Βροχούλα...

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2018 20:30
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το σαφάρι επαφών που έχει ξεκινήσει στη Λάρισα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συχνά πυκνά βρίσκεται πλέον στην πόλη αλλά και στη Θεσσαλία. Πολιτικοί και προσωπικοί λόγοι τη φέρνουν στον κάμπο. Χθες το απόγευμα συναντήθηκε με πολίτες της Λάρισας και φίλους της «Πλεύσης Ελευθερίας» στο «Κλίμαξ». Χαλαρή κουβεντούλα, διερευνητική ίσως για ψηφοδέλτιο και με μπόλικες δόσεις της ανυπότακτης Ζωής που μοίρασε και εγχειρίδιο ανυπακοής.  Ν.Π. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το σαφάρι επαφών που έχει ξεκινήσει στη Λάρισα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συχνά πυκνά βρίσκεται πλέον στην πόλη αλλά και στη Θεσσαλία. Πολιτικοί και προσωπικοί λόγοι τη φέρνουν στον κάμπο. Χθες το απόγευμα συναντήθηκε με πολίτες της Λάρισας και φίλους της «Πλεύσης Ελευθερίας» στο «Κλίμαξ». Χαλαρή κουβεντούλα, διερευνητική ίσως για ψηφοδέλτιο και με μπόλικες δόσεις της ανυπότακτης Ζωής που μοίρασε και εγχειρίδιο ανυπακοής. Ν.Π.

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ βροχούλα, χρήσιμη γενικώς, αλλά όχι ιδιαίτερα για την αγορά που άνοιξε χτες Κυριακή.

Βέβαια της αγοράς, που παραμένει υποτονική, δεν της φταίνε μόνο οι καιρικές συνθήκες. Είναι γενικότερο το κακό. Είναι η κρίση που συνεχίζεται, ασχέτως αν δεν μιλάμε πια γι’ αυτήν γιατί δεν βγαίνει και τίποτε.

Ο μόνος που αισιοδοξεί για «καθαρή έξοδο» τον Αύγουστο είναι ο Τσίπρας, γιατί ο Τσακαλώτος, που μιλάει με τους δανειστές και γνωρίζει τις προθέσεις τους... κάνει την πάπια και κρατάει πισινή. Προφανώς γιατί η μόνη... «καθαρή έξοδος» που θα υπάρξει τον Αύγουστο θα είναι αυτή του... Δεκαπενταύγουστου.

 

Τι σε θέλουμε;

ΣΧΕΔΟΝ σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο Μητσοτάκης που... καθησυχάζει:

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Δεν θα απολυθεί κανένας» δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ .

-«Τότε γιατί να αλλάξουμε τον Τσίπρα ρε μεγάλε; », σχολίαζε ένας «φιλελέ» σε σχόλιο στο διαδίκτυο. Έλα μου ντε!

 

Τι τις ήθελε;

ΠΑΝΤΩΣ στη Λάρισα, παλιός και εξέχων νεοδημοκράτης παράγων έλεγε σε παρέα πως δεν μπορεί ακόμη να καταλάβει τι τις ήθελε τις κομματικές εκλογές ο Μητσοτάκης, όταν είναι γνωστό ότι ελέγχει πλήρως το κόμμα και καμιά τάση αμφισβήτησης δεν είχε εκδηλωθεί.

Ίσα - ίσα να δημιουργηθούν πάλι τα γνωστά μαντριά… έλεγε και κουνούσε τη σοφή (και λεύκη πλέον) κεφαλή του απογοητευμένος.

 

Το ερώτημα

ΝΕΑ μείζονος σημασίας ερώτηματα απασχολούν ήδη τον ελληνισμό. Ερωτήματα στα οποία πας Έλλην οφείλει να απαντήσει πλέον σύμπας και να προβληματιστεί αναλόγως, μέσα από ενδελεχείς διεργασίες ενδοσκόπησης και αυτοψυχανάλυσης είναι ένα:

- Πού το πάει η Φωφάρα; Τι εσκέφθη, τι μυρίστηκε, τι διαισθάνθηκε το αλάθητο κριτήριό της και εζήτησε πλέον εκλογές;

(Βρε σε τι εποχές μεγάλων και αγωνιωδών ερωτημάτων ζούμε οι δόλιοι!)

 

Πολλά τα λεφτά

ΑΝ δεν μας πουλήσετε τα F-35 θα έχετε αντίποινα, δήλωσε η τουρκική κυβέρνηση απευθυνόμενη στην αμερικανική σαν πληροφορήθηκε ότι οι ΗΠΑ «παγώνουν» την πώληση των πιο πάνω αεροσκαφών στην Τουρκία.

Όχι ότι θα ιδρώσει το αυτί των Αμερικανών, αλλά, έστω και σε επίπεδο... ρητορικής, πολύ θα θέλαμε να είχε και ένας Έλληνας ηγέτης το σθένος να «βγάλει γλώσσα» και να τους μιλήσει έτσι, «εθνικά υπερήφανα».

Πάντως, κανένας δεν πιστεύει σοβαρά ότι εν τέλει θα χαλάσει η δουλειά με τα F-35. Είναι πολλά τα λεφτά Ντόναλντ…

 

Τσίπρο

ΠΟΙΑ εθνικά θέματα, ποια «ακουμπήματα» στο Αιγαίο, ποιο «Μακεδονικό» και τρίχες; Το μεγάλο εθνικό μας θέμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑς του... Τσίπρα σκέφτεται να αυξήσει τον φόρο στο... τσίπρο.

Τουλάχιστον αυτό φέρεται να άφησε ανοιχτό ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου και στον Τύρναβο πάνε να πάθουνε εγκεφαλικό. Εμάς τους υπόλοιπους τι μας νοιάζει; Θα το ρίξουμε στο ουίσκι. Και... «χάι» είναι και φτηνότερο θα μας βγαίνει.

Λέτε να δούμε τέτοια... «χαϊλίκια» με την Αριστερά;

 

«Γέρνουν»

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ η οδός Ηπείρου, αλλά, όπως μας γκρινιάζουν αρκετοί ηλικιωμένοι, τα πεζοδρόμια σε πολλά σημεία... γέρνουν προς τον δρόμο (πιθανόν για τα νερά).

- Τι σόι μηχανικοί είναι αυτοί βρε παιδάκι μου; Δεν τα βλέπουν; Πώς να περπατήσει με ασφάλεια εκεί ο ηλικιωμένος;» παρατηρούσε ο συμπαθής παππούς. Τώρα πια είναι αργά για δάκρυα. Αλλά δεν πρέπει να το δουν στα επόμενα πεζοδρόμια που θα κατασκευάσουν;

 

Προσεχώς στο... ΝΑΤΟ

ΟΧΙ μόνο δεν θα κάνουν... πόλεμο μεταξύ τους Αμερικανοί και Βορειοκορεάτες, αλλά μέχρι που θα συναντηθούν για... συνομιλίες ο Ντόναλντ και ο Κιμ (που το έχουν... μεγάλο το... κουμπί, ως γνωστόν).

Α ρε καημένε Κιμ! Αυτοί μέχρι και στο... ΝΑΤΟ θα σε βάλουν (μια που δεν έχεις μουστάκι να σε βάλουν να το ξυρίσεις κι αυτό).

 

Τέλος, αλλά…

ΤΕΛΕΙΩΣΕ το ελληνικό πρωτάθλημα και – τουλάχιστον- να γλιτώσουμε τα... ματάκια μας από το κακό θέαμα που βλέπουμε.

Στη Λάρισα όλοι βλέπουν πως η σημερινή ΑΕΛ, αν διατηρήσει τους ποδοσφαιριστές της θα κάνει του χρόνου μεγάλα πράγματα. Και μετά σκέφτεσαι ότι έχεις να κάνεις με τον Κούγια και... προσγειώνεσαι. Ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, είτε επειδή δεν μπορεί είτε επειδή δεν... θέλει να κρατήσει τους καλούς και τους αποχαιρετά με κάτι κακιωμένες ανακοινώσεις που θυμίζουν... απατημένη σύζυγο:

-Σκασίλα μας που έφυγες ρε Κριζμάν. Βρήκαμε καλύτερο από σένα.

Κι επειδή θα φύγουν κι άλλοι – θυμηθείτε το- να παρακαλάμε μήπως από τους... «καραβίσιους» που θα ‘ρθουν προκύψει κανένας καλός (δύσκολο) να τη βγάλουμε και του χρόνου (ακόμη πιο δύσκολο).

Όμως, το ξαναείπαμε: δεν γίνεται με Κούγια, αλλά μετά τον Κούγια ποιος; Μήπως κανένας... Ταϊλανδός «επενδυτής», που θα δέσει μια και καλή την ομάδα με τις Εταιρείες Στοιχημάτων;

 

Μουντιάλ

ΕΥΤΥΧΩΣ –για τους φιλάθλους- αρχίζει μέσα Ιουνίου το Μουντιάλ. Να χαρούμε μπαλίτσα και να δούμε πώς εξελίσσεται παγκοσμίως και πού πηγαίνει το δημοφιλέστερο άθλημα όλων των εποχών και όλων των λαών, το ποδόσφαιρο. Πίτσα, μπίρα, βεράντα, αθλητικό κουβεντολόι. Να δουλέψουν μαγαζιά, καφέ, ταβέρνες και άλλα, να χαρούν οι αντροπαρέες (και να ησυχάσουν οι... γυναικοπαρέες) από τους «ενοχλητικούς». Με δυο λόγια... όλοι (και... όλες) βολεύονται.

 

Για εξετάσεις

ΣΤΗ... Γερμανία εκλήθη και θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα δει και τη Μέρκελ, τον Ιούνιο.

Εμ πότε να πάει; Ο... Ιούνιος είναι έτσι κι αλλιώς ο μήνας των εξετάσεων… Με τη διαφορά ότι ο Κυριάκος θα δώσει... παγγερμανικές εξετάσεις διεκδικώντας την είσοδό του στην Ανωτάτη... Μνημονιακήν (όπου επιτυχώς εφοίτησεν τα τελευταία χρόνια και ο μαθητής Αλέξης Τσίπρας).

Για την είσοδο στην πιο πάνω Σχολή προβλέπονται να δώσουν και... αθλήματα. Βασικά ελέγχεται η ικανότητα των ενδιαφερομένων εις την... κυβίστηση.

 

Αδίστακτοι

ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ότι αυτοί οι αδίστακτοι (γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές) που έκλεβαν και πουλούσαν φάρμακα καρκινοπαθών στη Γερμανία, τα εξασφάλιζαν ως εξής: στις χημειοθεραπείες έβαζαν – λέει – λιγότερες δόσεις στους ασθενείς και υπέκλεπταν ό,τι περίσσευε.

Ας ευχηθούμε λοιπόν, σε περίπτωση που ασθενήσουν από καρκίνο, την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση να έχουν και αυτοί… (Διότι δικαστικά, με κάνα δυο καλούς δικηγόρους όλο και θα ξεμπλέξουν, δυστυχώς).

 

PROEKLOGIKO1

PROEKLOGIKO2ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ το άρωμα χθες στην εκδήλωση για την τοπική αυτοδιοίκηση με ομιλητή τον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη. Στελέχη του κόμματος, δήμαρχοι πρώην και νυν, αυτοδιοικητικοί, όλοι εκεί. Γεμάτη ασφυκτικά η αίθουσα του ξενοδοχείου. Πολλοί δεν βρήκαν καρέκλα να καθίσουν. Η δυναμική της εκδήλωσης δεν πέρασε απαρατήρητη από τους βουλευτές της Λάρισας, που δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους. Τα χειροκροτήματα δε, έπεφταν βροχή κάθε φορά που αναφερόταν το όνομα του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Πού να είχε έρθει και ο Κυριάκος.

Ν.Π.

Ο ΠΡΩΗΝ δήμαρχος Κωνσταντίνος Τζανακούλης στις πρώτες θέσεις παρακολουθούσε με ιδιαίτερη προσοχή τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Τάσο Γαϊτάνη. Παλιά καραβάνα στα αυτοδιοικητικά. Τόσα χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Λαρισαίων. «Αν κάποιος ξέρει τι θα πει αυτοδιοίκηση αυτός είναι ο Τζανακούλης» σχολίαζε Λαρισαίος στην παρέα του για τον πρώην δήμαρχο. Άδικο είχε; Ο μακροβιότερος δήμαρχος στην ιστορία της πόλης.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass