Κεφάτος

Δημοσίευση: 18 Απρ 2018 19:45
*TH Φώφη σε βίντεο βλέπουν οι πασοκτζήδες όταν μιλάει ο δήμαρχος;  Ζ. *TH Φώφη σε βίντεο βλέπουν οι πασοκτζήδες όταν μιλάει ο δήμαρχος; Ζ.

*ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ χθες το πρωί ο Λαρισαίος.

- Νωρίς ήρθαν φέτος...

- Για τα χελιδόνια λες;

- Όχι, για τα σορτσάκια...

Ζ.

 

Μετά

*- ΠΕΡΑΣΕ η εβδομάδα των Παθών και ήρθε η βδομάδα των παχών, γνωμάτευσε η Λαρισαία.

***

*- Ένα αρχαίο γνωμικό για το Πάσχα λέει: Δοκιμάστε μετά να κόψετε τα νύχια των ποδιών σας. Αν μπορείτε, έχει καλώς, φάτε κι άλλο.

Ζ.

 

Τι μας κάνει...…

*ΤΟ είπε κομψά ο Λαρισαίος, αρκούντως ανήσυχος ωστόσο.

- Κάπου στα μέσα Απριλίου αρχίζει κάθε χρόνο η αναπαραγωγική περίοδος της εφορίας.

Ζ.

 

Έναντι όλων

*ΟΛΟΙ ειδικοί πια και στην εξωτερική πολιτική, οπότε ακούστηκε χθες σε παρέα Λαρισαίων.

- Ελλάδα λέμε τη χώρα μας εδώ, στην Τουρκία μας λένε Γιουνανιστάν, στην Ιταλία Grecia, σ’ όλο τον αγγλομαθή κόσμο μας ονομάζουν Greece, στα γερμανικά λεγόμαστε Griechenland, Grèce στα γαλλικά, ποιο ‘’erga omnes’’ ζητάμε από τους Σκοπιανούς…

Ζ.

 

Λεξικό

*ΑΠΟ τον Ν.Χ.: μηνταφήντς καταΐ, μάστο.

Αμετάφραστο. Για αυτό και είναι πολύτιμο το Ελληνολαρισαϊκό.

***

*- ΙΚΕΤΗΣ είναι αυτός που παρακαλά αλλά κι όταν ο Λαρισαίος λέει στον φίλο του για τη γυναίκα του την Καίτη.

***

*Η διαδικασία ανάσυρσης ναυαγίου λέγεται ανέλκυση. Το ίδιο ακριβώς ρωτάει ένας Λαρισαίος το διπλανό του σε συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

***

*- Ο Πολυκράτης ήταν τύραννος της Σάμου στην αρχαιότητα αλλά και αυτό που λέει ένας Λαρισαίος όταν μια ταινία ξεπερνά το δίωρο.

Ζ.

 

Όχι και

υποτελής...…

*«ΜΕ αφορμή το σχόλιο της καθ' όλα αγαπητής εφημερίδας μας στη στήλη των σχολίων της περασμένης Δευτέρας, περί υποταγής και υποτέλειας επωνύμων πολιτών (μεταξύ αυτών και εμού του ιδίου) στη ΝΟΔΕ Λάρισας, κατά την επίσκεψη σε αυτή του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Γεωργιάδη, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα». Να που βγαίνει στην επιφάνεια ο Αχιλλέας Νταβέλης, με δημόσια δήλωση:

«Όσο ανεξάρτητο και δημοκρατικό είναι το δημοφιλέστατο φύλλο της εφημερίδας σας, εξίσου ανεξάρτητη και σεβαστή θα πρέπει να νοείται η κρίση όλων των πολιτών και δη αυτών που ουδέποτε ενέπλεξαν το θεσμικό τους ρόλο με τον ανύπαρκτο πολιτικό. Δεν πρέπει να δημιουργούμε σύγχυση στους αξιοσέβαστους αναγνώστες σας, μεταξύ εννοιών όπως η αβρότητα ή η φιλία και εκείνης της απόλυτης κομματικής πειθαρχίας». (Εντάξει, δεν είπε και κάτι ιδιαίτερο…)

***

*ΕΧΕΙ όμως και συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, μπαίνει στο ζουμί: «Εν κατακλείδι στον Μεγάλο Δήμο των Λαρισαίων όπως είθισται γενικότερα στην πολιτική ζωή, υπάρχουν αναμφίβολα διάφορες τάσεις πολιτικών επιλογών. Την ημέρα της επίσκεψης του κ. Γεωργιάδη στη ΝΟΔΕ, προσωπικά διέκρινα δύο από αυτές τις τάσεις:

Α) Εκείνων που ψάχνουν επαγγελματικό ρόλο στην πολιτική χωρίς αιτία για την κοινωνία και,

Β) Εκείνων που έχουν ρόλο ενεργό στη ζωή, την παραγωγή και την κοινωνία, χωρίς να αγωνιούν για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

-Τους πρώτους οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να τους κρίνουν με νοημοσύνη κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια...

-Τους δεύτερους η κοινωνία τους κρίνει και τους παρακολουθεί κάθε μέρα για τη συνέπεια, τη χρησιμότητα και τις επιδόσεις τους.

Θα ήθελα πάρα πολύ να ανήκω στη δεύτερη κατηγορία των κοινωνικά τιμηθέντων». (Τώρα μάλιστα… Αν και παραμένει αρκούντως γριφώδης. Βέβαια, μ’ ένα κλικ παραπάνω νετάρισμα, η δήλωσή του θα γινόταν πρωτοσέλιδο. Μάλλον δεν θεωρεί ότι έφτασε η ώρα. Όσο για το σε ποιον ή σε ποια αναφέρεται, προφανές).

Ζ.

 

Παραλλήλως

*ΚΟΥΙΖ χθες στη συντροφιά Λαρισαίων εκπαιδευτικών.

- Αρνείται να καταθέσει στην προκαταρκτική. Καταθέτει μήνυση. Ποιος είναι;

- Ο Αντ. Σαμαράς, ευκολάκι.

- Ό-χι. Είναι ο Γιάννης Καψάλης, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

-Ε;

- Αρνείται να καταθέσει στην ΕΔΕ. Καταθέτει μήνυση κατά της Ελένης Αναστασοπούλου που τη διέταξε. (Ε ρε γλέντια αλα ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΔΑΚΕ να βαράει παλαμάκια.)

Ζ.

 

Εξπρές

*- OI Τούρκοι επιθυμούν διακαώς να επιβιβαστούν στο Οριάν Εξπρές για να ενταχθούν στην Ευρώπη…

Ο Λαρισαίος σινεφίλ σχολίαζε τις εξελίξεις με τον δικό του τρόπο.

-Και την ίδια ώρα βγάζουν εισιτήριο για τους αντιπάλους τους στο Εξπρές του Μεσονυχτίου.

Ζ.

 

Σπατάλες νερού

*ΜΠΟΡΕΙ η Περιφέρεια Θεσσαλίας να έστειλε εγκαίρως μήνυμα στη ΔΕΗ να σταματήσει την κατασπατάληση του νερού στη λίμνη Πλαστήρα –υποτίθεται για υδροηλεκτρικούς σκοπούς, αλλά μάλλον φοβούνται υπερχείλιση του φράγματος- ωστόσο αρκετοί αγρότες ενόψει της έναρξης της αρδευτικής περιόδου ζητούν από τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λαδόπουλο να σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση του απέναντι στην Επιχείρηση. Εκείνος ζυγίζει με προσοχή όλες τις παραμέτρους, ενώ και χθες –λίγο πριν το συνέδριο της ΕΝΠΕ- συζητούσε το πρόβλημα με άλλους αυτοδιοικητικούς της χώρας. «Δεν είναι δυνατόν αυτοί (η ΔΕΗ) που κατηγορούν τους αγρότες για σπατάλη νερού, να το ξοδεύουν αλόγιστα οδηγώντας στη θάλασσα 1,5 εκατ. κυβικά μέτρα νερού ημερησίως τον μήνα Μάρτιο και μέχρι 10 Απριλίου άλλο 1,15 κ.μ. νερού».

Γ.Ρ.

 

Παραδοσιακά

*ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ του Μακρυχωρίου, έδρας του Δήμου Τεμπών ο Άγιος Θωμάς με την επιβλητική εκκλησία να δεσπόζει στο χωριό.

Όπως κάθε χρόνο και φέτος παρών στη γιορτή ο βουλευτής Μ. Χαρακόπουλος. Ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στη γειτονική Ελάτεια, στο σχολείο του χωριού για την έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μάγγου με τίτλο «Σήμερα γάμος γίνεται». Τον υποδέχτηκαν οι ντόπιοι αναλόγως. Κι οι εντυπώσεις του βουλευτή έντονες και με συγκινησιακή φόρτιση.

Κ.Τσ.

 

Μεταγραφή

*ΝΕΟ χτύπημα από τον πορτοκαλένιο αρχηγό, αρχηγό κόμματος πια, της ‘’Ταυτότητας Δανειοληπτών’’. Με μια λιτή ανακοίνωση χρίζει «νέο πολιτευτή Λάρισας τον Ιωάννη Τσέτσιλα, από το Μακρυχώρι, πρώην υποψήφιο βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων». (Ο οποίος άφησε τον Λεβέντη για τον ορίτζιναλ λεβέντη.)

Ζ.

 

Με ημετέρους

*ΤΟΥΣ εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας δέχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, όπου προήδρευσε. Να που η ΝΔ τολμά και ανοίγεται, πιάνει τον σφυγμό. Ο αντιπρόεδρός της συναντήθηκε και συζήτησε με τον ΣΘΕΒ-Αχ. Νταβέλης, Δικηγορικό Σύλλογο-Νικολέττα Μπασδέκη, Ιατρικό Σύλλογο- Ντ. Γιαννακόπουλος, ΤΕΕ-Νίκος Παπαγεωργίου, Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ- Γιάννης Γούλας, ΔΑΚΕ Νοσηλευτών, αλλά και με τους δημάρχους Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλο και Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου. Όλοι τους τα γνώριζαν καλά τα κατατόπια των κομματικών γραφείων.

Ζ.

 

Συγκίνηση

*ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ συγκινητική ήταν η πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας για να τιμήσει τον ηθοποιό Γιάννη Τότσικα. Ανάμεσα στους ομιλητές και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Α. Χατζούλης, ο οποίος σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, έπλεξε το εγκώμιο του ανθρώπου, του καλλιτέχνη και του ενεργού πολίτη ο οποίος, αν και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου, αν και εισέπραξε εξαιρετικές κριτικές για το έργο του ποτέ δεν λησμόνησε τη γενέτειρά του και τους φίλους του. Μάλιστα, ανάμεσα στους πολλούς παρευρισκόμενους, ήταν εκτός από τα παιδιά και τη σύζυγο του ηθοποιού και η κόρη του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου Ελένη. Άλλωστε, η συνεργασία των δύο ανδρών στην ταινία «Αναπαράσταση» ήταν μια σημαντική στιγμή στην πορεία τους.

Π.Φ.

 

Θέλει αλλά...…

*«Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναστατώνει ξανά τον θεσσαλικό κάμπο...». Έγραψαν, ξαναέγραψαν στα αθηναϊκά ΜΜΕ για την επίσκεψη του αντιπροέδρου. Κυρίως εκείνα που δεν χαρακτηρίζονται νεοδημοκρατικά. Τι τους γαργαλούσε; Κοινή αναφορά τους η τυρναβίτικη προσωπική στενή αδώνεια σχέση. Πολιτική σχέση, μέσω ΛΑΟΣ. «Το πιάσατε το υπονοούμενο», που θα έλεγε κι ο Μητσικώστας υποδυόμενος τον τότε πρόεδρό τους, ο οποίος τους είχε αναδείξει αμφοτέρους πριν τον εγκαταλείψουν.

***

*ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ λοιπόν ότι «το χώμα θα βαφτεί κόκκινο αν ο Γεωργιάδης χειριστεί πάλι τα πράγματα με τη διπλωματικότητα που δεν διαθέτει». Επικαλούμενοι ότι ο Μ. Χαρακόπουλος είναι κάθετα αντίθετος στη συγκεκριμένη αδώνεια πρόθεση. Γνωστό αυτό στον κάμπο, το ξέρουν όμως και στο κέντρο.

Ζ.

 

Βουρ τελικός

*ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ χαμηλά το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, φαλτσαριστή κεφαλιά και γκολ. Αναλογικά εξίσου κρίσιμο, αναλογικά. Και το ίδιο όμορφο. Τη μια βδομάδα ο Κ. Μανωλάς εις βάρος της Μπαρτσελόνα, την άλλη ο Ν. Γκόλιας κατά του Παναιτωλικού. Copy paste.

***

*ΣΗΜΕΡΑ πάντως η ΑΕΛ δείχνει απολύτως διατεθειμένη να θυσιαστεί. Ναι και να πάει εκείνη στον τελικό, για το καλό του ημιθανούς ελληνικού ποδοσφαίρου και μόνο. Έχει κι αυτό το πονηρό σκορ από το πρώτο ματς, μπορεί να προκριθεί. Αν μη τι άλλο για να μην βρεθούν στον τελικό κυπέλλου πάλι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Που σ’ αυτή την περίπτωση, τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από ξεκαθάρισμα λογαριασμών πρόσφατων και περσινών.

Ζ.

 

Ανακύκλωση

*ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ρίψη χημικών στη Συρία, έριξαν αυτοί τους πυραύλους τους κατά της Δαμασκού, προκαλώντας διαδήλωση στην Αθήνα που θέλησε να ρίξει το άγαλμα, εναντίον της οποίας έριξε η αστυνομία χημικά. Πάλι σ’ αυτά κατέληξαν. (Ο ρίξας του ρίξαντος.)

Ζ.

 

Πότε;

*ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ λέει η Λαρισαία το μηχάνημα του ΠΕΔΥ για τη μέτρηση οστεοπόρωσης. Και τις στέλνουν για την εξέταση στο Πανεπιστημιακό. Όπου όμως τους κλείνουν ραντεβού σε δύο μήνες. Όταν μάλιστα το παραπεμπτικό γιατρού έχει μηνιαία ισχύ. Την απλούστερη οδό ζητούν να περπατήσουν, ήτοι να επισκευαστεί το μηχάνημα στο ΠΕΔΥ. «Εκεί που αυτά τα κορίτσια μας φροντίζουν τόσο ευγενικά…».

Ζ.

 

Η πανίσχυρη

*- ΗΤΑΝ σαφές ότι ευρισκόμενος στη Λάρισα ο Άδωνις ήξερε πού πατούσε. Γι’ αυτό μάλλον είχε τέτοια αυτοπεποίθηση…

Η κουβεντούλα σε νεοδημοκρατικό στέκι, στον απόηχο της επίσκεψης του αντιπροέδρου.

-Την ένιωθε κάθε στιγμή δίπλα του. Με τη Λένα Αξιόγλου στο πλευρό του, ποιον να φοβηθεί. Με την πανίσχυρη μαζί του…

***

*- ΛΕΝΕ ότι τα χρίσματα θα τα δώσει απευθείας ο Μητσοτάκης. Και νομίζετε ότι για την περιοχή της Λάρισας δεν θα ρωτήσει; Τον δικό του άνθρωπο, τη Λένα ποιον άλλο. Το ξέρουν όλοι αυτό…

Ζ.

 

Ηλεκτροσόκ

*ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ, έπαθαν καταναλωτές, με την αύξηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Διερωτώνται: «Πώς είναι δυνατόν να ανακοινώνει η ΔΕΗ νέες λιγνιτικές μονάδες και οι καταναλωτές να πληρώνουν υπέρογκα ποσά, για ανανεώσιμες πηγές στους λογαριασμούς της;».

Και συνεχίζουν: «Η επιβολή ΦΠΑ πάνω στο τέλος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) και στο Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, είναι απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται φόρος πάνω σε τέλη και φόρους!».

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, όπου απευθύνθηκαν καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων και τα παραπάνω, έχει αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την οποία κοινοποίησε και στους κ. Ιωάννη Δραγασάκη, υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Σταθάκη, υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον Συνήγορο του Καταναλωτή… κ.α. Απάντηση δεν έλαβε, που σημαίνει ότι όλοι τους… σφυρίζουν αδιάφορα!

Λ.Κ.

 

Τα βασικά

*- ΓΕΙΑ ΣΑΣ θα ’θελα να κάνω μαθήματα Ιταλικών.

Η Λαρισαία είχε πάει να ρωτήσει στο φροντιστήριο.

- Θα δώσετε για κάποιο πτυχίο;

- Όχι, τα βασικά θέλω.

- Δηλαδή;

-Σήκω, κάτσε, έλα εδώ...

- Πήρατε σκύλο από Ιταλία;

- Όχι, σύζυγο.

Ζ.

 

Τηλεόραση

*ΕΚΤΟΣ από το Κόκκινο Νερό και περιοχές του Δήμου Τεμπών όπως είναι οι Γόννοι, ο Παραπόταμος, η Ιτέα, τα Τέμπη, τα Αμπελάκια, ο Ευαγγελισμός, το Μακρυχώρι, η Ελάτεια, και άλλα χωριά όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής έχουν χρόνια να δουν κρατικά κανάλια στην τηλεόραση εξαιτίας της έλλειψης σήματος. Το αίτημά τους το έχουν μεταφέρει στους υπευθύνους, αλλά λένε ότι εισπράττουν αδιαφορία.

Ζ.Π.

 

OLOI SAS APO DV KAI PERA*- ΟΛΟΙ σας από δω και πέρα είστε αντιπολίτευση, μακριά από μας, τους απώθησε πολιτικά ο Ν. Παπαδόπουλος.

Ζ.

 

KI ESKYCE O EPIBATHS*ΚΙ έσκυψε ο επιβάτης ανήσυχος. ‘’Τι τρέχεις έτσι βρε τρελάρα, θα σκοτωθούμε…’’

Ζ.

 

ME MENA UA ERUEIS PATER*- ΜΕ μένα θα έρθεις π. Νικηφόρε. Και θα φτιάξουμε μια μπάντα αχτύπητη. Θα εντάξουμε και τα όργανα στο ΕΣΠΑ, κι όλοι στην μπάντα.

Ζ.

 

GIA NA MH LEI KANEIS OTI*ΓΙΑ να μη λέει κανείς ότι δεν χωρούν τα βιβλία στο σπίτι. Καλή διάθεση να υπάρχει κι από ιδέες…

Ζ.

 

O NOSOKOMEIAKOS MARKADOROS*Ο νοσοκομειακός μαρκαδόρος έδρασε υπονομεύοντας. Σε πινακίδα που ανακοινώνει το αυτονόητο. Μα μέσα στο Πανεπιστημιακό;

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass