Μουντοτέλος

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2018 19:45
*- ΚΑΝΤΕ λίγο χώρο για να ‘’κατσειοαντώνης’’, έχουμε και τρίτο βουλευτή στο κόμμα…  Ζ *- ΚΑΝΤΕ λίγο χώρο για να ‘’κατσειοαντώνης’’, έχουμε και τρίτο βουλευτή στο κόμμα… Ζ

*Ο Λαρισαίος το προανήγγειλε από χθες.

- Τελετή παράδοσης παραλαβής την Κυριακή. Του τηλεκοντρόλ, στις γυναίκες.

***

*Η Λαρισαία εκτιμούσε πως η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο.

- Εδώ το σπίτι διαλύεται κι εσύ σκέφτεσαι μόνο την μπάλα…

-Υπερβάλλεις, δεν είναι έτσι…

- Ε πώς… Να η βρύση χάνει.

- Με ποιον παίζει;

***

*Ο άλλος πάλι, εντελώς αφηρημένος.

- Συγγνώμη, βλέπετε τον αγώνα;

- Ναι.

- Πόσο είναι το ημίχρονο;

- 45 λεπτά.

Ζ.

 

Σε κλειστό

*ΔΕΝ θα έχει γίνει καλά-καλά η απονομή του τροπαίου στο Μουντιάλ κι ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καλεί σε ομιλία. Για την ανάπτυξη που έρχεται, καταφθάνει. Αυτή η εκδήλωση που είχαν υποσχεθεί μετά τη Συμφωνία για το χρέος και που με τις βροχές του ουρανού και των γκολ δεν έβρισκαν βραδιά να την κάνουν. Ομιλητής ο εκ των αρμοδίων υπουργών Στ. Πιτσιόρλας. Στο «Χατζηγιάννειο» όμως, διάλεξαν κλειστό χώρο. Μάλλον φυλάγονται. (Όχι από τη βροχή.)

Ζ.

 

Λεβέντης…

Δαμιανός

* ΑΠΟ τον Μάρτιο του 2016 ξέρετε πόσος καιρός πέρασε; Ναι πάρα πολύς. Ε, δεν ήρθε η ώρα να τα ξεχάσουν; Δαμιανός Ζώκας και Βασίλης Λεβέντης έτοιμοι να τα ξαναβρούν, αναφέρουν οι πληροφορίες των «ψιθυριστών». Ήδη μάλιστα μίλησαν στο τηλέφωνο και θα τα πούνε από κοντά αύριο, που εκτός απροόπτου θα έρθει στη Λάρισα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων για την κηδεία του μητροπολίτη Ιγνατίου. Ποια εξώδικα και βλακείες μωρέ; Πού τα θυμάστε αυτά; Εδώ μπροστά μας έχουμε εξελίξεις. Έφυγε ο Κατσιαντώνης και «χήρεψε» η θέση του πρώτου υποψήφιου βουλευτή, σε περίπτωση έδρας. Βέβαια ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος είναι ήδη πολύ κοντά στον πρόεδρο. Για να δούμε…

Κ.Γ.

 

Σε εννιά μήνες

*ΩΣΤΕ όλα μαζί στο εκλογικό μίξερ τον επόμενο Μάιο. Φως φανάρι πια. Μαζί με τις ευρωεκλογές, όπου θα στείλουμε δυό ντουζίνες Ελλήνων να καλοπεράσουν επί πενταετία στην Εσπερία, μαζί προφανώς πλέον και οι βουλευτικές εκλογές, θα έχει πέσει και η κυβέρνηση ηθελημένα εκκωφαντικά αφού καναδυό μήνες πριν θα στείλει ο Ζάεφ την έγκριση των Σκοπιανών κι ο Καμμένος θα απαρνηθεί τον Τσίπρα.

***

*ΜΑΖΙ θα εκλεγούν και δήμαρχοι και περιφερειάρχες, τετραπλές κι όχι τριπλές θα είναι οι κάλπες. Οπότε, τώρα τρέχουμε…

Μέχρι προχθές οι αυτοδιοικητικοί περίμεναν αναμέτρηση τον Οκτώβριο του ΄19, προετοιμάζονταν, έκαναν ζέσταμα, κρατούσαν και δυνάμεις. Τώρα αναπροσαρμογή σχεδίων, πέντε μήνες νωρίτερα δεν είναι και μικρή συντόμευση, καθόλου εύκολο. Όσο βαστάει μια εγκυμοσύνη η περίοδος που τους απομένει να ετοιμαστούν, ώστε να μπουν με τα ψηφοδέλτιά τους στην επίσημη προεκλογική καμπάνια. Κι οι κάλπες ούτως ή άλλως γκαστρωμένες. (Επομένως έτσι, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, δεν προλαβαίνει να κερδίσει ο Μητσοτάκης και ν΄ αλλάξει τον νόμο Σκουρλέτη.)

Ζ.

 

Ευκαιρία

*ΙΔΟΥ πεδίον δόξης λαμπρόν για τον νεομεταγραφέντα γαλάζιο βουλευτή…

Στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας λειτουργεί το ένα ασανσέρ για τις αποβάθρες απέναντι. Αυτό συνιστά είδηση. Κι όχι ότι το δεύτερο ασανσέρ είναι χαλασμένο. Αυτό με το οποίο κατεβαίνεις, ή ανεβαίνεις, ανάλογα το προς τα πού κινείσαι.

***

*ΤΙ σχέση έχει ο Γ. Κατσιαντώνης; Ο οποίος σημειωτέον έχει αλλάξει ήδη τη φίρμα του ‘’βουλευτής την ΝΔ’’, γράφει ιστορία. Μα την προηγούμενη φορά για να δεήσει ο σταθμάρχης να μεριμνήσει ώστε να φτιαχτεί το ασανσέρ, έπρεπε να προηγηθούν επισκέψεις των δύο βουλευτών της ΝΔ στην ηγεσία του ΟΣΕ στην Αθήνα. Τώρα ο Ελασσοναμερικάνος έχει να προσπεράσει Χαρακόπουλο και Κέλλα, να τους κάνει να νιώσουν την ανάσα του κεντρώου μαχητή.

Ζ.

 

Πολιτικός

πολιτισμός

* ΣΕ σχέση με προηγούμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, το κλίμα στην προχθεσινή συνεδρίαση ήταν ήρεμο έως πολιτισμένο. Δεν είχαμε τις γνωστές αψιμαχίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ περιφερειακής αρχής και αντιπολίτευσης. Μάλιστα όταν συζητήθηκε το θέμα της εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στα Ευρυτανικά Άγραφα, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνεχάρη τη Λαϊκή Συσπείρωση «για την πρωτοβουλία της να φέρει προς συζήτηση αυτό το σημαντικό ζήτημα», ενώ κληθείς από τον πρόεδρο του ΠΣ να τοποθετηθεί ο Αντώνης Αδάμου, εκείνος διευκρίνισε ότι θα είναι σύντομος για να μην πάρει χρόνο από τον εισηγητή του θέματος Τάσο Τσαπλέ.

Γ.Ρ.

 

Αιολικά Πάρκα

* ΗΠΙΟΣ ήταν στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτης Νάνος αναφορικά με την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στα Άγραφα. Μιλώντας με την ιδιότητα του μέλους του Δικτύου Φορέων των Αγράφων που αντιδρούν στην παραπάνω προοπτική και κυρίως με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, ο κ. Νάνος ανέπτυξε ήρεμα τη σχετική επιχειρηματολογία του. Προς τι αυτή η διευκρίνιση; Αν ανατρέξει κανείς στο προσωπικό του ιστολόγιο και σε όσα σχετικά γράφει ο διοικητής, τότε θα καταλάβει τη διαφορά στο ύφος και στην έκφρασή του.

Όσον αφορά στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΠΝ, καθηγητή Νίκο Τσιλιμίγκα, αυτός εξέφρασε την απορία «γιατί δεν έχουν αντιδράσει δυναμικά στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στα Άγραφα οι δήμοι της περιοχής και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας μιας άτυπης κοινοπραξίας μεταξύ των φορέων που αντιδρούν και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Γ.Ρ.

 

Διάσταση

*ΥΠΑΡΧΕΙ και άλλη διάσταση στις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Που επισημάνθηκε κεντρικά από το ΚΙΝΑΛ και τη Φ. Γεννηματά: πραγματοποιούνται συγχωνεύσεις με απώτερο στόχο την κατάργηση των ΑΤΕΙ και την εξαφάνιση ουσιαστικά της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και τη διατήρηση μόνο της διετούς τεχνικής εκπαίδευσης στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Όμως η όλη διαδικασία δεν αποτέλεσε αντικείμενο ‘’εθνικού διαλόγου’’, αλλά έγινε παρασκηνιακά και χωρίς να εντάσσεται σε έναν στρατηγικό εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό, παρακάμπτονται τα θεσμικά γνωμοδοτικά όργανα, διατηρούνται έτσι τοπικισμοί και δυνατότητα ρουσφετιών σε διάφορους δήμους. (Ένα γενικό σχέδιο που εμφανίζεται τμηματικά χωρίς να έχει συζητηθεί κεντρικά; Μπορεί να αποτελεί απλώς απόφαση κάποιου υπουργού;)

Ζ.

 

Ωράριο λειτουργίας

* «Οι λευκές νύκτες θα φέρουν μαύρες μέρες στην αγορά» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντώνης Αδάμου στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο περιθώριο της συζήτησης για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Στο μεταξύ εξοργισμένος με την αρνητική απόφαση του Σώματος στην παράταση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς εμφανίστηκε στη στήλη Λαρισαίος έμπορος, υπενθυμίζοντας ότι τα Σάββατα του καλοκαιριού, οπότε οι έμποροι κλείνουν τα καταστήματά τους προαιρετικά, οι εμποροϋπάλληλοι πληρώνονται κανονικά».

Γ.Ρ.

 

Εμπνέει

*- ΜΗΠΩΣ πρέπει να ερωτηθεί ο Ντίτορας στην Αποκεντρωμένη;

Η τελευταία ελπίδα των Λαρισαίων δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων που είδαν χθες τους φόβους τους να επιβεβαιώνονται. Με την ανακοίνωση ότι η κηδεία του μεταστάντος μητροπολίτη Ιγνατίου θα γίνει Σάββατο. Πολλά είχαν ποντάρει ορισμένοι σ΄ αυτή την αργία του μεσοκαλόκαιρου.

***

*Η ντιτοριανή ελπίδα στηρίχτηκε στο ανάλογο προηγούμενο. Τότε που είχε δοθεί άδεια την επόμενη Δευτέρα σε όσους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης θα παρίσταντο σε σαββατιάτικη εκδήλωση. Ξεχνιούνται αυτά; Πιο σπουδαίο θεωρήθηκε εκείνο;

Βέβαια, την πρωτοβουλία αυτή την ερευνά πια εισαγγελέας. Οπότε έπεσε στο τραπέζι κι άλλη ιδέα.

- Να κλείσουν οι υπηρεσίες δύο ώρες νωρίτερα την Παρασκευή, ώστε να διευκολυνθεί ο κόσμος να πάει να προσκυνήσει τον δεσπότη του.

Ζ.

 

Περιφερειακός

τοπικισμός

*«ΕΜΕΙΣ καταφέραμε να πετύχουμε την περιφερειακή συνείδηση» καμάρωνε ο Κ. Αγοραστός στο συμβούλιο όπου δεν συζητήθηκε η πρόταση του Υπουργείου για το νέο Πανεπιστήμιο. Όντως, αυτή η σφυρηλατηθείσα περιφερειακή συνείδηση φάνηκε κατά τις συσκέψεις που συγκάλεσαν οι δήμαρχοι σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις. Άγριος ανταγωνισμός για το ποιος είναι πιο συνειδητοποιημένος τοπικιστικά.

***

*«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ να δούμε ποιες θα είναι οι υποδομές κι η χρηματοδότηση, να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο και μετά θα συζητήσουμε». Κι έτσι γλίτωσε ο περιφερειάρχης απ΄ την τρικυμία και τους σκοπέλους του τοπικισμού. Ποιον να φτιάξει, ποιον να χαλάσει. Κι όχι μόνον αυτός. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι οι άλλες περιφερειακές παρατάξεις. Ένεκα η προαναφερθείσα ανεπτυγμένη περιφερειακά τοπικιστική συνείδηση. (Οπότε η αναβολή συμφέρει το ίδιο και την αντιπολίτευση.)

Ζ.

 

Ποιοι, πού…

*- ΒΡΕ, μήπως λέει για εμάς;

- Μπα, σε άλλους αναφέρεται…

-Γιατί, σάμπως εμείς δεν;

Σούσουρο χθες στον τραπεζικό κλάδο της Λάρισας με το δημοσίευμα της εφημερίδας για την εισαγγελική έρευνα στα μπόνους στελεχών. Αναστάτωση και ανησυχία. Και πολύ-πολύ κουβέντα.

Ζ.

 

Αυτοί φταίνε

*ΜΕΤΑ και τον πρώτο ημιτελικό, χθες το πρωί κι ενώ εκκρεμούσε ο δεύτερος, ο Λαρισαίος βαρυγκωμούσε.

-Αμάν αυτοί οι τερματοφύλακες, ξεφυσούσε στην παρέα.

-Μα τι λες… Σούπερ έπαιξαν πάλι, τόσα έπιασαν…

- Αυτό λέω. Χαλάνε το παιχνίδι, τόσα ωραία γκολ χάσαμε εξαιτίας τους. (Σ΄ αυτό το Μουντιάλ οι τερματοφύλακες έδωσαν πάρα πολλές προκρίσεις.)

Ζ.

 

Και στη θάλασσα

*ΜΕΤΑ την πολιτική κρουαζιέρα στο Αιγαίο, ο προχωρημένος Van der Μπαρτζ συνεχίζει με πολιτικές διακοπές στον Αγιόκαμπο. Ανακοινώνοντας ότι ανοίγει και εκεί γραφείο του κόμματος των δανειοληπτών. Διότι έτσι λέει θα καλύπτονται οι ανάγκες των μελών ψηφοφόρων μας που παραθερίζουν. Εκεί στην παραλία μπορεί να σκεφτεί ο άλλος, ‘’δεν κοιτάω μήπως μπορώ να ξεμπλέξω από εκείνο το δάνειο;’’ Ε, να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί; Άλλο αν θα ξεμπλέξει. Αλλά κι ο πορτοκαλένιος αρχηγός να μη συνδυάσει δουλειά και θάλασσα; Τον κούρασε κι αυτό το κυνηγητό απ΄ τη Δικαιοσύνη όπου τον έχουν στριμώξει. Το παραλιακό γραφείο θα λειτουργεί μόνο ως τον Αύγουστο, προλάβετε. Μην πληρώνουμε και τζάμπα ενοίκια…

Ζ.

 

Ενισχύστε

τα Ιδρύματα

* ΔΕΝ προβλέπεται η αποστολή και κατάθεση στεφάνων στις νεκρώσιμες ακολουθίες Ιεραρχών, όπως διευκρινίζουν από τη Μητρόπολη, με αφορμή την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ιγνατίου. Υπενθυμίζουν δε με νόημα ότι επιθυμία του κυρού Ιγνατίου ήταν σε ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος να ενισχύονται οικονομικά τα ευαγή ιδρύματα της Μητρόπολης. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι συνηθίζεται οι μητροπολίτες να θάπτονται πίσω από τους Μητροπολιτικούς ναούς και οι ιερείς, κυρίως στα χωριά, πίσω από τις εκκλησίες όπου ιερουργούσαν.

Γ.Ρ.

 

Αν συνέπιπταν;

*ΟΠΟΤΕ χθες το πρωί, διαβάζοντας την εφημερίδα προκλήθηκε μια μικρή ανησυχία. Από τη Σκεπαστή θα ξεκινούσε το βράδυ μια ακόμη μοτοπορεία για τη Μακεδονία ενώ στην Κεντρική πλατεία είχε αναγγελθεί διαδήλωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς κατά του ΝΑΤΟ.

-Το σκέφτεστε; Να συμπέσουν σε καμιά γωνία οι μακεδονομάχοι με τους αντιιμπεριαλιστές…

-Ε, δεν θα ληφθεί μέριμνα να μπει τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία;

Ζ.

 

Καμμένος

*- ΚΙ άλλος Καμμένος πρόεδρος κόμματος;

- Καμμένος ή καμένος;

Ξεκίνησε η συζήτηση των Λαρισαίων.

- Μπα, άλλους θέλει να κάψει…

- Εύκολο πάντως να φτιάξεις κόμμα άμα είσαι βουλευτής. Βρίσκεις άλλον έναν, μοιράζεστε τα κορυφαία κομματικά αξιώματα και νάτο έτοιμο. Άλλο που πρακτικά δεν υπάρχει.

- Ναι και κάποια στιγμή ανακοινώνεις συνεργασία με άλλο μεγάλο κόμμα, παίρνεις τα ανταλλάγματα κι από δω παν κι άλλοι.

- Σάμπως πρώτη φορά είναι;

Ζ.

 

Ψύχραιμος

*ΚΑΠΟΙΟΣ χτυπάει την πόρτα του σπιτιού. Ο ηλικιωμένος Λαρισαίος σηκώνεται ν΄ ανοίξει. Βλέπει μπροστά του τον Χάρο που του λέει.

 - Ήρθα για την ψυχή σου.

 Ο άντρας γυρνάει ψύχραιμος το κεφάλι προς τα μέσα και φωνάζει στη γυναίκα του.

 - Ψυχή μου, κάποιος σε ζητάει.

Ζ.

 

Ανθούπολη

* ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ κάτοικοι στη συνοικία Ανθούπολης, για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά που παίζουν κοντά σε έναν μετασχηματιστή που έχει τοποθετήσει η ΔΕΗ στην πλατεία της.

«Βάζουν παλέτες και ανεβαίνουν στην κορυφή του μεγάλου κιβωτίου της εγκατάστασης της επιχείρησης ηλεκτρισμού, για να παίξουν», αναφέρει τρομοκρατημένος ένας πολίτης και προτείνει: «Οι αρμόδιοι πρέπει να μεριμνήσουν να περιφράξουν τον μετασχηματιστή, πριν θρηνήσουμε θύματα. Άμα γίνει το κακό (ο μη γένοιτο), τότε όλοι θα λένε πως έπρεπε να είχαν προβλέψει τον κίνδυνο;».

Λ.Κ.

 

 

 

DHLADH YPOYRGE PANO*-ΔΗΛΑΔΗ υπουργέ Πάνο, σε δέκα μήνες οι δημοτικές εκλογές; Όσα και τα δάχτυλά μου, αρχίζω και μετράω…

Ζ.

 

 

 

 

STIS TELEYTAIES1

 

STIS TELEYTAIES2* ΣΤΙΣ τελευταίες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου μόνιμοι παρατηρητές είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Έτσι και προχθές παρακολούθησε τη συνεδρίαση ο αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Ε. Βασίλης Ζωγράφος. Στην προχθεσινή όμως συνεδρίαση παρών ήταν και ένας άλλος αναπληρωτής γραμματέας. Ο Βαγγέλης Γιαννούλας του ΚΙΝΑΛ. Και από Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να μπούμε σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα πληθύνουν οι κομματικές παρουσίες.

Γ.Ρ. 

 

.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass