Δεν κρατιόταν

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2018 19:53
*ΜΑΧΟΝΤΑΙ Γερμανία και ΔΝΤ. Κι η Ελλαδίτσα παρακολουθεί προσεκτικά, μην την πατήσουν.  Ζ. *ΜΑΧΟΝΤΑΙ Γερμανία και ΔΝΤ. Κι η Ελλαδίτσα παρακολουθεί προσεκτικά, μην την πατήσουν. Ζ.

*ΗΤΑΝ φανερό πως ο Λαρισαίος βρισκόταν στα πρόθυρα της άδειας. Τον παρότρυνε κι ο πρόωρος καύσωνας.

- Τα δύο κακά νέα της ημέρας. Σήμερα δεν είναι Σάββατο. Και το δεύτερο, ούτε αύριο είναι Σάββατο.

Ζ.

 

Το μήνυμα

έφθασε στο Μαϊάμι

* ΣΤΙΣ 6 ακριβώς χθες το απόγευμα ήχησαν οι καμπάνες σε όλους τους ιερούς ναούς της Μητροπόλεως, ως υπενθύμιση του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ως γνωστόν η Μητρόπολη είχε τον κεντρικό συντονισμό της όλης προσπάθειας και παρότι ο μητροπολίτης Ιγνάτιος βρισκόταν στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και παρά τη διαφορά της ώρας, φρόντισαν να τον ενημερώσουν για τη λαοθάλασσα που σχηματίστηκε στην Κεντρική πλατεία. Και όπως δήλωσε στην «Ε» συνεργάτης του, «ο σεβασμιότατος πολύ το χάρηκε, σαν να πήρε το καλύτερο φάρμακο που μπορούσε».

Γ.Ρ.

 

Με την μπάντα

* ΜΙΑ ξεχωριστή νότα έδωσε στο συλλαλητήριο η παρουσία της ενορίας του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου (από την οδό Βόλου), έχοντας στο πλευρό της, για μία ακόμη φορά, τη φιλαρμονική που δημιούργησε ο εφημέριος π. Νικηφόρος. Η προσυγκέντρωση των πιστών του Αγίου Γεωργίου είχε οριστεί στις 6 το απόγευμα και παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ξεκίνησαν με τα πόδια και μέσω των οδών 23ης Οκτωβρίου και Κύπρου έφθασαν στην Κεντρική πλατεία. Ανάλογη προσυγκέντρωση είχαν στην Ανθ. Γαζή και τα χριστιανικά σωματεία.

Γ.Ρ.

 

Στη γειτονιά τους

*ΟΔΟΣ Κατσίγρα και Παπανδρέου στη Νεάπολη. Στη νησίδα είναι φυτεμένη μια τριανταφυλλιά που ήρθε και φούντωσε, πολύ ωραία εικόνα μεν επικίνδυνη κυκλοφοριακά δε. Εμποδίζει την ορατότητα, χρειάζεται κλάδεμα, συχνά-πυκνά τα τροχαία αποφεύγονται παρά τρίχα. Προφανώς η υπηρεσία Πρασίνου μπορεί να πεταχτεί μ΄ ένα ψαλίδι από δίπλα, στη γειτονιά της είναι. Όχι τίποτ΄ άλλο, να λείψει και εις βάρος της φήμη ότι δεν κλαδεύει την τριανταφυλλιά διότι δεν το θέλει κάποιος γείτονας.

Ζ.

 

Εκ των υστέρων

*- Ο πιο αδικημένος πολιτικός στην Ελλάδα της νεότερης περιόδου είναι ο Μητσοτάκης…

Ο γνωστός Λαρισαίος παράγοντας που τα έλεγε χθες αυτά δεν ήταν ποτέ δεξιός. Και δεν εννοούσε τον Κυριάκο.

- Και τον είχαν ρίξει για το σκοπιανό και δικαιώθηκε ο άνθρωπος…

- Κι επιπλέον οι ίδιοι, ο ίδιος δηλαδή, στριμώχνει και τον γιο του με το ίδιο θέμα.

Ζ.

 

Αγαπητοί μου…

*ΜΕΧΡΙ και την τελευταία ώρα προσπαθούσε ο Σωτ. Μουντζούρης, από τους πρωτομάχους του μακεδονικού αγώνος. Γράφοντας στο f/b, φυσικά και είναι μοντέρνος ο απόστρατος της αστυνομίας, γράφοντας με τον τρόπο ακριβώς που εκφράζεται και δια ζώσης: «Όλοι σε λίγη ώρα στην Κ. πλατεία για τη Μακεδονία μας. Η Συντονιστική Επιτροπή, με τη βοήθεια του Θεού ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες -στο βραχύ χρονικό των 5 περίπου ημερών- και με τις μικρές της δυνάμεις, υπερβάλλοντας εαυτούς όλα τα μέλη, προετοίμασε τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου στην πόλη μας. Θα θέλαμε να είναι πολλοί περισσότεροι οι φορείς, και πιο αναγνωρίσιμοι από εμάς, και να ήταν η προετοιμασία αρτιότερη. Ο καθένας επιλέγει σύμφωνα με την θέλησή του και τη συνείδησή του.

Ο Θεός βοηθός μας. Η συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια για την Πατρίδα μας είναι Ομολογία πίστεως (Αγιος Παΐσιος). Και καθήκον μας ως Χριστιανών να αγαπούμε την πατρίδα μας. Αυτά τα γράφουμε γιατί ορισμένοι θα το χλευάσουν, πάντως είναι λόγια αγίων και όχι δικά μου). Καλή συνάντηση σε λίγο στην Κεντρική πλατεία, αγαπητοί μου». (Τα έδωσε όλα. Προαναγγέλλοντας κιόλας ότι στη συγκέντρωση για την Ελληνική Μακεδονία θα είχε και μαύρο δεσπότη από την Ιεραποστολή της Αφρικής.)

Ζ.

 

Τον ψάχνει

*ΜΕ τον Κυρ. Μητσοτάκη να διατηρεί στην πρώτη γραμμή τα θέματα ασφάλειας και νομιμότητας, λογικό να εμφανίζεται πρωτοκάθεδρος και ο αρμόδιος σκιώδης υπουργός. Στο ‘’Ράδιο Θέμα’’ και τον Γιάννη Πρετεντέρη χθες ο Μ. Χαρακόπουλος, να ξιφουλκεί: «Φαίνεται ότι στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με όλες αυτές τις ‘‘συλλογικότητες’’, τους Ρουβίκωνες, που αντιμετωπίζονται θα έλεγα ως ‘‘ιερές αγελάδες’’ από τον ΣΥΡΙΖΑ...»

***

*ΣΤΑΘΕΡΑ στο θέμα των Εξαρχείων ο Λαρισαίος βουλευτής. Έψαχνε από το ραδιόφωνο τον υπουργό. Έχει καταθέσει πέμπτη φορά την επίκαιρη ερώτησή του καταγγέλλοντας τον Ν. Τόσκα, που δεν πάει στη Βουλή να του απαντήσει. «Εδώ και 4 εβδομάδες αρνείται να προσέλθει στη Βουλή. Επικαλείται πάντοτε ένα κώλυμα. Έχει κρυφτεί ο υπουργός από τη Βουλή».

Και παρέμεινε στο πιασάρικο για το νεοδημοκρατικό κοινό θέμα. «Προβάλλονται τα Εξάρχεια από μέρος του φιλοκυβερνητικού Tύπου ως το ‘‘γαλατικό χωριό’’, όπου τέλος πάντων υπάρχει και μια αντίσταση τρόπον τινά. Σε λίγο θα συμπεριληφθεί σε ταξιδιωτικούς οδηγούς ως ένα τουριστικό προϊόν». (Δεν θα είχε προλάβει να διαβάσει μάλλον, ότι όντως στο τουρ της Αθήνας για αντικομφορμιστές τουρίστες λανσάρεται και η συγκεκριμένη περιοχή ως αναρχική πόλη.)

Ζ.

 

Φωτοστέφανο

*ΟΙ Λαρισαίες έλεγαν χθες τις ιστορίες τους.

- Μου είπε ότι είναι ευαίσθητος.

- Κι εσύ τι του είπες;

- Να πλένεται στους 30 βαθμούς.

***

*- ΕΧΩ τρομερούς πονοκεφάλους γιατρέ…

- Πίνετε πολύ;

- Όχι.

- Τρώτε πολύ; Ξενυχτάτε;

- Όχι.

- Πάτε με πολλούς άντρες;

- Όχι.

- Ε τότε, θα σας ενοχλεί το φωτοστέφανο.

***

*- ΜΟΥ εξήγησαν ότι σεξοβόμβα λέγεσαι αν είσαι πάνω από 1.75. Κάτω από 1.60 λέγεσαι σεξονάρκη.

Ζ.

 

Συλλαλούντες

*ΑΠΟ το πρωί χθες το μακεδονικό κυριαρχούσε στις συζητήσεις, η επικείμενη μακεδονική συγκέντρωση δηλαδή είχε δώσει το έναυσμα κι οι συντροφιές των Λαρισαίων είχαν θέμα. Θα έχει κόσμο, δεν θα έχει, τι είδους κόσμο…

Οι συζητήσεις απλώνονταν. Στο τι θα κάνει τελικά ο Μητσοτάκης, τι είπε ο Κοτζιάς στην τηλεόραση, αν έπραξε ορθά το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η ασυνταξία του Μπαμπινιώτη, όλες οι τελευταίες εξελίξεις. Διατυπώθηκαν και κάποιες ενστάσεις για τους ‘’ομιλητές εισαγωγής’’ στη συγκέντρωση. «Δεν είχαμε δικούς μας ικανούς, να ξέρουμε και τι πρεσβεύουν...»

Από νωρίς η πλατεία είχε κυκλωθεί από πάγκους μικροπωλητών με σημαίες. Αν και οι συνειδητοί διαδηλωτές είχαν τις δικές τους γαλανόλευκες.

***

*ΚΟΣΜΟΣ πολύς στην Κεντρική πλατεία. Η οποία πλημμύρισε από ελληνικά χρώματα και ήχους πατριωτικούς. Μπορεί να μην είχαν ΤΟΝ κόσμο που περίμεναν οι οργανωτές, ωστόσο τέτοιες συγκεντρώσεις σπάνια γίνονται στη Λάρισα πια. Μόνο καλά οργανωμένες προεκλογικές από μεγάλα κόμματα. Πανθεσσαλική βέβαια και η χθεσινή, υπό τη σκέπην της Μητροπόλεως, χτυπούσαν κι οι καμπάνες στις ενορίες παρακινώντας, συν οι συμμετέχουσες οργανώσεις, προέκυψε πλήθος. Και πολύ νεολαία ανάμεσά τους, έφηβοι ένα σωρό. Το εντόπισαν κι από την εξέδρα και το μνημόνευσαν «…αυτοί που πρώτοι θα πολεμήσουν…», έφτυσε στον κόρφο της η μεσήλικη παραδίπλα «μη λέτε τέτοια βρε…».

***

*«ΠΑΤΡΙΣ Θρησκεία Οικογένεια», το φώναζε η εκφωνήτρια ανάμεσα στα άλλα, με πάθος και ενθουσιασμό. Και «όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία». Η συγκέντρωση ξεκίνησε με το απολυτίκιο του Αγίου Αχιλλίου και συνεχίστηκε με το ‘’Τη Υπερμάχω’’. Έψελναν από τα μεγάφωνα, ο εκφωνητής ζήτησε και τη συμμετοχή του κοινού. «Όλοι μαζί το Τη Υπερμάχω… Σας παρακαλώ… Δεν ακούω…». Αυτός ο ίδιος που αργότερα προσφώνησε τους συγκεντρωμένους «Αγαπημένοι μου και αγαπημένες μου…».

***

* ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ότι στο πλαίσιο της καλής οργάνωσης, εκτός από την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση μέσω ίντερνετ, η εξέδρα περιφρουρούνταν από επαγγελματίες σεκιουριτάδες, δια παν ενδεχόμενο.

Οι ‘’πυρήνες’’ κανονικά στη θέση τους. Οι χρυσαυγίτες να ‘’φρουρούν’’ τη Λέσχη Αξιωματικών, μαζεμένοι εκεί προς την οδό Κύπρου. Κι ο Στ. Χάμος με τους δικούς του κεντρικά και πίσω, παραταγμένοι με τις σημαίες σε κοντόξυλα επ΄ ώμου. Μην κι έρθουν οι αναρχικοί.

***

*ΜΕ την αγορά ανοιχτή και το κλείσιμο των μαγαζιών ο κόσμος πλήθυνε ακόμη παραπάνω, άρχισε να στέκεται και στους δρόμους γύρω από την πλατεία.

Κι η μεγάλη συγκέντρωση έκλεισε με το ψήφισμα που διάβασε ο Λαρισαίος μαθητής Θεοφάνης Σιμόπουλος, αυτός που είχε δώσει το έναυσμα για να οργανωθεί το συλλαλητήριο και στη Λάρισα.

Ζ.

 

Στη λεπτομέρεια

*ΠΙΟ προσεκτικοί πια στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν οι δικοί τους που τους είχαν παρατηρήσει δημοσίως, οπότε φρόντισαν να συμμορφωθούν προσέχοντας και τη λεπτομέρεια. Έτσι τώρα η ανακοίνωση προς ΚΙΝΑΛ υπογραφόταν κανονικά από το Γραφείο Τύπου κι όχι γενικώς από τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Τυπικό αλλά ουσιώδες.

***

*ΕΠΙΣΗΣ η ανακοίνωση για τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας από το Υπουργείο Οικονομίας με τα 34 εκατομμύρια, δεν αναδείχθηκε όπως παλιότερα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτηκαν πως άλλο το κόμμα κι άλλο η κυβέρνηση, οπότε προέκυψε η κοινή δήλωση των δύο κυβερνητικών βουλευτών. Κι όχι με δελτίο της Νομαρχιακής.

Ζ.

 

Σκυλοκουβέντες

*ΤΩΡΑ και στην Ανθούπολη. Περιφερόμενος θίασος αδέσποτων σκύλων δρα στην περιοχή, με επιθέσεις και δαγκωνιές σε όποιον συναντήσουν μπόσικο. Τα παράπονα; Στον δήμαρχο, πού αλλού… Και στο Κυνοκομείο.

***

*ΠΟΛΛΟΙ Λαρισαίοι, όταν βγαίνουν για περίπατο βαστούν και μια μαγκούρα. Για τον φόβο των αδεσπότων. Οπότε ανακύπτει ερώτημα: αν κάποιος χτυπήσει σκύλο και τον καταγγείλει η διερχόμενη φιλόζωη, πώς θα ξεμπλέξει δικαστικώς; Πώς θα αποδείξει ότι μπορεί και να βρισκόταν σε άμυνα; Κι ότι το σκυλάκι δεν ήθελε να παίξει; Δύσκολες καταστάσεις. Οπότε, δύο-δύο στον περίπατο, να υπάρχει και μάρτυρας.

Ζ.

 

Μαζί της

*«ΜE το καλό! Είναι θεμιτό να θέλει να προσφέρει, ωρίμασε. Μπράβο!». Ενθουσιωδώς έκανε δεκτή ο Van der Μπαρτζ τη δήλωση της Τζούλιας Αλεξανδράτου ότι ιδρύει κόμμα και θέλει να μπει στη Βουλή. Μ΄ αυτή αρχηγό ακόμη κι ο ίδιος ακολουθεί, με το μπουκάλι της σαμπάνιας ανά χείρας.

Ζ.

 

Σκυλοκουβέντες (ΙΙ)

*-ΣΕ παρακαλώ… Γράψτε κάτι για τα αδέσποτα που τριγυρνούν στον Πηνειό…

Ενοχλημένος, θυμωμένος και φυσικά ανήσυχος ο Λαρισαίος. Για περπάτημα πάει εκεί ο κόσμος, όχι για κυνηγητό ή σκυλοκαβγά. Δεν μπορεί να μην μπορούν να κάνουν τίποτε από τον Δήμο…

***

*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ και από Μακρυχώρι. Προς τους τοπικούς δημοτικούς παράγοντες αλλά και κατά των καταστηματαρχών της πλατείας. Για τα αδέσποτα που κατασκηνώνουν εκεί, ανάμεσα στα τραπέζια λέει. Και τι να κάνουν οι μαγαζάτορες δηλαδή…

Ζ.

 

Θρυλικές

*- ΣΤΙΣ Πανελλήνιες; Πρώτος είχα βγει στις Πανελλήνιες. Ο δεύτερος έκανε κάνα μισάωρο να βγει μετά.

Οι Λαρισαίοι μαθητές διηγούνταν θρυλικές ιστορίες του κλάδου.

***

*- ΣΕ ποια μαθήματα έμεινες;

- Αρχέα, Μαθυματοικά, Ηστορεία, Χυμία, Φησοικύ.

- Και πέρασες Γλώσσα βρε θηρίο;

***

*-ΤΙ γράφετε αύριο στο σχολείο;

-Χημεία, πατέρα.

-Α ωραία… Για να δούμε τι ξέρεις… Πες μου τρία βαριά μέταλλα.

-Iron Maiden, Metallica, Black Sabbath.

Ζ.

 

Εκτός…

*ΕΤΟΙΜΟ, ασφαλτοστρωμένο εδώ και κάμποσες εβδομάδες το τρίτο τμήμα της Ηπείρου, μέχρι την Παναγούλη, το οποίο όμως παραμένει αποκλεισμένο, εκτός κυκλοφορίας για ανεξήγητους λόγους, ένας αραγμένος οδοστρωτήρας αποκλείει την είσοδο. Πολλοί ρωτούν, απάντηση δεν υπάρχει.

Δεν μπορεί να ισχύει αυτό που κυκλοφορεί, ότι δεν δίνει η Τροχαία άδεια στον Δήμο να αποκλείσει για να ασφαλτοστρώσει τη διασταύρωση της Ηπείρου με τη Ρούσβελτ. Δεν γίνονται αυτά…

Ζ.

 

Πανταχού

*ΟΛΑ τα προλαβαίνει... Λάρισα-Αθήνα-Βρυξέλλες και αντιστρόφως. Είναι η δεύτερη φορά που ο βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας βρίσκεται στις Βρυξέλλες προσκεκλημένος σε ευρωπαϊκό συνέδριο για την ηπατίτιδα. Ο μόνος Έλληνας πολιτικός τώρα.

Ζ.

 

MPOREI NA MHN EXOYN ARXAIO

*ΜΠΟΡΕΙ να μην έχουν Αρχαίο Θέατρο στον Δήμο Κιλελέρ, ωστόσο ο Αχ. Χατζούλης έσπευσε στον Σταύρο Μπένο του ‘’Διαζώματος’’. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού ήταν υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, στη δεκαετία του ’90 όταν ο Καλαματιανός ηγείτο τότε του υπουργείου, ήταν κι οι δυο τους πασοκτζήδες, στερεώθηκε μια γνωριμία στην οποία ο Νικαιώτης στηρίζει κάποιες ιδέες του για το μέλλον.

Ζ.

 

 

 OPOY O YPOYRGOS KI O GRAMMATEAS

*ΟΠΟΥ ο υπουργός Πάνος κι ο γραμματέας Πέτρος συνεννοούνται για το πώς θα φέρουν τούμπα το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές της Λάρισας.

Ζ.

 

FILOJENH H LARISA ME TOYS ISKIOYS

*ΦΙΛΟΞΕΝΗ η Λάρισα, με τους ίσκιους και τους καφέδες της, υποδέχτηκε από το πρωί τον στρατηγό πρόεδρο των αποστράτων Βασ. Ροζή, που ήταν κεντρικός ομιλητής το βράδυ στο συλλαλητήριο. Επί ποδός οι δικοί του, του τοπικού παραρτήματος της ΕΑΑΣ, τον καλοδέχτηκαν με επικεφαλής τον πρόεδρο στρατηγό Κων. Βλάχο.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass