ΣΥΡΙΖΑ με γλυκάνισο

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 19:45
*O Κυρ. Μητσοτάκης στην Καρδίτσα και δεν θα πήγαινε ο Μ. Χαρακόπουλος; Τα είπαν λέει στο πλαίσιο της συνάντησης του προέδρου με τους κτηνοτρόφους καθώς «η γνώμη του πρώην υπουργού για τα αγροτικά, ‘’βαραίνει’’ στο κόμμα».  Ζ. *O Κυρ. Μητσοτάκης στην Καρδίτσα και δεν θα πήγαινε ο Μ. Χαρακόπουλος; Τα είπαν λέει στο πλαίσιο της συνάντησης του προέδρου με τους κτηνοτρόφους καθώς «η γνώμη του πρώην υπουργού για τα αγροτικά, ‘’βαραίνει’’ στο κόμμα». Ζ.

*«ΔΕΝ θα υπάρξει αύξηση της φορολόγησης στο τσίπουρο», υπογραμμίζει σε νέα χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

«Πολιτική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να μην υπάρξει αύξηση της φορολόγησης του τσίπουρου, όπως ο ίδιος ο υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, δηλώνει επανειλημμένα από το απόγευμα της Πέμπτης, μέχρι και σήμερα, με κάθε ευκαιρία».

Μια ανακοίνωση σαφώς διαφορετική, με λεπτές αλλά πολύ ουσιώδεις διαφορές από την άκρως επιθετική προχθεσινή. Και ως προς το τι είπε ο υπουργός στον Τύρναβο και για τα ‘’πείξε-δείξε’’ μέσα ενημέρωσης. Μια ανακοίνωση πιο ήρεμη, με γλυκάνισο. Που αν ήταν να είχε εκδοθεί αυτή αρχικά, δεν θα τη θεωρούσαν απαραίτητη ούτε οι συντάκτες της. (Όχι, συγγνώμη για το λάθος, δεν ζήτησαν.)

***

*ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ χθες στην «Ε» την πλήρη απομαγνητοφώνηση των λεχθέντων από τον υπουργό και αφού διαπίστωσαν ότι υπήρχε ηχητικό ντοκουμέντο αναρτημένο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, άλλαξαν ρότα: «Αυτό που ο κ. Αποστόλου ανέφερε -στο πλαίσιο συζήτησης με εκπροσώπους του κλάδου και της τοπικής αυτοδιοίκησης- στον Τύρναβο, είναι το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, σχετικά με το φορολογικό καθεστώς των διήμερων αποσταγματούχων παραγωγών, των αμβυκούχων».

Καθόλου πάντως δεν υπερασπίζονται την άποψη του υπουργού τους για ανάγκη φορολόγησης, για πάνω από 1.000 λίτρα και σε όσους εμπορεύονται το τσίπουρό τους εκτός των ορίων του νομού τους, για λόγους υγείας που προκύπτουν, για απαιτήσεις της Ε.Ε. Δίκην αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επιμένει, καμία φορολόγηση στο τσίπουρο. (Αποδεικνύει ότι από τσίπρα μονάχα ο Αλέξης δεν τους βλάφτει.)

***

*ΚΑΤΟΠΙΝ αυτών αλλαγή στάσης και απέναντι στα ΜΜΕ, στην ‘’Ε’’ δηλαδή, που ήταν άλλωστε και η μόνη που παρακολούθησε τη συνάντηση στο δημαρχείο Τυρνάβου με τον δημοσιογράφο της Κ. Γκιάστα και έγραψε την επομένη ανοίγοντας το θέμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στιγμάτισε την απόπειρα παραποίησης συζητήσεων του υπουργού από ορισμένα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία μάλιστα δεν διέθεταν εκπρόσωπο στη συγκεκριμένη συνάντηση, συμμετέχοντας στο γαϊτανάκι διασποράς ψευδών ειδήσεων στο οποίο ειδικεύονται τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Σε κάθε περίπτωση ενθαρρύνουμε την υλοποίηση της ιδέας που συζητείται έντονα μεταξύ ενεργών πολιτών το τελευταίο διάστημα για την πραγματοποίηση εκδήλωσης με αντικείμενο τα περιβόητα «fake news» και στην τοπική μας ειδησεογραφία».

Συντασσόμαστε με την κάθε καλοπροαίρετη δημοκρατική φωνή που ζητάει να προφυλαχθεί το αγαθό της ενημέρωσης από «κατασκευές και συμφέροντα». (Μια τέτοια συζήτηση μπορεί όντως να τους βοηθήσει να αποφεύγουν σκοπέλους που οι ίδιοι δημιουργούν, όταν αγχωμένοι από άλλα δημιουργούν φαντάσματα να τους κυνηγούν. Βελτιώνοντας έτσι και την αξιοπιστία των ανακοινώσεών τους).

Ζ.

 

Με τη σειρά;

*ΟΤΑΝ ο Βαγγέλης Μπούτας, στις διαπραγματεύσεις στο Μαξίμου για τα προπέρσινα μπλόκα είχε πάει δώρο ένα μπουκάλι τσίπουρο στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός είχε πει ‘’Μη στεναχωριέστε, τα μόνα που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι τον ήλιο και το τσίπουρο’’.

Κι ο Λαρισαίος Θ. Ρ. αναρωτιέται.

- Μετά τα 6 ευρώ φόρο στο τσίπουρο, φαντάζομαι σειρά έχει ο ήλιος.

Ζ.

 

Αλλεπάλληλες

*ΜΕΤΑ την κίνησή τους φαίνεται ότι οι υπουργοί παίρνουν αμπάριζα από Λάρισα. Θα την έχουν μάλλον σε υπόληψη.

Με το που θα έχει ψηφιστεί το χιλιοτραγουδισμένο νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή, ως νικήτρια διακομματικά η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, που τόσο επέμεινε, θα βρεθεί στη Λάρισα. Προς τα τέλη Μαΐου.

Νωρίτερα, και ενώ θα συνεχίζει να παίζει στο φουλ το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, τη Λάρισα θα επισκεφθεί ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αφού θα έχει συζητηθεί η υπόθεση του ‘’Κλεισθένη’’ στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ακόμη πιο νωρίς θα μιλήσει στην πόλη σε εκδήλωση του Δήμου στις 16 Μαΐου η γ. γ. Ισότητας Φωτεινή Κούβελα. (Την περιμένει η αρμόδια της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Παπανίκα).

Ζ.

 

Επιμένουν

*- ΔΙΚΑΙΩΣ τους κατηγορούν ως φανατικούς μνημονιακούς, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ…

-Είναι γνωστό αυτό, τι το ξαναφέρνεις στην κουβέντα…

Χασμουρήθηκε ο Λαρισαίος ακούγοντας τον συριζαίο φίλο του.

-Να που το λέει κι ο Μίχαλος, καραντί δεξιός, ο πρόεδρος του Επαγγελματοβιομηχανικού Αθηνών.

-Ε τι λέει;

-Που δεν καταλαβαίνει γιατί τα μνημονιακά κόμματα, τώρα που έφτασε η ώρα της εξόδου, αντιδρούν και ζητούν εκλογές, δεν θέλουν να ξεμπλέξουμε από τα μνημόνια. Αυτό λέω, ότι μάλλον δεν θα θέλουν να λήξουν τα μνημόνια…

Ζ.

 

Επέτειοι

*ΜΠΑΡΑΖ 100 εκδηλώσεων σε 100 πόλεις της χώρας για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του ξεκινάει το ΚΚΕ. Εντός του Μαΐου, στα Τρίκαλα λέει θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα. Και στην Καρδίτσα η Μαρία Γαβαλά, επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Ανεβαίνει η Λαρισαία. (Για τη Λάρισα προόρισται μάλλον Δημ. Κουτσούμπας, αργότερα.)

***

*ΚΙ ενώ το ΚΚΕ γιορτάζει τα 100 χρόνια του, τα ‘’Νέα’’ προβάλλουν αφιέρωμα στα ‘’50 χρόνια από τη διάσπαση του ΚΚΕ’’, το 1968. Όλες οι επέτειοι μαζί, συνέπεσαν. Και τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ. Εκεί προέκυψε ανταγωνισμός. Η ‘’Αυγή’’ αφιέρωσε χθες ολόκληρη την πρώτη της σελίδα, ενώ ο ‘’Ριζοσπάστης’’ είχε προχθές μονάχα ένα μονόστηλο αναγγελτικό. (Θα ξύνει τη γενειάδα του ο θείος Κάρολος.)

Ζ.

 

Παθός μα(ν)θός

*ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ κάθε ευθύνης ο Μάνθος Σαρρής, χωρίς ταυτόχρονα να επιμένει και τόσο ότι δεν είπε ο υπουργός για φορολόγηση στο τσίπουρο. Κάνοντας ότι δεν κατάλαβε τι σήμαινε το σχόλιο για ‘’διήμερο’’, όταν αναφερόταν σε ‘’βράσιμο’’, ίσως και να μη γνωρίζει καθόλου από ‘’καζάνια’’, σημειώνει: «Με αφορμή τον κ. Αποστόλου και τη δήθεν νυχθημερόν ενασχόλησή μου με το fb το Σ/Κ, οι μόνες αναρτήσεις που έκανα ήταν το Σάββατο αφού την Κυριακή έλειπα από το πρωί (γραμμ. Τμημ. ΚΕ για Κλεισθένη 1 με παρουσία υπ. ΥΠΕΣ –Σκουρλέτη) μέχρι αργά το βράδυ (εκδήλωση Ραγκούση) στην Αθήνα. Οι αναρτήσεις μου στο fb αφορούσαν: Την παραποίηση των όσων είπε ο υπ. κ. Αποστόλου αφού ήμουν μπροστά (δεν πήγα τουαλέτα)» (Κι έτσι έμαθαν όλοι ότι μετέχει στα αθηναϊκά μαγειρέματα για την αυτοδιοίκηση στην περιοχή του. Γι’ αυτό άλλωστε αναφερόταν χθες ως προβεβλημένο στέλεχος.)

***

*ΚΑΙ συνεχίζει λέγοντας ότι έκανε και ανάρτηση «με τη θετική μου ανταπόκριση στην πρόταση -ενεργών πολιτών- για διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «τα fake news’’ στην τοπική μας ειδησεογραφία. Είμαι σίγουρος ότι σαν επαγγελματίας δημοσιογράφος εγκρίνεις και επαυξάνεις, μια τέτοια πρωτοβουλία. Αντίστοιχες γίνονται σε όλο τον κόσμο...» (Πουθενά όμως δεν έγινε ακόμη εισήγηση για το πώς μπορεί να την πατήσει άσχημα κάποιος θεωρώντας ‘’fake’’ κάτι που είναι αληθινό. Και ο Μ. Σαρρής δείχνει πια ως ο ενδεδειγμένος να την παρουσιάσει.)

***

*ΚΑΙ κλείσιμο με αστειάκι απάντηση στην περιπαικτική λεζάντα όπου ο υπουργός ‘’έδενε’’ τα χέρια του. «Τον υπουργό κ. Αποστόλου δεν μπορούσα να τον δέσω αφού μεσολαβούσαν ο Ν. Παπαδόπουλος και ο Π. Σαρχώσης». (Οι οποίοι δεν χρειάστηκε να κληθούν ως μάρτυρες, αφού υπήρχαν μαγνητοφωνημένα τα λόγια του υπουργού κι έτσι μπόρεσε να τον ακούσει κι ο Μ. Σαρρής εκ των υστέρων.)

Ζ.

 

Κρυπτόμενοι

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να τα βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Γκούμας. Όχι με την κυβέρνηση, ούτε καν με γνωστά τοπικά στελέχη, διατηρεί καλή σχέση ο παλιός γεωπόνος. Ανεμόμυλους κυνηγάει, τον κούτσινο ΣΥΡΙΖΑ τον τοσοδούλη, κάτι απομεινάρια από γκρουπούσκουλα του παρελθόντος, κρυμμένα πίσω από αόριστες συλλογικότητες, στην ανωνυμία. Δον Κιχώτης θα καταλήξει, σιγά να μην τους βρει…

***

*ΤΩΡΑ ο Κ. Γκούμας αναρωτιέται για την κατάληψη στη ΔΕΗ από οργανώσεις που αντιτίθενται στο έργο της Μεσοχώρας; Ακόμα; Κι όμως ναι…

Το πρώτο που προκαλεί απορίες, λέει, είναι ο «στόχος» μέσω του οποίου επέλεξαν να προβάλλουν σήμερα το «αίτημά» τους. Είναι γνωστό ότι η ΔΕΗ είχε αποφασίσει εδώ και πάνω από 40 χρόνια την υδροηλεκτρική αξιοποίηση των υδάτων του Άνω Αχελώου και έως σήμερα υλοποίησε σταδιακά τη Μεσοχώρα.

Γιατί λοιπόν οι «ακτιβιστές» δεν απευθύνθηκαν στον πολιτικό υπεύθυνο, δηλαδή στην κυβέρνηση; Γιατί δεν υπέβαλαν το ίδιο θεαματικά το αίτημά τους στον υπουργό Ενέργειας κ. Σταθάκη, ο οποίος άλλωστε υπέγραψε και την αδειοδότηση; Γιατί δεν επισκέφθηκαν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Οικολόγοι-Πράσινοι) για να διαμαρτυρηθούν για τις εξελίξεις στη Μεσοχώρα;

Τέλος γιατί δεν ζήτησαν από τον Δήμο Πύλης να προβεί, έστω και τώρα, στην άρση της στήριξης που παρέχει εδώ και χρόνια στη δημιουργία του έργου;

Η απάντηση είναι μάλλον απλή. Πίσω από το δίκτυο ‘’Μεσοχώρα-Αχελώος-SOS’’ κρύβονται υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προφανώς δεν είναι διατεθειμένα ούτε να εισπράξουν την άρνηση των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, ούτε φυσικά να εκθέσουν το κόμμα τους στην κοινή γνώμη. Ίσως ακόμη επιδιώκουν να μην θέσουν σε κίνδυνο τις ειδικές κυβερνητικές «θεσούλες» και τον μισθό τους από το Δημόσιο όπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οπότε περιορίζονται σε αποπροσανατολιστικές δράσεις και παίζουν με άσφαιρα πυρά για το θεαθήναι…

***

*ΠΑΡΟΜΟΙΟΥ μεγέθους και σημασίας έργα σε άλλα ποτάμια π.χ. Ιλαρίωνας στον Αλιάκμονα, συνεχίζει ο Λαρισαίος, δεν δέχθηκαν ποτέ τέτοιου είδους επιθέσεις. Άραγε εκεί οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θεωρούνται αντιμετωπίσιμες ενώ στη Μεσοχώρα δεν είναι;

Μήπως όμως είναι καιρός να σταματήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ η ανοχή και η πολιτική κάλυψη τέτοιων δράσεων που συχνά εκπορεύονται μέσα από το κόμμα τους και με τον φαρισαϊσμό τους εκθέτουν κόμμα και κυβέρνηση; Ας το ψάξουν. (Ψάχνοντας μπορεί να ανακαλύψουν κι εκείνους που επιτίθενται σαν προστατευόμενοι μάρτυρες στον Κ. Γκούμα. Ο οποίος σημειωτέον δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις για τα μεγάλα υδατικά έργα αλλά τις διαχρονικές θέσεις των θεσσαλικών φορέων.)

Ζ.

 

Όχι στην παντόφλα

*ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων κατά τα άλλα φαλλοκρατών.

- Πόσα να πήρε από την πεθερά του, ρε σεις, αυτός ο μπαγάσας ο στιχουργός για να γράψει το έλα να πάμε στο νησί η μάνα σου εγώ κι εσύ…

***

*- ΟΧΙ στη βία κατά των αντρών. Όχι στην παντόφλα. Δεν είμαστε κατσαρίδες.

***

*- ΟΣΟ περνάει ο καιρός νιώθω ότι απομακρυνόμαστε. Γιατί βρε αγάπη μου, τι συμβαίνει;

- Διαστέλλεται το σύμπαν.

Ζ.

 

Δικαίωμα

*ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από τον Ηλία Ευσταθίου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας, για τον κόμβο του Πυργετού και όσα του καταλόγισε ο δήμαρχος Τεμπών.

«Αν και μη εκλεγμένος και «μετεξεταστέος», όπως με χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Κ. Κολλάτος, παλεύω, αμισθί, από το δικό μου μετερίζι, ως επαγγελματίας, για την ανάπτυξη του τόπου, χωρίς να ασχολούμαι με πολιτικές σκοπιμότητες. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα δικαίωμα που δεν μπορεί κανείς να μου το αρνηθεί», σημείωσε επικοινώνοντας με την «Ε».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου  Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας, πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού, στο ύψος του Πυργετού, ζητώντας την κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου - πύλης εισόδου στα παράλια του νομού Λάρισας από την ΠΑΘΕ.

Λ.Κ.

 

Ξέσκεπη;

*ΚΙ αφού ονειρεύονταν με μάτια ανοιχτά για την ΑΕΛ κι έλεγαν σε δημόσιες δηλώσεις για Ρεάλ, Παρί, Τσέλσι και Γιουβέντους, η ηγεσία είπε για την ομάδα ότι ‘’δεν έχει ταβάνι’’. Δεν ήθελαν οι φίλαθλοι διαβάζοντάς το.

-Δεν έχει ταβάνι, εννοεί ότι είναι ξέσκεπη;

-Καλά νταβάνι, ντάβανο να μην έχει…

Ζ.

 

Ταξίδεψε

*ΦΥΣΙΚΑ και πήγε Καρδί-τσα, ο Λαρισαίος δημοτικός σύμβουλος Μ. Ξηρομερίτης, στην εκδήλωση αποχώρησης του Σπ. Ταλιαδούρου, όπου θα βρισκόταν και ο αρχηγός Κυρ. Μητσοτάκης. Αλλιώς πώς θα συνέτρωγε το μεσημέρι της Κυριακής, όπως γράφτηκε χθες, με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καρδίτσας; Στη Συκιώνα θα συναντιούνταν; (Χρίσμα δεν έφερε πίσω, το προχωράει όμως.)

Ζ.

 

Εθνοβάσω

*ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ Βάσως Οικονόμου; Μετά από τόσα χρόνια… Και μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου, ως μέλος της νεοσύστατης πατριωτικής κίνησης ‘’Διέξοδος Ελλάς’’, προσκαλώντας σε νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα, αυτή τη φορά υπέρ της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούν οι Τούρκοι. Το δεξί χέρι του Κ. Τζανακούλη επί δημαρχίας του «έκανε έκκληση στον πατριωτισμό των Ελλήνων, για την αφύπνιση του λαού σε όλα τα σοβαρά εθνικά ζητήματα που απειλούν…» κλπ κλπ. Προφανώς δεν έχει την έγκρισή του. (Και ούτε και τη χρειάζεται.)

Ζ.

 

2MAKABRIO TO UEAMA * ΜΑΚΑΒΡΙΟ θέαμα τα μπάζα από κομμάτια τάφων έξω από το παλιό νεκροταφείο Αγιάς. «Κοσμούν» την περιοχή, εδώ και ένα μήνα σχεδόν, χωρίς να πτοείται κανείς αρμόδιος υπάλληλος του δήμου, να πράξει το αυτονόητο: Να τα πετάξει σε χώρο ρίψης αδρανών υλικών, δίνοντας έτσι η δημοτική αρχή το παράδειγμα στους πολίτες!

Λ.Κ.

 

4ANEBHKE STA MERH TOY *ΑΝΕΒΗΚΕ στα μέρη του την Κυριακή ο Κ. Μπαργιώτας, οπότε φτάνοντας στη Μηλέα Ελασσόνας επισκέφθηκε και το οινοποιείο του Αθ. Μηνά. Ανάμεσα σε χιλιάδες μπουκάλια, εξέφρασε άλλη μια φορά τη διαφωνία του στον ειδικό φόρο του κρασιού. (Εβίβα…)

Ζ.

 

3ENV O XRISTOS TSITSIRIGGOS *ΕΝΩ ο Χρ. Τσιτσιρίγγος του Οινοποιείου προσκομίζει στον υπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ αποστάγματα και γλεύκη προς ζύγιση.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass