Όλοι έξω

Δημοσίευση: 03 Απρ 2018 19:07 | Τελευταία ενημέρωση: 03 Απρ 2018 19:41
*ΑΚΟΜΑ τον νουθετεί ο Κοκκινούλης; «Σιδερόπουλε, τα μαλλιά σου ασπρίσαν, αλλά…»  Ζ. *ΑΚΟΜΑ τον νουθετεί ο Κοκκινούλης; «Σιδερόπουλε, τα μαλλιά σου ασπρίσαν, αλλά…» Ζ.

*ΠΑΣΧΑ είναι, λογικό να αναστήσει την αγορά. Το αδιαχώρητο στο κέντρο της Λάρισας, πρωί κι απόγευμα. Κόσμος πάει κι έρχεται, άνθρωποι όλων των ηλικιών, κάποιες στιγμές η κίνηση στο «συγγνώμη να περάσω».

Είναι και τα σχολεία πλέον κλειστά, γύρισαν κι οι φοιτητές, η λιακάδα ευνοεί. (Κι όλη τη βδομάδα έτσι θα το πάει.)

Ζ.

Πάντα Πάσχα

*ΓΝΩΣΤΟΣ Λαρισαίος απουσιάζει λέει αυτές τις μέρες στην Ιταλία να γιορτάσει το Πάσχα των καθολικών. Επιστρέφει αύριο-μεθαύριο στην πατρίδα για το Πάσχα. Κι ύστερα αναχωρεί αναζητώντας πού αλλού θα έχουν μετά Πάσχα για να πάει.

Ζ.

Αμέσως τώρα

*- ΑΣ μπουν αμέσως μέσα…

Ο Λαρισαίος παροτρύνει τους δημοτικούς παράγοντες να μην χρονοτριβήσουν μετά την παραχώρηση του μεγάλου οικοπέδου του ΙΚΑ στην Ασκληπιού. Να μην περιμένουν πότε θα προχωρήσουν οι αργόσυρτες τυπικές διαδικασίες που θα ολοκληρώσουν την απόκτηση της χρήσης του ακινήτου.

- Να μην αφήσουν να περάσουν καναδυό χρόνια για τη μεταβίβαση, μετά να προκηρύξουν μελέτη, να εκπονηθεί και εν τέλει δημοπρασία για κατασκευή, τρεχαγύρευε στα πέρα αμπέλια…

- Ε, και πώς να γίνει;

- Ας μπουν από τώρα να ξεκινήσουν τη διαμόρφωση, κανείς δεν θα τους εμποδίσει. Τυχαίνει να έχουν και εργολάβο εκεί ακριβώς δίπλα στο έργο της Ηπείρου, ίσως θα μπορούσαν να τον αξιοποιήσουν. Με κάποιο τρόπο... (Εννοεί να ανοίξουν την περίφραξη του χώρου και να προχωρήσουν στις βασικές εργασίες που θα τον κάνουν στοιχειωδώς προσβάσιμο. Και βλέπουμε…)

Ζ.

Συνέπεσαν

*- ΕΙΝΑΙ από τη μια το σκοπιανό, ζήτημα που θα ενταθεί κι οι διαφωνούντες θα φουντώσουν. Προέκυψε κι η αδικία στον ΠΑΟΚ που χάνει το πρωτάθλημα, περίσσεψε η οργή στη Μακεδονία. Αν υπάρξει συνδυασμός…

Στην παρέα των Λαρισαίων έβλεπαν την προοπτική ίδρυσης νέου κόμματος, πάνω από τα Τέμπη. Βορειοελλαδίτικου, με δεξιά απόκλιση. Βοηθάει επιπλέον και που η Θεσσαλονίκη ένιωσε εγκαταλελειμμένη, τόσες μέρες χωρίς νερό, άλλο ανεπίτρεπτο.

-Αυτά τα ονειρεύονται όσοι θέλουν να στερήσουν την εξουσία από τη ΝΔ…

-Χμ… Μπορεί μια τέτοια εξέλιξη να την ευνοεί κιόλας. Αυτοδυναμία, έτσι κι αλλιώς δεν θα έχει. Οπότε αν είναι πρώτη, τυχόν μακεδονικό κόμμα θα αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο για συγκρότηση πλειοψηφίας.

Ζ.

Άγριος τζόγος

*ΕΝΤΑΞΕΙ τα διάφορα ‘’Στοίχημα’’, τα έχει συνηθίσει ο κόσμος. Αλλά τηλεοπτική διαφήμιση και για ηλεκτρονικό καζίνο; Μπες απ’ τον υπολογιστή σου και πόνταρε στη ρουλέτα και τα υπόλοιπα; Και μάλιστα διαφήμιση στην κρατική ΕΡΤ; Απίστευτο; Κι επιπλέον με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση;

Ζ.

Χυλοπιτοσυλλέκτης

*ΠΑΛΙ για γυναικεία θέματα κουβέντιαζαν στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Αν τα ονόματα Σταμάτης και Γρηγόρης στα φανάρια τα έδινε γυναίκα, τότε το πορτοκαλί θα το έλεγε "Άσε με... Αν θες πέρνα... Κάνε ό,τι νομίζεις... Τώρα το θυμήθηκες;"

***

*- Κοπελιά μην μπερδεύεσαι. Όταν λέμε πως για να φορέσεις δερμάτινο παντελόνι πρέπει να έχεις κορμί-λάστιχο, δεν εννοούμε το μεγάλο, της νταλίκας...

***

*- ΜΕΧΡΙ τώρα ήξερα τον βλακομαγνήτη για τις γυναίκες. Τώρα άκουσα και τον χυλοπιτοσυλλέκτη για τους άντρες. Τι σου είναι η τεχνολογία όμως ε; Μας έχει λύσει τα χέρια...

Ζ.

Θα αρπαχτούν

*ΣΗΜΕΡΑ Μεγάλη Τρίτη η ερώτηση των 100.000 ευρώ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από τη Ρ. Καραλαριώτου στον δήμαρχο. «Θα ζητήσεις συγγνώμη ή θα πληρώσεις;» Ή μήπως κι από τον Απ. Καλογιάννη; «Δεν είπες τι θα τα κάνεις τόσα λεφτά άμα κερδίσεις το δικαστήριο;» (Αναμφιβόλως τζερτζελώδης συνεδρίαση.)

Ζ.

Μα τι κάνουν;

*-ΕΝΤΑΞΕΙ ρε σεις… Τόσοι και τόσοι έχουν πάει χαμένοι εκεί όλα αυτά τα χρόνια, τι βιασύνη σας έπιασε τώρα…

-Σωστά, σάμπως πόσοι θα σκοτωθούν ακόμα; Υπομονή… Εκτός που κάθε φορά που γίνεται δυστύχημα μετά προσέχει για το επόμενο διάστημα ο κόσμος…

Τι να πουν, τα χάλια τους τα μαύρα με την οδό Βόλου διεκτραγωδούσαν οι Λαρισαίοι. Πάλι εκεί; Που παρασύρθηκε έλεγαν ο ηλικιωμένος, λίγες μέρες μετά το δράμα με τη νεαρή ποδηλάτισσα. Πάλι φορτηγό; Ως πότε; (Κι όλοι αυτοί οι τοπικοί παράγοντες που είχαν εμπλακεί τελευταία ζωηρά να δώσουν λύση; Πότε θα εξοβελιστούν οι νταλίκες απ’ την πόλη;)

Ζ.

Γιατί όχι...

*- ΚΑΙ καλά με τον Μεγαλέξαντρο κάτι μπορεί να γίνει, για τον Ζορμπά δεν βλέπω να βρίσκουμε άκρια με τους Σκοπιανούς. Καλά δηλαδή που δεν ενέπλεξαν και τέτοιο θέμα στη διαπραγμάτευση…

Ο φιλόλογος εξέπληξε κάπως τους υπόλοιπους στην παρέα των Λαρισαίων. Και τους εξηγούσε ότι ήταν πραγματικό πρόσωπο που ενέπνευσε τον Ν. Καζαντζάκη για να δημιουργήσει τον θρυλικό ήρωά του στο σπουδαίο μυθιστόρημα Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, γνωστό πλέον παγκοσμίως. Ο οποίος Ζορμπάς ήταν μεταλλωρύχος απ’ τον Κολινδρό, που έζησε μετά στο Στρατώνι της Χαλκιδικής κι αργότερα στη Μάνη. Ενώ στο τέλος εγκαταστάθηκε στα Σκόπια, όπου έστησε καινούργια οικογένεια, εκεί ετελεύτησε τον βίον, εκεί κι ο τάφος του. (Οπότε διεκδικήσιμος;)

Ζ.

Επιστημονικά

*ΧΑΛΑΡΟΙ στην παρέα των μεσήλικων Λαρισαίων.

- Πέτυχα ρε σεις χθες έναν υπάλληλο του Facebook και τον ρώτησα να μου πει πού μένει ένας παλιός μου συμμαθητής από το γυμνάσιο.

***

*- ΟΙ επιστήμονες λένε ότι είμαστε 90% νερό. Αγγούρια με άγχος δηλαδή;

***

*- ΔΕΝ είναι βρε παιδιά καφενείο το Φ/Β. Παιδότοπος για πενηντάρηδες είναι.

Ζ.

Δεν τον προφταίνουν

*ΣΗΜΕΡΑ Αθήνα για δουλειές, αύριο πίσω για Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λάρισα, εξακολουθεί να γράφει μίλια ο Κ. Αγοραστός. Μια δραστηριότητα από την οποία προκύπτουν όμως και αναπάντεχες παρενέργειες. Όπως χθες που ενημερώνοντας υπηρεσιακά στελέχη για την αναχώρησή του ο περιφερειάρχης δέχτηκε παρατήρηση μισοαστεία-μισοσοβαρά.

-Καλά τα ταξίδια στην Αθήνα, ωραία που εξασφαλίζετε διαρκώς επιπλέον κονδύλια, οι υπηρεσίες όμως δεν αντέχουν άλλο να τρέχουν με νέα έργα, δεν προλαβαίνουν πια…

Ζ.

Τόσοι ειδικοί

*ΟΛΑ καλά, μεγαλείο η Λάρισα πρωτεύουσα του καφέ, με τα μπαρ της όμως να σερβίρουν και καλό μεζέ στα ποτά, δεν γίνονται αυτά αλλού, με οργανωμένη κουζίνα πολλά απ’ αυτά. Συν τα ουζερί και τα ταβερνεία, τα εν γένει μαγειρεία, οι πιτσαρίες ή τα ρεστοράν, χωρίς να υπολογίζει κάποιος τα σουβλατζίδικα και τις ψησταριές. Κι ο Λαρισαίος απορούσε.

- Εντάξει ας αφήσουμε τους σερβιτόρους, που εκπαιδεύονται εύκολα, σε λίγο σχετικά χρόνο, όμως… Όμως πού έχουν βρεθεί τόσοι σεφ για να καλύψουν όλες αυτές τις ανάγκες, τόσοι ειδικοί ψήστες και έμπειροι μάγειρες πού ξεφύτρωσαν;

-Ε δεν είναι κι όλοι καλοί και έμπειροι και σπεσιαλίστες… Γι’ αυτό και δεν είναι κι όλα τα μαγαζιά το ίδιο.

***

*Η βιομηχανία του καφέ καλά αλέθει στη Λάρισα και της εστίασης γενικότερα. Και στον τομέα της απασχόλησης δηλαδή. Λαρισαίος έλεγε χθες για νεαρό επιχειρηματία του χώρου που απασχολεί στα μαγαζιά του συνολικά κοντά 150 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. «Ούτε τα μεγάλα εργοστάσια τόσο κόσμο στη Λάρισα…»

Ζ.

Φαϊνάνσιαλ Τάιμς

*ΣΤΗΝ τάξη του Τοτού η δασκάλα βάζει μια εργασία στα παιδιά.

- Θέλω να κάνετε το εξής: Θα μου πείτε μια μικρή πρόταση, από την οποία θα βγαίνει ένα συμπέρασμα, που θα εκφράζεται με την λέξη «προφανές». Παράδειγμα: «Στο σπίτι έχουμε ανάψει το τζάκι. Είναι προφανές λοιπόν ότι κάνει κρύο».

Αρχίζει πρώτη η Ελενίτσα, αφήνοντας τη φαντασία της ελεύθερη.

- Εμένα ο μπαμπάς μου έχει ιδιωτικό αεροπλάνο, η μητέρα μου σκάφος, εγώ έχω αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό που με φέρνει στο σχολείο. Είναι προφανές λοιπόν ότι είμαστε μια πλούσια οικογένεια.

-Μπράβο, μπράβο Ελενίτσα, επικροτεί η δασκάλα.

Ακολουθεί ο Νικολάκης στο ίδιο μοτίβο.

- Εμένα ο πατέρας μου είναι καθηγητής πανεπιστημίου, η μητέρα μου έχει διπλώματα σε δύο επιστήμες, εγώ ξέρω τρεις γλώσσες και έχω μια τεράστια βιβλιοθήκη. Είναι προφανές λοιπόν ότι είμαστε μια μορφωμένη οικογένεια.

***

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ η Μαιρούλα.

-Ο μπαμπάς μου είναι πρωταθλητής Ευρώπης, η μητέρα μου έχει τρέξει σε Ολυμπιάδα, εγώ από 5 χρονών ασχολούμαι με την κολύμβηση. Είναι προφανές λοιπόν ότι είμαστε μια αθλητική οικογένεια.

Κι έρχεται αναπόφευκτα και η σειρά του αντισυμβατικού Τοτού.

- Ο δικός μου ο πατέρας είναι τσομπάνος. Η μητέρα μου, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου, το ίδιο. Κι εγώ επίσης κάπου-κάπου βοσκάω πρόβατα. Μια μέρα λοιπόν, βλέπω τον παππού μου ξαφνικά να βγαίνει από το σπίτι εκεί στο βουνό, πολύ βιαστικός κρατώντας τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Ο παππούς μου όμως, όχι μόνο δεν ξέρει αγγλικά, αλλά είναι τελείως αγράμματος. Είναι προφανές λοιπόν ότι πήγαινε στον καμπινέ.

Ζ.

Μετά κούτσαινε

*- ΑΝ δεν πιάνετε τ’ αστεία, να τ’ αφήνετε.

Αυστηρός ο νεαρός στην παρέα των Λαρισαίων

***

*- ΓΙΑΤΙ κουτσαίνεις ρε φίλε;

- Να, ήθελα να περάσω μπροστά στην ουρά της τράπεζας και έκανα τον ανάπηρο…

- Κι οι μελανιές;

- Με κατάλαβαν...

***

*- ΑΝΤΕ… Σήκω να πας στο γυμναστήριο. Τι το πληρώνεις…

- Γιατί, τον καναπέ δεν τον πλήρωσα;

***

*-ΚΑΘΕ πότε γυμνάζεσαι;

- Εγώ; Όταν χαλάει το ασανσέρ.

Ζ.

Υπομονή

* ΜΕΓΑΛΗ υπομονή έκαναν οι πιστοί που βρέθηκαν την Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Μόνος του ένας ιερέας για να τα καλύψει όλα. Και τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για τους απαγχονισθέντες αγωνιστές της ΕΟΚΑ και τη Θεία Κοινωνία. Σημαντική μέρα και για την Ορθοδοξία, αλλά και για τους Κύπριους, με πολύ κόσμο, μάλλον έπρεπε να υπάρχει ένας ακόμη ιερέας για να βοηθήσει την κατάσταση.

Π.Φ.

 

 PROPONHTIKOS AGORASTOS

*ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΣ Αγοραστός. Απ’ τα Χριστούγεννα ετοιμαζόταν για το Πάσχα; (Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…)

Ζ.

 

 

OI SKLHROI ARXISAN KIOLAS NA LIAZONTAI

*ΟΙ σκληροί άρχισαν κιόλας να λιάζονται στον Αγιόκαμπο.

Ζ.

 

 

O AMERIAKNIKOS AETOS TRAMP

*Ο αμερικάνικος αετός στη σύγχρονή του εκδοχή. Μπορεί και γύπας. Ο πρόεδρος Ντόναλντ πάντως όλο και προσομοιάζει στον Έλληνα Αντρέα. Όχι μόνο για την έντονη ροπή του προς το ωραίο φύλο αλλά να, προχθές όρισε κι αυτός ως υπουργό Υγείας τον προσωπικό του γιατρό. Αφού εκείνον εμπιστεύεται…

Ζ.

 

 

MA TI SAS KANOYME KI ESAS MAJIMOS TOYS DEJIOYS MAJIMOS

*- ΜΑ τι να σας κάνουμε κι εσάς τους δεξιούς, μπουκώσαμε με τις υποσχέσεις σας κύριε Μπουκώρο, θα χαρακωθούμε συνάδελφε Χαρακόπουλε; (Απαυδισμένος δείχνει ο Κ. Μπαργιώτας.)

Ζ.

 

 

 

EDV KAI MERES AFOY KOPHKAN TA KLADIA

* ΕΔΩ και μέρες αφού κόπηκαν τα κλαδιά ξεχάστηκαν έτσι όπως φαίνονται στην οδό Παπαρρηγοπούλου και Χριστοβασίλη, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι κάτοικοι αναρωτιούνται αν θα τα μαζέψει ο Δήμος ή θα τα χρησιμοποιήσουν ως προσάναμμα, μέρες που είναι….

 

 

ANARPASTES GINONTAI AYTES TIS HMERES

* ΑΝΑΡΠΑΣΤΕΣ γίνονται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass