θύσατε τον μόσχον τον σιτευτόν», διά τον επανακάμψαντα άσωτον υιόν.

- Βρε μπουμπούνα… Άλλο σημαίνει εδώ ο σιτευτός, θρεφτάρι σαν εσένα.

Ζ.

Προς εξέγερση;

*ΤΟ ανέκδοτο της εβδομάδας: εργασία 30 ωρών την εβδομάδα για δασκάλους και καθηγητές. (Όχι στην εντατικοποίηση που επιβάλλει το σύστημα.)

Ζ.

Πάγια τακτική

*ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ διαχρονικά από τις κυβερνήσεις να τοποθετείται στο Υπουργείο Γεωργίας κάποιος απ΄ τον κάμπο. Κατά κανόνα υφυπουργός, άρα δεύτερης γραμμής παράγων και κατά προτίμηση από Λάρισα που είναι η μεγάλη εκλογική περιφέρεια. Σκοπός είναι να λειτουργεί ως αλεξικέραυνο, απορροφώντας εγκαίρως και εν τέλει, τι άλλο, ‘’γειώνοντας’’ την αγροτική δυσαρέσκεια, να δρα ως αρχικός κυματοθραύστης. Δημιουργήθηκε έτσι και μια παράδοση να την πληρώνουν οι συγκεκριμένοι στις επόμενες εκλογές κάθε φορά αλλά συνεχίζουν να τολμούν, ποιος μπορεί να αντισταθεί στην προοπτική του ‘’υπουργέ μου’’;

***

*ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ για το καλό του λαού και του τόπου γενικότερα. Έτσι και τώρα με τον Βασ. Κόκκαλη. Που επιπλέον είναι κι απ΄ τους ‘’καμμένους’’. Ο οποίος όμως φυλάγεται, δεν έχει εκτεθεί, ουδόλως κοντραρίστηκε με τους αγρότες, σαν να μην υπήρξαν μπλόκα στην περιοχή του. Παραχωρεί την ικανοποίηση των επαφών με τους διαμαρτυρόμενους, στον υπουργό του.

Ζ.

Ιατρικώς

*ΓΙΑ τον προσεχή Μάιο είχαν αναβληθεί οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου. Καθότι όμως σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα προσανατολίζονται για Οκτώβριο, μάλλον τότε θα στήσουν κάλπες και οι Λαρισαίοι γιατροί. Άρα νωρίς κι επομένως φύλλο δεν κουνιέται. Όχι ότι αλλιώς θα επικρατούσε ανεμοθύελλα.

***

*ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ πρακτικά ανύπαρκτος για τον Ντίνο Γιαννακόπουλο και την παράταξή του. Έναν ακόμη συνδυασμό θα κατεβάσει το ΚΚΕ, άλλον έναν οι συριζαίοι, ίσως και κάποιοι εξωκοινοβουλευτικοί και μέχρις εκεί, θα διεκδικήσουν 2-3 από τις 13 έδρες στο Δ. Σ. Όχι ότι έχει και σημασία δηλαδή, την πλειοψηφία θα την έχουν οι γαλάζιοι του προέδρου με κάποιες πράσινες προσμίξεις, όμως οι αποφάσεις λέει πάντα λαμβάνονται ομόφωνα, μα πάντα όλα αυτά τα χρόνια, ούτε μία λέει κατά πλειοψηφία.

***

*ΚΙ έτσι ο Ντ. Γιαννακόπουλος πάει για εκλογικό περίπατο. Ιατρικώς επιβεβαιωμένο. Μετά από τρεις τριετείς θητείες και μία τετραετή, την επιμηκυνθείσα τρέχουσα θητεία, λογικά θα έχει άλλη μία τετραετία εξαρχής τώρα όπως ορίζει ο νόμος. Αυτή θα είναι η τελευταία διαβεβαιώνει. Πάνω από δεκαπενταετία στην προεδρία, ήδη είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος όλων των εποχών. Στον Ιατρικό, διότι στη Λάρισα τον ξεπερνούν οι ισόβιοι του Φαρμακευτικού Γ. Μακρυγιάννης και του ΚΤΕΛ Β. Μανδηλάς.

***

*ΚΙ ο Θαν. Σαρατζιώτης που προαλειφόταν πέρυσι για πρόεδρος; Που έκανε δημόσιες ανακοινώσεις, που είχε τη φανερή υποστήριξη Μητσιού-Κομνού-Κόκκαλη κλπ; Παραμένει λέει αντιπρόεδρος, β΄ αντιπρόεδρος διευκρινίζουν από τον ΙΣΛ επισημαίνοντας ότι έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις με τον μεγαλόψυχο πρόεδρο Ντίνο. Λέγεται ωστόσο ότι δεν επιδεικνύουν την ίδια ανωτερότητα και οι υπόλοιποι της παράταξης. (Κάπως θα τα, θα τον, βολέψουν όμως στο τέλος.)

Ζ.

Χάσμα γενεών

*ΔΕΝ είχαν ξυπνήσει και με τόσα κέφια οι Λαρισαίοι μαθητές.

- Η ζωή είναι πικρή…

- Ανακάτεψε. Έχει κάτσει η ζάχαρη.

***

*- ΑΝ η μάνα σου κουνάει υποτιμητικά το κεφάλι όταν σε αντικρίζει το πρωί, σημαίνει ότι πέρασες καλά το προηγούμενο βράδυ.

***

*- ΤΟΥΣ το έχω πει. Αν ήταν να ωριμάσω μεγαλώνοντας θα είχα γεννηθεί ντομάτα.

Ζ.

Δυσυριζαμένοι

*ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ μια δυσαρέσκεια κατά του Απ. Καλογιάννη στην περιρρέουσα συριζαϊκή ατμόσφαιρα. Σε τοπικό επίπεδο, καθώς με τα κεντρικά του κόμματος και της κυβέρνησης ο δήμαρχος δείχνει να τα πάει καλά, όχι και περίφημα αφού δεν φαίνεται να κερδίζει και κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση παρότι ένα τον έχουν, δικό τους δήμαρχο σε μεγάλη πόλη, μια καλή σχέση έχουν, αξιοσημείωτη προίκα δεν υπήρξε.

***

*ΤΟΠΙΚΑ πάντως, η γκρίνια ακούγεται όλο και πιο έντονα μεταξύ των στελεχών του κόμματος. Άλλωστε κι ο δήμαρχος έχει στρίψει βασικά προς ΠΑΣΟΚ μεριά, καθώς οι στενοί του συνεργάτες αιρετοί αλλά και οι επιλεγμένοι από τον ίδιο, από τον πράσινο χώρο προέρχονται στη μεγάλη τους πλειοψηφία. Κι όχι πρώην ΠΑΣΟΚ αλλά νυν ενεργοί πράσινοι. Κι όταν ακούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Δήμος είναι δικός τους τρελαίνονται.

***

*ΔΕΝ επικαλούνται όμως μονάχα εξοβελισμό οι ενοχλημένοι του συριζαϊκού χώρου. Κάνουν λόγο για μη προσβάσιμο δήμαρχο, απρόσιτο. Όχι ότι ήταν ποτέ ο Απ. Καλογιάννης ιδιαιτέρως κοινωνικός τύπος. Ωστόσο τώρα «για να προσεγγίσεις τον δήμαρχο θες να περάσεις από χίλια κύματα». Κι αν το διαπιστώνουν αυτό στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, «φαντάσου τι γίνεται με τους απλούς ανθρώπους». (Υποτίθεται να τον προστατέψουν θέλουν αυτοί απ΄ τον ΣΥΡΙΖΑ, για κείνον ανησυχούν και την επανεκλογή του. Αν και η δυσαρέσκεια αλλού μάλλον εδράζεται. Και μπορεί να αποδειχθεί πολύ κρίσιμος παράγοντας.)

Ζ.

Όχι μεν αλλά…

*ΦΑΝΕΡΑ, δημοσίως λέει όχι άμα τον ρωτούν αν θα κατέβει για δήμαρχος. Μπορεί να μην το αρνείται με όλη του την animus, ωστόσο ο Αχ. Νταβέλης ποτέ δεν συγκατανεύει στην προοπτική να μπει στο παιχνίδι της διεκδίκησης χρισμάτων και συναφών διαδικασιών.

***

*ΚΙ αφού ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ λέει ότι δεν ενδιαφέρεται, τότε γιατί ανησυχούν άλλοι ενδιαφερόμενοι μην και τους αφήσει με το δάχτυλο στο στόμα; Απλό. Διότι στη ΝΔ μετά τον προηγηθέντα εμφύλιο και τις ουλές που άφησε, ορισμένοι μιλούν για πληγές ανοιχτές που πυορροούν ακόμα, θα αναζητήσουν όπως είναι λογικό να βρουν κάποιον «απ΄ έξω», να ενώσει την παράταξη.

***

*Ο πρόεδρος του κέντρου ‘’animus’’ συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα μιας αξιόμαχης υποψηφιότητας. Και οι «παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ» διαβεβαιώνουν πως «άμα του προταθεί να ηγηθεί ενωτικής προσπάθειας, αποκλείεται να αρνηθεί». (Επιπλέον διαθέτει και άριστη σχέση με τον Μάκη Βορίδη αλλά και τον Άδωνι, ο οποίος έχει αναλάβει να χειριστεί την υπόθεση των υποψηφιοτήτων στη Θεσσαλία.)

Ζ.

Από 2, τρεις

*ΣΤΟΝ Τύρναβο πάντως, οι γαλάζιοι αναδεύονται. Και φρόντισαν εγκαίρως να συγκροτήσουν άλλη μια δημοτική παράταξη. Εκτός από τις δύο υφιστάμενες. Ως επικεφαλής της κίνησης των 22 νεοδημοκρατών θεωρείται ο Γιάννης Κόκουρας, του κτηνοτροφικού του κόμματος. (Κακεντρεχής η υπενθύμιση ‘’όπου λαλούν πολλά κοκόρια…’’)

***

*ΝΑ ενώσουν ξεκινούν οι 22, θα δείξει. Θα πρόκειται περί άθλου αν πετύχουν να κατευνάσουν τις εν Τυρνάβω ανθούσες προσωπικές φιλοδοξίες.

Όσο για τον Παν. Σαρχώση, αν τελικά επιδιώξει επανεκλογή του χρόνου, λέγεται ότι έχει επιλέξει αντίπαλο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Προφανώς προτιμά υποψηφιότητα που χάνει από χέρι στον β΄ γύρο και προσεύχεται στον Άγιο Γεδεών να φωτίσει τον Άδωνι. Χάρηκε πολύ λένε ο δήμαρχος όταν έμαθε ότι εκείνος θα επιλέξει.

Ζ.

Διαίτης

*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας έλεγαν πάλι τα δικά τους.

- Ίσως αυτή η δίαιτα με πίτσες και μπίρες να είναι λάθος, ρε σεις. Θα δείξει.

***

*- ΤΟ πιο νόστιμο φαΐ πάντως είναι να τρως κρυφά πάνω απ΄ το ταψί.

***

*- ΠΕΙΝΑΣ, πας στο ψυγείο βλέπεις δύο λογαριασμούς στο μαγνητάκι, λες ένα αστοδγιάλο, αηδία και σηκώνεσαι και φεύγεις. Η καλύτερη δίαιτα ρε σεις…

Ζ.

Άγιος φυλακισμένων

*ΑΠΟ το χωριό Αιμιλιανός των Γρεβενών έφτασε μέχρι τα νησιά Φίτζι στον Ειρηνικό Ωκεανό για να συμπαρασταθεί σε φυλακισμένους. Ο λόγος για τον π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο που με τη δράση του εδώ και 40 χρόνια στις φυλακές έχει δικαίως χαρακτηριστεί ο «Άγιος των φυλακισμένων». Τα ήξερε αυτά ο Μ. Χαρακόπουλος ο οποίος εξήρε το έργο του στην Επιτροπή της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα μιλώντας για την «ελπίδα» που είναι απαραίτητη για να αντέξει κανείς στη φυλακή. Ο Λαρισαίος υπενθύμισε ότι ο πατήρ Γερβάσιος, «πρότυπο κληρικού της αγάπης», έχει αποφυλακίσει 16.200 κρατούμενους, καταβάλλοντας εγγυήσεις ή εξαγοράζοντας ποινές ύψους 5.350.000 ευρώ, χρήματα που συγκέντρωσε από τον οβολό των πιστών. (Απλώς δεν συμπλήρωσε ότι ο αξιοθαύμαστος ιερέας ξεπέρασε και τον αξιόμεμπτο υπουργό Ν. Παρασκευόπουλο σε αποφυλακίσεις. Οι νεοδημοκρατικές αντιφάσεις.)

***

*ΜΕΤΑ τη συνεδρίαση της Επιτροπής πάντως είχαν ιδιαίτερη συνάντηση οι τρεις τους με τον π. Γερβάσιο και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα, που επίσης έλκει την καταγωγή από τα Γρεβενά, όπως και η σύζυγος του Μ. Χαρακόπουλου.

Ζ.

Μορφοποιείται

*ΤΟ έχουν οριστικοποιήσει μεταξύ τους. Πάνε για συνδυασμό στη Νίκαια με σκοπό την ανατροπή Νασιακόπουλου στις επόμενες δημοτικές σε ενάμιση χρόνο. Ο πληθωρικός αδελφεεέ Γ. Ακριβούλης γυρνάει και κερνάει. Στις 16 Μαρτίου λέει θα ανακοινώσουν τα χαμπέρια. Που όλοι δηλαδή γνωρίζουν ότι για υποψήφιος δήμαρχος θα πάει ο Σπύρος Ακριβούλης, αγρότης και μεσίτης, γαμπρός της Ρ. Καραλαριώτου άρα σε επαφή με την αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια. Εξ αγχιστείας αυτοδιοικητικός. Μαζί τους στο επιτελείο και ο αποστασιοποιηθείς από την πλειοψηφία δημοτικός παράγοντας Δημ. Μάνταλος.

***

*ΣΤΟΥΣ δυσαρεστημένους της σημερινής διοίκησης του Δήμου Κιλελέρ ποντάρουν. Και στις προνομίες που παρέχονται από τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. Ως παρακοιμώμενος του Π. Καμμένου ο ‘’αδερφεεέ’’ τακτοποιεί αμέτρητα μικροζητήματα, επί παραδείγματι μεταθέσεις στρατιωτών κλπ.

Επίσης ευελπιστούν ότι η κυβερνητική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μετουσιωθεί και σε συνεργασία στην περιοχή τους, όπου οι αριστεροί μετρούν ελάχιστη δύναμη αυτοδιοικητικά. Περισσότερο επομένως λοξοκοιτάζουν προς ορισμένους ρέποντες προς την ακροδεξιά σαρακατσαναίους. Να τους συμμαζέψουν όλους αυτούς μαζί, κομμάτι δύσκολο.

***

*ΤΟ μεγάλο τους ατού πάντως θα είναι να κολλήσει στη συγκεκριμένη ομάδα ο Ρίζος Κομήτσας. Ισχυρίζονται ότι τον έχουν παρέα και θα τους υποστηρίξει μαζί με την παράταξή του. Τότε αλλάζουν τα γράμματα. (Για τον επί σειρά τετραετιών πρώην δήμαρχο λέγεται ότι θα συμπορευτεί με την παράταξη Τσιλιμίγκα ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.)

Ζ.

Κοπέλες

*ΕΙΧΑΝ τα θεματάκια τους οι νεαρές Λαρισαίες χθες στον καφέ.

-Είναι καλός τελικά ο δικός σου στο σεξ;

-Τι να σου πω… Άλλες λένε καλός, άλλες μέτριος, δεν βγάζω άκρη.

***

*- ΜΕ ρώτησε καλέ αν θα κοιμόμουν μαζί του στο πρώτο ραντεβού. Τι να του πω… Ξέρω γω, αν ήμουν κουρασμένη μπορεί.

***

*-ΓΙΑΤΡΕ μου πονάω.

-Πού;

-Που είναι τόσο βλάκας.

Ζ.

Αναδεικνύονται

*ΜΕ την ισχυροποίησή του, την κοινωνική και πολιτική του διεύρυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει και στη Λάρισα καινούργια φουρνιά στελεχών. Με ρίζα στην Αριστερά, αλλά που πλέον ενεργοποιούνται έντονα. Και ανιδιοτελώς. Χωρίς έμμισθα πόστα κι ας είναι στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Εύη Παπανίκα. Με άφθονο χρόνο πια μετά και τη συνταξιοδότησή της από τη δημοτική υπηρεσία αλλά έντονη ενεργητικότητα. Εκλέγεται μεταξύ των πρώτων στις εσωκομματικές ψηφοφορίες, χαίρει εκτίμησης από τους συντρόφους της. Και δραστηριοποιείται πέραν της Νομαρχιακής και στα κεντρικά του τμήματος Φεμινισμού του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. (Άμα το διαβάσει η ίδια θα γελάσει, όμως κάποιοι ήδη την αναφέρουν ως καλή περίπτωση για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο.)

Ζ.

Δραστηριότητα

*ΑΚΡΩΣ τυποποιημένη, κλασικά ντιτοριανή, μόνο αριθμό πρωτοκόλλου δεν έχει, απολύτως τυπική αλλά και πλήρης ουσίας για τη σοβαρή δουλειά που γίνεται και θριαμβευτική για την αίγλη του αξιώματός του. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αποκεντρωμένη, το Δελτίο Τύπου για μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκινάει λοιπόν «Τίτλος: Επίσκεψη του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας, Νικολάου Ντίτορα, στη Θεσσαλονίκη, στην 27η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, AGROTICA».

Και συνεχίζει «Κείμενο: Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας, Νικόλαος Ντίτορας, επισκέφτηκε την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018 τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 27ης Διεθνούς Έκθεσής Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων –AGROTICA…» κλπ κλπ.

***

*ΚΙ αφού όλοι το εμπέδωσαν αναλύεται επιγραμματικά ο ρόλος της AGROTICA και εν συνεχεία απαριθμούνται ονομαστικά και με τους τίτλους του ο καθείς καναδυό ντουζίνες παραγόντων με τους οποίους συναντήθηκε εκείνο το απόγευμα ο Συντονιστής, σε μια απίστευτα συμπυκνωμένη δραστηριότητα, ήτοι πρακτικά, χειραψία και τι κάνετε, πώς είστε, κι εσείς εδώ, καλά, όλα καλά, τσακ η συνάντηση και με τον τάδε. Ο οποίος ομολογεί ότι «δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί και να λείψει από τη διοργάνωση, δεδομένου του αγροτικού χαρακτήρα του θεσσαλικού κάμπου, που περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη πεδιάδα και σιτοβολώνα της ελληνικής επικράτειας, και έχει χαρακτηριστεί ως η παραγωγικότερη περιφέρεια σε γεωργικά προϊόντα πρώτης ύλης». (Αυτά… Να μαθαίνει ο κόσμος.)

Ζ.

«Άρθο κατασταστικού»

*- Ο σύνδεσμος είναι Πανελλήνιος όχι της Λάρισας μόνο, παρεμβαίνει διορθώνοντας το δημοσίευμα για την πίτα του ο πορτοκαλένιος αρχηγός. Που ανέλαβε εν μία νυκτί και μετά από δικαστικές περιπέτειες πρόεδρος στον Ελληνοαμερικανικό του αείμνηστου Β. Τοπούζα, ο οποίος τον είχε εξοβελίσει από τον Σύνδεσμο. Μόνο που αυτός επέστρεψε ως πορθητής, μετά θάνατον.

 -Ευκαιρία να επεκτείνεις τον σύλλογο σε Πανευρωπαϊκό, ευκολάκι για σένα η μετατροπή…

Ο άλλος νόμιζε ότι τον πείραζε. Για να λάβει την απάντηση του Van der Μπαρτζ (όπως πάντα διατηρείται απείραχτο φυσικά το κείμενο του αρχηγού): «κοιτάω το κατασταστικο βάσει του άρθου 2 μπορει να ανοιξει παραρτήματα παντου και στην Αμερική». (Λογικά θα ξεκινήσει από Μπάνσκο.)

***

*ΤΩΡΑ βέβαια ο αρχηγός των Οράνιε έχει ν΄ αντιμετωπίσει το σοβαρό δικαστήριο στο οποίο τον έχει σύρει το καθεστώς, ισχυρίζεται ο ίδιος, το σύστημα, οι τράπεζες, οι δικηγόροι, είναι πολιτική η δίωξη κραυγάζει, την αχαριστία καταγγέλλει. Από την άλλη, πολύς φτωχός κόσμος έχασε συνολικά πολλά λεφτά και τον κυνηγά, ως πού θα έφτανε αυτή η βαλίτσα λένε από απέναντι, πολλές φορές πάει η στάμνα για νερό και άλλα τέτοια. Μόνο αστεία δεν είναι η υπόθεση κι η Δικαιοσύνη ξέρει τη δουλειά της. (Αρκεί μην του στερήσουν και τα πολιτικά δικαιώματα και στερήσουν το ίνδαλμα απ΄ τον λαό του.)

Ζ.

Διάψευση

*ΖΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ο νεαρός Λαρισαίος, διέψευδε τα επιστημονικά δεδομένα στην πράξη.

- Ήπιαμε ρε σεις χθες βράδυ 4 μπουκάλια κόκκινο κρασί. Και κοντέψαμε να πάθουμε άλλος έμφραγμα, άλλος εγκεφαλικό όταν ήρθε ο λογαριασμός. Επομένως τι μας λένε πως κάνει καλό στο κυκλοφορικό και στην καρδιά.

Ζ.

 

 

OI PLHROFORIES LENE XR KELLAS

* ΟΙ πληροφορίες λένε ότι ο Χρ. Κέλλας θα είναι σήμερα «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Μέσα στην εβδομάδα πάντως ο Λαρισαίος βουλευτής βρέθηκε στην Παναγή Κυριακού, όπου και το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Αυτή τη φορά το «Σκοπιανό», ήταν ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης των δύο ανδρών οι οποίοι τα λένε συχνά.

Και για να είναι σήμερα στην πλ. Συντάγματος, ο καθένας δικαιούται να κάνει τους συνειρμούς του…

 

 

TETOIA ANTIFASISTIKA

*ΤΕΤΟΙΑ αντιφασιστικά συνθήματα και η αναγραφή τους με ρύπανση ιδιωτικών χώρων αναδεικνύουν ένα είδος φασισμού εφάμιλλου του γνήσιου, εκτιμά ο Λαρισαίος Κ. Μ. Ο οποίος θεωρεί ότι ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με την εξαγγελλόμενη στα συνθήματα βία, πολύ περισσότερο με την προκλητική αναγραφή συνθημάτων, που αποδεικνύουν ότι ο φασισμός πέτυχε τον στόχο του: δημιούργησε ανακλαστικά για ενέργειες όμοιες με τις δικές του.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass