Ο ταξιδευτής

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 19:45
* ΘΕΡΜΟΣ χαιρετισμός, με χαμόγελα, μεταξύ του αγροτοσυνδικαλιστή και πρώην βουλευτή Βαγγέλη Μπούτα και της πρώην προέδρου της Ελληνικής Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, την περασμένη Κυριακή, στον εορτασμό της εξέγερσης του Κιλελέρ.  Δυναμικές προσωπικότητες και οι δύο, ξέρουν από εξεγέρσεις.  Πάντως, είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην επετειακή εκδήλωση των αγροτών, αλλά πιθανόν βρέθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας της στη Λάρισα για συναντήσεις με μέλη της «Πλεύσης Ελευθερίας».  Ήταν μια καλή ευκαιρία πολιτικής προσέγγισης.  Λ.Κ. * ΘΕΡΜΟΣ χαιρετισμός, με χαμόγελα, μεταξύ του αγροτοσυνδικαλιστή και πρώην βουλευτή Βαγγέλη Μπούτα και της πρώην προέδρου της Ελληνικής Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, την περασμένη Κυριακή, στον εορτασμό της εξέγερσης του Κιλελέρ. Δυναμικές προσωπικότητες και οι δύο, ξέρουν από εξεγέρσεις. Πάντως, είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην επετειακή εκδήλωση των αγροτών, αλλά πιθανόν βρέθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας της στη Λάρισα για συναντήσεις με μέλη της «Πλεύσης Ελευθερίας». Ήταν μια καλή ευκαιρία πολιτικής προσέγγισης. Λ.Κ.

*ΕΦΤΑΣΕ η άνοιξη και πήρε πάλι τα πάνω της η φιλεκδρομική διάθεση του Λάμπρου Γερογιώκα, ενός από τους πιο πολυταξιδεμένους Λαρισαίους.

Στα νιάτα του σε σκληρές δουλειές κι αργότερα ως τουρίστας έχει περιδιαβεί τις πέντε ηπείρους και διέπλευσε τις εφτά θάλασσες. Μπορεί να μην είναι πια πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Συνδέσμου, όπου τον διαδέχθηκε η Αγγέλα Βαγενά, αλλά και ως γ. γ. συνεχίζει τη διοργάνωση εκδρομών με ενδιαφέροντες και ποικίλους προορισμούς. Με ζωηρή διάθεση για ξεναγήσεις.

Ζ.

 

Με πρόγνωση

*- ΓΙΑ σήμερα Τρίτη, η βαθμολογία της ΑΕΚ θα κυμανθεί από 51 έως 57 βαθμούς, του ΠΑΟΚ από 49 έως 55 και του Ολυμπιακού από 47 έως 53.

Μόνο με πρόγνωση μπορείς να ξέρεις πια, σχολίαζαν οι Λαρισαίοι.

***

*- ΑΜΑ δεν το παίρνει Ολυμπιακός δεν θα το πάρει κανένας, θα διακοπεί το πρωτάθλημα. Το κύπελλο;

***

*- ΚΙ έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να προκριθεί η ΑΕΛ στον τελικό κυπέλλου. Κανείς δεν θα ήθελε να ξαναβρεθούν εκεί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Κουβαλώντας τώρα πια μαζί τους όλμους και τορπίλες.

Ζ.

 

Στα διεθνή

*ΚΙ ενώ η συζήτηση περιστρέφεται στα ελληνοτουρκικά που χειροτερεύουν, η Ε. Σ. απηύδησε: Μα τι θα γίνει με τους γέρους που ονειρεύονται πολέμους, όπου στέλνουν νέους να σκοτώνονται.

***

*ΣΤΗ συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων πάντως αναρωτιούνταν αν είναι ξαδέρφη του Τσίπρα η νέα υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.

-Μα τη λένε Μπριγκίτε Τσίπρις. Δεν μπορεί να μη βοηθήσει…

***

*ΚΙ ο άλλος διηγιόταν το παλιό διεθνές.

Ο υπουργός γειτονικής χώρας φιλοξενεί τον Έλληνα συνάδελφό του στη θερινή του κατοικία.

- Μα πώς είναι δυνατόν να έχεις τέτοιο πολυτελές σπίτι; εκπλήσσεται ο Έλληνας.

-Βλέπεις τη γέφυρα εκεί κάτω; Ε, 10% μίζα, λέει με νόημα ο νοικοκύρης.

Μερικά χρόνια αργότερα, ο φιλοξενούμενος ανταποδίδει την πρόσκληση στο δικό του σπίτι που είναι πολύ πιο πολυτελές.

- Μα πώς και έχεις τέτοιο σπίτι; ρωτάει ο ξένος.

- Έμαθα από σένα. Βλέπεις τη γέφυρα στην άκρη του δρόμου;

-Όχι, πού είναι.

-Αυτό σου λέω, 100% μίζα.

Ζ.

 

Στο παρασκήνιο

*- Ο ορισμός του γκολ απ’ τα αποδυτήρια. Αυτό που κατακυρώθηκε δυo ώρες μετά. (Οι Λαρισαίοι πέρασαν όλη τη μέρα περιπαίζοντας.)

***

*- Ο Κομίνης εκτός από το γκολ του Βαρέλα κατακύρωσε εκεί στα αποδυτήρια κι ένα καλάθι του Πρέλιεβιτς με την Μπένετον απ’ το 1993.

-Άλλοι διαιτητές κατακυρώνουν γκολ κι άλλοι καταακυρώνουν. Ελάχιστη διαφορά.

***

*- ΤΡΕΙΣ πόντους επιπλέον στη διάρκεια της νύχτας δεν σου δίνει φιλαράκι ούτε το βιάγκρα.

Ζ.

 

Εφ΄ όπλου

*- Να λέει ο σπίκερ καλή εκτέλεση και να μην ξέρεις αν πρόκειται για φάουλ ή αν καθάρισε κανέναν ο πρόεδρος.

***

*- Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο ματς με όλα του τα όπλα.

***

*- ΟI αρειανοί χθες στο Χαριλάου εμφανίστηκαν στην κερκίδα με νεροπίστολα.

Ζ.

 

Για πλάκα

*ΚΙ έτσι τα βυσσινί τεκταινόμενα περνούν στα ψιλά.

Στην ‘’Αθλητική Κυριακή’’ πρόβαλαν πίνακα με την εναλλαγή προπονητών στην ΑΕΛ «να ευθυμήσουμε και λίγο», εξήγησαν, «να χαλαρώσουμε».

***

*- Η συντεχνία αρτοποιών εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ Σκύφτα.

- Άτυχος ο Λαρισαίος. Αν δεν προέκυπτε Σαββίδης θα ήταν το πρόσωπο της ημέρας πανελληνίως.

Ζ.

 

Στάνταρ

*ΟΙ Λαρισαίοι μαθητές στη σοδειά του Σ/Κ.

- Μαμά; Με πονάει το δόντι.

- Εμ, όταν είσαι όλη τη μέρα στον υπολογιστή…

***

*- Ο τουρίστας βλέπει μηχανάκι τρικάβαλο και φυσικά χωρίς κράνος. "Στη Γερμανία θα του είχαν πάρει το δίπλωμα" λέει. "Μη φοβάσαι" του εξηγούν, "δεν έχει".

***

*- ΕΠΑΘΑ ρε σεις ψύξη στον σβέρκο. Ευκαιρία να μάθω βιολί.

Ζ.

 

Παραδοξότητες

*Ο Λαρισαίος παρατηρητής εκτιμούσε ότι ο Σαββίδης είναι ο μοναδικός που έχει μπράβους για να τον φυλάνε να μην κάνει ζημιές ο ίδιος.

***

*ΕΝΩ ο άλλος θύμιζε ότι ο Γιώργος Βαρδινογιάννης επί πολλά χρόνια κυκλοφορούσε στα γήπεδα με το πιστόλι. Τον έβλεπαν όλοι αλλά κανένας δεν τολμούσε να πιάσει στο στόμα του το όνομα του προέδρου επί ματαίω.

Ζ.

 

Οι πρόεδροι

*- ΚΑΙ μετά λέμε εμείς για τον Κούγια…

Η συζήτηση των Λαρισαίων φιλάθλων συνεχιζόταν.

- Θα προτιμούσες να έχεις στην ομάδα τον Σαββίδη ή τον Μαρινάκη; Μήπως τον Αλαφούζο ή τον Μελισσανίδη; Καλύτερα τον Μπέο ή τον Κομπότη;

-Μα κανένας τους δεν είναι πρόεδρος. Όλοι ως μεγαλομέτοχοι εμφανίζονται. Τυχαίο;

***

*Ο άλλος έριξε την ιδέα να διεξαχθεί μίνι πρωτάθλημα σε ρινγκ. Όπου θα μαζευτούν και θα πλακωθούν οι μπράβοι των προέδρων. Κι όποιος επικρατήσει.

***

*- Ο ΠΑΟΚ πάντως παίρνει το πρωτάθλημα ασυναρτησίας. Με τον απίστευτο Γιώργο Μίνο.

- Πώς και δεν καταγγέλλουν οι παοκτσήδες την ΕΡΤ που τους τον έχει φορέσει στην ομάδα, δεν προσβάλλονται;

- Η ΕΡΤ που είναι κρατική πώς τον πληρώνει;

- Μα γι’ αυτό, επειδή είναι κρατική.

Ζ.

 

 Υπερβολές

*ΟΠΟΤΕ το Βατράχι κόαξε.

Στη λίστα της με τα απειλούμενα είδη στη χώρα μας πρόσθεσε η WWF τους Έλληνες διαιτητές. Σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση αναφέρει ότι «Προσθέσαμε στη λίστα μας τους Έλληνες διαιτητές καθώς μετά το περιστατικό με τον κ. Σαββίδη έχουν επιδεινωθεί σημαντικά οι προοπτικές επιβίωσής τους».

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επιβάλει αυστηρά όρια στο κυνήγι των διαιτητών, όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα θηράματα, προκειμένου να αποφεύγονται κρούσματα λαθροθηρίας.

***

*Ο ύμνος της ομάδας του ΠΑΟΚ θα αντικατασταθεί από τη μουσική της ταινίας «Ο Καλός, Ο Κακός και Ο Άσχημος» και θα παίζει κάθε φορά που μπαίνει ο Ιβάν Σαββίδης στο γήπεδο.

***

*ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και από το Κουλούρι.

 Η αλήθεια είναι διαφορετική. Όπως τόνιζαν πηγές από την ομάδα του ΠΑΟΚ, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας είχε μαζί του το όπλο του επειδή μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, είχε προγραμματίσει προπόνηση με την πρωταθλήτρια και γνωστή φίλη του συλλόγου, Άννα Κορακάκη. Σε αυτόν ακριβώς τον λόγο οφείλονται και τα νεύρα του, καθώς θεώρησε πως η αναστάτωση που προκλήθηκε θα τον ανάγκαζε να απουσιάσει από μία σημαντική για εκείνον εξάσκηση.

***

*ΤΕΛΟΣ, διαψεύδονται προς το παρόν οι φήμες πως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος της οπλοκατοχής, τηλεφώνησε στον Ιβάν Σαββίδη για να τον συγχαρεί και να προσκαλέσει τον ΠΑΟΚ να λάβει μέρος στο MLS, το αμερικάνικο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ζ.

 

Δάσκαλοι

*«ΒΕΒΑΙΩΣ και η ‘’Εκκίνηση’’ κατήγγειλε την αστυνομία για τη βία εναντίον των εκπαιδευτικών, αλλά δεν βρήκε να πει μια λέξη για την κυβέρνηση. Αλήθεια, η αστυνομία δεν έχει πολιτική ηγεσία; Δεν δέχεται εντολές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;» Η ΔΑΚΕ συνεχίζει τον δημόσιο διάλογο στον διδασκαλικό χώρο.

***

*ΚΑΙ συνεχίζει αποκαλύπτοντας: «Έτσι συμβαίνει όταν πατάς σε δύο βάρκες. Στους εκπαιδευτικούς Π.Ε. Λάρισας το παίζεις ανεξάρτητη παράταξη, ενώ τα ίδια άτομα τόσο στις πρόσφατες εκλογές για το τοπικό τμήμα ΑΔΕΔΥ όσο και στην κεντρική ΑΔΕΔΥ στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στην κεντρική ΑΔΕΔΥ μπήκαν μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο. (Επαγρυπνεί ο Δημ. Παπαποστόλου εκεί και βλέπει.)

Ζ.

 

Κλιμακωτά

*ΚΙ ο Δ. Γ. προτείνει: Όχι μόνο κλιμάκωση προστίμων στους οδηγούς αλλά κλιμάκωση τιμολογίων σε ρεύμα, τηλέφωνο, ίντερνετ και κινητά. Αυτό θα πει κοινωνική πολιτική ή κοινωνική ευαισθησία από τις εταιρίες παρόχους. Ιδιαίτερα στη νεολαία, τους άνεργους αλλά και τους συνταξιούχους… (Θα ήθελε, αλλά…)

Ζ.

 

Βράδυ, πρωί

*ΑΠΟΡΙΕΣ, στόχοι και αποφασιστικότητα στην παρέα των νεαρών Λαρισαίων.

- Αν όπως λένε δεν πρέπει να τρώμε το βράδυ τότε γιατί έχει φωτάκι στο ψυγείο; Ε;

***

*- ΠΡΩΤΗ ημέρα δίαιτας και ήδη πλησιάζω τον στόχο. Να ζήσω και να κάνω και δεύτερη.

***

*- ΚΑΛΑ βρε, είναι δυνατόν; Μπριζόλα για πρωινό;

-Κάνε μας και κουμάντο τώρα για το τι θα βουτάμε στον καφέ μας…

Ζ.

 

Κεραυνοβόλος

*-ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ο Γ. Μανώλης και βρήκε τώρα άλλον;

Πάλι με την αντιπολίτευση ο Δημ. Παπαδημόπουλος και μάλιστα τώρα την ακόμα πιο σκληρή. Ο αντιπεριφερειάρχης περιόδευσε λέει να δει τις ζημιές από την κακοκαιρία στα παράλια, συνοδευόμενος από τον Γρ. Καλαγιά, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

- Ή είσαι του κόμματος ή δεν είσαι…

- Βρε μήπως δεν τον έπαιζε ο Γκουντάρας;

***

*ΚΑΙ η συζήτηση αυτοδιοικητικών συνεχιζόταν.

-Γεγονός είναι ότι ο αντιπεριφερειάρχης εμφανίστηκε πολύ καιρό μετά τα καιρικά φαινόμενα. Μόνο κεραυνοβόλα δεν τη λες την κίνησή του.

-Λένε ότι επιθεώρησε τα έργα αποκατάστασης που ήδη έγιναν.

Ζ.

 

Ξεχασμένοι

δρόμοι

*- ΣΤΗ Θεοδωρακοπούλου υπάρχουν πινακίδες προτεραιότητας στις κάθετες οδούς και σωστά. Στη Γ. Μέγα γιατί όχι;

Ο κάτοικος της Νέας Πολιτείας εντοπίζει την έλλειψη από χρόνια και δεν βλέπει κάποιον δημοτικό παράγοντα να συγκινείται. Η εν λόγω συνοικιακή αρτηρία με ταχεία συγκριτικά κυκλοφορία η οποία δεν προστατεύεται. Σε κανένα από τα στενά με τα οποία διασταυρώνεται δεν υπάρχει STOP.

-Επιτρέπεται; Ως πότε;

***

*ΜΕ την ευκαιρία: η γειτονική οδός Παιωνίου κατακτά χαλαρά το ρεκόρ Λαρίσης ως ο πιο ανασκαμμένος δρόμος. Οι πάντες έχουν περάσει και έχουν σκάψει, αφήνοντας τα ίχνη τους.

-Πότε θα κάνουν από τον Δήμο μια ασφαλτόστρωση σκούπα;

Ζ.

 

Με την tv

*Η Λαρισαία καμάρωνε στη φίλη της.

-Το Σαββατόβραδο κανονίσαμε στην αρχή για καλό φαγητό γκουρμέ και για τη συνέχεια μπουζούκια.

-Άντε, τι γιορτάζατε καλέ;

-Δεν κατάλαβες. Είδαμε ‘’μάστερ σεφ’’ και μετά ‘’Στην υγειά μας’’ με τον Σπύρο. Πού καλύτερα…

Ζ.

 

Αστειότητες…

* ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΑ… Τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με την έναρξη του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' οίκον" έχουν ξεφύγει από τη σφαίρα του αστείου. Και δυστυχώς με τα όσα γίνονται έχουν απαξιώσει πλήρως την όλη διαδικασία…

Ούτε χθες ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής των αιτήσεων και ας είχε ανακοινωθεί επισήμως η εκκίνηση του προγράμματος. Τώρα λένε πως θα ξεκινήσει σήμερα. Στην πραγματικότητα -θα πει κανείς πως δεν χάθηκε και ο κόσμος, η αγορά περίμενε σχεδόν 3 χρόνια, οι μέρες θα κάνουν τη διαφορά; Σε βάθος χρόνου, διαφορά δεν θα υπάρχει, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά γιατί χρειάζονται εξαγγελίες και ανακοινώσεις όταν όλα είναι στον "αέρα";

 Με ποια λογική πολίτες και επαγγελματίες μηχανικοί θα πρέπει να στηθούν στις οθόνες τους, για να προλάβουν να κάνουν αιτήσεις, γιατί συν τοις άλλοις το πρόγραμμα στηρίζεται στη λογική του γρηγορότερου, όταν υποψιάζονται ότι πολύ πιθανόν να πιαστούν εκ νέου "αδιάβαστοι";

Γ.Ν.

 

Πολύ

σινεφίλ

*ΤΕΛΕΙΩΣΕ και το δεύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου στη Λάρισα κι άρχισε η κουβεντούλα. Που έχει ξεκινήσει πριν δηλαδή αλλά δεν θα ήταν σωστό να παρενοχληθούν οι σινεφίλ οργανωτές.

-Έτσι κι αλλιώς αρκεί ο φθόνος μεταξύ τους…

***

*-ΜΑ είναι διαφορετικά. Το ένα της Άννας Σαρτζή-Artfools είναι διεθνές. Και το άλλο της οικογένειας Μουκούλη-Κινηματογραφική Λέσχη, ελληνικού κινηματογράφου.

-Το πρώτο μάζεψε ξεκάθαρα περισσότερο κόσμο, έχει και μεγαλύτερες βοήθειες όμως. Το δεύτερο έχει μαζί του τον Θόδωρο Αγγελόπουλο για πάντα.

-Οι δεύτεροι κληρονόμησαν την Κινηματογραφική Λέσχη, αφιέρωμα στον Μπαρμπή Βοζαλή είχαν οι άλλοι όμως.

***

*- ΣΗΚΩΝΕΙ άραγε η Λάρισα δύο φεστιβάλ;

- Ο Παντελής Βούλγαρης πάντως δεν το άντεξε. Τον είχαν καλέσει λέει να τον τιμήσουν και οι δύο πλευρές, οπότε δεν πήγε σε κανέναν.

Ζ.

 AYTHN KAI AN HTAN EYXARISTH* ΑΥΤΗ κι αν ήταν ευχάριστη έκπληξη και μάλιστα Δευτεριάτικη. Πρωινή και φρέσκια. Γεμάτη άρωμα ολυμπιάδας. Ελληνισμού.

Ο κ. Παναγιώτης λοιπόν, επισκεπτόμενος τη Λάρισα, για να μιλήσει για την παγκόσμια ειρήνη όπως ο ίδιος λέει, πέρασε και από τα γραφεία της «Ε». Με μια σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην πλάτη, με ένα στεφάνι ελιάς στο κεφάλι και με μηνύματα κατά του Ερντογάν κάνει έναν αγώνα δρόμου χωρίς τέλος.

 «Τρελός» δηλώνει «αλλά χωρίς κακία». Τουλάχιστον αυτός το λέει και μάλιστα περήφανα. Άλλοι είναι που το κρύβουν κι έχουν και κακία…

Κ.Γ.

 

MERIMNHSAN OI TYRNABITES*ΜΕΡΙΜΝΗΣΑΝ οι Τυρναβίτες πασοκτζήδες, μην πάει και περιμένει ασκόπως κάνας ξεχασμένος σύντροφος. Κόλλησαν ενημέρωση στο τζάμι του “Εμμανουήλειου”, πριν πάνε την Κυριακή για τσίπρα.

Ζ.

 

OI TRIES AETOI*ΟΙ τρεις αετοί της Συμπαράταξης, σηκώνουν ψηλά τη δημοτική αρχή Καλογιάννη. Δεν γυρεύουν τίποτα, δεν ζορίζουν τίποτα, είναι άνετοι. Και αποτυπώνουν με ενάργεια το πνεύμα της συνεργασίας. Πράπας-Γιαννακόπουλος-Αναστασίου, ήτοι ΛΑΕ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ αντάμα.

Ζ.

 

MILANE OLOI

Μιλάνε όλοι… χωρίς να ξέρουν. Αυτό επιτάσσει η μόδα. Κασκόλ, φουλάρια και όπλα… Τι δεν καταλαβαίνετε;

Γ.Ν.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass