Ασπροκόκκινη

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2018 19:45
*ΤΟΝ έχουν βάλει στη μέση, νυν και πρώην του ΠΑΣΟΚ. Να νιώθει άβολα δεν δείχνει πάντως, ίσα-ίσα.  Ζ. *ΤΟΝ έχουν βάλει στη μέση, νυν και πρώην του ΠΑΣΟΚ. Να νιώθει άβολα δεν δείχνει πάντως, ίσα-ίσα. Ζ.

*ΜΠΟΡΕΙ να έχει τρυπήσει ο ουρανός, να βρέχει διαρκώς, το είχε μαζεμένο τόσο νερό όλο αυτό τον καιρό, όμως κι ο ήλιος εμφανίζεται ανταγωνιστικός, διεκδικεί το μερίδιό του δυναμικά, είναι και το ημερολόγιο μαζί του.

Επομένως ενδείκνυται το «μάρτης» σήμερα, ασπροκόκκινη κλωστή μέριμνα προστασίας για τους ασπρουλιάρηδες που βγαίνουν απ’ τον χειμώνα. (Και καλό μήνα… Κι άνοιξη τρίκαλη.)

Ζ.

 

Καλή εξέλιξη

*- ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ κι άλλο τα κάπιταλ κοντρόλ…

Ανακουφισμένος χθες ο Λαρισαίος στην παρέα.

-Τώρα θα μπορείς να παίρνεις απ’ την τράπεζα 2.300 ευρώ. Καλό είναι αυτό.

-Μόνο; Και δεν μου λες, μπορείς να παίρνεις έχεις δεν έχεις στον λογαριασμό;

Ζ.

 

Είσοδος Μαρτίου

*- ΝΑ προσέλθει ο μάρτυς.

- Παρών κύριε πρόεδρε.

***

*- ΕΛΑ να σου δώσω τον Μάρτη…

- Βρε αφεντικό; Προκαταβολή; Μπράβο.

- Βραχιολάκι βρε, βραχιολάκι.

Ζ.

 

Ο έκτος 4ος

*- ΣΤΟΙΧΗΜΑ ότι θα τον ξαναδιώξει τον Μόρα;

Από λεπτό σε λεπτό περίμεναν χθες οι Λαρισαίοι φίλαθλοι τον εκ νέου εξοβελισμό του διεθνούς αμυντικού.

- Μα δεν τον είδες στην εφημερίδα; Αγκαλιά και χαμόγελα με τον εχθρό Νάκα, τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής να τον βραβεύει. Πάει τελείωσε…

***

*- ΕΥΡΩΠΗ γίναμε βρεεε…

Καμάρωνε ο Λαρισαίος που για το σημερινό ματς με την ΑΕΚ αντί τριπλέτας ορίστηκε πεντάδα διαιτητών. Όπως και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

- Άντε να ετοιμαζόμαστε για του χρόνου. Πέντε κι ένας ο τέταρτος, που θα είναι τώρα έκτος.

- Κι ένας ο δικός μας που κρίνει τους πάντες, εφτά.

Ζ.

 

Όχι ίδιοι

*- ΕΛΑ μαζί μου στο Γυμναστήριο και θα δεις… Σαν εμένα θα γίνεις.

Ο καλοστεκούμενος μεσήλικος Λαρισαίος παρότρυνε τον εύσωμο συνομίληκό του.

- Κοίτα, φιλαράκι; Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, το είπε κι ο Τσίπρας. (Πρώτη φορά που τάχθηκε κι αυτός με θέση ΣΥΡΙΖΑ.)

Ζ.

 

Συμβολή

*ΓΝΩΣΤΟΣ φιλίστωρ ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως ο ιστορικός Κώστας Σπανός για τον μάρτυρα επίσκοπο Ρωγών Ιωσήφ, στην εκδήλωση της Τσαριτσάνης. Ο φιλόπονος εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου τεκμηρίωσε την καταγωγή από την Τσαριτσάνη του επισκόπου που θυσιάστηκε στην έξοδο του Μεσολογγίου, για την οποία μέχρι πρότινος υπήρχε σύγχυση. Παρών ο βουλευτής συνεχάρη τον Γρεβενιώτη συμπατριώτη της γυναίκας του, αλλά και την Τζένη Χατζηλέλεκα, τη δωρήτρια της προτομής. Συμβολή στην τοπική ιστορία.

Ζ.

 

Φταίχτες

*ΧΘΕΣ στον καφέ, οι Λαρισαίες είχαν πάλι ρέντα.

- Ο ρόλος του άντρα σε μια σχέση, καλέ, είναι να φταίει.

***

*- ΜΕ διεκδικούν δύο άντρες αυτό τον καιρό.

- Εμένα πάλι τρία ράφια.

***

*- ΔΕΝ φταίει αυτός, όχι. Η μάνα του φταίει που δεν είχε πονοκέφαλο.

Ζ.

 

Στο ’να λουστρίνι

*ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ που τον είδαν προσφάτως και στη Λάρισα τον ονομάτισαν Τσιριχτριάδη. Και κάποιος εμφανίστηκε στην παρέα έχοντας ταιριάξει στιχάκια ειδικά γι’ αυτόν.

«Σουλούπι, μπόι, μικρομεσαίο, ύφος του γόη, ψευτομοιραίο. Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης, λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης. Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι, κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει. Κι από προπάππου κι από παππού, συγχρόνως μπούφος και αλεπού. Ωσαν πολίτης, σκυφτός ραγιάς, σαν πιάσει πόστο; δερβέναγάς. Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο- να παριστάνει τον ευρωπαίο. Στα δυο φορώντας τα πόδια πού ’χει στο ῾να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι». (Κι όταν όλοι θάμαξαν, τους αποκάλυψε ότι είναι στίχοι προ αιώνος, του Γ. Σουρή. Και πως αντιπροσωπεύουν μάλλον κι όσους εκείνος εκπροσωπεί.)

Ζ.

 

Δεκαεξαετία

*ΣΤΗΝ προ ημερών αναφορά για τους ‘’ισόβιους’’ προέδρους φορέων της Λάρισας, Γιαννακόπουλος, Μανδηλάς, Μακρυγιάννης κ.λπ., παραλείφθηκε αδίκως η μοναδική γυναίκα συνδικαλιστικά μαθουσάλας, ίσως επειδή είναι τόσο νέα ηλικιακά.

Για έκτη θητεία εκλεγμένη πρόεδρος του συλλόγου βενζινοπωλών η Έλλη Παπαδοπούλου, 16 χρόνια στο τιμόνι, στη μάνικα καλύτερα, του κλάδου. Αυτή θα είναι και η τελευταία, στις επικείμενες εκλογές δεν θα επιδιώξει επανεκλογή. Παρά μόνο στα κεντρικά, στην Ομοσπονδία και τέτοια.

Ζ.

 

Τότε γιατί;

*Ο παλιός Λαρισαίος Δ. Α., τέως εφοριακός, ξεσπάθωσε χθες διαβάζοντας εις διπλούν τις ερωτήσεις των νεοδημοκρατών βουλευτών για τη συγχώνευση των ΔΟΥ.

- Πόσο μακριά από τη Λάρισα είναι το Λιβάδι Ελασσόνας; Η Μελιβοία μήπως απέχει περισσότερο απ’ τη Λάρισα;

- Τι κάνεις σήμερα, ασκήσεις στο Google Maps;

- Αναρωτιέμαι πού ήταν οι κύριοι Χαρακόπουλος και Κέλλας όταν έκλειναν οι εφορίες στην Ελασσόνα, στην Αγιά και παντού στον νομό. Δεν ταλαιπωρούνταν ο κόσμος να φτάσει στη Λάρισα να εξυπηρετηθεί; Γιατί δεν διαμαρτύρονταν τότε; (Το ‘’τότε’’ ήταν το 2012, άλλη κυβέρνηση.)

Ζ.

 

Κι άλλος λόγος

*ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ της συζητήσεως περί δημάρχου Φαρσάλων, ο Λαρισαίος παρατηρητής ανέσυρε ολίγον μακάβριο επιχείρημα υποστήριξης του Άρη Καραχάλιου. Αστειευόμενος φυσικά.

Από τη μεταπολίτευση και μετά, πλην του διαλείμματος μιας τετραετίας με την ανεξάρτητη Μαρία Ίφου, σαράντα χρόνια οι δήμαρχοι είναι μονίμως πασοκτζήδες. Ο Κώστας Μπούτης, ο Λάκης Βαϊρακλιώτης, ο Αχιλλέας Γκουντόπουλος, πριν τον σημερινό. Κι όλοι οι πρώην έχουν αποβιώσει. Σε σχετικά νέα ηλικία, πλην του πρώτου.

- Επομένως ο Καραχάλιος έχει πολύ σοβαρό λόγο να θέλει να μακροημερεύσει στη Δημαρχία. Πρώην δήμαρχος Φαρσάλων και πασοκτζής, ανθυγιεινό πολύ.

Ζ.

 

Σουβλακωμένοι

*ΗΤΑΝ ορεξάτοι όπως πάντα στην παρέα των νεαρών Λαρισαίων. Και για αστειάκια επίσης.

- Ακούγεται περίεργα η φωνή σου.

- Είμαι μπουκωμένος.

- Ίωση;

- Μπα… Σουβλάκι.

***

*- ΤΙ θα θέλατε παρακαλώ;

- Ένα σουβλάκι χωρίς κρεμμύδι.

- Επειδή δεν έχω κρεμμύδι, θες ένα χωρίς ντομάτα;

***

*- ΕΙΜΑΙ άνθρωπος της παράδοσης.

- Και με τι ασχολείσαι;

- Ντελίβερι μωρέ κάνω…

Ζ.

 

Πάντα γραφείο

*ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στη Λάρισα για τον Νίκο Κατσαρό, μόνιμη εγκατάσταση στην πόλη του για τον παλιό αντιπρόεδρο της Βουλής. Κι επειδή οι συνήθειες τόσων δεκαετιών δεν κόβονται, συνεχίζει να πηγαίνει στο γραφείο, το αρχικά δικηγορικό και μετέπειτα πολιτικό, το οποίο ποτέ δεν έκλεισε. Ούτε με την πολιτική μπορεί να πάψει να ασχολείται. Ως παρατηρητής όμως, συμβουλεύοντας τους νεότερους που τον ρωτούν, βοηθώντας όπως μπορεί την παράταξή του και τον τόπο του.

Ζ.

 

Αν και όταν

*- ΣΚΕΥΩΡΙΑ μπορεί να χαρακτηριστεί μια υπόθεση όταν καταδικαστεί κάποιος με κατασκευασμένα στοιχεία αδίκως. Ή έστω αν οδηγηθεί σε δίκη και ταλαιπωρηθεί, εκτεθεί, με στοιχεία ανύπαρκτα, αβάσιμα…

Ο Λαρισαίος σχολίαζε τον πολυχρησιμοποιημένο από την αντιπολίτευση όρο των ημερών.

- Τώρα όμως αυτό που συνέβη είναι ότι εφαρμόζεται ο νόμος τους, ο νόμος προστασίας των πολιτικών που είχαν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κι ο οποίος τους έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.

- Ε, πώς, αφού τους έβγαλαν στη σέντρα…

- Το χειρότερο που θα τους κάνουν είναι να εγκρίνει η Επιτροπή που συγκροτήθηκε στη Βουλή, τι νομίζετε; Να συνεχιστεί η δικαστική έρευνα και για τους συγκεκριμένους πολιτικούς. Και να προκύψουν στοιχεία, ήτοι αν βρεθούν κλεμμένα λεφτά…

Ζ.

 

Στις βραβεύσεις

*ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΗΚΑΝ στην ετήσια αθλητική εκδήλωση του Δήμου βλέποντας τον Αλ. Κούγια να μπαίνει αεράτος στο «Χατζηγιάννειο». Κανένας δεν τον είχε καλέσει, δεν είναι τυπικά πρόεδρος της ΑΕΛ, οι σχέσεις του με τους αθλητικούς δημοτικούς παράγοντες μόνο αγαστές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, όμως τσουπ, νάτος, στην πρώτη σειρά κιόλας.

Με τα μάτια συνεννοήθηκε αρμοδίως ο Σωτ. Κέλλας που είχε την ευθύνη παρουσίασης, κάποια στιγμή φώναξε τον ιδιοκτήτη των μετοχών της ΠΑΕ να ανέβει να κάνει κι εκείνος κάποια απονομή. Η Λάρισα είναι φιλόξενη πόλη.

***

*Ο οποίος Σωτ. Κέλλας αποδείχθηκε πάλι μαέστρος. Παρόντες, φυσικά ο οικοδεσπότης Γ. Κωσταρόπουλος, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού αλλά και ο παλιός αθλητής, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Π. Κρίκης, πρωτοστατών στην υπόθεση κατά των τουρνικέ στο Αλκαζάρ. Ο δημοσιογράφος δεν άφησε την ευκαιρία να χαθεί, καλώντας δημοσίως αμφοτέρους να βρουν λύση και βάζοντας λιγάκι νερό στο κρασί τους, λιγάκι, να δώσουν τέλος στην αντιπαράθεση. Κι απ’ ό,τι φάνηκε βρήκε ανοιχτά ώτα, άμφω.

Ζ.

 

Δεν μπορούσε

*Η νεαρή αλλοδαπή υπηρέτρια γυρίζει μετά την έξοδο στο σπίτι κλαμένη. Τη βλέπει η Λαρισαία κυρία της και τη ρωτάει.

-Τι έγινε; Τι έπαθες κορίτσι μου;

-Ε, να καλέ κυρία, έχω εδώ και μήνες ένα αισθηματάκι. Σήμερα λοιπόν που πήγα στον γιατρό, μου είπε ότι είμαι έγκυος. Δεν ξέρω τι να κάνω, μόνη σε ξένο μέρος.

- Καλά, μη στενοχωριέσαι. Αφού είσαι τόσο καλό κορίτσι, τόσον καιρό στο σπίτι μας κι εμείς δυστυχώς δεν έχουμε παιδιά, θα το κρατήσουμε εμείς και θα το μεγαλώσουμε σα δικό μας παιδί. Ο άντρας μου δεν θα έχει αντίρρηση.

-Αχ, καλέ κυρία, τι να σας πω, είστε θησαυρός.

***

*ΕΤΣΙ και έγινε. Γέννησε η υπηρέτρια, κράτησαν οι εργοδότες της το παιδί και το φρόντιζαν σα δικό τους. Είχε κι εκείνη το παιδί της στο σπίτι και το χαιρόταν.

Περνούν δυο –τρία χρόνια, πάει η υπηρέτρια κλαμένη πάλι στην κυρία.

-Ξέρετε κυρία, να, ο γιατρός μου είπε ότι είμαι πάλι έγκυος.

-Αχ βρε κοπέλα μου, τι θα γίνει μ' εσένα… Τέλος πάντων, πάντα θέλαμε κι ένα δεύτερο παιδάκι για να κάνει συντροφιά στο πρώτο. Μπορούμε λοιπόν να το κρατήσουμε κι αυτό να το μεγαλώσουμε σα δικό μας.

-Αχ, καλή μου κυρία, σας ευχαριστώ πολύ.

***

*ΠΕΡΝΑΕΙ κανένας χρόνος ακόμα και η υπηρέτρια δύσθυμη για μέρες, ανήσυχη. Την φώναξε η κυρία της.

-Τι έχεις κορίτσι μου; Δεν πιστεύω να είσαι πάλι έγκυος…

-Ω, όχι κυρία, αλλά ξέρετε, δυστυχώς πρέπει να φύγω.

-Γιατί παιδί μου; Μήπως δεν είσαι ευχαριστημένη από μας;

-Όχι, δεν είναι αυτό. Αλλά, να, μια οικογένεια με δύο παιδιά, είναι πάρα πολλή δουλειά, κούραση. Δεν τα βγάζω πέρα...

Ζ.

 

Αλώβητο

*ΑΛΩΒΗΤΟ από τις πλημμύρες, στην παραλιακή ζώνη της Σωτηρίτσας, βγήκε το κτίσμα που φιλοξενούσε το δημοτικό σχολείο, υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια. Εξηγεί ότι δεν είδαν καλά, όσοι ισχυρίστηκαν το αντίθετο.

Λ.Κ.

 

Έφυγε

*ΕΦΥΓΕ από τη ζωή ο συνταξιούχος έμπορος Γιάννης Ψωφάκας. Αν σε κάποιους δεν λέει κάτι το όνομά του, σίγουρα τα στολίδια του λένε. Είναι ο άνθρωπος που κάθε χρόνο στις γιορτές των Χριστουγέννων διακοσμούσε τον πεζόδρομο της οδού Φειδίου, με χιλιάδες εντυπωσιακά στολίδια, κάνοντας πολλούς Λαρισαίους να επισκέπτονται τον μικρό πεζόδρομο, παράλληλα της 31ης Αυγούστου, για να φωτογραφηθούν με φόντο τον πλούσιο διάκοσμο. Για τον πρωτότυπο στολισμό του είχε φιλοξενηθεί αρκετές φορές και στις σελίδες της «Ε».

Π.Φ.

 

Ζάλη…

*ΛΕΦΤΑ υπάρχουν… Ζάλη σε πιάνει με τα εκατομμύρια ευρώ που διακινούνται σε "μαύρο χρήμα". Ποια κρίση; Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, κρατικοί φορείς, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες έχουν κάνει τη φοροδιαφυγή επάγγελμα. Για πολλούς έχει καταστεί μονόδρομος για την επιβίωση, για άλλους λειτούργημα, απασχόληση, μαστοριλίκι, χόμπι…

Οι ιστορίες φοροδιαφυγής που δημοσιεύτηκαν χθες από την ΑΑΔΕ δεν ζαλίζουν μόνο, προκαλούν και το κοινό αίσθημα. Υπεράνω υποψίας άτομα, εντρυφούν συστηματικά στην απάτη και τη διαφορά… Τεράστια η φοροδιαφυγή... Αν δεν παταχθεί δεν θα έχουμε καμιά ελπίδα να επέλθει ισότητα στα φορολογικά βάρη.

Γ.Ν.

 

Αναλήψεις…

*ΕΝΑΣ μήνας ήταν αρκετός για να "φαγωθεί" μέρισμα και δώρο Χριστουγέννων. Περίπου 1,4 δισ. ήταν η μείωση των καταθέσεων των νοικοκυριών τον Ιανουάριο… Τόσο το κοινωνικό μέρισμα που καταβλήθηκε στους λογαριασμούς τους, ύψους 700 εκατ. τον Δεκέμβριο, αλλά και το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, γύρω στα 1,6 δισ. ευρώ, καταναλώθηκε μέσα σε ένα μήνα...

Πώς να φτάσει να καλυφθούν και όλες οι άλλες υποχρεώσεις, φορολογικές και μη; Πάντως από σήμερα υπάρχει νέο όριο ανάληψης μετρητών. Από 1.800 ευρώ τον μήνα στα 2.300… Να "φαγωθεί" και ό,τι έχει απομείνει…

Γ.Ν.

 

SYNEXVS ANODIKH1

SYNEXVS ANODIKH2

*ΣΥΝΕΧΩΣ ανοδική και χθες η στάθμη του Πηνειού και στην Κοιλάδα των Τεμπών με τα νερά του ποταμού, όπως δείχνουν και οι φωτ. του Λ. Τζέκα, να έχουν μπει στα μικρομάγαζα στην Αγία Παρασκευή και οι (ανύπαρκτοι) επισκέπτες να ψωνίζουν με γαλότσες, ενώ τα τραπεζοκαθίσματα στον χώρο μπροστά από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης να έχουν γίνει όχι απλά … παραλιακά, αλλά κυριολεκτικά να έχουν κατακλυστεί από τα νερά του ποταμού. Εικόνες μοναδικές που μόνο η φύση προσφέρει.

Κ.Τσ.

 

 O PIO EYTYXISMENOS ANURVPOS

*Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην εκδήλωση που ο Δήμος βράβευσε τους διακριθέντες Λαρισαίους αθλητές, ο επί των αθλητικών σύμβουλος του δημάρχου. Η πρωταθλήτρια Λίλη έδωσε πάλι πολύ μεγάλη χαρά στον πατέρα της, τον Γιάννη Αλεξούλη.

Ζ.

 

DIOTI DEN NHSTEOYN

*ΔΙΟΤΙ δεν νηστεύουν όλα τα γουρούνια. Ως παμφάγα που είναι. Αυτό στην περιοχή Συκουρίου όμως, ο Β. Π. ξέρει ότι το πρόσεξαν.

Ζ.

 

ALHUEIA DHMARXE

*- ΑΛΗΘΕΙΑ δήμαρχε; Θα συνεργαστούμε στον Δήμο Κιλελέρ οι ΑΝΕΛ με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί; Χαρά που θα κάνουν άμα το μάθουν στην Αθήνα…

Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass