Ανοιξιάτικος

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2018 19:45
*ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ Σαββάτου με λιακάδα, παζάρι στην Ταχυδρομείου. Και να πρέπει να διανύσει ολόκληρο τον πεζόδρομο το θωρακισμένο όχημα για χρηματαποστολή καταστήματος. Μα πείσμα κι αυτοί οι σεκιουριτάδες… Κι ο κόσμος να ακολουθεί την εξάτμισή τους λες και συνοδεύει επιτάφιο.  Ζ. *ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ Σαββάτου με λιακάδα, παζάρι στην Ταχυδρομείου. Και να πρέπει να διανύσει ολόκληρο τον πεζόδρομο το θωρακισμένο όχημα για χρηματαποστολή καταστήματος. Μα πείσμα κι αυτοί οι σεκιουριτάδες… Κι ο κόσμος να ακολουθεί την εξάτμισή τους λες και συνοδεύει επιτάφιο. Ζ.

*ΓΡΑΦΕΙ για μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα... Σε πολλά σημεία της πόλης σε σπίτια με αυλές μικρές μωβ φωτιές, κόκκινοι χείμαρροι , κίτρινες αστραπές, λευκό που τυφλώνει , οπτασίες ανάτασης... Η άνοιξη μ’ ένα τρόπο περίπλοκο επιδρά σ’ όλες τις αισθήσεις ...

Ταμπακιώτης ο Βαγγέλης Κολώνας, γι’ αυτό βλέπει και αυλές μικρές. Εν συνεχεία βέβαια, είναι κι η βροχή που ξαναήρθε, τον πιάνουν τα μελαγχολικά του. Αφού έχει στολίσει το ανοιξιάτικο κειμενάκι του με μια φωτογραφία της Αλίκης φυσικά απ’ τα νιάτα της.

Ζ.

 

Αναδεύεται

*ΚΑΙ να που σιγά-σιγά άρχισε να κινείται προεκλογικά και η παράταξη του Κ. Αγοραστού. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά δείχνει να αναδεύεται κάπως, έτσι κι αλλιώς είναι πολύς καιρός μπροστά ως τις κάλπες, 14 ως 19 μήνες, αναλόγως τι θα αποφασιστεί. Η ΣΥ. ΥΠ. ΠΟΛ. ή ΣΥΠΟΛ, ήτοι Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών, ποτέ δεν έπαψε να λειτουργεί.

Ζ.

 

Με ποικιλία

*Ο Απ. Καλογιάννης όμως μπήκε στα γεμάτα στα προεκλογικά. Αυτός έχει και την αντιπολίτευση από κοντά να πρεσάρει. Έγινε λοιπόν η μεγάλη εκδήλωση της ‘’Συμπαράταξης’’, ικανοποίηση στο στρατόπεδο μετά. Και που συνεχίζει το σχήμα αρραγές αλλά και που διευρύνεται. Ειδικά εκεί προς ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να έχει καταλάβει όλη την πράσινη αυλή, παρόντες και υποψήφιοι με τον συνδυασμό Νασιώκα. Κατά μια άλλη εκδοχή βέβαια, το ΠΑΣΟΚ έχει καταλάβει τη Δημαρχία.

***

*ΑΠΟ κόσμο είχε πολύ κι ήταν αναμενόμενο. Και μόνο όσοι μετείχαν στο ψηφοδέλτιο έφταναν να γεμίσουν το «Χατζηγιάννειο». Από ηλικίες, το αναμενόμενο πάλι. Άσπρα μαλλιά, γκρίζα γένια. Νεότεροι των 50 με το σταγονόμετρο.

Η σύνθεση; Είχε από τον λαφαζανίστα Τάκη Γιαλαμά μέχρι αδερφεεέ-Γ. Ακριβούλη των ανελίστας. Ποικιλία με ΣΥΡΙΖΑ, με ΠΑΣΟΚ, με Οικολόγους, με ΛΑΕ, με ΔΗΜΑΡ, με ΑΝΕΛ.

Ο Απ. Καλογιάννης έκανε αναφορά στα παλιότερα δημοτικά σχήματα Λαμπρούλη-Καφφέ-Τσαντίλη, τα οποία πάντως είχαν μια αντιπαλότητα μεταξύ τους, θέλει δεξιοτεχνία να τα συγκεράσεις έστω και στον λόγο.

***

*- ΦΥΣΙΚΑ και θα πάρω είπε ο δήμαρχος από την Πάρο. Παρών και ο μετέπειτα υπουργός και ειδικός στα αυτοδιοικητικά, ενθουσιάστηκε με το εγχείρημα της Λάρισας ο Γιάννης Ραγκούσης, διαβεβαιώνοντας ότι θα μεταλαμπαδεύσει την ιδέα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Πρώτοι ωφελημένοι φυσικά οι μετέχοντες στο πάνελ δήμαρχοι Καρδίτσας και Κοζάνης, οι οποίοι επέστρεψαν στις πόλεις τους πολιτικά ενισχυμένοι.

Ζ.

 

Έχει διαφορά

*ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ότι δεν παίρνει το επίδομα ενοικίου αλλά απλώς η Βουλή της πληρώνει το ξενοδοχείο όταν έρχεται στη Λάρισα, η Άννα Βαγενά είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και 600 ευρώ τον μήνα στο κόμμα. Σε παρόμοια τοποθέτησή της η Πειραιώτισσα βουλευτίνα Εύη Καρακώστα, είπε ότι δίνουν υπέρ του κόμματος 1.200 ευρώ μηνιαίως. (Να μην έχουν όλοι την ίδια εισφορά;)

Ζ.

 

Θα πάνε;

*ΤΟ δίχως άλλο θα έχει ενδιαφέρον το ποιοι Λαρισαίοι παράγοντες θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση Κούγια και θα παραστούν την επόμενη εβδομάδα στη συνάντηση που οργανώνει για την υπόθεση της έδρας της ομάδας. Αν περιφερειάρχης, δήμαρχος, βουλευτές και πρόεδροι φορέων θα μπουν ανάμεσα σε Κούγια-Πηλαδάκη, στην κόντρα συμφερόντων. Θα δείξει.

Ζ.

 

Μπότες

* ΚΑΛΟ, άριστο δεν αντιλέγει κάποιος, το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Λαρισαίων. Αναμφιβόλως αναγκαίο καθώς οι δρόμοι είχαν εγκαταλειφθεί επί χρόνια, και λόγω της εγκατάλειψης, δύσκολα θα εξαλειφθούν προβλήματα όπως οι λακκούβες.

Υπάρχουν ωστόσο χαρακτηριστικές περιπτώσεις με λακκούβες όπου με τα νερά της βροχής, καλόν είναι να μη βρεθεί πολίτης την ώρα που περνά αυτοκίνητο. Γιατί θα τον κάνει αγνώριστο.

Όποιος αμφισβητεί τη διαμαρτυρία του συμπολίτη, με την πρώτη βροχή, μπορεί να σταθεί στη διασταύρωση των οδών Παπαναστασίου και Βελλή, από την πλευρά του περιπτέρου προς την Περιφέρεια. Οπου τα όμβρια λιμνάζουν, ελλείψει φρεατίου. ‘Η να σταθεί και λίγο παραπάνω πριν τη διασταύρωση της Παπαναστασίου με την Ηπείρου.

Να φοράει μπότες και αδιάβροχο. Γιατί οι διερχόμενοι οδηγοί – όχι από πρόθεση πάντως - δεν θα του χαριστούν…

Β.Κ.

 

Έγιναν ζυγούρια

*«Η διαφάνεια των οικονομικών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο ύστερα από τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι θα υπάρξει στην επιτροπή και μέλος της αντιπολίτευσης για τον έλεγχο και οικονομικό απολογισμό της Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία που ξεκινά 9-12 /3/2017, η παράταξή μας έδωσε τη θετική της ψήφο». Αυτό θυμίζει ο Δημ. Γεωργάκης. Για πέρυσι τέτοιον καιρό μιλάει. Και συνεχίζει ο αξιωματικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Από τότε μέχρι σήμερα, ακόμη περιμένουμε την ενημέρωση του απολογισμού της Έκθεσης. Πέρασαν τ’αλώνια, ξαναέσπειραν οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι πούλησαν τ’ αρνιά, όσα κράτησαν γίνανε ζυγούρια, κι ακόμα να μας ενημερώσουν…»

Ζ.

 

Κατά ΝΔ

*Η θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση για τον Κλάδο και την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι η κυβέρνηση που το ψήφισε, δεν είναι έστω η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους εκπαιδευτικούς αλλά η ΔΑΚΕ που υμνεί. Οι γαλάζιοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί υπερθεματίζουν.

***

* ΚΑΙ δεν μένουν μόνο εκεί. Έξαλλη η ΔΑΚΕ και στη Λάρισα, δεν διστάζει να τα βάλει και με τη ΝΔ. «Αγανάκτηση προκαλεί η αρνητική στάση που επέδειξαν κατά την ψηφοφορία τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εμφανίστηκαν αποκομμένα από τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές αναγκαιότητες στρέφοντας, επί της ουσίας, την πλάτη στο δημόσιο σχολείο. Τα «επιχειρήματα» περί ελλείψεων σε δομές στο δημόσιο νηπιαγωγείο, από κόμματα που στο παρελθόν άσκησαν εξουσία για πολλά χρόνια (ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.), δεν ευσταθούν αφού φέρουν τεράστιες ευθύνες καθώς σε εποχές προ μνημονίων δεν επένδυσαν στην ανέγερση των απαιτούμενων κτιρίων.» (Οπότε τώρα ο σκιώδης υφυπουργός Παιδείας Χρ. Κέλλας θα πρέπει να τους εξηγήσει τι και πώς.)

***

*ΚΑΝΕΙ ειδική εξαίρεση όμως η ΔΑΚΕ: «Να μην ξεχνάμε όμως την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, που έκανε υποχρεωτική τη φοίτηση ενός έτους στο Νηπιαγωγείο το 2006.» (Και τώρα ο Τσίπρας το κάνει δίχρονο. Πάλι θα κατηγορηθούν για συνεργασία μεταξύ τους;)

Ζ.

 

Γκαλιαμάνα

*Η γνωστή ‘’Πέρδικα’’ το ουίσκι ‘’The Famous Grouse’’ κυκλοφορεί λέει στον κάμπο με ονομασία προέλευσης. ‘’Η Διάσημ’ι Γκαλιαμάνα’’, το ουίσκ’ ι απντγκαρδίτσα , απού καμπίσιου κθάρ’ ι κι απού νιρό που λιβακώθκι αργά. Έχει και προειδοποίηση: Βαράει καταγκράου.

Ζ.

 

Πότε με το καλό;

*- ΟΛΟ λένε, όλο λένε αλλά ποτέ δεν έρχεται…

Προάστιο της Λάρισας η Τερψιθέα, ανήκει και στον Δήμο, οι κάτοικοί της ευελπιστούν ότι κάποια στιγμή θα απολαύσουν κι εκείνοι τα πλεονεκτήματα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου.

-Ξέρεις πόσο κοστίζει να θερμαίνεις μονοκατοικία με πετρέλαιο;

Ελπίζουν και περιμένουν. Πως όλο και κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο θα έχει ο δήμαρχος.

Ζ.

 

Ο παππούς

*ΑΠΛΩΝΕΙ κλαδιά η οικογένεια της ‘’Ε’’. Πανευτυχής παππούς και μάλιστα εξωτερικού από χθες ο Δημ. Χατζηευθυμίου, νέος-νέος είχε παντρευτεί άλλωστε τη Δέσποινα. Η κόρη τους η Δώρα, που ζουν με τον άντρα της τον Μάριο στην Ελβετία, γέννησε χθες αγοράκι. Να τους ζήσει.

Ζ.

 

Θεωρίες

*ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ θεωρίες συνωμοσίας ξετυλίχτηκαν φυσικά μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τη Β’ΔΟΥ. Στις παρέες των Λαρισαίων είπαν αρχικά για αντιεξουσιαστές καθώς υπήρχε αναταραχή με την υπόθεση Γιαγτζόγλου. Κάποιοι τη συνέδεσαν με την υπόθεση του Πλαταμώνα, την οποία ποτέ δεν έπαψαν να συζητούν οι Πλαταμωνίτες Λαρισαίοι, ως αστυνομικό σίριαλ, δεν θέλει και πολύ, εμ δεν θα είχε και φορολογικές προεκτάσεις, η ‘’αρβύλα’’ πάει σύννεφο εν προκειμένω, αν και πολύ επιφυλακτικά, δηλώνουν ότι φοβούνται κιόλας. Μετά θυμήθηκαν την προ πολλών ετών φωτιά στην τράπεζα του ισογείου στο ίδιο κτίριο. Πέρασαν από τις πυρκαγιές στο Μινιόν και το Κατρατζοσπόρ πριν δεκαετίες στην Αθήνα, βόλευε και η εμφάνιση του κτιρίου και η αρχική του χρήση ως πολυκατάστημα.

***

*- ΘΑ το είχε ασφαλισμένο ο ιδιοκτήτης, δεν μπορεί.

- Χμμμ… Ε βέβαια.

- Πώς και δεν κατέρρευσε όπως οι Δίδυμοι Πύργοι; Γυάλινο ήταν κι αυτό…

- Από μέσα όμως μπετόν, δεν ήταν μεταλλική κατασκευή.

Μετά πασπαλίστηκε λίγο και με την επικείμενη συγχώνευση και μεταφορά της Εφορίας, μα τέτοια σύμπτωση, τις αντιδράσεις που είχαν διατυπωθεί.

- Ε όχι και να το κάψουν γι’ αυτό… Έτσι κι αλλιώς θα μεταφερθούν.

***

*ΟΙ πιο προσγειωμένοι θυμήθηκαν τις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί και από το σωματείο των εφοριακών όταν στεγάστηκε η Εφορία στο συγκεκριμένο κτίριο. Το οποίο το χαρακτήριζαν ελλειμματικό σε λειτουργικότητα και ασφάλεια. Άλλωστε δεν είχε σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει γραφεία.

Πολλοί θυμούνται τις ατομικές ηλεκτρικές σόμπες με τις οποίες ζέσταιναν τον χειμώνα τα πόδια τους οι παγωμένες υπάλληλοι. Κάτι να ξεχαστεί μια μέρα αναμμένο. Ναι αλλά φεύγοντας κατέβαζαν λέει τον γενικό. Οπότε χωρίς ρεύμα, ούτε βραχυκύκλωμα;

- Και τώρα θα μετακομίσουν στα νέα γραφεία χωρίς καθόλου κόπο. Ούτε μεταφορές, αρχεία, φασαρία, ανακατωσούρα. Ο καθένας θα πάει απλώς στα γραφεία της Φιλιππούπολης κουβαλώντας τον εαυτό του.

Ζ.

 

Πρώτη φορά

*ΑΥΤΟ δεν έχει ξαναγίνει… Να καταφθάνει από Αθήνα ο υπουργός Δημοσίων Εργων να περιδιαβαίνει ως κομματάρχης τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία σε Μαγνησία και Λάρισα, να τον συνοδεύουν μόνο οι βουλευτές του κόμματός του, να τον περιμένουν οι δήμαρχοι σε κάθε περιοχή αλλά κανείς από την Περιφέρεια. Και μάλιστα να καταφέρεται εναντίον της ο Χρ. Σπίρτζης, σε μια ασυνήθιστη κίνηση να κατηγορεί τις υπηρεσίες της για ολιγωρία ίσως και αδιαφορία. Μόνο για το βαρομετρικό χαμηλό δεν κατήγγειλε τον Κ. Αγοραστό.

***

*ΤΗΝ ίδια στιγμή, ο Κ. Αγοραστός να ανακοινώνει παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών, ευχαριστώντας τον υπουργό Αλ. Χαρίτση για την έγκριση των κονδυλίων. Άλλη κυβέρνηση εκεί;

Ζ.

 

Τον έστησε

*ΜΥΣΤΗΡΙΑ πράγματα… Όχι μόνο δεν πήγε δίπλα στο γραφείο του Απ. Καλογιάννη όπου είχαν μαζευτεί όλοι, ιδίως οι πασοκικής προέλευσης, να υποδεχτούν τον Γ. Παπανδρέου, επιπλέον έστησε και τον δήμαρχο η Βάσω Μόσιαλου.

Στη διάρκεια των φιλοφρονήσεων, εκείνος είχε πει στον ΓΑΠ ότι έχει στενή συνεργάτιδα υψηλόβαθμη γενική γραμματέα του Δήμου μια παλιά του γνωστή, τη Βάσω Μόσιαλου η οποία όπου να ‘ναι θα ερχόταν. Χαμογέλασε αυτός. Εκείνη όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ. Κάποιοι του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκαν ότι επί κυβέρνησης ΓΑΠ η Λαρισαία δεν είχε αξιοποιηθεί σε πόστο όπως συνέβαινε παλιότερα και υπέθεσαν ότι θα υπάρχει μεταξύ τους κάποια ψυχρότητα και πως δεν τον έχει συγχωρήσει. Η επιδεικτική απουσία της το επιβεβαίωσε.

Ζ.

 

Με ενδιαφέρον

*ΚΙ εκεί που η ΑΕΛ ήταν πολύ άνετη, όπως έλεγαν, από το τέλος του α’ γύρου, να που έκαναν λάθος ως άσχετοι. Άλλο οι επιθυμίες κι άλλο η πραγματικότητα. Και φτάνει να μετατρέπεται σε ‘’τελικό’’ το θεωρούμενο ως εύκολο ματσάκι με την Κέρκυρα και μπορεί να γίνει τέτοιο και αυτό με τη Λαμία, αμάν βρε…

***

*ΚΑΤΑ τα άλλα πολύ ενδιαφέρον εξελίχθηκε το φετινό πρωτάθλημα. Να, ποιος φίλαθλος μπορεί να πει με σιγουριά πόσους βαθμούς έχει ο ΠΑΟΚ και πόσους ο Ολυμπιακός; Να έχουν άραγε 52; Μήπως 43 ή 49; Και πόση είναι η διαφορά τους από την ΑΕΚ και πόση θα είναι την επόμενη εβδομάδα; Γκραν γκινιόλ.

Ζ.

 

Παραλίγο

*ΕΙΧΑΝ πάει καζίνο οι δύο Λαρισαίοι, ήπιαν και τα δωρεάν ουίσκι τους, κεφάτοι στήθηκαν στη ρουλέτα, αποφάσισαν να τα παίξουν όλα για όλα να μη χάνουν και την ώρα τους. Βγάζουν όσα χρήματα είχαν, τα μετέτρεψαν σε μάρκες και συζητούν πού θα ποντάρουν, αναζητούν το τυχερό τους νούμερο.

-Δεν μου λες; Πόσες φορές έκανες σεξ την τελευταία εβδομάδα;

-Εγώ; Ξέρεις ότι δεν είμαι κάνας τυχαίος, ότι έχω μεγάλο σουξέ στις γυναίκες. Μμμ, να σκεφτώ… Να μετρήσω… Οχτώ, ναι οχτώ φορές.

-Ωραία, οχτώ εσύ, βάλε και έξι εγώ, κι εγώ καλός είμαι, ε; Σύνολο 14, αυτό θα είναι το τυχερό μας νούμερο, τα βάζουμε όλα στο 14 εντάξει.

-Έγινε, 8 και 6, σπρώξτα όλα στο 14…

***

*ΡΙΧΝΕΙ ο γκρουπιέρης την μπίλια, γυρίζει αυτή, γυρίζει πάει και κάθεται στο μηδέν.

-Ζερό κύριοι…

Κοιτιούνται οι Λαρισαίοι μεταξύ τους, ξανακοιτιούνται.

-Είδες ρε συ; Αν λέγαμε αλήθεια, τώρα θα είμαστε πλούσιοι.

Ζ.

 

Πανελλήνιες

* ΣΑΝ έργο σε συνέχειες, που κρατά την αγωνία του θεατή μέχρι το επόμενο επεισόδιο, έχουν καταντήσει οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, για την έναρξη των αιτήσεων –δηλώσεων υποψηφίων για συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, έτους 2018.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις –δηλώσεις των υποψηφίων εντός του Μαρτίου. Χθες ανακοίνωσε ότι η υποβολή των δηλώσεων προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018!

Προς τι οι ανακοινώσεις ότι κάτι θα ανακοινωθεί, αλλά δεν ανακοινώνεται; Στην ουσία, εντείνει την αγωνία των υποψηφίων, χωρίς να φτάνει στη λήξη του έργου!

Λ.Κ.

 

Πολιτικά

* ΑΚΟΜΑ συζητείται εκεί στην Περιφέρεια η υπόθεση του βαμβακιού. Πρωτόγνωρη η υπόθεση για τα χρονικά του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ε, δεν είναι και μικρό πράγμα να διαπιστώνεται ότι νομαρχιακός σύμβουλος πλαστογράφησε τις υπογραφές των συναδέλφων του για να φέρει ένα θέμα για συζήτηση στο συμβούλιο. Τι να φοβήθηκε άραγε και δεν τους ενημέρωσε προηγουμένως; Είχε κάτι να φοβηθεί; Μάλλον όχι, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε.

Ό,τι ήταν να πει ο Φαρσαλινός Κ. Τύμπας το είπε. Το ίδιο και οι συνάδελφοί του, που δεν του χαρίστηκαν –πώς θα μπορούσαν άλλωστε. Εκείνος που δεν μίλησε ακόμα είναι ο επικεφαλής της παράταξης καθηγητής Νίκος Τσιλιμίγκας. Πώς και πώς τον περιμένουν εντός και εκτός της παράταξης να μιλήσει (και να αποφασίσει) για να δουν με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα, που εκθέτει τόσο την παράταξη όσο και τον πολιτικό φορέα που τη στηρίζει.

Δ.Κ.

 

Προσέγγιση

* ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, στην παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού, θα κάνει στους πρόσφυγες το ΤΕΦΑΑ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οργανώνοντας φιλικό μικτό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ φοιτητών του ΤΕΦΑΑ και προσφύγων της περιοχής των Τρικάλων.

Ο καθηγητής Γιάννης Θεοδωράκης, συντονίζει την προσπάθεια άσκησης προσφύγων μέσα από το ποδόσφαιρο, διοργανώνοντας τις προπονήσεις, καθώς πιστεύει ότι: «Τα σπορ και οι φυσικές δραστηριότητες μπορούν να προωθήσουν την ισότητα στην κοινωνία, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αποδοχή των άλλων, την επικοινωνία των πολιτισμών, την κοινωνική ενσωμάτωση, τη συνεργασία και την ομαδική προσπάθεια».

Καλή προσπάθεια!

Λ.Κ.

 

Θρησκευτικά

* ΤΗ δυναμικότερη παρουσία, απ’ όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είχαν οι Λαρισαίοι στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, για την απόσυρση της νέας ύλης στα βιβλία του μαθήματος των θρησκευτικών, στα σχολεία.

Οι θεολόγοι, οι πολύτεκνοι όσο και τα μέλη των χριστιανικών σωματείων της Λάρισας, που συμμετείχαν, επέστρεψαν με μεγαλύτερο πάθος να συνεχίσουν τον αγώνα. Προγραμματίζουν νέες δράσεις, που προσανατολίζονται στον κοινό τους στόχο: να αποσύρουν τα βιβλία των θρησκευτικών. Σύντομα θα έχουν νέα συνάντηση για κλιμάκωση των αγώνων.

Λ.Κ.

 

Φόλες

* ΨΟΦΙΕΣ γάτες εντοπίζουν κάτοικοι πέριξ του πάρκου Αγίου Αντωνίου. Κάποιοι έκαναν λόγο για φόλες σε σημεία μάλιστα που παίζουν παιδιά. Σε λίγους μήνες άλλοι θα διαμαρτύρονται για φίδια και ποντίκια.

Ζ.Π.

 

DYSKOLH H DOYLEIA TOY FVTOG

*ΔΥΣΚΟΛΗ η δουλειά του φωτογράφου. Ιδίως όταν είναι φουσκωμένος ο Πηνειός.

Ζ.

 O KARDITSHS O KOZANHS KAI O

*Ο Καρδίτσης, ο Κοζάνης κι ο Λαρίσης, με τον πρώην Πάρου μαζί, κουαρτέτο δημάρχων που επιδιώκουν συνεργασίες.

Ζ.

 TO OTI O MAJIMOS XARAKOPOYL

*ΤΟ ότι ο Μ. Χαρακόπουλος επισκέπτεται συχνά τον Κώστα Καραμανλή για να ανταλλάξουν σκέψεις δεν είναι είδηση. Ούτε καν αυτή την περίοδο που ακούγονται πολλά και διάφορα στα εσωκομματικά. Ο Λαρισαίος συνδέεται μαζί του με φιλία πριν ακόμη εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ, από το 1994 συνεργάζονται. Και για την τωρινή συνάντησή τους περιορίστηκε να πει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Αλλά και πως έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για γαλάζια στελέχη στη Λάρισα ενθυμούμενος περιοδείες στον νομό. «Έχεις ανοιχτή πρόσκληση όποτε θελήσεις να έρθεις στη Λάρισα για να τους δεις κι από κοντά», τον κάλεσε φεύγοντας, με τον ένοικο της Παναγή Κυριακού να τον ευχαριστεί.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass