Οι καιρο-σκόποι

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2018 19:45
ΔΕΙΛΑ-δειλά, χθες το πρωί, «κατέβηκαν» στην παραλία του Αγιοκάμπου επισκέπτες της, όπου έστησαν τις ομπρέλες τους, σε ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της, κοντά στο λιμάνι.  Αν και η θάλασσα δεν ήταν «λάδι» (άλλωστε ελάχιστες φορές είναι ήρεμη στα παράλια που «βλέπουν» Αιγαίο), δεν πτοήθηκαν και έμειναν να την απολαύσουν.  Χθες, σε όλη την παραλιακή ζώνη, έβλεπες αραιά και πού, κάποιους τέτοιους τολμηρούς… αλλά μέχρι το απόγευμα είχαν φύγει κι αυτοί.  Για την ερημιά των παραλίων και την αποχώρηση των επισκεπτών, σχολίασε κάποιος: «Εφυγαν σαν να τους κυνηγούσαν αρκούδες!».  Λ.Κ.   ΔΕΙΛΑ-δειλά, χθες το πρωί, «κατέβηκαν» στην παραλία του Αγιοκάμπου επισκέπτες της, όπου έστησαν τις ομπρέλες τους, σε ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της, κοντά στο λιμάνι. Αν και η θάλασσα δεν ήταν «λάδι» (άλλωστε ελάχιστες φορές είναι ήρεμη στα παράλια που «βλέπουν» Αιγαίο), δεν πτοήθηκαν και έμειναν να την απολαύσουν. Χθες, σε όλη την παραλιακή ζώνη, έβλεπες αραιά και πού, κάποιους τέτοιους τολμηρούς… αλλά μέχρι το απόγευμα είχαν φύγει κι αυτοί. Για την ερημιά των παραλίων και την αποχώρηση των επισκεπτών, σχολίασε κάποιος: «Εφυγαν σαν να τους κυνηγούσαν αρκούδες!». Λ.Κ.

ΤΕΛΙΚΑ η κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις, τις μπόρες και τους κεραυνούς που προανήγγειλαν με τυμπανοκρουσίες για το Σαββατοκύριακο οι μετεωρολόγοι δεν ήταν παρά μια ασθενής βροχούλα μιας ωρίτσας; Τουλάχιστον αυτό απεδείχθη. Τσάμπα έμεινε τόσος κόσμος σπίτι;

Αλήθεια έχουν αναλογιστεί όλοι αυτοί οι... «σταρ της μετεωρολογίας», (που εσχάτως το έριξαν και στη διαφήμιση και την κονόμα) τι ζημιά κάνουν με τις γενικευτικές τους προγνώσεις σε ένα σωρό τουριστικές επιχειρήσεις που περίμεναν πώς και πώς το Σ/Κ για να δουλέψουν; Σταδιακά οι Έλληνες μετεωρολόγοι (καιρο-σκόποι) συναγωνίζονται σε αναξιοπιστία τους δημο(σ)κόπους.

 

«Ψεύτες»

ΧΤΕΣ, ας πούμε, δημοσκόπηση σε κυριακάτικη εφημερίδα περιόριζε τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο 4,5% μόλις υπέρ της πρώτης φυσικά. Άλλες δημοσκοπήσεις ανεβάζουν τη διαφορά σε... 14,5%.

Από το 4 ως το 14, όσο να πεις υπάρχει μια διαφορά.

Όπως το φώναζε και ο Κυριάκος τις προάλλες στη Βουλή: «Ψεύτες, ψεύτες, ψεύτες!».

 

Τα καλά παιδιά

«ΨΕΥΤΗΣ» ο Τσίπρας, «απατεώνας» ο Κυριάκος (οι ίδιοι τα λένε στη Βουλή), τελικά τα... καλύτερα παιδιά μάς κυβερνούν!

Πάλι καλά. Γιατί κάποτε, επί Αντρέα ας πούμε, μας κυβερνούσαν «προδότες», «φαύλοι», «Εφιάλτες», «λαϊκιστές», «χολέρες» και άλλα τέτοια ευγενή (επίσης καταγεγραμμένα στα Πρακτικά της Βουλής).

Εν τούτοις, έχουμε πολιτικό πολιτισμό. Θα έχεις δει ασφαλώς τι ξύλο, τι κλωτσομπουνίδι πέφτει κατά καιρούς στην τουρκική, τη ρωσική ή την κορεατική Βουλή; Ενώ εδώ; Αβρότης και διακριτικότης!

 

Πρόθυμος

ΑΛΗΘΕΙΑ, ζάει εκείνος ο έρμος ο ΓΑΠ; Ζάει. Και κάνει και δηλώσεις. Να χτες, ας πούμε, είπε -σε κυριακάτικη εφημερίδα- για άλλη μια φορά το βαθυστόχαστο: «Είναι αναγκαία η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων».

(Άντε χριστιανέ μου πάρε τον Ραγκούση παραμάσχαλα και τραβάτε να σας δώσει κανένα Υπουργείο ο Τσίπρας τώρα που «αποχαιρετάει τον Καμμένο που χάνεται» και ψάχνει για πρόθυμους).

 

Εθνικό όραμα

ΤΟ νέο εθνικό μας όραμα: Να μην περικοπούν οι συντάξεις!

Μητσό, Φώφη, Κουτσούμπας, όλοι έχουν ορμήσει να στριμώξουν τον Αλέξιο, οσμισθέντες ψητό (ως γνωστόν οι συνταξιούχοι είναι το 1/3 και πλέον του εκλογικού σώματος).

Ο Τσίπρας πάλι –κορόιδο δεν είναι– φαίνεται ότι τα συμφώνησε με τη Μέρκελ να πάρει μια αναβολή για το κόψιμο στις συντάξεις. («Ίσα – ίσα να πάρουμε τις εκλογές λίεμπε Άνγκελα, μετά τους κανονίζω εγώ).

Τηλεοράσεις, εφημερίδες, διαδίκτυο, όλοι ασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα αυτό που κυριαρχεί στον δημόσιο διάλογο.

(Για το πώς θα παράγουμε τίποτε σ’ αυτόν τον τόπο, πώς θα αναπτύξουμε τη χώρα που έχει γίνει το... βασίλειο των... επιδοματούχων, και –κυρίως αυτό!- πώς θα αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό μας πρόβλημα, μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν να το συζητήσει. Σκασίλα μας. Οι συντάξεις πάνω απ’ όλα. Τα φράγκα να πέφτουν.

 

Πολιτικό σενάριο

ΕΝΑ αληθοφανές σενάριο –που αρχίζουν και περιγράφουν κάποιοι πολιτικοί αρθρογράφοι στην Αθήνα– λέει τα εξής:

Ο Τσίπρας χάνει τις εκλογές, αλλά κρατάει ένα καλό ποσοστό. Ο Κυριάκος δεν παίρνει την αυτοδυναμία και τα ποσοστά της Φώφης δεν του επαρκούν. Οπότε συμφωνείται μια Κυβέρνηση συνεργασίας που θα στηρίξουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο πρόσωπο θα γινόταν αποδεκτό ως επικεφαλής;

Μα ο... Καραμανλής, που είναι μεν δεξιός, αλλά έχει κολεγιές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

(Θα μπορούσε να είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο, αν… Αν ο Κωστάκης δεν βαριόταν να κυβερνήσει… Γιατί καμία φορά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο φαίνονται).

 

Όχι μόνον εδώ

ΣΧΕΔΟΝ δεκαπέντε ημέρες και ακόμη η αμερικανική γραφειοκρατία να βρει τρόπο ώστε να επιστραφεί και να ταφεί το σκήνωμα του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνατίου.

Οπότε, μην ξανακούσω κανέναν να μιλάει για ελληνική γραφειοκρατία και να καταλήγει στο γνωστό κλισέ «αυτά μόνο στην Ελλάδα». Να που γίνονται και αλλού!

 

Άλλο ένα «τέρας»;

ΠΟΛΛΑ λέγονται, πολλά γράφονται για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Λάρισας και Στερεάς Ελλάδας… Το σύνηθες «μάλε – βράσε» μεταξύ των περιβόητων «τοπικών Κοινωνιών». Και καθώς του χρόνου έχουμε και δημοτικές εκλογές, βγαίνει ο κάθε τοπικός παράγων, τραβάει το σπαθί απ’ το θηκάρι, κάνει «ασυμβίβαστες» δηλώσεις και ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Βέβαιο είναι ότι συγχώνευση σημαίνει «σμίκρυνση». Σημαίνει περικοπές σε προσωπικό, σε φοιτητές, σε νοικιασμένα διαμερίσματα, σε σουβλάκια και φραπέδες- εννοούμε εδώ τη βιομηχανία κατανάλωσης των φοιτητών.

Πάντα έτσι ήταν. Το Πανεπιστήμιο αυτό στήθηκε εξ’ αρχής διασπασμένο για να «τακτοποιηθούν» οι κομματικοί συσχετισμοί της εποχής. Έβαλαν μυαλό; Όχι. Αντί μια Επιτροπή σοβαρών ανθρώπων να καταλήξει αμερόληπτα αποκαθιστώντας παλιές στρεβλώσεις (του τύπου η Γεωπονική στη Μαγνησία), το ρίξαμε στον... διάλογο. Λες και γίνεται διάλογος μεταξύ ανθρώπων που θέλουν μόνο να πάρουν και να μην δώσουν τίποτε. Κάπως έτσι, θα προκύψει πάλι το γνωστό τέρας. Μην έχετε καμιά αμφιβολία…

 

Η πραγματική ανησυχία

ΕΠΙΣΗΜΩΣ, οι εκπτώσεις αρχίζουν σήμερα. Ανεπισήμως έχουν αρχίσει εδώ και μέρες με τη γνωστή μέθοδο των «προσφορών». Οι γνωστές ελπίδες, τα ολοένα και υψηλότερα ποσοστά εκπτώσεων, αλλά και... προβλήματα για όσα μαγαζιά έχουν αποκλειστεί λόγω των γνωστών έργων που κάνει ο Δήμος σε κεντρικούς δρόμους.

Όμως, το πιο σοβαρό πρόβλημα που βλέπουν έμπειροι παράγοντας του λαρισαϊκού εμπορίου είναι η επαπειλούμενη μείωση συντάξεων. Ό,τι θα κοπεί από τους συνταξιούχους, στην ουσία θα κοπεί από την κατανάλωση. Πόσα χαρτζιλίκια δεν πάνε από τον παππού στα εγγόνια για τα ψώνια τους; Πραγματικά θα είναι σοκ για την αγορά. Ένα ακόμη από τα πολλά σοκ στην Ελλάδα της κρίσης.

 

Ελληνάρας

ΚΑΙ κει που κάνεις ένα ντουζ στην παραλία μετά το μπάνιο, τι βλέπεις εσύ που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα σ’ αυτήν τη ζωή;

Τον τύπο –για ηλικιωμένο οδηγό μιλάμε- να πλησιάζει την ντουζιέρα με κουμαντάρισμα από τη γυναίκα του και να παρκάρει σύριζα. Μετά να κατεβαίνει, να παίρνουν και οι δυο από ένα σφουγγάρι και να... πλένουν κανονικότατα το αυτοκίνητο!

Να έρθουν εδώ τίποτε... Ιάπωνες -σαν κι αυτούς που καθάριζαν τις κερκίδες τώρα στο «Μουντιάλ»- να έχουμε... ομαδικά εγκεφαλικά και χαρακίρια… Άντε γεια.

 

Πενθήμερα

ΜΟΝΟ πενθήμερα είναι φέτος το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Τα Σαββατοκύριακα... αποχωρεί, και δίνει τη θέση του είτε στο φθινόπωρο, είτε στον χειμώνα. Επειδή η ίδια εναλλαγή παρατηρήθηκε και πέρυσι, φέτος οι Λαρισαίοι αποδείχθηκε ότι ήταν προετοιμασμένοι. Πηγαίνουν για μπάνιο αυθημερόν, τις καθημερινές, όταν τελειώνουν τη δουλειά τους, ενώ τα Σαββατοκύριακα οργανώνουν εκδρομές στα ορεινά.

Λ.Κ.

 

 

 

PRVTOPOREIA KAI PALIΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ και πάλι ο  αγρότης  από τα Πλατανούλια Ζήσης Μαλάκος. Ετσι μετά την κολοκύθα 300 κιλών  παλιότερα, φέτος έβγαλε και δίδυμο καρπούζι. Του χρόνου ευχόμαστε και... τρίδυμο για να μπει και  στο βιβλίο Γκίνες.

Κ.Τσ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass