Όλα σχετικά

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2018 19:45
*ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ μεν οι δήμαρχοι Κωτσός και Καλογιάννης, λίγο αφηρημένοι όμως, το νου τους τον έχουν στις εκλογές που κοντοζυγώνουν.  Ζ. *ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ μεν οι δήμαρχοι Κωτσός και Καλογιάννης, λίγο αφηρημένοι όμως, το νου τους τον έχουν στις εκλογές που κοντοζυγώνουν. Ζ.

*ΤΗ θεωρία της σχετικότητας ανέπτυσσε γλαφυρά ο Λαρισαίος εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή του.

- Αυτό το πράγμα που για να έρθει η Παρασκευή θέλει κανένα μήνα και το Σαββατοκύριακο περνάει μέσα σ' ένα τρίωρο πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Ζ.

 

Καρπούζια

*ΘΕΡΙΝΗ κουβεντούλα στη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Το καρπούζι, είναι το φρούτο της ταλαιπωρίας. Βογκάς για να το κουβαλήσεις σπίτι. Συγχύζεσαι που δεν χωράει στο ψυγείο. Φτύνεις κουκούτσια αλλά όλο και καταπίνεις κάποια. Και μετά όλη νύχτα να σηκώνεσαι διαρκώς για τουαλέτα.

***

*Ο άλλος πολιτικοποίησε τη συζήτηση.

-Με το ΠΑΣΟΚ ρε σεις, αγοράζαμε τρία-τρία τα καρπούζια και πετάγαμε όποιο δεν μας άρεσε, όπως οι τενίστες τα μπαλάκια.

***

*ΒΡΕΘΗΚΑΝ και δύο ν΄ αρπαχτούν.

- Καλά ρε συ… Μένεις σε παραθαλάσσια περιοχή και δεν ξέρεις μπάνιο;

- Γιατί, εσύ που μένεις δίπλα στο αεροδρόμιο ξέρεις να πετάς;

Ζ.

 

Μηλίτσες

*ΤΟ μήλο κάτω από τη μηλιά, κλασικά. Εν προκειμένω ίσως να ταιριάζει καλύτερα ότι οι νεαρές μηλίτσες άνθισαν δίπλα από μεγάλα δέντρα. Βαθμολογίες Πανελληνίων κι οι Λαρισαίοι είδαν στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, με εντυπωσιακές επιδόσεις πάνω από 19.000 μόρια: Τη Θεώνη, κόρη του καθηγητή Παιδιατρικής Γιώργου Συρογιαννόπουλου να πρωτεύει. Ελάχιστα πίσω της τη Μυρσίνη, κόρη του γυναικολόγου Κώστα Σταγιάννη. Ένα τι πιο κάτω η Ευαγγελία, κόρη του καθηγητή Καρδιολογίας Γιάννη Σκουλαρίγκη. Κι ακολούθως η Σωτηρία, κόρη του οδοντιάτρου Σωτήρη Νταφόπουλου. Όλες τους για την Ιατρική Σχολή. Άριστα κορίτσια, περήφανοι πατεράδες.

Ζ.

 

Αν θα, δεν θα…

*ΚΙ αν τελικά προσχωρήσει στη ΝΔ ο ανεξάρτητος πια Γ. Κατσιαντώνης, ο οποίος αποχώρησε από τους λεβεντοκεντρώους επειδή διαφωνούσε που ο πρόεδρος δεν δεχόταν να δοθεί λύση στο σκοπιανό, ναι και τώρα έβαλε πλώρη λένε για Μητσοτάκη, έτσι είναι η κεντρώα πολιτική σαν τους ανεμοδείκτες, αν λοιπόν επιβεβαιωθεί το σενάριο προσχώρησης τότε η ΝΔ θα έχει τρεις βουλευτές στη Λάρισα. Και θα προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ 3-2. Πρώτη φορά η αντιπολίτευση θα διαθέτει περισσότερους από την κυβέρνηση.

***

*ΤΟ ερώτημα είναι πώς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ελασσοναμερικάνος. Διότι να πολιτευτεί με τη ΝΔ δεν είναι και τόσο απλό, καθόλου χρήσιμο. Αφού στην Ελασσόνα θα γίνεται συνωστισμός. Με υποψήφια βουλευτή ξανά τη δικηγόρο Στέλλα Μπίζιου, πιο ώριμη και οργανωμένη πια. Αλλά και τον Σάκη Παιδή, κατά πάσα πιθανότητα, στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο αυτή τη φορά, ο ανταγωνισμός καθίσταται απαγορευτικός. Εκτός που μπορεί να κληθεί ξανά στα όπλα κι ο Δημ. Παπαδημόπουλος, αν αποφασιστεί να ενισχυθεί το κόμμα από δεξιά. (Πού να χωρέσει μια μεταγραφή από μικρούλι κόμμα.)

Ζ.

 

Αναγνώριση

*ΤΟ πάλεψε και τα κατάφερε ο Νίκος Ευαγγέλου με την ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα, ωστόσο ο δήμαρχος αναγνωρίζει και δημόσια πως ο άνθρωπος-κλειδί στην

υπόθεση ήταν ο υφυπουργός Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκης. Κι ας είναι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Ελασσονίτης νεοδημοκράτης.

Ζ.

 

Διάνα

*ΤΗΝ ημέρα που έβγαιναν οι βαθμοί των Πανελληνίων, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωνε στη Βουλή ότι οι μαθητές που θα πάνε του χρόνου, το 2019 στη Γ’ Λυκείου, δεν θα χρειαστούν Πανελλήνιες. Και το είπε καθώς αυτή τη μέρα συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Μ. Χαρακόπουλου. Διάνα έκανε ο Λαρισαίος βουλευτής. «Με τόσα που έχω ακούσει και έμειναν στα χαρτιά, κρατώ μικρό καλάθι».

Ζ.

 

Έτσι πρέπει

*- ΚΑΛΑ, γιατί βάζετε και τον Αγοραστό απέναντι στην υπόθεση του Μακεδονικού; Κάτι τέτοιους έπρεπε να τους ξεχωρίζετε από τους φανατικούς, ώστε να προκύπτει πρόβλημα στη ΝΔ αλλά και να προχωράει η απαιτούμενη συναίνεση…

Το ενημερωμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε έτοιμη την απάντηση. Και απολύτως πειστική. Για το κομματικό ακροατήριο. Για την κοινωνία ποιος σκάει…

-Η κεντρική γραμμή λέει να αποδομηθούν οι αυτοδιοικητικοί που δεν είναι δικοί μας. Με κάθε τρόπο. Και μέχρι το φθινόπωρο να έχουμε ετοιμάσει τις δικές μας εναλλακτικές, σε πρόσωπα και σχήματα.

Κι επειδή στη Λάρισα η νυν ηγεσία του κόμματος έχει παράσχει προσφάτως διαβεβαιώσεις ότι ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα την κεντρική γραμμή…

Ζ.

 

Μάγος;

*ΠΡΟ μηνός ο δημοσιογράφος Θανάσης Αραμπατζής ανέλαβε στην εφημερίδα τον τομέα του Πολιτισμού. Από τότε κατάφερε να αναβάλλει δεκάδες εκδηλώσεις στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χοροί και πανηγύρια, ποικιλία προγραμματισμένων από καιρό πολιτιστικών δράσεων ματαιώθηκαν λόγω βροχής. Βέβαια, κάποιες, που ο πολιτιστικός συντάκτης θεωρούσε ιδιαιτέρως αξιόλογες, όλως παραδόξως έπεσαν σε αίθριες βραδιές και πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Ταυτόχρονα, τον πολλά υποσχόμενο ΘΑ. όπως είναι η σχολιογραφική του υπογραφή στην εφημερίδα, τον υμνούν ως ‘’μάγο της βροχής’’ στην πατρίδα του στα παρακάρλια και την εν γένει αγροτική ζώνη, για τον εξ ουρανού αναπάντεχο θησαυρό.

Ζ.

 

Ελάχιστο ενδιαφέρον

*ΕΛΑΧΙΣΤΟ το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ την περασμένη Κυριακή, είχε φανεί από την έλλειψη ενδιαφέροντος για τις υποψηφιότητες, το 7 υποψήφιοι για 7 θέσεις ήταν ο κανόνας. Αλλά και στη διαδικασία της ψηφοφορίας δεν παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή. Άλλο τι ανακοίνωσαν μετά, για ικανοποιητική συμμετοχή. Όταν δεν υπάρχει αντιπαλότητα, τότε προέχει το καλό του κόμματος κι όλοι συμφωνούν να αυξηθούν οι αριθμοί. Πλασματικά.

***

*ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ όμως κάποιες κόντρες από το πουθενά. Κι έτσι μέσα στη βδομάδα άρχισαν κάποιοι να ξεφουρνίζουν φασούλια.

Πρώτον: Στη Λάρισα λέει στις 7.30 είχαν ψηφίσει 190 άτομα. Στις 8 έκλεισε η κάλπη. Και μετά ανακοινώθηκε ότι ψήφισαν 409 ακριβώς. Ενώ το πολύ να έφταναν τους 209. (Οι αποδείξεις θα έρθουν όταν θα αρπαχτούν οι πασοκτζήδες.)

***

*ΣΤΗΝ οργάνωση Κιλελέρ, στρογγυλεμένα πράγματα, ψήφισαν λέει 50 μέλη. Στελέχη του κόμματος όμως λένε ότι στη Νίκαια δεν άνοιξε καν κάλπη.

- Έτσι κι αλλιώς έχουν συνηθίσει διορισμένοι στο ΚΙΝΑΛ, από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Ζ.

 

Συγκρίσεις

*-ΕΓΩ δεν θα γίνω Καραμπάτσας, να κάνω δημόσιες σχέσεις…

Εκνευρισμένος ο διοικητής Παν. Νάνος, ακούστηκε να το λέει κι αυτό στο πλαίσιο της διαμάχης του με τους καθηγητές Ιατρικής και διευθυντές κλινικών στο Πανεπιστημιακό. Επιδιώκοντας σύγκριση με τον προκάτοχό του.

-Σωστά, έβαλε πλώρη για Σκυλλάκος. Έχει δρόμο όμως ακόμη, σχολίασε παρατυχών.

***

*- ΑΠΟ πότε η πραότητα και η καλοσύνη εκ χαρακτήρος θεωρούνται μειονεκτήματα; Αναρωτιόταν γνωστός Λαρισαίος σε σχετική συζήτηση.

Υπενθυμίζοντας τις δεκάδες υπογραφών από πανεπιστημιακούς, οι οποίοι ζητούσαν να παραμείνει διοικητής ο Λαρισαίος μαθηματικός Κ. Καραμπάτσας.

- Η εντιμότητα στις σχέσεις, η διάθεση συνεργασίας που φέρνει αποτέλεσμα, δεν θα έπρεπε να είναι το επιδιωκόμενο;

- Εγώ πάντως, συμπλήρωσε ο σκληρός της παρέας, ως καλύτερο διοικητή θεωρώ εκείνον που δεν φαίνεται. Ούτε για κακό μήτε για καλό, που δεν τον ξέρει κανένας παραέξω απ΄ το νοσοκομείο, αυτόν που κάνει τη δουλειά που του όρισαν και για την οποία καλοπληρώνεται, διευκολύνοντας τους γιατρούς να κάνουν τη δικιά τους.

Ζ.

 

Πάει καλά

*«ΕΙΝΑΙ πολύ νωρίς ακόμη, ας μη βιάζεται κανείς. Ούτε από δω, ούτε από κει». Ο Κώστας Περίφανος σχολιάζει τις παρεμβάσεις Π. Ηλιάδη και Κ. Σάββα, μέσω της εφημερίδας, για τα δημοτικά πράγματα.

«Η Συμπαράταξη προέκυψε μεταξύ δύο αυτοδιοικητικών κινήσεων, υπήρξαν τότε αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές, όμως προχώρησε. Πήγε καλά, πάει καλά και θα πάει ακόμη καλύτερα».

Και ο Λαρισαίος γιατρός επεκτείνεται πέραν των αυτοδιοικητικών, στη γενικότερη πολιτική κατάσταση. «Όλοι το έχουν καταλάβει ότι την πρωτοβουλία την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε η απαγκίστρωση…».

Ζ.

 

Αδέσποτα…

* ΕΝΤΟΝΑ παράπονα και πάλι από τον Πλαταμώνα με τις αγέλες των αδέσποτων σκύλων τα οποία περιφέρονται μέσα στον οικισμό και κάνουν επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες. Τα παράπονα πολλά, αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν βρίσκεται λύση στο μείζον πρόβλημα, το οποίο είναι και ζήτημα υγείας των πολιτών πέρα από τον κίνδυνο από τις επιθέσεις και τα δαγκώματα.

Οι πολίτες, ντόπιοι και επισκέπτες ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Δίου - Ολύμπου ή άλλη αρμόδια υπηρεσία να παρέμβει και να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Κ.Τσ.

 

Διευκρίνιση

* ΗΤΑΝ παρών στην "ξενάγηση" της "Ε" στα πλημμυρισμένα βαμβακοχώραφα των παρακάρλιων περιοχών του Καλαμακίου ο αγρότης Γιάννης Γαργάλας, συμμετείχε στην ενημέρωσή της για τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς νεροποντής των τελευταίων ημερών αλλά η ενημέρωση δεν περιείχε κανένα σχόλιο για τον Δήμο Κιλελέρ. Ο ίδιος θεωρεί αναγκαία τη διευκρίνιση για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Δ.Κ.

 

MPASKETA CIU*ΓΙΑ να γλιστρούν ευκολότερα τα τρίποντα στα καλάθια στο Κλειστό της Νεάπολης. (Και για να γίνει αντιληπτό ότι δεν τις διορθώνουν τίποτε τρίμετροι γίγαντες τεχνίτες, σκύβουν οι μπασκέτες.)

Ζ.

 

 

KAI TVRA POIOS LARISAIOS*ΚΑΙ τώρα ποιος Λαρισαίος μπορεί να υπεκφύγει με το στρίβειν δια του αρραβώνος, ότι κοστίζει να ντυθείς γαμπρός…

Ζ.

 

 

STOXOS GATIVN * ΣΤΟΧΟΣ γατιών γίνονται οι σακούλες που κρεμούν πολίτες έξω από τους άδειους κάδους απορριμμάτων. Αποτέλεσμα είναι τα σκουπίδια να σκορπίζουν στον δρόμο. «Οι συμπολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι συνυπεύθυνοι για την καθαριότητα της πόλης και την καλή της εικόνα», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Απόστολος Σουρλαντζής.

Ζ.Π.

 

EPITELOYS O AGIOKAMPOS*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…

Ο Αγιόκαμπος αρχίζει και βρίσκει και φέτος τα ίσα του.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass