Ασύγκριτο

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2018 20:16
* ΤΗΣ μιας δραχμής οι νοσταλγοί… Ήταν 1η Μαρτίου του 2002, τότε που η χώρα εγκατέλειπε οριστικά το εθνικό της νόμισμα και έμπαινε στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Σημαδιακή ημερομηνία, εορταστική και πανηγυρική η ημέρα. Η αφετηρία για την εδραίωση της ισχυρής και υπερήφανης Ελλάδας… Σήμερα 16 χρόνια μετά, έχει μόνο συλλεκτική αξία. Έστω και αν στα παλαιοπωλεία και στο διαδίκτυο πωλείται με το κιλό! Η νοσταλγία όμως για κάποιους εξακολουθεί να υφίσταται...  Γ.Ν. * ΤΗΣ μιας δραχμής οι νοσταλγοί… Ήταν 1η Μαρτίου του 2002, τότε που η χώρα εγκατέλειπε οριστικά το εθνικό της νόμισμα και έμπαινε στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Σημαδιακή ημερομηνία, εορταστική και πανηγυρική η ημέρα. Η αφετηρία για την εδραίωση της ισχυρής και υπερήφανης Ελλάδας… Σήμερα 16 χρόνια μετά, έχει μόνο συλλεκτική αξία. Έστω και αν στα παλαιοπωλεία και στο διαδίκτυο πωλείται με το κιλό! Η νοσταλγία όμως για κάποιους εξακολουθεί να υφίσταται... Γ.Ν.

*ΚΡΥΒΕ λόγια… Έχουμε κι αξιολογήσεις και διαπραγματεύσεις μπροστά με τους βορειοευρωπαίους…

Αυτούς που έχουν ξεπαγιάσει πάλι και που με τον δικό τους Μάη έμοιαζαν ο φετινός Γενάρης και Φλεβάρης στη νότια ευρωπαϊκή επαρχία. Πώς να το χωνέψουν, που η καλοκαιρία δεν ακολουθεί τις εντολές λιτότητας, μοιράστηκε απλόχερα σ’ όλες τις μέρες. Που ήπιο κλίμα, καιρικώς, κυριαρχεί σ’ ένα τόπο πιεσμένο από παντού…

Ζ.

Παλιοί

*ΚΙ ενώ ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και οι παραφυάδες αυτού βρίσκονται σε οργασμό προσυνεδριακό, στελέχη πρώτης γραμμής πάνε κι έρχονται και στη Λάρισα, ο παρατηρητής διακρίνει μια γήρανση του κομματικού πληθυσμού. Σταδιακώς επελθούσα, ένεκα ο πανδαμάτωρ χρόνος.

- Στις πάσης φύσεως εκδηλώσεις μα και στις συντροφιές που συζητούν τα πασοκικά, διακρίνεις τους παλιούς και τους γεροντότερους. Καμιά φορά και υπερήλικες.

-Σαν το παλιό καλό κρασί.

-Κρασί που παλιώνει όμως ίσως και να ξινίσει. Παράγοντας που επιμένει και δεν αποσύρεται, σίγουρα.

- Πάντως από όλους αυτούς, ο νεότερος διαθέτει εικοσιπενταετή προϋπηρεσίας στο κόμμα.

Ζ.

Αγγλολαρισαϊκό

*ΔΕΝ χρειάζεται να συμπεριληφθεί στο Λεξικό, επισημαίνει ο Κ. Μ. θυμίζοντας ότι ο Μαρτς είναι το ίδιο και στα αγγλικά και στα λαρσινά.

Ζ.

Τα POS του ΟΤΕ…

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ εφευρετικότητα όταν πρόκειται για εξοικονόμηση χρημάτων και αποφυγή φόρων, ξεπερνά τα σύνορα... Είναι γνωστό. Στην περίπτωση των POS μάλιστα δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη. Όσοι επιχειρηματίες θέλουν να αποφύγουν τη φορολόγηση απλά δεν τα χρησιμοποιούν. Δεν λειτουργεί, μπλόκαρε, δεν υπάρχει σύνδεση, το σύνηθες κόλπο…

Την πρακτική αυτή υπέθεσε συμπολίτης μας πως ακολουθεί και το κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ, όταν δεν μπόρεσε να εξοφλήσει τον λογαριασμό του τηλεφώνου του μέσω της κάρτας του. Όταν του ζητήθηκαν μετρητά γιατί δεν λειτουργούσαν τα μηχανήματα υποδοχής των καρτών έφυγε εκνευρισμένος και έσπευσε στην εφορία για να καταγγείλει το γεγονός. Ο εφοριακός , τον άκουσε προσεκτικά και τον παρέπεμψε στην… «Ελευθερία».

Η εφημερίδα, ρώτησε και επιβεβαίωσε πως όντως υπήρξε ένα 10λεπτο πρόβλημα σύνδεσης λόγω συσσωρευμένων κινήσεων αλλά διευθετήθηκε εγκαίρως και ουδόλως βεβαίως σχετίζεται με πρακτικές φοροαποφυγής. Και όπως μάλιστα διευκρινίστηκε με έμφαση, το πρόβλημα σχετιζόταν με τη σύνδεση των τραπεζικών συστημάτων και όχι… με τις τηλεφωνικές γραμμές.

Γ.Ν.

Οι δυο γιατροί

*ΝΑ αντιπαράθεση Λαρισαίων βουλευτών, μέσω της εφημερίδας, εμμέσως αλλά έντονη. Δίπλα-δίπλα χθες στην ίδια σελίδα οι τοποθετήσεις τους στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη, είναι κι οι δυο τους γιατροί, κάτι παραπάνω θα ξέρουν για την υπόθεση. Ο Χρ. Κέλλας που καταψήφισε ως ΝΔ και ο Κ. Μπαργιώτας που τάχθηκε υπέρ με τη ΔΗ. ΣΥ. , συμφωνούν χαρακτηρίζοντας αμφότεροι ασαφή την εγκριθείσα νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης. Και μετά το χάος…

***

*ΓΙΑ «νομιμοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών και του εμπορίου σε μια εποχή και μία χώρα που μαστίζεται…» κάνει λόγο ο Χρ. Κέλλας καταγγέλλοντας ότι το νομοσχέδιο προλειαίνει το έδαφος για διάνοιξη χρήσης κάνναβης και για άλλους σκοπούς…».

Και βγαίνει απέναντι ο Κ. Μπαργιώτας κάνοντας λόγο για «προκατάληψη, ιδεολογική εμμονή» αλλά και «πολιτική κουτοπονηριά και υποκρισία». Και επιμένει: «Φαίνεται ότι ο φιλελευθερισμός ορισμένων είναι ιδιαίτερα αβαθής και στις πρώτες δυσκολίες εμφανίζεται το σκληρό πρόσωπο μιας λαϊκίστικης και αντιδραστικής δεξιάς…» (Εκκρεμεί η απάντηση του νεοδημοκράτη βουλευτή.)

Ζ.

Για μπάφο;

*ΣΤΗΝ ίδια συζήτηση, την τιμητική του είχε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας. «Δυστυχώς δεν αφήνετε ένα παράθυρο για τη χρήση της ψυχαγωγικής κάνναβης, αφήνετε ανοιχτές μπαλκονόπορτες. Κι αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς, για εμάς και για τα παιδιά μας, δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Βλάσης. «Να σας ενημερώσω ότι εδώ, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, στο Περιστύλιο, κόβει βόλτες πάνω-κάτω από το πρωί ο κ. Καρανίκας. Είναι ιδιαίτερα αγχωμένος και ανήσυχος. Δεν ξέρω για ποιον λόγο. Ακούμε ότι ο κ. Καρανίκας ήδη έχει προβεί στην πρώτη συμφωνία με κάποια εταιρία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας.

***

*ΚΑΙ τους δόθηκε απάντηση: «Η ΝΔ έκανε πολιτική με τον σύντροφό μας τον Καρανίκα. Τόσο πολύ σας πειράζει ο Καρανίκας; Τόσο εμβληματικός είναι; Μήπως θέλετε να τον κάνετε υπουργό ή βουλευτή; Εγώ θα χαρώ πολύ τον σύντροφό μου τον Νίκο να τον έχω εδώ συνάδελφο», είπε ο έτερος προσωπικός φίλος του Αλ. Τσίπρα, ο Λαρισαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος . (Τόπιασε το υπονοούμενο ο πρωθυπουργός;)

Ζ.

Ο ίδιος ποτέ

*«ΑΓΑΠΗΤΕ Σωτήρη,

Απαντώντας σε χθεσινή σου πρόκληση στα σχόλια της ‘’Ε’’, «προς κάναν παλιό κοινοβουλευτικό», για το επίδομα ενοικίου που λαμβάνουν τώρα οι βουλευτές, σε πληροφορώ ότι ο ίδιος προσωπικά δεν το έλαβα ποτέ». Ο Νίκος Κατσαρός παρακολουθεί την εφημερίδα και παρεμβαίνει με άψογο ρεφλέξ αλλά και πολιτική ευαισθησία.

***

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ λοιπόν ο παλιός αντιπρόεδρος της Βουλής. «Τα πρώτα χρόνια, που δεν είχα σπίτι στην Αθήνα, πλήρωνα εξ ιδίων τα ξενοδοχεία. Και τα υπόλοιπα ως το 2004 διέμενα σε ενοικιασμένο και μετά σε δικό μου σπίτι. Δεν με απασχόλησε ποτέ η ύπαρξη και η πορεία αυτού του επιδόματος. Ως προς την ορθότητά του ή όχι, είναι ακανθώδες ζήτημα που την αντιμετώπισή του δεν τη χωρούν τα σχόλια σου.» (Αν υπήρχε και στους τωρινούς ανάλογη ευαισθησία…)

Πληθώρα

*ΠΟΣΕΣ χιλιάδες δημοτικών υπαλλήλων να ψηφίσουν άραγε στις εκλογές του συλλόγου τους στη Λάρισα, που θα διεξαχθούν από Τρίτη ως Πέμπτη στην Πινακοθήκη; Πάντως οι παρατάξεις έχουν προετοιμαστεί και τους περιμένουν με ψηφοδέλτια όπου καταμετρώνται πάνω από δύο εκατοντάδες υποψηφίων. Για εννέα θέσεις στη διοίκηση.

Προφανώς τεράστιο το ενδιαφέρον των δημοτικών υπαλλήλων για τα συνδικαλιστικά. Θα πρέπει να είναι εντελώς ντεμοντέ να μην είσαι υποψήφιος.

***

*ΠΕΡΙ τους 120 πλαισιώνουν στο ψηφοδέλτιο τον Ζήση Γκαραλιάκο. Άλλοι 60 τον Δημ. Κουκούλη, καμιά σαρανταριά τον Δημ. Χατζίκο ενώ μόλις 12 τον Απ. Αρζουμανίδη. Και θα είναι αρκετοί όσοι δεν θα ψηφίσουν καν τον εαυτό τους, πολλοί αυτοί που μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο για την παράταξη.

Ζ.

Στο παρα πέντε…

* ΤΟ ότι οι πλειστηριασμοί των ακινήτων λειτουργούν ως μέσο πίεσης των οφειλετών, ήταν αδιαμφισβήτητο . Και επιβεβαιώθηκε εκ νέου. Μπροστά στον φόβο ότι θα χαθούν περιουσιακά στοιχεία πρώτη ημέρα διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πανελλαδικά, 50 πλειστηριασμοί σε σύνολο 261 προγραμματισμένων ανεστάλησαν, έπειτα από συνεννόηση των οφειλετών με τις τράπεζες.

Η σπουδή που έδειξε το 20% των οφειλετών λίγο πριν από τη ρευστοποίηση του ακινήτου τους επιβεβαιώνει ότι ο πλειστηριασμός μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης. Και σαφώς θα λειτουργήσει για όσους μπορούν να πληρώσουν και δεν το έκαναν, εκμεταλλευόμενοι τις καταστάσεις και τα παραθυράκια του νόμου. Τους αποκαλούμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους επιχειρηματίες κυρίως που δανείστηκαν εκατομμύρια, «βούλιαξαν» τις επιχειρήσεις τους και τις εγκατέλειψαν στο έλεος της τύχης…

Γ.Ν.

 

Πριν όχι

*ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ διάψευση από την Πανός: Ο βουλευτής Γ. Λαμπρούλης τρία χρόνια τώρα δεν έπαιρνε το στεγαστικό επίδομα αφού έμενε στον ξενώνα του κόμματος, σε ένα δωματιάκι 2Χ2. Μα, προπόνηση τους κάνουν μήπως και ξαναβγούν στην παρανομία; Και ούτε το ΚΚΕ εισέπραττε, διαβεβαιώνουν, για λογαριασμό του την παροχή της Βουλής. Το ίδιο λένε συνέβαινε και παλιότερα και με τους προηγούμενους βουλευτές του κόμματος. Άρα 7 Λαρισαίοι βουλευτές έπαιρναν όλα αυτά τα χρόνια το παχυλό επίδομα, ο όγδοος απείχε του δικαιώματος. (Μήπως όμως θα έπρεπε να τους είχε βγάλει στη σέντρα όλους τους υπόλοιπους;)

***

*ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ και του Ν. Κατσαρού, όπως προαναφέρθηκε, παλιότερα ήταν 6 στους 8 βουλευτές οι λαμβάνοντες. Τους τελευταίους μήνες όμως άλλαξαν τα πράγματα, εξηγούν από το ΚΚΕ. Γι’ αυτό και το μπέρδεμα στο ρεπορτάζ της ‘’Ε’’. Με αυξημένα καθήκοντα ως αντιπρόεδρος της Βουλής και με συχνά πηγαινέλα στο Κοινοβούλιο, αποφασίστηκε να πάει ο Γ. Λαμπρούλης στο ξενοδοχείο εκεί κοντά, δεν θα μπορούσε να πηγαινοέρχεται στον Περισσό. Κι έτσι εμφανίζεται κι εκείνος να του πληρώνει πλέον η Βουλή τη διαμονή. Μόνο τώρα τελευταία όμως, πριν λένε δεν έπαιρνε ούτε ο ίδιος μηδέ το κόμμα για λογαριασμό του. (Έσπασε κι η παράδοση λοιπόν, 8 στους 8 πια.)

Ζ.

Μαύρα χάλια

*ΠΗΓΕ λέει ο Κούγιας, δια παν ενδεχόμενο, και παρακολούθησε τη συνέντευξη Χιμένεθ. Εκρηκτικός συνδυασμός των δύο, ευτυχώς ουδέν συνέβη. Όσο για τον επιεικώς απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο και τα παράπονα των ποδοσφαιριστών και του προπονητή της ΑΕΚ, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ τους τρίπλαρε λέγοντας πως «το γήπεδο δεν είναι δικό μας και για αυτό έχουμε πρόβλημα». (Και τώρα θα ξεκινήσει πάλι η διελκυστίνδα με Πηλαδάκη και Τσακμακίδη;)

***

*Η ΑΕΚ έχει υποτίθεται πρόβλημα με τραυματισμούς, το χάλια γήπεδο όμως πληρώνεται. Τη μια ο Ντέλετιτς, την άλλη ο Αγκάνοβιτς, χάνει η ΑΕΛ τους καλύτερους.

Χάλια το γήπεδο, η διαιτησία ακόμη χειρότερη. Εξόφθαλμα λάθη. Και μονίμως εις βάρος της μίας ομάδας. Κι ας έπαιζε και στην έδρα της.

- Ατρόμητοι οι διαιτητές, ήρωες. Στο καθήκον τους οι εντεταλμένοι.

- Αναρωτιέμαι αν πρόκειται για τόσο άσχετους ή για στημένους…

-Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για επικίνδυνους. Δεν πρέπει να σφυρίζουν.

***

*ΕΞΑΛΛΗ όλη η Λάρισα με τη διαιτησία, καλά που κέρδισε η ομάδα στο τέλος και εκτονώθηκε ο κόσμος στην κερκίδα.

-Είναι η πρώτη φορά πάντως που όλοι οι φίλαθλοι συμφωνούν με την ανακοίνωση Κούγια. Και λίγα τους έσουρε…

-Ναι αλλά με τόσα που έχει πει στο παρελθόν έχει χάσει το δίκιο του. Με τις αμετροέπειές του έγινε σαν τον τσομπάνο με τον λύκο στα πρόβατα, οι άλλοι δεν τον πιστεύουν.

Ζ.

Στο κρεβάτι

*EIXAN τα προβληματάκια τους οι Λαρισαίοι φοιτητές.

- Την απόλυτη χημεία στο κρεβάτι πάντως, εγώ την έχω με το ίδιο το κρεβάτι.

***

*-ΠΡΕΠΕΙ να στο ξεκαθαρίσω. Η εποχή που σε παρακαλούσα έχει περάσει κούκλα μου. Ήρθε η ώρα να σε ικετέψω.

Ζ.

 

Με νόημα

*«ΟΣΟ δεν συνδέεται ευθέως η εκπαίδευση με την παραγωγή, τόσο δεν θα προλαβαίνουμε το τρένο της ανάπτυξης». Αυτό σύμφωνα με τους συνεργάτες του ήταν το μήνυμα του Χρ. Κέλλα, κατά την επίσκεψή του στο ΤΕΙ της Λάρισας. Αυτό το ‘’Όσο’’ είναι και το κρίσιμο στοιχείο της σκέψης του σκιώδους υφυπουργού Παιδείας, ανοίγει δρόμο για όταν αναλάβουν. Διότι ως τώρα…

***

*Ο βουλευτής της ΝΔ, επισκεπτόμενος τους χώρους του ΤΕΙ, μετά τη συνάντησή του με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη, ενημερώθηκε από τον φίλο του καθηγητή Κ. Πετρωτό για την πορεία των ερευνητικών του προγραμμάτων στον χώρο των τροφίμων. Και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη λειτουργία και τις υποδομές του Ιδρύματος. Οπότε όταν έρθει στα πράγματα. (Μόνο να μην καπηλευτούν οι συριζαίοι ότι επί των ημερών τους γίνεται δουλειά στο ΤΕΙ.)

Ζ.

Και αγρυπνία

*ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, θεολόγοι και χριστιανικά σωματεία της Λάρισας πάλι μαζί αύριο στα πούλμαν για Αθήνα. Συλλαλητήριο, για τα θρησκευτικά αυτή τη φορά, αύριο Κυριακή στη 1 το μεσημέρι.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται και το εξής: «Για διευκόλυνση των συμμετεχόντων θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία το Σάββατο στον Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους από 9.30 μ.μ. μέχρι 12.30 π.μ.». Μπορεί να πρόκειται για συντακτική αστοχία, ανεξήγητο αλλιώς αυτό το «για διευκόλυνση…». Εκτός αν η αγρυπνία είναι για να τους δώσει δύναμη. (Και σίγουρα χαλκέντεροι οι συμμετέχοντες. Στο πόδι από τις 9 το βράδυ του Σαββάτου ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής που θα επιστρέψουν τα πούλμαν από Αθήνα.)

Ζ.

Διαφορετικοί

*ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ το χάσμα; ΔΥΟ πάλι χθες οι απαντήσεις των βουλευτών της ΝΔ και για το σχόλιο σχετικά με τη ΔΟΥ Λάρισας, για το ίδιο σχόλιο. Και δικαίως δηλαδή. Εντελώς διαφορετικές οι προσεγγίσεις τους, του Μ. Χαρακόπουλου και του Χρ. Κέλλα, δεν θέλει και πολύ κοσκίνισμα, βγάζουν μάτι οι διαφορές. Κατά τα άλλα ίδιο κόμμα. Πώς θα κυβερνήσουν μαζί; Ποια άποψη θα εφαρμόζεται;

Ζ.

Με το βαμβάκι

*ΤΟΝ έσφαξαν με το βαμβάκι οι δικοί του τον Φαρσαλινό στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Για το βαμβάκι υποτίθεται, όλοι κατάλαβαν όμως ότι από κάτω είχε κρυμμένο πολύ βαμβακόσπορο. Να παίζεται κάτι ευρύτερο στην περιφερειακή παράταξη του ΠΑΣΟΚ, να τίθεται ζήτημα ηγεσίας, να σχετίζεται με τις επόμενες εκλογές του χρόνου; Είναι κι αυτές οι ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες ορισμένων που δεν έχουν κοπάσει, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν. Να σχετίζεται με τους Φαρσαλινούς στόχους του πληγέντος, να πρόκειται για αντίποινα;

***

*ΤΟΝ ισοπέδωσαν πάντως τον Κ. Τύμπα. Πρωτοφανές το περιστατικό. «Διυλίσατε τον κώνωπα την δε κάμηλον καταπίνοντες». Έκπληκτος κι αυτός, κατέφυγε στο Ευαγγέλιο. Και σιγά την υπόθεση δηλαδή… Που θα έθετε η αντιπολίτευση για συζήτηση ένα θέμα, σοβαρό μεν, αξιόλογο αλλά απλώς θα συζητούσαν μια πρόταση για το βαμβάκι. Η αντιπολίτευση κιόλας, που δεν αποφασίζει, δεν δρομολογεί έργα και πρωτοβουλίες. Σιγά δηλαδή…

***

*ΚΙ όμως… Καλά που δεν τον πήγαν και στο αυτόφωρο δηλαδή, για πλαστογράφηση των υπογραφών τους. Μα κι αυτός… Που εύκολα τις έβαλε τις υπογραφές των άλλων.

Είχε προηγηθεί και η υπόθεση με το μνημείο του αεροπόρου στον Σταυρό Φαρσάλων. Τότε που ο Κ. Τύμπας με πρότασή του έσυρε το Περιφερειακό Συμβούλιο σε μια εκδήλωση στην περιοχή του, κόντρα με τον δήμαρχό του, υποκρύπτοντας τον βαθύτερο στόχο του. (Το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά.)

Ζ.

Μήνυμα

*ΑΝ ο Τσίπρας ήταν Λαρσινός πώς θα αντιδρούσε; Ο Χ. Τ. προβλέπει: Αλέκου να στείλτς αμέσους του Φώτ να αρπάξ δυό Τούρκ’ι να τσφέρ ιδώ να τσδικάσουμι για κατασκόπ’ι.

***

*ΤΕΛΙΚΑ πολύ γρήγορα αντέδρασαν οι Τούρκοι στην κίνηση Τσίπρα. Προφανώς ήταν μήνυμα προς την άλλη όχθη του Αιγαίου η τοποθέτηση του Φ. Κουβέλη στο Αμύνης. Θα σας ταράξουμε στον διάλογο, εξαντλητικά.

Ο νέος υπουργός θα εφαρμόσει λέει το σύστημα ‘’Επίθεση με ξαφνικές άμυνες’’.

Ζ.

Κατανομή

*ΕΙΧΕ πέσει σε ξανθιά ο Λαρισαίος.

- Μωρό μου; Θα μου πάρεις καινούργιο υπολογιστή;

- Και ο άλλος που έχεις;

- Ο άλλος είπε θα μου πάρει τάμπλετ. (Γκντονγκ…)

Ζ.

 

 

analloivtes paramenoyn

* ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΕΣ παραμένουν οι αναμνήσεις από τη θητεία στο Στρατό. Όσες δεκαετίες κι αν περάσουν…

Έτσι πολλά είχαν .... να θυμηθούν οι ‘’πυροβολητές’’ της 137 ΣΤ σειράς στην Καλαμάτα, ο Γιώργος Παπανδρέου με τον συντοπίτη μας επιχειρηματία Νίκο Μπαρά, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στη Λάρισα.

 

sta grafeia ths e

* ΣΤΑ γραφεία της «Ε» βρέθηκε ο γνωστός φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης, με την αντιπρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Άννυ Ψάρρα Περίφανου και το μέλος του ΔΣ της Πινακοθήκης κ. Χρήστο Τσόκανο. Ο φωτογράφος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ε» κ. Γιώργο Μιχαλόπουλο και τους δημοσιογράφους, με αφορμή την έκθεσή του με εικόνες από το Άγιο Όρος, που θα φιλοξενηθεί από αύριο στη Δημοτική Πινακοθήκη.

 

 

 me styl pragmatika nikhforo

*ME στυλ πραγματικά νικηφόρο ο π. Νικηφόρος. Και μαέστρος στην μπάντα του, της ενορίας του στον Άγιο Γεώργιο.

Ζ.

 

 den ptoetiai o agervxos

* ΔΕΝ πτοείται ο αγέρωχος συνταξιούχος οδηγός Νίκος Φιλίππου από τον φουσκωμένο Πηνειό. Χρόνια οδηγός στη Λαχαναγορά, βαρέθηκε φαίνεται τα ζαρζαβατικά και τα δίνει όλα καθημερινά ψαρεύοντας στον Πηνειό, εκεί στο Αισθητικό Άλσος. Ακόμα και τώρα που το ποτάμι πλημμύρισε ο δεινός ψαράς δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει το χόμπι του. «Το αγαπάω το ποτάμι και το σέβομαι. Και όταν σέβεσαι τη φύση αυτή δεν σε εκδικείται» λέει ο ίδιος με νόημα.

Καλές ψαριές κυρ Νίκο…

Κ.Τσ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass