Κρύβεται

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2018 20:09
*ΓΥΝΑΙΚΕΣ στα όπλα, εντόπισε στη Λάρισα ο Γ.Γ. και προειδοποιεί. (Μάλλον είναι του γιου της, του πιτσιρικά, πλαστικό. Ουφ…)  Ζ. *ΓΥΝΑΙΚΕΣ στα όπλα, εντόπισε στη Λάρισα ο Γ.Γ. και προειδοποιεί. (Μάλλον είναι του γιου της, του πιτσιρικά, πλαστικό. Ουφ…) Ζ.

*ΤΙ καινούργιο παιχνίδι κι αυτό που έμαθε ο ήλιος Ιούνιο μήνα… Ακούς εκεί κρυφτό; Δεν είναι καιρός για παιχνίδια, μούσκεμα τα ΄κανε.

Ζ.

Γραβατωμένος

*- ΕΜΕΝΑ μωρό μου πότε θα μου βάλεις στεφάνι;

- Όταν βάλει ο Τσίπρας γραβάτα κοριτσάρα μου.

Θα πρέπει να έχει μετανιώσει ο Λαρισαίος για το περσινό του αστειάκι.

***

*ΚΑΙ μια χθεσινή πρόγνωση στην παρέα των φιλάθλων.

- Άμα προκριθεί η Αργεντινή στους 16, θα βάλει κι ο Μέσι γραβάτα.

Ζ.

Αλβανοί Γενεύης

*-ΟΙ Αλβανοί κέρδισαν τους Σέρβους και πανηγύρισαν οι Ελβετοί.

Αυτό συμπέρανε ο Λαρισαίος βλέποντας Σακίρι και Τζάκα να σκοράρουν με την ελβετική ομάδα.

-Από παλιά οικογένεια ρολογάδων ο ένας, τραπεζίτες πάππου προς πάππου η οικογένεια του άλλου…

Κορόιδευε για τους Αλβανούς παίχτες. Που η εμφάνισή τους μπορεί και να μαλακώσει τους κεντροευρωπαίους στο μεταναστευτικό. Αν και ο άλλος στην παρέα το τραβούσε πολύ, ενοχλημένος που οι δύο σκόρερ πανηγυρίζοντας σχημάτισαν τον αλβανικό αετό με τις παλάμες τους. Που τι τον ένοιαζε δηλαδή, αντανακλαστικά αντέδρασε.

- Να δεις που κάποιοι θα το χρεώσουν στον Κοτζιά. Θα στείλουν τον υπουργό Εξωτερικών να κοιτάξει την οθόνη στο σύστημα VAR.

Ζ.

Ένας μπακ

*ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ πλειοψηφικό ρεύμα και στη Λάρισα οι υποστηρικτές της Βραζιλίας, όπως και σε κάθε Μουντιάλ δηλαδή. Πρώτη φορά όμως φέτος που ανάμεσά τους κυριαρχούν οι φαν ενός αμυντικού ποδοσφαιριστή, την πρωτοκαθεδρία έχουν πάντοτε οι επιθετικοί, οι γκολτζήδες. Κι όμως, αυτοί που ισχυρίζονται ότι ξέρουν μπάλα, εκθειάζουν έναν πλαϊνό, έναν αριστερό μπακ που δεν παίζει μονάχα άμυνα, απ΄ όλα κάνει ο Μαρσέλο. Και τα κάνει άριστα ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ.

Ζ.

Λόγω ειδικότητας

*- Ο λόγος που δεν φοράει ο Τσίπρας γραβάτα; Διότι είναι μηχανικός.

Η εξήγηση από Λαρισαίο του χώρου, που επισημαίνει ότι οι μηχανικοί συνολικά αποφεύγουν τη γραβατοφορία. Ιδίως εκείνοι της προηγούμενης γενιάς, όπου γραβάτα φορούσε έως κανένας, ούτε οι δεξιοί, πόσο μάλλον οι αριστεροί. Πώς οι δικηγόροι εμφανίζονταν σχεδόν όλοι γραβατοφορεμένοι στα δικαστήρια, με τους μηχανικούς το αντίθετο ακριβώς. Δήθεν ότι η γραβάτα μπορεί να πιαστεί στο εργοτάξιο, στην οικοδομή ή στο εργοστάσιο και να δημιουργηθεί κίνδυνος. Που όμως την άνεσή τους ήθελαν, πρακτικοί άνθρωποι.

-Ε, ο Τσίπρας το τράβηξε και το έκανε σημαία. Το εκμεταλλεύτηκε.

Ζ.

Αποκυήματα

*ΑΓΑΠΗΤΕ κύριε Ζ.,

Όλα όσα γράφετε για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στα Φάρσαλα, αποτελούν αποκυήματα φαντασίας και σενάρια θερινής νυκτός εκείνων που σας έδωσαν τις σχετικές πληροφορίες και καθοδήγησαν τους 5 υποψηφίους σε παραίτηση». Κατηγορηματικός στη διάψευσή του ο γραμματέας της Ν. Ε. του ΚΙΝΑΛ. «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελαν εκλογές με περισσότερες υποψηφιότητες, διότι έτσι δεν θα είχαν τον απόλυτο έλεγχο της Οργάνωσης για τους δικούς τους λόγους…».

***

*ΚΑΙ ο Στέλιος Τσιάκαλος συνεχίζει: «Καθήκον μου ήταν να κάνω αποδεκτές όλες τις εμπρόθεσμες υποψηφιότητες, το οποίο και έπραξα, καθώς οι τελευταίες υποψηφιότητες υποβλήθηκαν στις 20.28 με καταληκτική ώρα προθεσμίας 22.00. Τα ηλεκτρονικά στοιχεία είναι αδιάψευστα και στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων.

Επομένως, τα περί παλαιοκομματισμού αφορούν τους ίδιους και όχι εμένα που έχω υποχρέωση να περιφρουρήσω την ενότητα του Κινήματος και τις πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες».

Ποινικά

*ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ δικηγόρος, πολύ γνωστός, θύμιζε χθες ότι υπάρχουν ξεκάθαρες πρόνοιες του Ποινικού Κώδικα που τιμωρούν αυστηρά συμπεριφορές, σαν αυτές που έχουν πληθύνει τελευταία. Και ανέφερε τα περί ‘’διεγέρσεως’’, όπως με τον δημοτικό παράγοντα στο Παγγαίο που καλούσε «να τους κάψουν, να τους ράνουν…». Αλλά και τα σχετικά ‘’περί διασποράς ψευδών ειδήσεων’’, δεν περίμενε ο νομοθέτης να προκύψει ο ιντερνετικός όρος περί ‘’fake news’’, είχε μεριμνήσει από χρόνια για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Οι προβλεπόμενες ποινές βαριές, αν ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες. (Ο Μπαρμπαρούσης που δοκίμασε αναλόγως, ξέρει.)

Ζ.

Το ψηφοδέλτιο;

*ΕΓΡΑΦΕ η εφημερίδα προχθές για διαγκωνισμούς βουλευτικής στόχευσης στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, προκλήθηκε αναγνωστικό ενδιαφέρον.

- Ονόματα δεν έχει; Ποιοι προαλείφονται;

-Πάντα έχει, πάντα…

***

*ΔΕΝ χρειάζεται δα σοφία, ούτε ιδιαίτερες πηγές. Κοινή λογική και στοιχειώδης παρατηρητικότητα μονάχα. Ο αγρότης Ν. Παπαδόπουλος, ο νυν βουλευτής, θα δοκιμάσει φυσικά να επανεκλεγεί, με σταυρό όμως αυτή τη φορά. Ο Δημ. Γελαλής που είχε εκλεγεί δεύτερος την εποχή της Ηρώς Διώτη το 2012 αλλά και ξανά το 2015, τρίτος όμως τότε και κατόπιν προέκυψε το μπέρδεμα με την παραίτηση από το αξίωμα του Γ.Γ. Υπουργείου. Λογικά, ο Βερδικουσιώτης θα επανέλθει στο ψηφοδέλτιο φορτσάτος.

***

*Ο γιατρός Γιάννης Καρυπίδης, που είχε αδικηθεί στη λίστα του 2015, αυτή τη φορά εμφανίζεται ως φαβορί για εκλογή, με φόρα από την Ελασσόνα. Εκτός αν κληθεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος εκεί. Τα Φάρσαλα, το πιθανότερο, θα εκπροσωπηθούν ξανά από τον Βαγγ. Δημητρακόπουλο. Ενώ και η υποψηφιότητα του αρχιτέκτονα Νίκου Σαμαρά, από την πλευρά των Οικολόγων, είχε αξιολογηθεί ιδιαιτέρως θετικά την προηγούμενη φορά.

***

*ΤΡΕΙΣ συνδικαλιστές επιστημονικών φορέων ακούγονται ως υποψήφιοι με αξιώσεις. Ο μηχανικός Γιώργος Γκόγκος που ήταν και την προηγούμενη φορά υποψήφιος, αν και πιθανώς να αξιοποιηθεί αυτή τη φορά σοβαρά στις περιφερειακές εκλογές. Ο δάσκαλος Βασίλης Ζωγράφος, που τυγχάνει και αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής. Και ο οικονομολόγος Παν. Νταής, αντιδήμαρχος Λάρισας σ΄ αυτή τη θητεία. (Εναλλακτικά ακούγεται και το όνομα του νεαρού οικονομολόγου επίσης αντιδημάρχου Θάνου Αδαμόπουλου, με το πλεονέκτημα της διεύρυνσης, ως συνεργαζόμενος υποψήφιος.)

***

*ΚΑΙ γυναίκες; Πιο ώριμη, πιο γνωστή πια, με αποδείξεις αποτελεσματικότητας τώρα και με υψηλή εσωκομματική δημοφιλία, η Άννυ Ψάρρα που τα τελευταία χρόνια διαχειρίστηκε επιτυχώς τα θέματα της Πινακοθήκης Κατσίγρα.

Μπορεί να μην είναι υποψήφια αυτή τη φορά η Άννα Βαγενά, όπως έχει δηλώσει αυτοβούλως, ωστόσο μια άλλη Βαγενά μπορεί να φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δύσκολα θα μπορέσουν να μπλοκάρουν τώρα ξανά τη δημοτική σύμβουλο Αγγέλα Βαγενά, που και μέλος του κόμματος είναι πλέον αλλά και σταυρομαζώχτρα ολκής παραμένει. (Άλλη μια γυναίκα, το απαιτεί και η ποσόστωση, κι έτοιμο το ψηφοδέλτιο;)

Ζ.

Τον μπέρδεψαν

*ΚΑΚΗ, παραπλανητική σήμανση στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού στο ύψος του Πλαταμώνα, εκεί που γίνονται έργα, καταγγέλλει Λαρισαίος. Ο οποίος αντί να ταξιδέψει για Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο, βρέθηκε στην κατεύθυνση προς Λάρισα. Φυσικά έχασε την πτήση. Ζητά από την Τροχαία να μην αφήνει ανεξέλεγκτους τους εργολάβους, να επιβλέπει την τοποθέτηση των πινακίδων σ΄ αυτές τις περιπτώσεις.

Ζ.

Φαινόμενο

*ΚΙ όμως, υπάρχει λέει γιατρός στη Λάρισα που πληρώνει φέτος φόρο 38.500 ευρώ. Του πανεπιστημιακού χώρου, εισόδημα από τον μισθό και τη λειτουργία απογευματινού ιατρείου. Συν κάνα ‘’δεκάρι’’ χιλιάρικα για ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ.

-Καλά, πόσα δήλωσε ο άνθρωπος; Τόσο τίμιος με την Εφορία; Χαλάει την πιάτσα.

-Μάλλον πρέπει να τον βάλουν σε βάθρο να τον περιφέρουν μπας και ρίξουν κι άλλους στο φιλότιμο.

-Αυτός δικαιούται να παραπονιέται ότι η φορολογική πολιτική είναι εξοντωτική.

-Μόνο μην αρχίσει να προτιμάει τώρα κι αυτός μαύρα για να ξεχρεώσει την Εφορία…

Ζ.

Μοτοπορεία

*ΤΗΝ περασμένη Κυριακή έγινε η πρώτη, την Παρασκευή έγινε η δεύτερη και την Τρίτη έρχεται η… τρίτη. Ο λόγος για τις μηχανοκίνητες πορείες των Λαρισαίων για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.

Διαμαρτυρίες με γκάζι από κάποιους Λαρισαίους που δίνουν πλέον ραντεβού για την Τρίτη στις 20.30 στη Σκεπαστή της Νεάπολης. Ενημέρωσαν πως θα καταλήξουν τώρα στην πλατεία της Περιφέρειας.

Κ.Γ.

Ψύλλοι

* ΠΕΡΙ… ψύλλων η συζήτηση με τον βετεράνο κτηνίατρο κ. Γιώργο Στρούλια που επικοινώνησε με την «Ε», μόλις διάβασε το ζήτημα που έχει προκύψει στην παιδική χαρά της πλατείας Φιλιππούπολης. «Ή στα ζώα θα πάνε ή από τα ζώα έρχονται» μας είπε απλά ως αναγνώστης και ως ειδικός συμπληρώνοντας πως εκεί πρέπει να δοθεί το βάρος. Όπως και να ‘χει οι γονείς ανησυχούν και διεκδικούν.

Κ.Γ.

Καροτσάκι

*ΔΕΝ γνωρίζουμε αν επρόκειτο περί θαύματος... Πάντως κι ο Λαρισαίος που το βρήκε έμεινε με την απορία. Βρέθηκε λέει αναπηρικό καροτσάκι επί της Φαρσάλων και ψάχνει να το δώσει στον κάτοχό του. Πληροφορίες σχετικά στα γραφεία της «Ε».

 

 

IDIO JENODOXEIO IDIA KAFETERIA LEBENTHS

* ΙΔΙΟ ξενοδοχείο, ίδια καφετέρια και με τα ίδια πρόσωπα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης που βρέθηκε στην πόλη μετά της συντρόφου του, τα είπε με τον δραστήριο πολιτευτή Γιώργο Αναγνωστόπουλο, συνάντησε τον έτερο πολιτευτή Αποστόλη Σιάτρα ενώ δεν ξέχασε να βρεθεί και με τον Δ. Αλεξίου από το Στόμιο.

Δεν αλλάζει… γούρια ο πρόεδρος. Και, αν και δεν το λέει, σίγουρα σταυρώνει δάχτυλα πίσω από την πλάτη όταν ακούει για Κατσιαντώνη, που σύμφωνα με τον ίδιο πάει προς ΝΔ. Για να δούμε, θα πέσει μέσα στην πρόβλεψη;

Κ.Γ.

 

 

DEN EBLEPE MPROSTA THS

*ΔΕΝ έβλεπε μπροστά της η Λαρισαία όταν ξύπνησε το πρωί.

Ζ.

 

 

SKETH GLYKA TO FESTIBAL

*ΣΚΕΤΗ γλύκα το Φεστιβάλ στο Ποτάμι.

Ζ.

 

 H PROSPAUEIA TOY ERASITEXNH

*Η προσπάθεια του ερασιτέχνη στον Πηνειό.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass