Je suis Boutaris

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2018 19:05
* ΘΕΡΜΟΣ ο εναγκαλισμός του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με τον αειθαλή και για πολλά χρόνια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ συνταξιούχο τυροκόμο Νίκο Αθανασίου, στην επίσκεψή του στον Τύρναβο. Και αυτό γιατί ο κ. Αθανασίου στα «φτωχά» χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόλις το 3% του εκλογικού σώματος, ο Νίκος Αθανασίου βλέποντας τον σημερινό υπουργό μόνος να μοιράζει προεκλογικά φυλλάδια στην Αιδηψό, τον ενθάρρυνε και τον προέτρεπε να συνεχίσει τον αγώνα. Οι δύο άνδρες ξανασυναντήθηκαν στον Τύρναβο με τον κ. Αθανασίου πάλι να ενθαρρύνει τον κ. Αποστόλου αλλά και να τον συμβουλεύει να παίρνει σωστές αποφάσεις. Όταν μάλιστα οι συμβουλές έρχονται από έναν 93χρονο, ιστορικό μαχητή της Ανανεωτικής αριστεράς, γίνονται πάντα δεκτές ακόμα και από… υπουργούς.                                Κ.Τσ. * ΘΕΡΜΟΣ ο εναγκαλισμός του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με τον αειθαλή και για πολλά χρόνια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ συνταξιούχο τυροκόμο Νίκο Αθανασίου, στην επίσκεψή του στον Τύρναβο. Και αυτό γιατί ο κ. Αθανασίου στα «φτωχά» χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόλις το 3% του εκλογικού σώματος, ο Νίκος Αθανασίου βλέποντας τον σημερινό υπουργό μόνος να μοιράζει προεκλογικά φυλλάδια στην Αιδηψό, τον ενθάρρυνε και τον προέτρεπε να συνεχίσει τον αγώνα. Οι δύο άνδρες ξανασυναντήθηκαν στον Τύρναβο με τον κ. Αθανασίου πάλι να ενθαρρύνει τον κ. Αποστόλου αλλά και να τον συμβουλεύει να παίρνει σωστές αποφάσεις. Όταν μάλιστα οι συμβουλές έρχονται από έναν 93χρονο, ιστορικό μαχητή της Ανανεωτικής αριστεράς, γίνονται πάντα δεκτές ακόμα και από… υπουργούς. Κ.Τσ.

*ΚΙ όπως συνηθίζεται να λέγεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, «je suis Boutaris!».

Ούτε... προσχεδιασμένο να το είχε τέτοιο ξύλο ο Μπουτάρης. Πραγματικό «δώρο» ενόψει και των εκλογών! Η συμπάθεια και η δημοφιλία του στα ύψη πλέον μετά τους τραμπουκισμούς που υπέστη.

* * *

*ΠΡΟΣ δημάρχους (γενικώς): Μην αρχίσει τώρα καμιά φάμπρικα, με τίποτε «χτιστούς» που θα τους βάλετε να σας δείρουν προς έκλυση συμπάθειας στο πρόσωπό σας, έτσι;

Αυτά συνήθως μια φορά πιάνουν, ξηγημένα – μιλημένα. Όσο κι αν το πλήθος δεν φημίζεται για την σοφία του ε, δεν είναι και τελείως ηλίθιο!

* * *

*ΓΡΑΦΟΥΝ από χτες μερικοί – στα σοβαρά κιόλας- ότι ο Μπουτάρης έφαγε το ξύλο επειδή λέει αλήθειες που ενοχλούν, καταρρίπτει δήθεν «ιστορικές αλήθειες», πάει κόντρα σε εδραίες αντιλήψεις κλπ κλπ.

Το να του την είχαν στημένη κάποιοι κάφροι που βρήκαν ευκαιρία να επιδειχθούν σε άλλους κάφρους, κανείς δεν το στοχάστηκε;

* * *

*ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΣ, λέει ο Μπουτάρης. Μισητός.

Καθόλου μισητά βέβαια τα –όχι και λίγα - φράγκα που πέφτουν από χιλιάδες Τούρκους τουρίστες που έφερε ο ιδιαίτερος αυτός δήμαρχος στην πόλη του.

(Ε, ρε Παπαγεωργόπουλος που σας χρειάζεται!)

Γάμος

*ΚΑΤΙ σοβαρό πρέπει να έγινε αυτές τις μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές. Ο Μάνθος Σαρρής -εγκέφαλος του σχεδίου- άφησε κάτι υπονοούμενα με ανάρτησή του στο F/b ότι συνεδρίασαν τα ΣΥΡΙΖόπουλα, τα μίλησαν κι αποφάσισαν να εφαρμόσουν το «μοντέλο Καλογιάννη» του Δήμου της Λάρισας και σ’ όλη την υπόλοιπη Θεσσαλία.

Πρώτης τάξεως ευκαιρία για φιλόδοξους... ΠΑΣΟΚους(ΠΑΣΟΚ βέβαια! Τι ΚΙΝΑΛ και τρίχαι;) να εκλεγούν δήμαρχοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ! (που μια λειψανδρία όσο να πεις την έχει σε στελέχη).

Εξελίξεις σύντομα. Γιατί έχουμε την εντύπωση ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ... «κινησ’ ο γάμος».

Οι... «μασόνοι»

*ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ στιγμιότυπο σε τοπικό συνεργείο αυτοκινήτων.

Μάστορας- ιδιοκτήτης του γκαράζ:

-Και τι τη θες ρε φιλαράκι την απόδειξη; Ο ΦΠΑ πάει στους Γερμανούς, αυτοί τον δίνουν στς αμερικάνοι, κι από κει πάει στσμασόνοι (μτφρ. στους μασόνους).

(Οπότε ο ΦΠΑ έμεινε στην τσέπη του μάστορα. Ε, άμα είναι να πάει «στςμασόνοι»,χαλάλι…)

Ούτε καν

*ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν το πιστεύω ότι ο μαθητής που εκτέλεσε εν ψυχρώ δέκα άτομα στο σχολείο του στο Τέξας είναι Έλληνας. Ο Έλληνας μαθητής αγάπη μου, το πολύ να σου οργάνωνε καμιά... κατάληψη προς μελλοντική εξαργύρωση... Μέχρι εκεί τον έχω...

Δηλώσεις

*«-ΘΑ μπορούσα να γίνω και πρωθυπουργός», φέρεται δηλώσας ο Αλέξιος Κούγιας σε συνέντευξη Τύπου.

(Ουδέν σχόλιον. Δεν έχω λεφτά άλλωστε για... δικαστικά έξοδα).

Χάρης

*ΠΑΕΙ κι ο Χάρης, ο πρίγκιπας της Αγγλίας, πρόλαβε, τον διπλάρωσε η Μέγκαν η καπάτσα. Λιγοστεύουν οι πρίγκιπες με τα άσπρα άλογα κοπελιά, γι’ αυτό, καλός είναι κι ο Μήτσος. Στρίμωξέ τον μπας και ως τα Χριστούγεννα ακούσεις το «ους ο Θεός συνέζευξε» κλπ κλπ και τη βολέψεις σ’ αυτούς τους καιρούς της ένδειας και της ανεργίας.

* * *

*ΚΑΛΑ ορε παίδες! Γάμος ήταν αυτός ή... επίδειξη της νέας παγκόσμιας κολεξιόν καπέλων; Πολύ καπέλο, παιδιά, φουλ του καπέλου, καπέλα λουλουδάτα, καπέλα με φτερά και πούπουλα, καπέλα-ταψιά.

Φαντάζεσαι τώρα εσύ να είσαι άνδρας με τα όλα σου και να συνοδεύεις μια τέτοια καπελαδούρα; Α πα πα ρεζιλίκιααααα... .

* * *

*ΕΝ τω μεταξύ, το είδα εγώ. Εκείνη η ξινή η Κέητ η Μίντλετον, μέσα στα μούτρα ήταν με τη συννυφάδα της, τη Μέγκαν - θα περάσει βλέπεις σε δεύτερο πλάνο, δεν το ’χει το επικοινωνιακό η κοπελιά.

Τα συνήθη προβλήματα των γάμων; Σε κάθε περίπτωση, τον Χάρη τον χαρούμενο, τον χαμογελαστό φροντίστε να τον ξεχάσετε!

Μαδούρο, tequiero

*ΔΕΚΑΟΚΤΩ καράβια βοήθεια (τρόφιμα, φάρμακα, οχήματα, ανταλλακτικά) έστειλε ο Ερντογάν στον πρόεδρο Μαδούρο.

Κι ο σύντροφος Τσίπρας έχει κατά καιρούς στείλει στον σύντροφο Μαδούρο βοήθεια. Ίσαμε δεκαοκτώ καράβια γεμάτα... λόγια συμπαράστασης.

Χόρτασαν συνθήματα και υψωμένες γροθιές οι Βενεζουελάνοι:

- Hasta la victoria siempre, comandante Alexis. Ole!

* * *

*ΦΑΙΝΕΤΑΙ πάντως ότι ο Μαδούρο, παρά τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ θα επανεκλεγεί πανηγυρικά.

Και συ μου λες να μην αισιοδοξεί ο Τσίπρας στην Ελλάδα με τα γεμάτα ράφια (και τις άδειες τσέπες); Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τα όρια του μαζοχισμού των λαών δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Άκου απαίτηση!

*ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Ίλιντεν (του προφήτη Ηλία δηλαδή) τα Σκόπια.

Έτσι όπως το πάνε σε λίγο θα ζητήσουν κι από μας τους Λαρισαίους να λέμε ότι πάμε για καφέ στην Πλατεία του... μικρού Ίλιντεν και για τσίπουρα στον Μεγάλο Ίλιντεν.

Προβληματισμός

*ΠΡΩΤΟ θέμα στην Ευρώπη, ο γάμος του Πρίγκιπα Χάρη. Δεύτερο, –όπως βλέπουμε στα μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ- το... Φεστιβάλ Καννών και ποιες ντίβες έδωσαν το «παρών». Είναι βέβαιο, ότι μεγάλος προβληματισμός έχει πέσει στη Γηραιά μας Ήπειρο για τα μεγάλα ζητήματα του καιρού μας.

Εγκώμιο

*ΕΓΚΩΜΙΟ έπλεξε στον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Χρήστος Τοπαλίδης, για τη διαμόρφωση της πλατείας στο Αβέρωφ, όπου βρίσκεται το μνημείο της γενοκτονίας των Ποντίων.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του χθες, κατά την επετειακή εκδήλωση, δήλωσε: «Επειδή αναφέρθηκα και στην ενσυνείδητη στάση που πρέπει να επιδεικνύουμε απέναντι στο ζήτημα της Γενοκτονίας θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και δημοσίως τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Ζαούτσο για την ανάπλαση της πλατείας αλησμόνητων πατρίδων και τη δημιουργία ενός χώρου που αρμόζει στο μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και τη θυσία των 353.000 γενοκτονηθέντων προγόνων μας.

Πολλώ δε μάλλον όταν η προγενεστέρα κατάσταση θύμιζε την αλμυρά έρημο, κάτι που στην καλυτέρα των περιπτώσεων φάνταζε ως κακόγουστη φάρσα».

Λ.Κ.

Ωτια

*ΚΑΙ επειδή διατήρηση ιστορικής μνήμης είναι και οι ιδιαίτερες γαστρονομικές παραδόσεις, η Ιστορική – Λαογραφική Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες», χθες στην ημερίδα για τον Ελληνισμό του Πόντου, τράταρε «ώτια», ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά εδέσματα των νοικοκυρών του Πόντου.

Παράλληλα πρόσφεραν και τη συνταγή!

Λ.Κ.

Δέχεται

* ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και Ελένης σήμερα και ο εορτάζων περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός θα δεχθεί φίλους και γνωστούς στο γραφείο του. Γλυκά και τα υπόλοιπα - διαβεβαιώνουν συνεργάτες του- θα υπάρχουν άφθονα, οπότε, όσοι πιστοί, προσέλθετε.

ΕΛΕΥΘΕΡ-ιός

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass