Τρελάθηκε ο καιρός!

Δημοσίευση: 17 Απρ 2018 19:00 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Απρ 2018 19:18
*ΤΗ βοήθεια του Αγίου Ραφαήλ στο Ομορφοχώρι για μια καλή καλλιεργητική χρονιά ζήτησαν ο αντιπεριφερειάρχης και αγρότης Γιώργος Λαδόπουλος και ο πρώην δήμαρχος και οινοποιός Κώστας Τζανακούλης. *ΤΗ βοήθεια του Αγίου Ραφαήλ στο Ομορφοχώρι για μια καλή καλλιεργητική χρονιά ζήτησαν ο αντιπεριφερειάρχης και αγρότης Γιώργος Λαδόπουλος και ο πρώην δήμαρχος και οινοποιός Κώστας Τζανακούλης.

*ΚΑΛΑ για τον Μάρτη ξέραμε αλλά και ο Απρίλης δεν φαίνεται να πάει πίσω. Από καύσωνες σε βροχές, ανέμους και αφρικανική σκόνη. Να μην έχουμε παράπονο απ’ όλα έχει ο μπαξές.

Ν.Π.

Γαλάζια χρίσματα

*ΣΤΗ Λάρισα αναμένεται την Κυριακή, όπως πρώτη έγραψε η «Ε» ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης προκειμένου να συμμετάσχει στη διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής της ΝΟΔΕ ΝΔ. Η επίσκεψή του σε μια προκαθορισμένη κομματική διαδικασία στην οποία είθισται ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ να κάνει απολογισμό δράσης, αναμφίβολα λόγω των εσωκομματικών εκλογών, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κρητικός στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη, ερωτηθείς για τη διαδικασία των χρισμάτων στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης είχε πει πως «δεν είναι της λογικής «να μοιραστούν χρίσματα», αλλά να βρεθούν ικανά και χρήσιμα για τον τόπο τους πρόσωπα». Όσον αφορά στις γαλάζιες εκλογές της 13ης Μαΐου, αυτές –όπως υποστηρίζουν τοπικά στελέχη- θα γίνουν κανονικά. Μπορεί να προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας που μιλούσε για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, αλλά από τη στιγμή που αυτή πρόσκειται στην κυβέρνηση αποδόθηκε στο ρεπορτάζ «κομματική σκοπιμότητα».

Γ.Ρ.

 

Ασυμβίβαστο

*ΠΟΛΛΗ κουβέντα γίνεται τελευταία και στη ΝΔ Λάρισας για το ασυμβίβαστο που πρέπει να εφαρμοστεί σε όσους εμπλακούν με τις ΝΟΔΕ και τις ΔΗΜΤΟ, αναφορικά με τις προθέσεις τους για τις εθνικές εκλογές αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέμα που θα κληθεί να ξεκαθαρίσει και ο γραμματέας Αυγενάκης στη Λάρισα.

Γ.Ρ.

 

Επιστροφή

*ΠΡΩΤΗ μέρα στο σχολείο χθες μετά τις πασχαλινές διακοπές και τα πράγματα ήταν ζόρικα. Λίγο ο μουντός καιρός, λίγο η χαλαρότητα των προηγούμενων ημερών έκαναν την επιστροφή στα θρανία δυσκολότερη. Για όλους μικρούς και μεγάλους. Οι μαθητές γιατί από χθες ξαναμπήκαν στη ρουτίνα τους και οι γονείς γιατί ξανάρχισαν τα πηγαινέλα σε σχολεία, φροντιστήρια και άλλα εξωσχολικά. «Τα κεφάλια μέσα» λοιπόν. Εξάλλου, το καλοκαιράκι δεν αργεί.

Ν.Π.

 

Όχι

*ΣΚΛΗΡΗ «έδρα» η Λάρισα. Δεν περνάνε τα αιτήματα των Τούρκων. Δύο στα δύο λοιπόν από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας στο αίτημα έκδοσης Τούρκων που είχαν συλληφθεί παραμονές της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα. Το ξεκαθάρισε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του πως πάντα ήταν αρνητικά τα δικαστήρια σε τέτοια αιτήματα, όχι μόνο απέναντι στο συγκεκριμένο καθεστώς. Αλλά εδώ που τα λέμε τώρα, είναι δυνατόν με δύο Έλληνες στρατιωτικούς να βρίσκονται κρατούμενοι ενάμιση μήνα και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, να κάνει το χατίρι της τουρκικής κυβέρνησης κάποιο ελληνικό δικαστήριο; Έως απίθανο λέμε εμείς…

Κ.Γ.

 

Σουηδία

*ΣΟΥΗΔΙΚΑ και δανέζικα θα μιλήσει σήμερα η Λάρισα. Ο λόγος; Μα σήμερα η Υπηρεσία EURES του Ο.Α.Ε.Δ. σε συνεργασία με την Υπηρεσία EURES της Σουηδίας διοργανώνουν από τις 9 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Divani Palace» εκδήλωση για θέσεις εργασίας. Με λίγα λόγια σε αυτά τα κράτη ψάχνουν γιατρούς, νοσηλευτές, σεφ, και χημικούς μηχανικούς. Οι σύμβουλοι από το εξωτερικό θα δίνουν ό,τι πληροφορίες χρειάζονται οι Έλληνες για τις εργασιακές συνθήκες και αυτές της διαβίωσης. Επιπλέον θα υπάρχουν και εργοδότες για να μιλάνε απευθείας με τους ενδιαφερόμενους.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η εκδήλωση όχι μόνο για τους άμεσα εμπλεκόμενους επιστήμονες, αλλά και για να μάθουμε πώς κινούνται οι λαοί στην αναζήτηση έμψυχου δυναμικού. Έχουν τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές και ψάχνουν τα «μυαλά». Δεν το κάνουν μόνο στην Ελλάδα αλλά προφανώς σε πολλές χώρες. Έτσι αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς. Κομμάτι – κομμάτι, σαν τα ΙΚΕΑ.

Κ.Γ.

 

Συναυλία

*ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ προστίθενται ημερομηνίες και τοποθεσίες στον συναυλιακό χάρτη του δικού μας Θανάση Παπακωνσταντίνου και του αγαπημένου στους Λαρισαίους Σωκράτη Μάλαμα. Όλα είναι δρόμος για τους δύο μουσικούς αυτό το καλοκαίρι καθώς ξεκινούν στις 2 Ιουνίου από την Αλεξανδρούπολη για να συνεχίσουν και να κάνουν στάση στη Λάρισα στις 22 Ιουνίου και συγκεκριμένα στο Άλσος του Αμπελώνα.

Αφορμή στάθηκε ο νέος δίσκος του Θανάση με ερμηνευτή τον Σωκράτη, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο. Η προσμονή είναι μεγάλη. Ραντεβού στα πάρκα και στις πλατείες.

Ζ.Π.

 

Καθήκον

*ΔΥΟ λόγους να βρίσκεται στο Μορφοβούνι το προηγούμενο Σάββατο είχε ο διοικητής των δύο νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος. Ο πρώτος είναι η καταγωγή. Μορφοβουνιώτης ο ίδιος δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τόσο σημαντικό γεγονός του χωριού. Πολύ δε περισσότερο όταν ο «αετός των αιθέρων» δεν ήταν απλά ένας συγχωριανός αλλά συγγενής.

Από συγγενικό καθήκον και αγάπη καθώς ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ανηψιός και από τα αγαπημένα παιδιά της οικογένειας.

Με τον διοικητή να έχει πολλά να θυμάται όχι μόνο από ένα καλό παιδί αλλά κυρίως για ένα πραγματικό ταλέντο της Πολεμικής Αεροπορίας, που τελείωσε δεύτερος από τη Σχολή Ικάρων και ήταν ο πρώτος που δήλωσε να υπηρετήσει στον δύσκολο χώρο των αναχαιτίσεων στο Αιγαίο, όπως έλεγε χθες σε παρέα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Δ.Κ.

 

ΚΕΔΕ μου (1)

*ΟΠΩΣ – όπως συγκαλείται το συνέδριο της ΚΕΔΕ και κανέναν λόγο δεν είχε ο πρόεδρός της και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης να περιμένει την κατάθεση του νομοσχεδίου Σκουρλέτη.

Η αλήθεια είναι πως το ΥΠ.ΕΣ. όλο καταθέτει το νομοσχέδιο και μέχρι σήμερα πέρασαν δύο χρόνια φλυαρίας και κατάθεση δεν υπήρξε. Ωστόσο το σωστό ήταν οι της ΚΕΔΕ, να περιμένουν μέχρι τις 25 του μήνα, να κατατεθεί πρώτα το νομοσχέδιο και μετά να πάνε σε συνέδριο. Ακόμη και έκτακτο που λέει ο λόγος.

Αφού πρώτα το νομοσχέδιο θα είχε συζητηθεί στα κατά τόπους δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, θα είχε προηγηθεί δηλαδή διάλογος και διαβούλευση και να καταλήξουν οι φορείς της ΤΑ σε συγκεκριμένες θέσεις. Αφού δούνε δηλαδή τι περιλαμβάνει στις διατάξεις. Τώρα τι καταγγέλλουν; Διαρροές;

Β.Κ.

 

ΚΕΔΕ μου (2)

*ΒΕΒΑΙΑ και αυτοί της ΝΔ δεν του φέρθηκαν έντιμα του κ. Πατούλη που τα δίνει όλα για την παράταξη και – κάθε τρεις και λίγο – ξιφουλκεί κατά της κυβέρνησης επί δικαίω και αδίκω.

Ανέντιμα λοιπόν του φέρθηκαν οι της ΝΔ του δικού τους ανθρώπου, που έχει μετατρέψει την ΚΕΔΕ σε πεδίο προσωπικής προβολής. Παραμονές λοιπόν του συνεδρίου οι της ΝΔ διέρρευσαν το ήδη γνωστό, ότι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης θα κατέλθει στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Του πήρανε την μπουκιά από το στόμα του κ. Πατούλη που όπως και να το πεις, άλλο είναι να είσαι δήμαρχος Αμαρουσίου και άλλο Αθήνας. Οπότε τώρα οι της ΝΔ θα πρέπει να του δώσουν, ενόψει διακυβέρνησης να του υποσχεθούν τουλάχιστον, μια υπουργική θέση. Στο Εσωτερικών που το κατέχει, όπως και στο Υγείας ως πρόεδρος του ΙΣΑ εδώ και χρόνια. Αλλά από δήμαρχος… κλητήρας;

Β.Κ.

 

Συμβάσεις

*ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή του Εργατικού Κέντρου να στηρίξει τους προσληπτέους συμβασιούχους στους τομείς της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης των δύο νοσοκομείων, η πρόσληψη των οποίων καθυστερεί λόγω νομικής εκκρεμότητας. Όχι επειδή μιλάμε για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου –το συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκει ως γνωστό την κάλυψη αναγκών με μόνιμο προσωπικό- αλλά για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων!

Είθισται ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων να μην δέχεται τίποτε διαφορετικό από συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις αλλά να δίνει χρώμα συλλογικής διαπραγμάτευσης για ατομικές συμβάσεις είναι σίγουρα προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα της αγοράς. Και αυτή η προσαρμογή είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα για το τοπικό Εργατικό Κέντρο.

Δ.Κ.

 

Το ΚΚΕ Λάρισας

για την πικετοφορία

*ΤΟ ΚΚΕ Λάρισας, απαντώντας σε σχόλιό μας σχετικά με την πικετοφορία που έκανε για τα γεγονότα της Συρίας, σημειώνει:

«Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, απαντώντας σε σχόλιο που δημοσιεύθηκε στην «ΕτΔ» χθες, Δευτέρα 16 Απριλίου, αναφέρει τα εξής: «Ο χλευασμός, η ελαφρότητα που αντιμετωπίζετε σε σχόλιό σας το ΚΚΕ και άλλους αγωνιστές που αμέσως οργάνωσαν την αντίδρασή τους ενάντια στο μακέλεμα που οργανώνουν ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία στη Συρία δεν έχει προηγούμενο.

Η ειρωνεία δείχνει ότι επιλέγετε να ταχθείτε με την κυβέρνηση και τα κόμματα που συμφωνούν και στηρίζουν αυτές τις επεμβάσεις δίνοντας τη γη, τον ουρανό της χώρας μας στους δολοφόνους ιμπεριαλιστές υπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων για τη νέα «μπίζνα» στην περιοχή.

Και επειδή έχετε κάνει την επιλογή σας με ποιον θα πάτε και ποιον θα αφήσετε, οι δρόμοι της Λάρισας για σας είναι μόνο για «βόλτα», έτσι κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, σας ενοχλεί και ειρωνεύεστε το ΚΚΕ και μάλλον σας πειράζει που είναι το μόνο κόμμα που έχει ξεκάθαρη θέση, ενημερώνει, αντιδρά, διαδηλώνει ενάντια στις δολοφονικές επεμβάσεις και καλεί τον λαό να ξεσηκωθεί.

Στα πλαίσια αυτά ήταν (πιστεύουμε ότι το γνωρίζετε), οι συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, πικετοφορίες που έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας από το ΚΚΕ, αλλά και στην Αθήνα όπου μίλησε ο Γ.Γ. και ακολούθησε πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, παίρνοντας μέρος χιλιάδες λαού, που βέβαια επιλέξατε να τις αγνοήσετε για να σας βγει η επίθεση και η ειρωνεία στο ΚΚΕ» καταλήγει η ανακοίνωση».

(Σ.Σ.: Αλήθεια, τόσο ανάγκη από… δημοσιότητα έχει πια το ΚΚΕ Λάρισας, ώστε να βγάζει ολόκληρη… ανακοίνωση για ένα σχόλιο που – με χιούμορ ασφαλώς- παρουσίαζε την προβλεπτικότητα του κόμματος να διαδηλώσει λίγη ώρα ακριβώς πριν πέσουν οι αμερικανικοί πύραυλοι; Τι να πει κανείς… Σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε απολύτως το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει για τις θέσεις του).

 

Νομιμότητα

*ΜΕΤΑ το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συνταξιούχο εκπαιδευτικό Στ. Σαΐτη, ήταν η σειρά της φιλολόγου και, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, Ερμίνας Μαγαλιού. Στελέχους επίσης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής του Τμήματος Παιδείας.

Τόσο στο άρθρο της στην «Αυγή», αν δεν κάνουμε λάθος, όσο και στο σημερινό της άρθρο στην «Ε» (σε άλλη σελίδα) η κ. Μαγαλιού, εστιάζει σε θέματα «δημοκρατικής νομιμότητας» στη διοίκηση, χωρίς να κατονομάζει την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελ. Αναστασοπούλου.

Βάλλει κατά της συντρόφισσάς της Ελένης, που δεν είναι γνωστό αν είναι μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε περιφερειακή διευθύντρια.

Τις αποφάσεις της οποίας είναι που στηλιτεύει, αν προσπεράσετε τις αναφορές σε Αριστοτέλη, Σοφοκλή και Γαλιλαίο με αφορμή τους διευθυντές σχολείων, το ΠΥΣΔΕ κλπ.

Αλλά αν όλα αυτά λέγονται (γράφονται) δημοσίως, φαντασθείτε τι θα λέγεται στα κομματικά γραφεία, σε αυτό τον «εμφύλιο» των καθηγητών του ΣΥΡΙΖΑ.

Β.Κ.

 

Παπαπέτρου

*ΑΛΛΟ πάλι και τούτο. Όρισαν λέει διαιτητή για τον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τον Παπαπέτρου. Είναι δυνατόν; Εκεί που λέγαμε πως είχαμε λίγες ελπίδες να περάσουμε, τώρα έχουμε ελάχιστες. Δεν φτάνει που στο πρώτο ματς ο διαιτητής δεν είδε καθαρό φάουλ και κόκκινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΚ, φάση που ξεκίνησε το 0-1, τώρα θα έχουμε και αυτό το άγχος. Για όσους δεν θυμούνται είναι εκείνος ο ρέφερι που «ανακάλυψε» το οφσάιντ από το πλάγιο. Επειδή όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά πλέον, ας σκεφτούμε θετικά. Ας δούμε λοιπόν μήπως μπορεί και να το «διορθώσει» εκείνο το λάθος…

Κ.Γ.

 

Σχέδια Βελτίωσης

*ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην υποβολή των φακέλων για τα σχέδια βελτίωσης, ζητούν ολοένα και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγρότες, αλλά και μελετητές, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, για το πώς θα γίνεται η 2η φάση κατάθεσης των αιτήσεων στα Σ.Β.. Μέχρι τώρα έχει οριστικοποιηθεί μόνο ένας μικρός αριθμός των σχεδίων βελτίωσης, γι’ αυτό το υπουργείο θα πρέπει να δώσει ακόμη μία παράταση, τουλάχιστον ενός μήνα. Η προθεσμία λήγει στις 2 Μαΐου.

Γ.Ρ.

 

Κολατσιό

*ΤΟ Υπουργείο Παιδείας διαμόρφωσε το ημερήσιο “κολατσιό” των 1.310 συμμετεχόντων στην Κεντρική Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων και ήδη προέβη σε σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια των σχετικών προϊόντων.

Το Υπουργείο Παιδείας βάζει όρο προς τους προμηθευτές τα τρό́φιμα να είναι ελληνική́ς προέλευσης ή́ προέ́λευσης Ε.Ε. Το «μενού» περιλαμβάνει σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα, καφέδες, μηλόπιτες, κράκερ, φρυγανιές, τσάι, κρουασάν, βουτήματα, νερά και χυμούς. Δε το λες και μεσογειακή διατροφή αυτό. Όχι τίποτα άλλο, αυτοί οι άνθρωποι τραβούν «κουπί» για να βγάλουν τα θέματα των εξετάσεων. Να είναι χορτάτοι τουλάχιστον.

Ν.Π.

 

Παρατηρήσεις

*ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ επισημαίνει, με… παραλήπτη τη ΔΕΗ (και όχι μόνο):

«Μου ήρθε λογαριασμός ΕΝΑΝΤΙ υπερδιπλάσιος από τον συνήθη. Κατά τον έλεγχο που έκανα, διαπίστωσα πως μου χρέωναν μη καταβληθέντα προηγούμενο λογαριασμό.

Το αναγραφόμενο ποσόν, σε απόδειξη πληρωμής έγκαιρα στα ΕΛΤΑ , ήταν αυτό που εμφανιζόταν ως μη καταβληθέν. Απευθυνόμενος στα γραφεία της ΔΕΗ , αναγνώρισαν την έγκαιρη πληρωμή. Μου συνέστησαν όμως να μην κάνω ξανά πληρωμή μέσω ΕΛΤΑ, γιατί καθυστερεί η απόδοσή τους.

Οφείλει λοιπόν η ΔΕΗ, να διαγράψει από τους τρόπους πληρωμής τα ΕΛΤΑ ή να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, προς αποφυγή ταλαιπωρίας των συνδρομητών της.

- Στο φύλλο της Παρασκευής 13/4/2017, της έγκριτου εφημερίδας, δημοσιεύτηκε ανακοίνωση : "Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος".

Μεταξύ των άλλων περιλαμβανόταν και η οδός Τσιμισκή, από Σεφέρη έως Πλουτάρχου.

Η διακοπή ωστόσο δεν έγινε ποτέ.

Φρονώ πως θα έπρεπε να υπάρχει σχετική ανακοίνωση της ματαίωσης, ώστε να κάνουν οι πολίτες τις προγραμματισμένες εργασίες τους και να μην τις αναβάλουν ασκόπως.

 

Σήμα

*ΧΩΡΙΣ τα κρατικά κανάλια είναι στις τηλεοράσεις τους οι κάτοικοι, στο Κόκκινο Νερό. Απευθύνθηκαν στην ΕΡΤ και η δημόσια τηλεόραση έστειλε συνεργείο για να δει τι συμβαίνει. Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει σήμα οπότε ζήτησαν από τον Δήμο Αγιάς να τους υποδείξει σημείο για να τοποθετήσουν αναμεταδότη. «Ακόμα χωρίς σήμα είμαστε», αναφέρουν και ζητούν από τον Δήμο να επισπεύσει τη διαδικασία.

Ζ.Π.

 

Έβαλε τάξη

*ΕΦΥΓΕ η Λαρισαία από το σπίτι και έδωσε σαφείς εντολές στον σύζυγο: «Κοίταξε να βάλεις καμιά τάξη στο σπίτι, συγύρισε το»… Έλα όμως που αυτός άκουσε μόνο το πρώτο. Έτσι όταν επέστρεψε η γυναίκα στο σπίτι αντίκρισε καμιά 15αριά παιδιά να το έχουν «αναποδογυρίσει».

-«Μα τι έκανες» ρωτά έξαλλη.

-«Αυτό που μου είπες …έφερα την τάξη του παιδιού μας σπίτι» απάντησε απτόητος συνεχίζοντας να βλέπει τηλεόραση….

Γ.Ρ.

 

Υπουργός

*ΣΤΗ Λάρισα είναι να βρεθεί το επόμενο διάστημα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγ. Αποστόλου. Λέγεται ότι ο υπουργός θα έρθει στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που για πρώτη φορά πρόκειται να διοργανώσει στη Θεσσαλία, το εβδομαδιαίο βρετανικό περιοδικό «The Economist».

Οπότε θα είναι διπλά ενδιαφέρουσα η εξέλιξη. Οι ντόπιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα σπεύσουν προφανώς να εκμεταλλευθούν την υπουργική παρουσία και στο περιθώριο της επίσκεψης, να ορίσουν επαφές, συναντήσεις και συσκέψεις.

Β.Κ.

 

GIA NA EXOYME MIA AISUHSH

*ΓΙΑ να έχουμε μια αίσθηση του ευλογημένου -από καιρικών συνθηκών- τόπου στον οποίο ζούμε…

Μόλις χθες λοιπόν, σε χώρα της εσπερίας, γιόρτασαν το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης. Με εκδηλώσεις, όπου, μεταξύ άλλων, καίνε και έναν χιονάνθρωπο. Όσο πιο γρήγορα μάλιστα λιώσει το σώμα και καταρρεύσει η κεφαλή του παγωμένου, τόσο πιο μακρύ και ζεστό θα είναι το καλοκαίρι. Αν καθυστερήσει, σημαίνει ότι ο ερχομός του καλοκαιριού θα αργήσει και θα είναι σύντομο…

Δ.Χ.

 

TO EIPE O DHMARXOS AP KALOG*ΤΟ είπε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης το Σάββατο του Λαζάρου ότι θα μπουν σκαλωσιές στον ιερό ναό στο νέο Κοιμητήριο και ότι θα ξεκινήσει το έργο παρά την απόφαση της Επιτροπής Αρχιτεκτόνων. Έτσι και έγινε, οι σκαλωσιές ήταν ήδη στη θέση τους από τη Μ. Παρασκευή, τώρα το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσουν και οι εργασίες.

Ζ.Π.

 

AYTVSE TO AYTO

*ΑΥΤΩΣΕ το αυτό. Όχι αυτό. Το άλλο λέμε. Αυτό ναι…

Κάπου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κ.Γ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass