Κεφάτος

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2018 19:59
* ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ να περάσουν δύο εβδομάδες από την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, 18 Φεβρουαρίου κι όμως τα σβησμένα ξύλα και κάρβουνα που περίοικοι έβαλαν μετά τη φωτιά στη διασταύρωση των οδών Φαρμακίδου και Καραϊσκάκη, δίπλα στους κάδους, στο 1ο Γυμνάσιο είναι ακόμα εκεί.  Οι περίοικοι τα έσβησαν κάρβουνα και δεν τα έριξαν μέσα στον κάδο για να μην πάρει φωτιά. Κι όμως κάθε βράδυ περνάει το απορριμματοφόρο του Δήμου Λαρισαίων από εκεί. Κανένας οδηγός του, κανένας εργαζόμενος δεν ενημέρωσε την υπηρεσία ώστε την επομένη να σταλεί άλλο όχημα για να πάρει ό,τι απέμεινε από τη φωτιά της Αποκριάς;  Τέτοιο… συντονισμό ποιος θα τον ζηλέψει;  Κ.Τσ. * ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ να περάσουν δύο εβδομάδες από την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, 18 Φεβρουαρίου κι όμως τα σβησμένα ξύλα και κάρβουνα που περίοικοι έβαλαν μετά τη φωτιά στη διασταύρωση των οδών Φαρμακίδου και Καραϊσκάκη, δίπλα στους κάδους, στο 1ο Γυμνάσιο είναι ακόμα εκεί. Οι περίοικοι τα έσβησαν κάρβουνα και δεν τα έριξαν μέσα στον κάδο για να μην πάρει φωτιά. Κι όμως κάθε βράδυ περνάει το απορριμματοφόρο του Δήμου Λαρισαίων από εκεί. Κανένας οδηγός του, κανένας εργαζόμενος δεν ενημέρωσε την υπηρεσία ώστε την επομένη να σταλεί άλλο όχημα για να πάρει ό,τι απέμεινε από τη φωτιά της Αποκριάς; Τέτοιο… συντονισμό ποιος θα τον ζηλέψει; Κ.Τσ.

*ΜΕ ήλιο και βροχή, φυσικά και με παρεμβαλλόμενη συννεφιά, με ποικιλία προοιωνίζεται το τρέχον ΠΣΚ.

Αλλά κι από Δευτέρα παρομοίως, ο Μάρτης μπήκε κεφάτος. Κυρίως επειδή υπόσχεται για αρχή ότι το θερμόμετρο σπανίως θα κατέβει σε σκαλοπάτι μονοψήφιο.

Ζ.

 

Αελάρα

*ΝΑΙ ρε ΑΕΛάρα. Αυτή κι αν ήταν νίκη χθες βράδυ και μάλιστα με ανατροπή. Κόντρα σε ΑΕΚ, προγνωστικά αλλά και διαιτησία. Οι «βυσσινί» απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως φορούν μια πολύ βαριά φανέλα και στα μεγάλα ραντεβού δηλώνουν «παρών».

2-1 λοιπόν και το προβάδισμα το έχει η Λάρισα. Ένα ματς απομένει και όπως όλοι ξέρουν στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Η ΑΕΛ μπορεί να φτάσει στον πέμπτο τελικό της ένδοξης ιστορίας της. Οι φίλοι της ομάδας το πιστεύουν. Οι ποδοσφαιριστές το απέδειξαν χθες βράδυ πως είναι ικανοί. Γιατί όχι λοιπόν;

Κ.Γ.

Προφητικό

*ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ και το χθεσινό ρεπορτάζ του Χρήστου Αρχοντούλη για τον ημιτελικό. «Αυτή ξέρει τον δρόμο», τόνιζε στον τίτλο του και έπεσε μέσα. Πραγματικά όσοι είδαν τον αγώνα είτε από το γήπεδο είτε από την τηλεόραση δεν έπαψαν να πιστεύουν στη νίκη που τελικά ήρθε στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Μάλλον θα ξέρει και τον δρόμο για την πρόκριση.

Κ.Γ.

 

Προς διεύρυνση

*ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια μετά, επανεκκίνηση για τη Συμπαράταξη, το συμμαχικό σχήμα που θεωρήθηκε πιλότος συνεργασιών πανελληνίως και το οποίο είχε κερδίσει τις δημοτικές εκλογές της Λάρισας το 2014. Αύριο, Σάββατο βραδάκι η εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο», απ’ όπου είχε πηγάσει η πρωτοβουλία, στον ίδιο χώρο πάλι συριζαίοι, πασοκτζήδες, ανένταχτοι, οικολόγοι κλπ. Και αντιστοιχία ακροατηρίου με τους δημάρχους που θα βρίσκονται στο πάνελ. Με τον Απ. Καλογιάννη να στοχεύει σε διεύρυνση της παράταξης. Κάτι θα έχει στον νου του ο δήμαρχος.

***

*Η Συμπαράταξη κατάφερε να ξεπεράσει την κρίσιμη μάζα και εξαπλώθηκε ραγδαία τότε. Περί σύντηξης επρόκειτο, που απελευθέρωσε τεράστια ενέργεια. Και βρέθηκε ο Απ. Καλογιάννης δήμαρχος, από μόνος του που ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης θητείας. Ήταν και οι ευρύτερες πολιτικές συνθήκες ευνοϊκές, με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύονται.

***

*ΠΑΡΟΤΙ ασταθής στην αρχή, όπως κάθε καινούργιο, η εν λόγω συμμαχία αποδείχθηκε εξαιρετικά ευσταθής στην πορεία. Παρά τις τριβές της εξουσίας που διαχειρίζεται. Ίσως αυτή, η εξουσία και οι ποικίλες απολαβές της, να είναι όμως και ο βασικός συνδετήριος κρίκος. Άλλοι δήμαρχοι όμως, ξεκινούν με ενιαία παράταξη και στον δρόμο χάνουν τους μισούς, εν προκειμένω με 3-4 παραποτάμους το σχήμα παρέμεινε αρραγές. (Και μπαίνει στην τελική ευθεία για τις επόμενες εκλογές με πλεονέκτημα έδρας. Άμα κατέχεις τη Δημαρχία, όλα είναι πιο εύκολα.)

Ζ.

Εξιλαστήριο

*ΗΤΑΝ να την πληρώσει η εξ Αμερικής πλουσία υπουργός, επί της οποίας οι πάντες επέπεσαν. Και θα παρεξηγηθεί κιόλας ο Αλ. Τσίπρας άμα τον πουν λαϊκιστή, που έκανε ρελάνς στους επιτιθέμενους λαϊκίζοντες αποπέμποντάς τη σκαιώς. Πραγματικό εξιλαστήριο θύμα το υπουργικό ζευγάρι, είπαν ορισμένοι. Για να εξιλεωθούν απέναντι στον λαό, να τον εξευμενίσουν.

***

* ΕΝΤΥΠΩΣΗ προκάλεσε πάντως που δεν βγήκαν βουλευτές ξιφουλκούντες κατά της υπουργού επειδή εισέπραττε το χιλιάρικο. Όχι τόσο επειδή οι ίδιοι είχαν ψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη, αλλά διότι όλοι τους, οι εξ επαρχίας, απολάμβαναν το πλουσιοπάροχο επίδομα ενοικίου. Και τώρα δηλαδή, που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι καταργεί τη διάταξη, θα την καταργήσει είναι το σωστό, αφού ψηφιστεί διορθωτική από τη Βουλή, οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί θα χάσουν το προνόμιο. Για τους βουλευτές δεν είπε κανείς κάτι.

***

*ΟΙ Λαρισαίοι λέει το εισπράττουν όλοι. Και οι 8. Ακόμη και όσοι ζουν οικογενειακώς στην Αθήνα παίρνουν τα λεφτά για τη διαμονή στην εκλογική τους επαρχία. Ναι. Το ίδιο μάλλον συνέβαινε είκοσι πέντε χρόνια τώρα που ισχύει η παροχή. Χιλιάρικα επί χιλιάρικων. Ας μιλήσει και κάνας παλιός κοινοβουλευτικός, μήπως τότε ήταν μικρότερο το επίδομα και δόθηκε αργότερα κάποια αύξηση, υπήρξε τιμαριθμική αναπροσαρμογή στο κόστος διαμονής; (Παρελαύνοντας σε οκτάδες προς το ταμείο, ανά τετραετία. Χωρίς ποτέ να χαλάσει κάποιος τη γραμμή.)

Ζ.

Γιατί όχι «airbnb»

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, κατά καιρούς, πιθανότατα και τώρα, κάποιοι βουλευτές έχουν παιδιά που σπουδάζουν στην Αθήνα ή στενούς συγγενείς που τους φιλοξενούν, ωστόσο το χιλιάρικο, χιλιάρικο. Άλλοι διαθέτουν ακίνητα και στην πρωτεύουσα, αλλά ποιος να κάτσει να ψάξει τα Ε9. Ορισμένοι επισκέπτονται σπανίως τη Λάρισα τον υπόλοιπο καιρό, πλην της προεκλογικής περιόδου, όμως δεν απαρνούνται την παροχή.

***

*Και οι πιο τακτικοί εξ όλων πάντως, τρία βράδια τη βδομάδα μένουν στην Αθήνα. Σιγά τις σπιταρόνες που νοικιάζουν για να τους καταβάλλεται χιλιάρικο μηνιαίως. Και για όσους προτιμούν τα ξενοδοχεία ‘’φουλ πανσιόν’’ που είναι και καλύτερα, το ίδιο ισχύει. Άσε που η Βουλή θα μπορούσε να αξιοποιήσει τώρα πια το σύστημα «airbnb» να της έρχεται φτηνότερα.

***

*ΓΙΑ το τι συμβαίνει την παρούσα περίοδο και πώς πορεύονται οι νυν Λαρισαίοι κοινοβουλευτικοί, ας αναλάβουν μόνοι τους να εκθέσουν όποιους το παρακάνουν με το επίμαχο επίδομα. Έχουν και τις μεταξύ τους διαφορές κάποιοι, ευκαιρία είναι. Αλλά μπα…

- Στο τέλος, έλεγε Λαρισαίος, να δείτε που το πρόβλημα θα επικεντρωθεί στο ΚΚΕ. Αφού οι επαρχιώτες βουλευτές του μένουν κατά κανόνα στο σπίτι του Λαού στον Περισσό, μήπως το κόμμα εισπράττει το χιλιάρικο για λογαριασμό τους;

Ζ.

Οι πιο κοντινοί

*ΣΤΟΧΟΣ η διεύρυνση της Συμπαράταξης, άγνωστο ωστόσο αν έχουν προσκληθεί στην αυριανή ο Έκτορας Νασιώκας κι η παράταξή του. Δεν έγινε και κάνα άνοιγμα τέσσερα χρόνια τώρα. Κι ας μην τους χρειάζονταν αφού είχαν την πλειοψηφία ως δημοτική αρχή. Διότι ποιοι άλλοι μπορεί να βρίσκονται πιο κοντά στο συγκεκριμένο σχήμα. Εκτός αν με την επιδιωκόμενη διεύρυνση εννοούν να λεηλατήσουν απλώς την παράταξη του πρώην υπουργού. (Ο οποίος δύσκολα θα μπορέσει να κατέβει με αξιώσεις και στις επόμενες εκλογές.)

Ζ.

Αραχτοί

*ΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές είχαν τα θέματά τους.

- Το καλύτερο πρωινό ξύπνημα παιδιά είναι να γυρνάς από την άλλη και να ξανακοιμάσαι.

***

*-ΠΩΣ τις κατεβάζεις έτσι τις μπίρες;

-Θες το λινκ;

***

*- ΕΙΜΑΙ σε δίλημμα, ρε σεις. Να καθαρίσω το σπίτι ή να μετακομίσω;

Ζ.

 

Τούμπα

*«ΠΛΗΓΗ» και μάλιστα μεγάλη άνοιξε στην παράταξη του γιατρού Νίκου Τσιλιμίγκα. Ο Κώστας Τύμπας τα έκανε… όλα τούμπα με την κίνησή του να παρακάμψει τους συναδέλφους του στην παράταξη. Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα πως οι περισσότεροι είναι έμπειροι αυτοδιοικητικοί και με μεγάλη πορεία ο καθένας στον χώρο του, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον ηγέτη της παράταξης. 

Κι ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών περίμεναν να πάρει πρωτοβουλία για να διαφυλάξει την παράταξη, αντίθετα εκείνος επιχείρησε να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο, κάτι που εν τέλει δεν έγινε δεκτό. Άρα και ο στόχος δεν επετεύχθη αλλά και παραπονούμενοι έμειναν σύμβουλοί του.

Κ.Γ.

Μέτωπο

*ΠΑΝΤΩΣ αυτό είναι το δεύτερο μέτωπο που ανοίγει ο Κώστας Τύμπας. Μετά από αυτό με τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Καραχάλιο ακολούθησε και το προχθεσινό. «Πολλή φόρα πήρε», σχολίαζε έμπειρος αυτοδιοικητικός έξω από την αίθουσα του συμβουλίου «Μήπως πρέπει να κόψει λίγη;» μονολογούσε και αναρωτιόταν.    

Κ.Γ.

Βαρέως…

*ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ προβληματισμένη η Λίτσα Λιακούλη στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, για το θέμα που δημιουργήθηκε. Πολύ έμπειρη και παλιά στον χώρο της αυτοδιοίκησης (αν και σε σχετικά νέα ηλικία) ποτέ δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και αυτό το ξέρουν όλοι στο συμβούλιο ανεξαρτήτως παρατάξεων. Το φέρει βαρέως αυτό που έγινε στα εσωτερικά της παράταξης και η απογοήτευσή της για το ζήτημα που προέκυψε ήταν εμφανής. Μήπως δικαιολογημένα;

Κ.Γ.

Και οι 8

*ΓΙΑ την Ιστορία, σήμερα τη δυνατότητα επιδότησης αξιοποιούν και οι 8 Λαρισαίοι βουλευτές. Οι 4 νοικιάζοντας σπίτι στην Αθήνα: Ν. Παπαδόπουλος, Χρ. Κέλλας, Γ. Λαμπρούλης και Γ. Κατσιαντώνης. Οι δύο, Β. Κόκκαλης και Κ. Μπαργιώτας, διαμένουν στο «Κάραβελ» όπως και άλλοι 34 επαρχιώτες βουλευτές. Ενώ Α. Βαγενά και Μ. Χαρακόπουλος επιδοτούνται για τη διαμονή τους στη Λάρισα, η πρώτη σε ξενοδοχείο, ο δεύτερος ενοικιάζοντας σπίτι.

Ζ.

Στους Δελφούς

*ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ από χθες μέχρι και την Κυριακή το «Delphi Economic Forum III», η διεθνής συνάντηση πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, στους Δελφούς φυσικά, επιχειρώντας να διατυπώσει χρησμούς για το σύνθετο οικονομικό περιβάλλον της εποχής.

Στον κατάλογο των ομιλητών φιγουράρει μεταξύ των πρώτων με φωτογραφία όπως όλοι Konstantinos Agorastos Governor of Thessaly’s Region. Μετά τους Προέδρους της Ελλάδας Πρ. Παυλόπουλο και της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοβ, τον Έλληνα πρωθυπουργό και την υπουργό Εργασίας, πέμπτος στη σειρά πριν από δεκάδες άλλους σημαντικούς παράγοντες, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Οι οργανωτές ακολούθησαν αλφαβητική σειρά κι εκεί ο Λαρισαίος διαθέτει πλεονέκτημα. Μειονέκτημα ήταν μονάχα στο σχολείο, όπου ήταν πρώτος στον κατάλογο των καθηγητών. Εν προκειμένου όμως με τη λατινική γραφή στο ξενόγλωσσο συνέδριο, τον Agorastos τον προσπερνάει η υπουργός Achtsioglou, αδικία.

Ζ.

Αντιπολεμικό

*ΜΕ τον καιρό πιασμένο και τα σύννεφα να πυκνώνουν στην περιοχή, ένα πολιτικό κόμμα οργανώνει αντιπολεμική εκδήλωση στη Λάρισα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα Παρασκευή στο Επιμελητήριο. Υπό το ρητό Βρετανού λογοτέχνη, «Ο εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων» και με πρόταση διαλόγου για «ένα αντί-πολεμικό, αντί-ιμπεριαλιστικό κίνημα, με ένα εργατικό κίνημα ανατροπής».

Ζ.

Με τον Ισίδωρο

*ΑΠΟΨΕ επίσης, βραδάκι Παρασκευής «Λίγες και Μία Νύχτες» στο «Χατζηγιάννειο», με παρόντα τον φοβερό και τρομερό Ισίδωρο Ζουργό. Κατά πολλούς έναν από τους άτυχους Έλληνες συγγραφείς. Αν έγραφε αυτός σε άλλη γλώσσα, πιο κοινόχρηστη, θα ήταν γνωστός παγκοσμίως. Ίσως πάλι, άμα δεν ήταν Έλληνας, να μην είχε τις προσλαμβάνουσες ώστε να γράφει έτσι. Πιο πανευρωπαϊκή ιστορία όμως από τον «Βίο του Ματίας Αλμοσίνο» πού να βρεις…

Ζ.

Με 3,5 εκατομμύρια

*ΚΙ ενώ γίνεται αγώνας για να πιεστεί το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες χρηματοδότησης των έργων αποκατάστασης των μεγάλων ζημιών στη Θεσσαλία από τα καιρικά φαινόμενα, σημειωτέον οι μεγαλύτερες δεν εντοπίζονται στον νομό της Λάρισας, ο Κ. Αγοραστός συνεχίζει κανονικά τη δουλειά επί των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας. Τώρα υπέγραψε τη σύμβαση για τη συντήρηση του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων. Δρόμος μακρύς και δύσκολος και ζόρικο το μονοπάτι για το μεγάλο έργο, την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του, που όμως εκκρεμεί δεκαετίες. Πάνω από δέκα χρόνια περιμένει η υπόθεση της μελέτης στο υπουργείο, πιέζει και γι’ αυτό ο Κ. Αγοραστός αλλά… (Προς το παρόν διαχειρίζεται την υφιστάμενη κατάσταση χρηματοδοτώντας με 1,5 εκατομμύριο το έργο συντήρησης για το οποίο εξασφάλισε άλλα 2 εκατομμύρια.)

Ζ.

Τότε και τώρα (Ι)

*«Ο Χαρακόπουλος το 2012 ήταν υπουργός, και δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής υπουργός να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο σε συνάδελφό του», επισημαίνουν συνεργάτες του βουλευτή απαντώντας στην έγκληση Λαρισαίου συνταξιούχου εφοριακού. «Τούτο δεν σημαίνει όμως», συμπληρώνουν, «ότι δεν είχε θέσει το θέμα στον τότε αρμόδιο υπουργό». Εννοούν που είχαν κλείσει τότε οι ΔΟΥ στις επαρχίες του νομού.

***

*ΠΑΕΙ αυτό… Με τη συγχώνευση τώρα των ΔΟΥ της πόλης επισημαίνουν πως «όποιος διάβασε με προσοχή την ερώτηση, θα είδε ότι αυτή εστιάζει στη μείωση του προσωπικού στη νέα ενοποιημένη ΔΟΥ και την ταλαιπωρία των φορολογουμένων στην εξυπηρέτησή τους».

Και καταλήγουν και στα πιο ζουμερά: «Ο Μ. Χαρακόπουλος υπήρξε αποδέκτης της διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις ΔΟΥ Λάρισας, για την οποία μετά και τις διευκρινίσεις που είχε από τον πρόεδρό τους Αθανάσιο Τσουρή προχώρησε στην κατάθεση της σχετικής ερώτησης. Επομένως, μπορεί να είναι “γαργαλιστικό” το ερώτημα ποιος από τους βουλευτές της ΝΔ κατέθεσε πρώτος την ερώτηση, ωστόσο, ένα άλλο ερώτημα θα μπορούσε να είναι γιατί κανείς άλλος βουλευτής του νομού δεν ανέδειξε το θέμα διά του κοινοβουλευτικού ελέγχου…» (Θα γαργαληθεί άραγε κανείς;)

Ζ.

Τότε

και τώρα (ΙΙ)

*«ΑΓΑΠΗΤΕ Ζ.

Θα ήθελα να διευκρινίσω πως στην ερώτησή μου προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, κάνω λόγο για την έλλειψη σχεδιασμού που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Δημόσια Διοίκηση». Ευθεία απάντηση στο χθεσινό σχόλιο από τον Χρ. Κέλλα. «Ζητώ, λοιπόν, μετά και από επικοινωνία με τον Σύλλογο Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ του Ν. Λάρισας, να επανεξετάσει τη συγχώνευση των Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ, γιατί σχεδιάζεται με παράλληλη μείωση του στελεχιακού δυναμικού της νέας ενοποιημένης υπηρεσίας.

Μείωση του προσωπικού της νέας υπηρεσίας κατά 33 άτομα, που είναι το πρόβλημα και για την καθημερινότητα των πολιτών στις συναλλαγές τους, αλλά και για τους εργαζομένους ως προς τις συνθήκες εργασίας τους».

***

*ΚΑΙ συνεχίζει ο βουλευτής υπερασπιζόμενος το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά: «Όσο για τις αναφορές «ως προς τις διαμαρτυρίες μου» όταν “έκλειναν” -συγχωνεύονταν οι Περιφερειακές Εφορίες του Νομού, επισημαίνω ότι τότε υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο -με παράλληλη διατήρηση Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων τοπικά- και αυτό απεδείχθη εκ του αποτελέσματος, αφού ούτε το κοινό ταλαιπωρούνταν, αλλά και ο ελεγκτικός-φορολογικός μηχανισμός λειτουργούσε ομαλά. Φαντάζομαι πως μετά τα όσα εξήγησα είναι εμφανείς οι διαφορές στις πολιτικές των δυο κυβερνήσεων…».

Παρενέργειες

*Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, ισχνά τα μπλόκα φέτος, προέκυψαν παρενέργειες. Να, στον αγροτικό σύλλογο Αργυροπουλίου φερειπείν, όπου ο νεοδημοκράτης πρόεδρος Ν. Ρεβήσιος οδηγήθηκε σε παραίτηση καταγγέλλοντας τον διάδοχό του Κ. Χατζή του ΚΚΕ για «διάσπαση και κομματική περιχαράκωση». Οπότε η κατάσταση μάλλον χειροτερεύει.

Ζ.

Δικαίωση

*ΤΙ δημαρχάρα έβγαλαν κι αυτοί στον Βόλο… Πέρασαν χρόνια αλλά ήρθε η δικαίωση. Δεν είναι τελικά κακούργος ο Μπέος Αχ, αχ, αχ… Μπορεί να καταδικάστηκε μαζί με δεκάδες άλλους για την υπόθεση με τα στημένα ματς, όχι για κακουργήματα όμως όπως είχαν παραπεμφθεί. Πλημμεληματικού χαρακτήρα τελικά τα αδικήματα, υπήρξαν κάποιες ψιλοποινές, εφέσιμες βέβαια, κανένας μέσα και εξαγοράσιμες φυσικά. Τι είναι 5 και 10 χιλιάρικα για σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου, ένα πονταρισματάκι.

***

*ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ολοκληρώθηκε και η δικαστική διαδικασία για τους κατηγορούμενους σχετικά με τις «φούσκες» στο Χρηματιστήριο. Μετά από μια εικοσαετία ταλαιπωρίας για τους ανθρώπους, οι οποίοι αθωώθηκαν. Αθώοι εντελώς, θύματα μάλλον. Απαξάπαντες λευκές περιστερές. Κι όποιος νομίζει ότι υπήρξε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων στο Χρηματιστήριο, πλανάται πλάνην οικτράν. Η τυφλή Δικαιοσύνη αποφάνθηκε.

Ζ.

Εν τέλει

*ΓΕΙΑ, γεια, ματς μουτς, καλά, καλά, συναντήθηκαν μετά από καιρό οι δύο Λαρισαίες.

-Καιρό έχουμε να τα πούμε. Πώς πάει ο μεγάλος έρωτάς σου με τον Γιάννη;

-Τελείωσε.

-Πω πω… Κρίμα καλέ. Γιατί βρε, τι έγινε;

- Παντρευτήκαμε.

Ζ.

 

H TELEYTAIA FASH FARSALVN1

 

H TELEYTAIA FASH FARSALVN2

* Η τελευταία φάση των έργων αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ γίνεται αυτή την περίοδο στην οδό Φαρσάλων και συγκεκριμένα στο ύψος του στρατοπέδου Μπουγά. Ωστόσο οι οδηγοί που περνούν από το σημείο ειδικά σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής θα πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή αφού θα περιμένουν πολλά λεπτά της ώρας. Ο λόγος είναι πως η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται ανά ρεύμα. Κάθε πέντε περίπου λεπτά ρυθμίζεται η κυκλοφορία έτσι ώστε να διέρχεται από το σημείο των έργων το ένα από τα δύο ρεύματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές εκατοντάδων μέτρων και στις δύο κατευθύνσεις.

Κ.Γ.

 

 

 

 SKEFTIKOS O N TSILIMIGKAS

*ΣΚΕΦΤΙΚΟΣ ο Ν. Τσιλιμίγκας προσπαθεί να αντιληφθεί, τόσα χρόνια μετά, πώς μπορεί να λειτουργεί μια αυτοδιοικητική παράταξη και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ.

Ζ.

 

 

 SARAKOSTH EINAI epitropos

*ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ είναι, έντονη δραστηριότητα στις εκκλησίες, καιρός να φανούν κι εκείνοι που προσπαθούν ανιδιοτελώς ‘’πίσω από τις κάμερες’’, οι επίτροποι στο παγκάρι. Εν προκειμένω του Αγίου Νικολάου.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass