Ζήτημα θέσης

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2018 19:45
*ΔΕΝ είναι όλα τα στιγμιότυπα κολακευτικά. Να, όπως αυτό που ο Αγοραστός βγήκε παγανιά…  Ζ. *ΔΕΝ είναι όλα τα στιγμιότυπα κολακευτικά. Να, όπως αυτό που ο Αγοραστός βγήκε παγανιά… Ζ.

*ΜΕ τη γραβάτα του και προσεγμένη εμφάνιση, ο γνωστός πανεπιστημιακός δεχόταν κομπλιμέντα χθες το πρωί σε πεζόδρομο της Λάρισας.

-Πολύ περιποιημένος κύριε καθηγητά, μπράβο… -

Κοιτάξτε, να σας μεταφέρω την εμπειρία μου από την Αμερική όπου ήμουν τον τελευταίο καιρό, εκεί στην τρίτη θέση πρέπει να πας με γραβάτα, στην τρίχα. Στην πρώτη θέση μπορείς να είσαι χαλαρός, άμα θες πας και με τη βερμούδα, σου επιτρέπεται. Αλλά στην τρίτη θέση δεν γίνεται. Κι επειδή στην Ελλάδα είμαστε ως γνωστόν όλοι τρίτη θέση…

Ζ.

 

Για το τσίπρο

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η Τσιπρο-οδύσσεια του Βαγγ. Αποστόλου, που είχε ξεκινήσει στον Τύρναβο. Σήμερα ο υπουργός Γεωργίας θα μιλήσει στη Βουλή για τον φόρο στο τσίπουρο, αλήθεια, ας μην το θεωρήσουν fake κάποιοι συριζαίοι στη Λάρισα. Ο βουλευτής Κ. Μπαργιώτας ειδοποιήθηκε ότι ο υπουργός θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει. Στο κανάλι της Βουλής στις 9.30 το πρωί οι ζωηρά ενδιαφερόμενοι.

Ζ.

 

Απλή ή σούπερ;

*- ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ Πολιτείες;

Στην παρέα των Λαρισαίων επανήλθαν στην απλή αναλογική με αφορμή και την επίσκεψη του Πάνου Σκουρλέτη.

- Τι θες να πεις βρε ανιψιέ του Τσίρκα;

-Να που διαμαρτύρονται εντόνως οι νεοδημοκράτες αυτοδιοικητικοί να μην εφαρμοστεί απλή αναλογική.

-Καλά, τον Πατούλη μην τον λαμβάνεις υπόψη. Αυτός το χρίσμα στην Αθήνα θέλει, οπότε και κωλοτούμπες θα κάνει στον Μητσοτάκη.

-Και γιατί τόσο κάθετη η ΝΔ; Ανησυχεί για τη λειτουργικότητα των δήμων;

-Μα άμα δεχτεί εκεί την απλή, τότε δεν θα μπορεί να την αρνηθεί στις βουλευτικές. Οπότε είναι σαν να μη θέλει να γίνει κυβέρνηση ποτέ…

-Πάντως κι ο ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα της αριστεράς άρα υπέρ της αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης είναι ευκαιρία να δώσει αρμοδιότητες και πόρους. Όχι μόνο δικαιότερο εκλογικό σύστημα. Αν όχι τώρα, πότε;

***

*-ΠΑΝΤΩΣ και στην περιοχή μας από τις συζητήσεις και τις αποφάσεις στα συμβούλια, φάνηκε ποιοι τοπικοί άρχοντες ή και επίδοξοι άρχοντες είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν την απόλυτη εξουσία που τους δίνει το τωρινό σύστημα, ποιοι διέπονται από δημοκρατική διάθεση συνεργασίας…

-Να όπως ο Σαρχώσης στον Τύρναβο που δεν μπορεί να διοικήσει αφού έχασε συμβούλους και την πλειοψηφία.

-Μα εν τέλει διοικεί. Μια φορά τον χρόνο, στον Προϋπολογισμό του κάνουν υγρασία. Κι αυτά θ’ αλλάξουν αφού όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται.

-Εδώ ρε συ, χωρίς απλή αναλογική κι έφτασαν να συνεργαστούν στην κυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ βρε και με Καρατζαφέρη μαζί.

- Τσίπρας με Καμμένο επίσης…

-Α γεια σου…

Ζ.

 

Λίγα νήπια

*ΠΑΡΑΞΕΝΟ… Ούτε την επόμενη σχολική χρονιά δείχνει πιθανό να λειτουργήσει ολοήμερο νηπιαγωγείο στον Πλαταμώνα. Όπως και στη φετινή, δεν φαίνεται να υπάρχει κλίμα. Παράξενο που δεν μαζεύεται ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός παιδιών, πράγμα που δεν συμβαίνει σε γειτονικούς αρκετά μικρότερους οικισμούς. Τι να συμβαίνει… Γονείς πάντως αναρωτιούνται αν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Πιερίας έχει γνώση και εξήγηση του θέματος.

Ζ.

 

«Ξεπάγωσαν»

*ΔΕΝ πάνε χαμένες, όπως φαίνεται, οι συχνές επισκέψεις στην Αθήνα σε υπουργεία, οργανισμούς και άλλες υπηρεσίες και μάλιστα αυθημερόν, του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση ο οποίος τελευταία μετά από επαφές του «ξεπάγωσε» από το Υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 282.000 ευρώ που ήταν «παγωμένα», δηλαδή κάπου …ξεχασμένα. Τα χρήματα αυτά θα μπουν άμεσα στο Ταμείο του Δήμου και θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση παλιών οφειλών του Δήμου Τυρνάβου προς τρίτους.

Κ. Τσ.

 

Στο Τμήμα

*ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ σταμάτησαν αυτοκίνητο για έλεγχο έξω από τα Γρεβενά. Μα να μην γνωρίζουν κι αυτοί τον Καστοριανό πρώην πρόεδρο της Βουλής; Δεν θυμούνταν καν τη Χρύσα Ρώπα να κραυγάζει στο ‘’Τσαντίρι’’ του Λαζόπουλου «Πετσάλνικος», τότε που ο ΓΠΑ τον προόριζε για πρωθυπουργό; Του ζήτησαν λοιπόν ταυτότητα, έγινε το ξέρεις-ποιος-είμαι-γω, έντονη λογομαχία, κατέληξαν στο Τμήμα.

Ο πολιτικός βέβαια έκανε δηλώσεις πως «δεν προσήχθη στο Τμήμα Γρεβενών αλλά πήγε μόνος του για να δώσει το καλό παράδειγμα καθώς είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί του» και στηλίτευσε τη συμπεριφορά του αστυνομικού, ο οποίος του φέρθηκε απρεπώς, όπως είπε. Ο αστυνομικός; Δεν είχε δικαίωμα για δηλώσεις.

Ζ.

 

Δικαστές

*Η ΕΦΕΤΗΣ Λάρισας κ. Βαρβάρα Πάπαρη, εκλέχθηκε από τους συναδέλφους της, στο νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας. Αναδείχθηκε 10η στις ψήφους παίρνοντας 528. Για λίγους ψήφους ωστόσο δεν αναδείχθηκε στο Δ.Σ. η Πταισματοδίκης Λάρισας κ. Σταματία Γκαρά – Δημουλέα. Βγήκε πρώτη αναπληρωματική με 399 ψήφους. Έντεκα λιγότερους από το 15ο τακτικό μέλος του ΔΣ. Συγχαρητήρια και στις δύο.

***

ΠρΩτοι στις προτιμήσεις των συναδέλφων τους ήρθαν οι Χριστόφορος Σεβαστίδης και Χαράλαμπος Σεβαστίδης που είναι και αδέρφια. Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης μάλιστα είχε έρθει και στη Λάρισα στα τέλη του Ιανουαρίου. Τότε μιλώντας στην «Ε» είχε εκφράσει την άποψη πως η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη γίνεται απαγορευτική για τον πολίτη, λόγω της αύξησης του κόστους με αφορμή το ζήτημα της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης.

Ο πρόεδρος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, είχε βρεθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας όπου και είχε σειρά επαφών με δικαστές και εισαγγελείς είχε κάνει την πρόβλεψη πως θα ξεφυτρώσουν τα Κέντρα Ιδιωτικής Διαμεσολάβησης σαν τα… μανιτάρια σε όλη τη χώρα και επί της ουσίας θα αποτελέσουν παραδικαστήρια.

Κ.Γ.

 

Κουμπωμένος

*ΑΝ μη τι άλλο θεωρείται ειδήμων στο ζήτημα, οπότε αξιολογείται ως ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση Μπέου για τον κίνδυνο που διατρέχει το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν. «…θα καταντήσει χειρότερο από της Β’ Εθνικής το πρωτάθλημα. Θα γίνει ο στήσας του στήσαντος».

Κι έλεγε κι ο παραξενεμένος Λαρισαίος.

-Πάλι ρε παιδιά «πάνω από 6 γκολ;». Να πήγαινε τουλάχιστον 5-2…

Ζ.

 

Απουσίασαν

*ΑΡΝΗΤΙΚΑ σχολιάστηκε από παρευρισκόμενους το γεγονός ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυροπουλίου με τα χορευτικά του συγκροτήματα δεν συμμετείχαν στις διήμερες εκδηλώσεις που έγιναν στο χωριό στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αγροτο – κτηνοτροφίας Αργυροπουλίου. Κι ενώ συμμετείχαν και μάλιστα υπό βροχή τα συγκροτήματα του Συλλόγου Δένδρων απείχε ο τοπικός σύλλογος. Συμβαίνει κάτι;

Κ.Τσ.

 

Ψαγμένοι

*ΣΟΒΑΡΕΣ αναζητήσεις στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Πρέπει με κάποιον τρόπο ρε παιδιά να βάλουμε μια μέρα ακόμα ανάμεσα στο Σάββατο και την Κυριακή.

***

*- ΑΝ διάβαζα τις ώρες που τη σκέφτομαι, μάλλον θα είχα περάσει Ιατρική.

***

*- ΑΚΟΥΣ εκεί 75 ευρώ το φλαμίνγκο… Και δεν αγοράζω 10 κότες να ‘χω και φρέσκα αυγά το πρωί;

Ζ.

 

Γή-πεδό…

*ΤΟ πρόβλημα δεν ήταν αν καταδικάστηκε ο Κ. Πηλαδάκης για παλιό οικονομικό εταιρικό μπλέξιμο με την ΑΕΛ. Υπάρχουν και τα εφετεία, με αναστολή είναι… Το κακό είναι, όχι τόσο για κείνον, ότι ανακατεύτηκε πάλι αυτή η υπόθεση με το Γήπεδο στο παραχωρηθέν δωρεάν φιλέτο της Νεάπολης, το Γήπεδο που θα ήταν της ΑΕΛ αλλά που και με την εν λόγω δικαστική υπόθεση αποδείχθηκε περιτράνως ότι ήταν μόνο δικό του, προσωπική του περιουσία. Και μάλιστα πως το 8% των μετοχών κοστολογήθηκε 7 εκατομμύρια. Ολόκληρο; Και πτυχιούχος Δημοτικού βγάζει το συμπέρασμα. Πολλά τα λεφτά.

-Να που ο πρόεδρος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Να τα ζουπήξει, να χωρέσουν…

Οι Λαρισαίοι φίλαθλοι όμως τα έβαζαν κυρίως με τους ντόπιους παράγοντες που είχαν συνεισφέρει με πάθος στο να αποκτήσει η ομάδα γήπεδο, λες και δεν έβλεπαν. Αλλά και με κείνους που είχαν υποτίθεται αντιρρήσεις και διαβεβαίωναν πως όταν έλθουν στα πράγματα… (Αλλά.)

Ζ.

 

Σπέσιαλ πρόσκληση

*Η πιο μεγάλη μέρα είναι η αυριανή για τον Δημ. Παπαδημόπουλο. Ίσως η σπουδαιότερη της άνυδρης κι ερημικής θητείας του, με τα γνωστά προβλήματα και εμπλοκές. Ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας έλαβε ειδική πρόσκληση και μάλιστα από κει που ποτέ δεν θα το περίμενε, ιδίως μετά την ανάπτυξη σχέσεων ‘’εκεί χάμω, στον σωρό’’, με Χάμο και Σώρρα δηλαδή, σπέσιαλ πρόσκληση από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχωριστή μνεία για κείνον και στην κομματική ανακοίνωση. Να μετάσχει στη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον περιφερειάρχη και τους 7 δημάρχους. Ελαφρώς παράδοξο.

Ζ.

 

Αστεία υπόθεση

*- ΚΟΙΤΑ ποιος μιλάει…

Ο γνωστός Λαρισαίος συριζαίος γιατρός ήταν έξαλλος με τους ‘’5’’ που βγήκαν να κάνουν κριτική. Οι οποίοι αν ήταν δάχτυλα, ανοιχτά, δεν θα δημιουργούσαν και πολύ κομψή χειρονομία για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

-Τώρα τι θέλουν πάλι; Αυτοί είχαν αποστασιοποιηθεί δημοσίως από καιρό. Δηλαδή του χρόνου θα εμφανιστούν πάλι να ξαναπούν τα ίδια; Δηλαδή όσο ήταν αυτοί στη Νομαρχιακή όλα λειτουργούσαν δημοκρατικά και μετά πάει; Μα ο ένας ήταν γραμματέας Πόλης και δεν είχε έρθει καν στη συνέλευση να παρουσιάσει τον απολογισμό του, τώρα βγαίνουν κι από πάνω; Αν είναι δυνατόν…

***

*ΚΑΙ συνέχιζε με αποφασιστικότητα.

- Με κάτι τέτοιες κινήσεις, συσπειρώνουν περισσότερο την οργάνωση. Είναι αστεία υπόθεση, γνωριζόμαστε καλά στη μικρή μας πόλη. Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να τους απαντήσουν καν από το κόμμα.

Ζ.

 

Τι φταίει;

*ΕΙΧΕ ένα μικρό ατύχημα η Λαρισαία, καθυστέρησε να πληρώσει τον λογαριασμό κι η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα. Τρελάθηκε. Κυρίως που το ένα από τα τρία της παιδιά δίνει Πανελλήνιες και η εξέλιξη δεν είναι κάτι που χρειαζόταν. Πηγαίνοντας στη ΔΕΗ ανακάλυψε ότι υπήρχαν κι άλλα απλήρωτα. Η ίδια θεωρούσε αυτές τις οφειλές εξοφλημένες, είχε πληρώσει, στα ΕΛΤΑ όμως. Η γνωστή διαφορά ΔΕΗ-ΕΛΤΑ, κι όταν μαλώνουν στον βάλτο τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Επιτρέπεται; Να της ζητούν από τη ΔΕΗ επιτακτικά να πληρώσει ξανά αυτά που είχε πληρώσει; Κι ύστερα, κάποια στιγμή αργότερα, να της τα επιστρέψουν. Μα είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια εντολή από τη διεύθυνση;

Ζ.

 

Στον παράδρομο

*ΜΕΓΑΛΑ χόρτα, κίνδυνος μέγας στα ρείθρα του παράδρομου της εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου, στον παράπλευρο του ΠΑΘΕ, ιδίως προς Μ. Μοναστήρι, εκεί έχει ταχύτητες και στενό οδόστρωμα δεν έχει αστεία. Δεν κινούνται στον παράδρομο οι μεγαλοσχήμονες, δεν περνούν για να δουν την κατάσταση. Η ευθύνη εκεί δεν είναι της εταιρείας αλλά της αυτοδιοίκησης.

Ζ.

 

Στο πλευρό του

*ΤΟ δωμάτιο του σεβασμιότατου μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου καθημερινά κατακλύζεται από μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας δείχνοντας στον Ποιμενάρχη μας την έμπρακτη αγάπη τους προς το πρόσωπό του. Είναι ακόμη ένα δείγμα το πόσο αγαπητός είναι μέσα στους κόλπους της Ιεραρχίας. Μέχρι τώρα τον έχουν επισκεφθεί οι σεβ. Κερκύρας, Καστοριάς, Νεαπόλεως, Καλαμαριάς, Λαγκαδά, Κίτρους, Καβάλας, Γρεβενών, Τρίκκης, Διδυμοτείχου, κ.ά.

Γ.Ρ.

 

Προσεχώς

*ΕΙΚΟΝΕΣ από τα προσεχώς στη συντροφιά των μεσηλίκων Λαρισαίων.

-Έχετε βιβλία για το Αλτσχάιμερ;

-Ναι.

-Βάλτε μου μισό κιλό κιμά.

***

- ΒΡΕ συ, απόψε συνέβη το εξής παράξενο. Πήγα να κατουρήσω και μόλις άνοιξα την πόρτα του μπάνιου άναψε και το φως μόνο του, όταν την έκλεισα μετά πάλι έσβησε από μόνο του…

- Ωχ… Στο ψυγείο θα κατούρησες.

***

*- ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ μου πεθερούλα έλα να σου δώσω ένα φιλάκι.

- Τι έπαθες εσύ και μ΄ αγάπησες ξαφνικά;

- Γαστρεντερίτιδα.

Ζ.

 

POIOS EIDE ORGISMENO*ΠΟΙΟΣ είδε οργισμένο τον Απ. Καλογιάννη και δεν φοβήθηκε; Η οδός Βόλου.

Ζ.

 

YPARXOYN KAI AGAUES SXESEIS*ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αγαθές σχέσεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Να, όπως ο δήμαρχος με τη βουλευτίνα.

Ζ.

 

ENTYPVSIAKOS O OLOKLHRVMENOS*ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ο ολοκληρούμενος Γαλήνειος κόμβος στον δρόμο για τον Βόλο, εκεί στον Πλατύ τον Κάμπο. Και δείχνει και λειτουργικός.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass