Για καφέ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 19:45
*ΠΡΙΝ την ομιλία του, ο Δημ. Κουτσούμπας ξεφύλλισε για κάμποσο την ‘’Ε’’, όχι τόσο για τη συνέντευξή του που φιλοξενούσε η εφημερίδα. Μαζί με τον Γιάννη Χώτο σχολίαζαν το νέο στήσιμό της.  Ζ. *ΠΡΙΝ την ομιλία του, ο Δημ. Κουτσούμπας ξεφύλλισε για κάμποσο την ‘’Ε’’, όχι τόσο για τη συνέντευξή του που φιλοξενούσε η εφημερίδα. Μαζί με τον Γιάννη Χώτο σχολίαζαν το νέο στήσιμό της. Ζ.

*ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΑ παιδιά με τα τισέρτ και τις βερμούδες τους, να σεργιανάνε χθες απογευματάκι στους σχεδόν έρημους και ζεστούς πεζόδρομους της Λάρισας.

- Κορίτσια; Θα μας προτείνατε κάπου να πάμε για καφέ;

Η ήρεμη ερώτηση σε συνομήλικες κοπέλες όταν αυτές πλησίασαν από απέναντι. Κάπου για καφέ; Στη Λάρισα; Άλλο τίποτα…

Κι όμως, η στάση προέκυψε, η καταρχήν προσέγγιση υπήρξε. Που ήταν άλλωστε κι ο βασικός στόχος.

Ζ.

 

Αρπάχτηκαν

*ΔΕΝ είναι δα και επίτευγμα… Ο Κώστας Μπαργιώτας κατάφερε να αρπαχτεί με τον Παύλο Πολάκη, στη Βουλή. Ο Λαρισαίος πάντως δεν έκανε πίσω, γνωρίζει και το αντικείμενο, υποχρέωσε τον Κρητικό να τον ακούσει. Αυτό είναι επίτευγμα.

Μπαργιώτας: Θα ήθελα τον λόγο για ένα λεπτό, κυρία πρόεδρε, γιατί αναφέρθηκε σε μένα.

Πολάκης: Δεν κάνουμε τώρα διάλογο έτσι.

Προεδρεύουσα Τ. Χριστοδουλοπούλου: Αυτό είπα, γιατί μετά θα σας απαντήσει και δεν θα φύγουμε.

Μπαργιώτας: Ο κύριος υπουργός κάνει ηθικές κρίσεις, γιατί ξέρει ότι δεν υπάρχει αντίλογος. Κύριε υπουργέ, εγώ συμφωνώ μ’ αυτό που λέτε, μόνο που τον νόμο τον ψηφίσατε εσείς. Την υποχρέωση να υπογράφει ο υπουργός για την αγορά χαρτιού υγείας στο Κέντρο Διδυμοτείχου εσείς τη νομοθετήσατε. Δεν τη νομοθέτησα εγώ.

Πολάκης: Πάλι μπερδεύεσαι. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Μπαργιώτας: Δεν μπερδεύομαι καθόλου. Τα είχαμε πει τότε.

Προεδρεύουσα: Κύριε Πολάκη, αφήστε τον να μιλήσει.

***

*ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Ένα λεπτό είπαμε ότι θα μιλήσω. Εσείς μιλούσατε για δεκαπέντε λεπτά. Ο νόμος που τροποποιείτε…

Πολάκης: Άλλο έργο η προμήθεια αξονικού τομογράφου και άλλο η προμήθεια αναλώσιμων υλικών.

Προεδρεύουσα: Σας παρακαλώ, κύριε Πολάκη. Δεν ακούγεστε, κατ’ αρχήν.

Μπαργιώτας: Θα περιμένω να τελειώσει.

Προεδρεύουσα: Εγώ σας το είπα, κύριε Μπαργιώτα. Επιμένετε να δώσετε εξήγηση.

Μπαργιώτας: Μα, πώς θα γίνει; Δεν μπορεί να μιλά μόνος του στη Βουλή. Δεν είναι το χωράφι του παππού του. Τον νόμο που τροποποιείτε, εσείς τον ψηφίσατε. Ως προς τον νόμο για τις προμήθειες, το ΕΚΑΠΥ, του άλλαξες και το όνομα. Από «Εθνική Επιτροπή Προμηθειών», το έκανες «ΕΚΑΠΥ». Εσείς τον ψηφίσατε. Είχαμε πει και τότε ότι η «κεντρικοποίηση» με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεστε, δεν δουλεύει. Η οπισθοδρόμηση στον νόμο του Αβραμόπουλου, στα σαρανταπεντάρια, είναι πρόβλημα. Είναι οπισθοδρόμηση.

***

*ΚΑΙ δραττόμενος της ευκαιρίας, ο Λαρισαίος βουλευτής συνέχισε:

- Όπως οπισθοδρόμηση σε εποχές απίστευτου «Δεληγιαννισμού» είναι η προκήρυξη για τους επικουρικούς. Καταργείται κάθε είδους έλεγχος και κάθε είδους επίπτωση για τους παρανομούντες, είτε είναι δημόσιοι λειτουργοί, είτε είναι οι αιτούντες. Αυτή είναι η αλήθεια. Πώς λειτουργεί αυτό στην πραγματική ζωή; Θα πάω να κάνω μια δηλωσούλα ψεύτικη, επειδή θα μου πει ο δικός μου στο κόμμα να την κάνω, θα με πάρουν, θα με πληρώσουν για εννιά από τους δώδεκα μήνες -στη χειρότερη, αν είμαι άτυχος- και μετά θα πάρουν άλλον. Αυτό νομοθετείτε.

Θα κάνω ένα τελευταίο σχόλιο για να σεβαστώ τον χρόνο. Για τους αριθμούς σας έχω προκαλέσει επανειλημμένως να καταθέσετε αριθμούς για τους διορισμούς. Τη μία είναι δεκαπέντε, την άλλη είναι δεκαεφτά, την άλλη είναι τριάντα δύο.

Μετά το «Βατερλό» με το λαθάκι στο ΚΕΕΛΠΝΟ πάλι δεν βάζετε μυαλό. Καταθέστε νούμερα. Το έχω πει επανειλημμένα. Τα νούμερα που καταθέτετε δεν διασταυρώνονται, δεν είναι πραγματικά. (Θα τον περιμένει ο υπουργός την επόμενη φορά. Εκτός κι αν τον περιλάβει το βράδυ στο f/b.)

Ζ.

 

Επιπλέον ατού

*- ΘΑ έπρεπε να το είχαν σκεφτεί κι έτσι οι κυβερνώντες…

Ο Λαρισαίος απόστρατος, από εκείνους που τηρούν πάντοτε χαμηλούς τόνους, εξηγούσε για τα προετοιμαζόμενα συλλαλητήρια.

- Θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να αξιοποιήσει τον ξεσηκωμό ως αντίβαρο. Ως επιπλέον όπλο στη διαπραγμάτευση. ‘’Κοιτάτε βρε σεις, δεν μπορώ να το περάσω αυτό, κάντε λιγάκι πίσω…’’, θα μπορούσε να πει σε Σκοπιανούς και άλλους ενδιαφερόμενους, ‘’δείτε τι γίνεται στη χώρα…’’

Ζ.

 

Σημαιοφόροι

*ΠΑΝΤΩΣ την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη του συλλαλητηρίου στο Επιμελητήριο θα πρέπει λογικά να την είχε ο Απ. Παπαπαρίσης. Εκείνος που είχε οδηγήσει συντάγματα αποστράτων με τα πούλμαν στις διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών. Ήταν άλλωστε και στο προεδρείο της σύσκεψης, συντόνιζε. Από κοντά, πάλι με βάση τη λογική κι ο οργανωτικός Σωτ. Μουντζούρης.

***

*ΩΣΤΟΣΟ στο προεδρείο βρισκόταν, πρώτο βιολί και ο δικηγόρος Στ. Σούρλας. Γνωστός όχι μόνο για το βιβλίο και τις δηλώσεις για τον συγγενή του Γρηγόρη Σούρλα αλλά και που δεν είχε γίνει δεκτός στο ψηφοδέλτιο Αγοραστού λόγω των απόψεών του.

Παρόντες ωστόσο και πολλοί νεοδημοκράτες, της υπερπατριωτικής ΝΔ, κατά κανόνα σαμαρικοί. Αλλά και καθ΄ εαυτού σουφλικοί.

***

*ΠΡΩΤΟΜΑΧΟΣ όμως, σημαιοφόρος ο Δημ. Παπαδημόπουλος. Ο αντιπεριφερειάρχης βρήκε ρόλο, πρώτη φορά ολόκληρη αυτή την τετραετία ανέλαβε δράση τόσο ζωηρά. Αυτός θα ηγηθεί του συλλαλητηρίου, ως ο ιεραρχικά ανώτερος τοπικός παράγοντας. Θα τον ακολουθήσουν φυσικά, αν δεν τον υπερκεράσουν κιόλας, οι φίλοι του Στ. Χάμος και της συντροφίας Σώρρα.

Ζ.

 

Πόρτες

*«ΑΝΟΙΞΤΕ τις πόρτες βρε παιδιά, τόσος κόσμος είμαστε» και ξαφνικά η επιθυμία έγινε πράξη. Η αίθουσα στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» διπλασιάστηκε ανοίγοντας τις μεσαίες πόρτες. Η πρώτη ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση του Κινήματος Αλλαγής στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο από τους πολίτες. Όσον αφορά στη σύνθεση του κοινού. Υπήρχαν και παλιά στελέχη αλλά και νέοι άνθρωποι.

***

* Ο ΙΔΙΟΣ άλλωστε ο γραμματέας του Κινήματος Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι ένας νέος άνθρωπος και φυσικό είναι να του ταιριάζει περισσότερο η συνεργασία με κοντινές ηλικίες. Δεν ξεχνάει όμως τους παλιούς και ιστορικούς. Γι’ αυτό τον λόγο χθες στον χαιρετισμό του τόνισε πως η χθεσινή συγκέντρωση συμπίπτει με τη συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατο του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, του συγκεντρωσιάρχη και στενού στελέχους του Ανδρέα Παπανδρέου.

Κ.Γ.

 

Με ελαστικότητα

*- ΤΗΣ μερέντας το κουτάλι μ΄ έφερε σ΄ αυτό το χάλι.

Με παρηγορητική διάθεση χθες οι πληθωρικοί Λαρισαίοι.

***

*- ΣΤΟ κάτω-κάτω, ρε σεις, αν ο Θεός δεν ήθελε να τρώμε παραπάνω από το κανονικό, δεν θα μας έδινε τόση ελαστικότητα στο στομάχι.

***

*- ΛΕΝΕ ότι το γάλα δίνει δύναμη. Βλακείες. Πιες πέντε ποτήρια γάλα και δοκίμασε να μετακινήσεις έναν τοίχο. Δεν θα τα καταφέρεις. Πιες όμως πέντε ποτηράκια τσίπουρο και θα δεις. Ο τοίχος μετακινείται από μόνος του.

Ζ.

 

Θα πάει;

*- ΟΠΟΤΕ με πρωτοκάθεδρο τον αντιπεριφερειάρχη, θα παραστεί ο περιφερειάρχης στο συλλαλητήριο;

Θέμα που ανακύπτει εντόπισε ο Λαρισαίος. Ή θέμα που θα ήθελε να ανακύψει.

- Μα νομίζω εκείνες τις μέρες ο Αγοραστός θα βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Σόφια.

-Καλά που δεν έτυχε να βρεθεί στα Σκόπια, δηλαδή. Τι ζητούν οι Βούλγαροι στη Μακεδονία;

-Χα χα, αστείο, τίποτε πια, έχει αλλάξει η μακεδονική σαλάτα.

-Λογικά όμως θα στείλει εκπρόσωπο ο περιφερειάρχης.

-Τον Παπαδημόπουλο, επιτέλους…

-Μπα, μάλλον τον Λαδόπουλο. Που μάλλον θα βροντοφωνάξει ότι η Μακεδονία είναι τρεις φορές Ελληνική. Μακεδονία, Μακεδονία και Μακεδονία…

Ζ.

 

Ξανά και ξανά

*ΑΛΛΗ μια ντιτοριανή απόρριψη εισέπραξε η δημοτική αρχή Καλογιάννη, άλλη μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη. Η οποία θεωρείται το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης. Είναι να μην τρελαίνονται μετά στο Δημαρχείο; Δηλαδή, άμα ήταν εχθρική η κυβέρνηση, τι θα γινόταν; Θα είχαν διατάξει τη σύλληψη του δημάρχου;

***

*ΜΠΟΡΕΙ η απόρριψη να φέρει ντιτοριανή υπογραφή, ωστόσο η αρμόδια επιτροπή ήταν που έλεγξε και έκρινε αρνητικά την απόφαση του Δήμου. Κι επειδή το ίδιο έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν και ξανά, οι συνεργάτες του δημάρχου αναρωτιούνται μήπως θα έπρεπε να δουν ποιοι υπάλληλοι απαρτίζουν τη συγκεκριμένη επιτροπή. Και μήπως υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτά τα συμβάντα.

Ζ.

 

Κάτι μελανιές

*ΟI νεαρές Λαρισαίες έκαναν κάποιου τύπου αυτοκριτική. Κάποιου τύπου.

- Μου 'δωσε καλέ η αδερφή μου να μοιράσω κάτι προσκλητήρια του γάμου της κι εγώ τα έβγαλα φωτογραφία και τα έστειλα με βάιμπερ. Τι άλλο περίμενε δηλαδή από μένα;

***

*- ΕΧΩ κάτι μελανιές στον ποπό μου, βρε κορίτσια. Από τη δουλειά θα ‘ναι…

- Τι δουλειά κάνεις;

- Κωλοβαράω.

***

*- ΑΠΟ τη μάνα μου πάντως έχω κληρονομήσει τα μάτια, δύο στρέμματα στο χωριό και αυτό που ντρέπεσαι να μπεις σε μαγαζί με σακούλες από άλλο κατάστημα.

Ζ.

 

Παίξτε μπάλα

*ΚΙ ενώ ο τραυματίας στον ώμο Σαλάχ, αλλάζει με άνεση χέρι στη βαλίτσα και χαιρετάει από μακριά χωρίς δυσκολία ενώ τον κυνηγούν οι δημοσιογράφοι ρωτώντας αγωνιωδώς αν θα παίξει στο Μουντιάλ, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν θα πάρει ο ΠΑΟ προπονητή τον Δώνη. Ο οποίος μετά από τόσα λεφτά που έβγαλε δουλεύοντας στους Άραβες, μπορεί λέει άνετα να πληρώσει ώστε να προπονεί την ομάδα του Αλαφούζου.

-Ο Αλαφούζος; Αυτός έχει πουλήσει τους πάντες. Τώρα μπορεί να πουλήσει και τους φιλάθλους…

-Μα αυτούς τους έχει πουλήσει επανειλημμένα…

Ζ.

 

Βάρβαροι ή…

*ΚΙ ήρθε ο προβοκάτορας Χ. Ξ. με περιπαικτική διάθεση: Το πιο διασκεδαστικό όλων στα συλλαλητήρια ήταν που τραγουδάγανε «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τους βάρβαρους κι ελεύθερη είσαι τώρα» και πεταγόσαντε κάποιοι και φωνάζανε «ποιους βάρβαρους, τους Βούλγαρους έδιωξε» και τους απαντούσαν κάποιοι άλλοι: «Σουτ ρε, οι Βούλγαροι είναι φίλοι μας τώρα». (Πώς άλλαξε το βασιλεύσοι με το ευσεβεύσοι…)

Ζ.

 

Με άδεια

*ΚΙ ο τζιχαντιστής της Λιέγης που σκότωνε έναν κάθε φορά στην καθισιά του, που καθάρισε έναν και την επομένη τις δύο αστυνομικίνες και καπάκι άλλον έναν, είχε βγει λέει από τη φυλακή με 36ωρη άδεια, καλά που δεν είχε πάρει πενθήμερη δηλαδή. Μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία ο βαρυποινίτης είχε πάρει πάνω από είκοσι άδειες. Και δεν έχει κάνει υπουργός στο Βέλγιο ο Ν. Παρασκευόπουλος. Ούτε η ΝΔ αντέδρασε.

Ζ.

 

Μια πινακίδα

*ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι υπήρχε ψηλά φωτεινή πινακίδα στην εθνική οδό, όπου αναφερόταν ότι θα ήταν κλειστή η έξοδος προς Πλαταμώνα. Ενίσταται ωστόσο ο γνωστός Λαρισαίος που μπερδεύτηκε χθες.

- Δεν προλάβαινες να τη διαβάσεις. Ήταν στην κούρμπα εκεί βγαίνοντας από τη σήραγγα, δεν κατάλαβα…

Κι έτσι, όταν έφτασε στον Πλαταμώνα, γιοκ.

- Δεν έγινε και τίποτα, του είπε εκεί ο υπάλληλος. Θα πάτε μέχρι Λεπτοκαρυά κι εκεί θα γυρίσετε…

-Μα δεν έπρεπε να έχει και μια ακόμη πινακίδα, δεν μπορούσαν να ενημερώνουν στα προηγούμενα διόδια στο Μακρυχώρι;

***

*ΕΒΓΑΛΕ καπνούς από τ΄ αυτιά ο άλλος, όταν του ζήτησαν κιόλας να πληρώσει στα διόδια της Λεπτοκαρυάς.

- Δεν φτάνει που μας ταλαιπωρείτε, θέλετε και λεφτά; Ε όχι, δεν πληρώνω. Εσείς πρέπει να με αποζημιώσετε. (Και πέρασε τσαμπουκά, εκτός κι αν του έρθει μπιλιετάκι αργότερα.)

Ζ.

 

PROEDROS THS ADEDY EINAI*ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΑΔΕΔΥ είναι κι ο Δημ. Παπαποστόλου. Του τοπικού τμήματος Λαρίσης όμως. Στην ΕΡΤ τον προήγαγαν πάντως, λόγω της απεργίας.

Ζ.

 

EIKONA APO TO MELLON*ΕΙΚΟΝΑ απ’ το μέλλον; Ο περιφερειάρχης με δημάρχους, από Όλυμπο και Κίσσαβο;

Ζ.

 

UA SPRVJEIS NA SRVJ*-ΘΑ σπρώξεις να σπρώξω;

-Ένα, δύο, τρία, πάμε…

Ζ.

 

TOYLAXISTON KAKOPROAIRETOS*ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κακοπροαίρετος όποιος ισχυρίζεται πως ο Δήμος δεν φροντίζει τα φρεάτια στη Λάρισα. Ο Γ. Γ. εκτιμά ότι μέχρι και λίπασμα πρέπει να ρίχνουν για να μεγαλώσει το δενδράκι από κάτω. Όποιος θέλει σύκα ας πάει Υψηλάντου και Ηπείρου, όχι όμως τώρα δεν έγιναν ακόμη.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass