Φλέγεται

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2018 19:45
*ΠΟΙΕΣ διαμαρτυρίες… Ουδόλως τις ένιωσε ο υπουργός Ε. Αποστόλου. Στη Λάρισα μονάχα τις αγκαλιές και χαρούλες των δικών του.  Ζ. *ΠΟΙΕΣ διαμαρτυρίες… Ουδόλως τις ένιωσε ο υπουργός Ε. Αποστόλου. Στη Λάρισα μονάχα τις αγκαλιές και χαρούλες των δικών του. Ζ.

*«Ο κάμπος φλέγεται» όπως έγραφε η εφημερίδα αποτυπώνοντας χθες την έκκληση του δημάρχου Θαν. Νασιακόπουλου για αποζημιώσεις.

Παρατεταμένη ξηρασία κι «Ο κάμπος στις φλόγες» που έγραφε ο Χουάν Ρούλφο, ο θρυλικός συγγραφέας του «Πέδρο Πάραμο». Για το Μεξικό έλεγε αυτός, αλλά σάμπως στον θεσσαλικό κάμπο είναι αλλιώτικα τα πράγματα τον Ιούλιο; (Ή και τον άλλο καιρό, από κοινωνικοπολιτική άποψη, όχι θερμοκρασιακή.)

***

*ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες, εδώθε κι εκείθε του Ατλαντικού, άνθρωποι παντού.

- Δεν έχουν στα χωριά του κάμπου Μάγο της φυλής να χορέψει τον Χορό της Βροχής, εντόπιζε ο άλλος τη διαφορά.

- Δεν τους είδα όμως να κάνουν και καμιά Λιτανεία… (Πάλι βρήκε ο άλλος την αναλογία.)

Ζ.

 

Αντιπαραθέσεις

*ΔΕΝ ήταν λίγες οι φορές που άναψαν τα αίματα στο συνέδριο του Economist. Η περίφημη συνάντηση των κτηνοτρόφων με τον υπουργό Β. Αποστόλου πέρασε από χίλια κύματα. Καταρχήν κάποιοι κτηνοτρόφοι επιτέθηκαν φραστικά στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαγεωργίου που επιδίωξε τη συνάντηση. Εν συνεχεία υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ των ίδιων των κτηνοτρόφων για τη σκοπιμότητα της συνάντησης με τον υπουργό, από τη στιγμή που έχει ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Από τη στιγμή που αποφασίστηκε το ραντεβού με τον κ. Αποστόλου χρειάστηκε μαραθώνιος διαπραγματεύσεων για την αντιπροσωπεία που θα συζητήσει με τον υπουργό κ. Αποστόλου. Ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ αλλά και με τη φρουρά του υπουργού, περνούσε μέσα από τα ΜΑΤ όσους κτηνοτρόφους προκρίθηκαν από το πλήθος να εκπροσωπήσουν τον κλάδο.

Η φορολόγηση των αγροτών αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλη και της τομεάρχη Αγροτικού Φ. Αραμπατζή, ενώ κάποια στιγμή για το θέμα ενεπλάκη και ο βουλευτής Ν. Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της χώρας μας στην Κομισιόν Τ. Χανιώτη, μεμψόμενος ουσιαστικά τους τεχνοκράτες, είπε χαρακτηριστικά: Εσείς παράγετε διαπραγμάτευση κι εμείς τη φέτα.

Γ.Ρ.

 

Με προστασία

*«Η αγάπη του λαού μάς δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος από τους εκατοντάδες αστυνομικούς και τους άνδρες των ΜΑΤ που τον φρουρούσαν.

***

*ΑΥΤΑ για τη Μυτιλήνη χθες, στη Λάρισα αναλόγως με τον υπουργό. Διαμαρτυρίες αλλά από μακριά, ανάμεσα η αστυνομία. Κι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει περίπου ό, τι και οι προηγούμενοι κυβερνώντες. Δεν έχει καταφέρει να τους φτάσει ακόμα αλλά έχει μέλλον μπροστά του. Επομένως ή οι αντιπολιτευόμενοι έχουν ισχυροποιηθεί και οργανώθηκαν ή η κυβερνητική πολιτική χειροτέρεψε και προκαλεί εντονότερες αντιδράσεις.

Ζ.

 

Επανέρχεται

*ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ-Παγκράτι έχει κάνει το Αθήνα-Λάρισα ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ξανά στη Λάρισα ο γραμματέας της ΝΔ και τούτη την Κυριακή στον κάμπο. Λογικό να αναρωτιούνται κάποιοι με το συνεχές πηγαινέλα.

-Τρέχει άραγε κάτι με την οργάνωση της Λάρισας;

-Βρε μήπως είναι καβαφικός ο γραμματέας; Επέστρεφε, αγαπημένη αίσθησις και τέτοια…

- Χρειάζεται τόσο πολλή βοήθεια ο φίλος του ο Καπετάνος για να επανεκλεγεί;

***

*ΤΙΠΟΤΕ απ’ όλα τούτα. Αυτή τη φορά ο γραμματέας του κόμματος σπεύδει για χάρη του προέδρου της ΕΝΠΕ, με εντολή Μητσοτάκη και συνοδευόμενος από τον γραμματέα Αυτοδιοίκησης Τ. Γαϊτάνη. Θα μιλήσουν στην ίδια εκδήλωση με τον Κ. Αγοραστό, αυτή την εποχή που παίζεται από την αντιπολίτευση και πιέζεται η κυβέρνηση, για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ΝΔ ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση, είναι κι απλή αναλογική στις βουλευτικές που επικρέμεται…

Ζ.

 

Συμπαραταξιακά

*Η σχέση Καλογιάννη-Ραγκούση διατηρείται ζωηρή κι ο πρώην υπουργός έχει καλέσει τον δήμαρχο να μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της Προοδευτικής Παράταξης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», που πραγματοποιείται μεθαύριο Κυριακή στην Αθήνα. Απόγευμα στις 7 στη Στοά Βιβλίου. Ομιλητές θα είναι επίσης οι γνωστοί πανεπιστημιακοί Μουζέλης, Σωτηρέλης, Μαραντζίδης και Μοσχονάς. Αναμφιβόλως τιμητική η πρόσκληση. Αλλά και με αντίκρισμα για τον Λαρισαίο και στην πόλη του.

Ζ.

 

Με αγρότες

*Ο Δήμος με τη μεγαλύτερη καλλιεργήσιμη γη στη χώρα, ο απέραντος του Κιλελέρ, λογικό να είναι αγρότες πολλοί από τους συνεργάτες του Θαν. Νασιακόπουλου. Έχει όμως και δύο αντιδημάρχους που κατέχουν άριστα το αντικείμενο, πιάνουν τον σφυγμό του κόσμου στα χωριά, οπότε κι ο δήμαρχος κινείται αναλόγως. Δύο πρόεδροι μεγάλων συνεταιρισμών τον πλαισιώνουν, ο Αντώνης Ρεντζιάς της Νίκαιας κι ο Γιάννης Κουκούτσης του Πλατυκάμπου, οπότε ξέρει κι εκείνος πού πατάει και πού πηγαίνει.

Ζ.

 

Διίστανται

*ΑΛΛΟ ένα κρας τεστ για το νεογέννητο ΚΙΝ. ΑΛ. Όχι τίποτε ιδιαίτερο αλλά είναι που δεν έχει οικοδομηθεί ακόμη εμπιστοσύνη στο κόμμα της Φ. Γεννηματά, λεπτή η κατάσταση με τις σχέσεις μεταξύ τους. Στην υπόθεση με το νομοσχέδιο για την αναδοχή, εφαρμόζουν την τακτική με τον φούρνο του Χότζα. Από το Ποτάμι είπαν ναι, από τη ΔΗΜΑΡ είπαν ναι, από το ΠΑΣΟΚ δηλώνουν διπλωματικά ότι επιφυλάσσονται καθώς άλλοι λένε ναι κι άλλοι αμετακίνητοι στο όχι. Δύσκολο για τον Λαρισαίο Κ. Μπαργιώτα που ήταν Ποτάμι στην αντίληψη και έγινε οργανωτικά ΠΑΣΟΚ.

Ζ.

 

Εμπλοκή

*ΣΕ φάσεις εμπλοκής εύσωμες Λαρισαίες.

- Έβαλα το μαγιό καλέ, πήγα στον καθρέφτη και τον άκουσα να λέει ‘’για βουνό είσαι φέτος’’.

***

*- ΑΠΟ τότε που έκοψα το βραδινό φαγητό, ακούω μηχανάκι ντελιβερά και πάω και κλαίω κρυφά στο μπάνιο.

***

*- ΕΛΑΤΕ να καθίσετε που είστε έγκυος.

- Δεν είναι έγκυος.

- Ελάτε να καθίσετε να χωνέψετε.

Ζ.

 

Σεμνότατος;

*Η πρώτη και μοναδική φορά που o Van der Μπαρτζ δεν επιθυμούσε προβολή, δεν ήθελε να φανεί το όνομά του, όχι απλώς να γραφτεί σωστά, καθόλου να μην αναφερθεί. Και μάλιστα σε είδηση καραμπινάτη, που εδικαιούτο το πρωτοσέλιδο. Ακόμα και στο αγαπημένο του f/b ξέχασε να αναρτήσει. Εμφάνισε συμπτώματα σεμνότητας;

***

*ΕΠΙΠΛΕΟΝ, λάθος το σχόλιο χθες όπου εντοπίστηκε διαφοροποίησή του από άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Το φύλαγε για το τέλος ο πορτοκαλένιος αρχηγός, στο τέλος μπουμπούνισε τα περί σκευωρίας. Και βέβαια αν είναι κάποιος πρόεδρος του κόμματος δανειοληπτών που ο ίδιος ίδρυσε και καταδικάζεται για απάτη εις βάρος δανειοληπτών, από τους οποίους έπαιρνε και λεφτά ως δικηγόρος, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου και συνήγορος και πρόεδρός τους, ε τότε πρόκειται για καθαρή πολιτική δίωξη, τι άλλο. Τον κυνηγά το σύστημα.

Ζ.

 

Μαξιλαροπόλεμος

*Η κατάσταση χειροτερεύει έτι περαιτέρω. Εντείνεται ο μαξιλαροπόλεμος που έχει εξαπολύσει εναντίον του προέδρου του εμπορικού συλλόγου ο Γ. Μότσιος ως πρόεδρος του συλλόγου εμπόρων ιστορικού κέντρου, τι μοναξιά κι αυτή πάντως, πάντα μονάχος ο ιστορικός πρόεδρος, μια φορά δεν εμφανίστηκε μαζί του κάποιο Δ.Σ. έστω ένα μέλος του. Αιτία του πολέμου τα μαξιλαράκια που βάζει η καφετέρια στο πεζουλάκι ζαρντινιέρας η οποία βρίσκεται μπροστά της. Και δώστου «καταπατά δημόσιο χώρο για εκμετάλλευση». Και ξανά και πάλι. Και μετά ο Μπ. Παπαδόπουλος τον έστειλε στα δικαστήρια για συκοφαντία.

***

*ΤΩΡΑ λοιπόν έγγραφη αναφορά Μότσιου στον Δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου και τα πάντα. «Επί 2 ώρες χθες αντιδήμαρχε κ. Σούλτη και κ. προϊστάμενε της Δημοτικής Αστυνομίας από 11:00 π.μ. έως 13:00 προσπαθούσατε να πείσετε και να συνετίσετε αντί να τον τραβήξετε από το αυτί…» Κι αφού ολοκληρώσει με τα μαξιλαράκια, παίρνουν σειρά τα ποδηλατοστάσια που δεν επανατοποθετούνται στο σημείο. Κι εκεί ακριβώς το πράγμα σοβαρεύει πάρα πολύ. «… δεν τα θέλει η καφετέρια, έχει ανθρώπους η καφετέρια στον Δήμο Λαρισαίων που την προστατεύουν και λειτουργούν εις βάρος του κοινού συμφέροντας για αυτό διαιωνίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στους πεζοδρόμους.» (Πολύ βαριά και μάλιστα εγγράφως η κατηγορία, οπότε δεν μπορεί να αγνοηθεί από τους δημοτικούς παράγοντες.)

Ζ.

 

Παραπονούμενοι

*ΕΦΤΑΣΑΝ στο Γραφείο «Ε» στην Αγιά για παράπονα κάτοικοι της Ανάβρας. Που στη γιορτή του πολιούχου τους Αγίου Αθανασίου, στην εκκλησία του χωριού δεν παρευρέθηκε κανείς τοπικός άρχοντας. «Μας έχουν που μας έχουν παρατημένους, λένε, ούτε τυπικά στις γιορτές δεν πατάνε πια…».

Ν. Γ.

 

Αγχώδεις

*ΟΙ Λαρισαίοι μαθητές είχαν ξεκινήσει να εμβαθύνουν.

- Είναι και η κυρά Μαρία που δεν περνά... Άγχος και εκεί.

***

*- ΚΑΙ ένα μόνιμο άγχος. Περνά, δεν περνά η μέλισσα…

***

*- ΕΙΜΑΣΤΕ λέει 90% νερό. Αγγούρια με άγχος δηλαδή.

Ζ.

 

Τέλος βάρδιας

*ΗΤΑΝ προ μηνός περίπου, Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά ακόμη να το ξεχάσει, την τάραξε πολύ και το καταγγέλλει τώρα η γνωστή Λαρισαία. Είχαν βρεθεί στο Πανεπιστημιακό για μικρή επέμβαση του συζύγου της. Κι εκεί που περίμενε, βγήκε λέει απ’ το χειρουργείο κάποιος ηλικιωμένος, έδειχνε ζαλισμένος ταλαιπωρημένος, τον είχαν σε καροτσάκι, τον πάρκαρε στην άκρη ο τραυματιοφορέας εξηγώντας ότι έπρεπε να φύγει καθώς είχε τελειώσει η βάρδια του. Είπε ότι θα ερχόταν άλλος να τον μεταφέρει στο δωμάτιο. Περίμενε ο άνθρωπος κουτσοκεφαλιασμένος, γερτός, έδειχνε να υποφέρει. Εκεί στον διάδρομο απ’ έξω, ας όψεται η βάρδια. Και πώς να βοηθήσουν οι άλλοι, περίμεναν κι αυτοί μαζί του. Μετά από τρία τέταρτα κατέφτασε η αντικαταστάτρια και τον πήρε. Μετά από τρία τέταρτα μετρημένα. (Μπορεί βέβαια αυτή η τακτική να εντάσσεται σε νέες μεθόδους θεραπείας.)

Ζ.

 

Με είσοδο, αλλά...…

*ΑΚΡΙΒΟ μου συνέδριο… Τελικά ποιος από όσους μπήκαν χθες στο αγροτικό συνέδριο του ‘’Economist’’ πλήρωσε είσοδο 250 ευρώ; Υπήρχαν και ‘’μισά’’, με αγροτικό πάσο;

- Μα δεν είχε καθόλου αγρότες στην αίθουσα, κανένας…

- Πως… Ήταν ο Ν. Παπαδόπουλος, ένας και καλός.

- Αυτός πήγε ως βουλευτής.

***

*ΤΕΛΙΚΑ κάποιοι πρέπει να πλήρωσαν εισιτήριο. Τράπεζες και εταιρείες λέει. Πάρα πολλοί επίσης μπήκαν με προσκλήσεις, που διανέμονταν από πολλούς και διαφόρους. Αλλά δεν υπήρχε και κάποιος έλεγχος στην είσοδο. Όποιος ήθελε έμπαινε. (Είπαν κι αυτοί να οργανώσουν συνέδριο κατά τα εγγλέζικα πρότυπα, στην ελληνική επαρχία.)

Ζ.

 

Κτιριάρα ΟΕΚ

*ΞΑΝΑ χθες στη Λάρισα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη. Κι ενώ προσφάτως βρέθηκε στην επικαιρότητα η αξιοποίηση του κεντρικού οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ στην Ασκληπιού, άλλος Οργανισμός αυτός κι αφού κάμποση συζήτηση έγινε για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις δανείων του τέως ΟΕΚ, ο οποίος έχει ενταχθεί στον ΟΑΕΔ, προέκυψε το ερώτημα Λαρισαίου.

-Αλήθεια τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ με την κτιριάρα του ΟΕΚ στη Λάρισα; Ένα εντελώς καινούργιο και σούπερ μοντέρνο κτίσμα, είναι και ενεργειακό στην κατασκευή του, που παραμένει αδειανό εκεί στην Παναγούλη και Ηρώων. (Δεν μπορεί να αραχνιάζει, εγκαταλελειμμένο. Ως πότε;)

Ζ.

 

Κάπως έτσι

*Η Λαρισαία είχε βγει στην αγορά να πάρει δώρο για τον ανιψιό της.

- Γεια σας, μία φωτογραφική μηχανή θα ήθελα.

- Πολύ ωραία, έχετε υπόψη σας κάποια συγκεκριμένη;

- Ναι, Γιώργον, Γιάννην… Κάπως έτσι μου την είπαν.

- Niκον μήπως κυρία μου, Nikon;

Ζ.

 

Απώλεια

*ΕΝΑ σημαντικό βοήθημα στην καθημερινότητά του, τα ακουστικά του, έχασε κάπου στο κέντρο της πόλης του Τυρνάβου, ο 93χρονος Νίκος Αθανασίου, ο οποίος όπως είναι φυσικό μετά από αυτή την απώλεια η επαφή του με τους συνανθρώπους του έγινε πολύ πιο δύσκολη. Για έναν άνθρωπο, πόσο μάλιστα για κάποιον σχεδόν αιωνόβιο που η ακοή δεν είναι δυνατή, τα ακουστικά τού είναι άκρως απαραίτητα. Κάνει λοιπόν έκκληση αν κάποιος συμπολίτης τα βρήκε να του τα παραδώσει.

Κ.Τσ.

 

2TO KAPAKI THS FVTOGRAFIAS*ΤΟ καπάκι της φωτογραφίας βρίσκεται σε πεζοδρόμιο, στη συμβολή των οδών Παναγούλη και Παπακυριαζή, επί της πλατείας Ταχυδρομείου. Από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία δηλαδή της πόλης, με αναρίθμητους πολίτες να περνάνε καθημερινά.

Αυτό το χαλασμένο καπάκι αποτελεί την πιο σύγχρονη… ανθρωποπαγίδα και την πιο επικίνδυνη παράλληλα για τους ανυποψίαστους πεζούς. Η επισκευή της επείγει, δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια…

Β.Κ.

 

3EFOSON H LENA X*ΕΦΟΣΟΝ η Lena X επικρατήσει στις εσωκομματικές και γίνει αρχηγός της γαλάζιας οργάνωσης στην πόλη, θα γίνει ενδεχομένως απαραίτητη στον Αχ. Νταβέλη. Αν αυτός κυνηγήσει δημαρχιακή υποψηφιότητα.

Ζ.

 

4ENOCEI TVN ESVKOMMATIKVNEKLOGVN*ΕΝΟΨΕΙ των εσωκομματικών εκλογών της 13ης Μαΐου στη ΝΔ Λάρισας κάθε δημόσια συνάθροιση γαλάζιων στελεχών στέλνει ποικίλα μηνύματα. Έτσι ο πρωινός καφές του γεωπόνου και προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ Δημ. Ντογκούλη, του φαρμακοποιού Κώστα Σουφλιά, του εφοριακού Σωτήρη Νταφόπουλου και των αγροτών Β. Αντωνίου και Γ. Ζιάμα δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος.

 Γ.Ρ.

 

5SYNEDRIO STH LARISA*ΣΥΝΕΔΡΙΟ στη Λάρισα και μάλιστα αγροτικό χωρίς την «Ε» μπροστά-μπροστά γίνεται;

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass