Λαρσινοί

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2018 20:00
*EXOYN φάει αμφότεροι το “Θεσσαλικό” με το κουτάλι.  Δεκαετίες μαζί οι δυο Κωστάδες, ο Τσιάνος διευθυντής κι ο Δημητριάδης στο λογιστήριο. Συνεχίζουν παρόντες, όπου θεατρική παράσταση ποιότητας.  Όπως προχθές στο Κηποθέατρο με τον Αγαμέμνονα. Ζ. *EXOYN φάει αμφότεροι το “Θεσσαλικό” με το κουτάλι. Δεκαετίες μαζί οι δυο Κωστάδες, ο Τσιάνος διευθυντής κι ο Δημητριάδης στο λογιστήριο. Συνεχίζουν παρόντες, όπου θεατρική παράσταση ποιότητας. Όπως προχθές στο Κηποθέατρο με τον Αγαμέμνονα. Ζ.

*ΟΙ Λαρισαίοι πανηγύριζαν μαζί με τους Κροάτες, σε άπταιστα σλαβικά.

- Σκίστιτς… Νικίστιτς… Πελεκίστιτς…

***

*ΤΟ άκουσε χθες στα παράλια η Αθηναία και ένιωσε έντονη την ανάγκη διερμηνείας.

-Τισιτσίμπσι;

-Κνουπθανάταν.

Ζ.

Πριν και ξανά

και πάλι

*- ΔΗΛΑΔΗ, τώρα του έδωσαν στρατόπεδα;

- Ε βέβαια…

Ο Λαρισαίος διατηρούσε ακέραιες τις επιφυλάξεις του παρότι διάβασε για την παραχώρηση από τον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο, ο οποίος κάλεσε να βάλει στο κάδρο και τον Λαρισαίο ανελίστα υφυπουργό Β. Κόκκαλη, παρότι αναρμόδιος να πάρει κι εκείνος απ’ τη δόξα, όχι όλο το κομμάτι ο δήμαρχος. Θυμόταν και τα προηγούμενα, δεν είναι και χθεσινός.

- Έδωσαν τώρα στον Καλογιάννη στρατόπεδα που του τα είχαν δώσει και πριν κι ο Καμμένος κι ο τότε αναπληρωτής του ο Βίτσας κι εν συνεχεία κι ο Τσίπρας αυτοπροσώπως και τα οποία του είπαν από τώρα ότι θα του τα ξαναδώσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τα ίδια άλλη μια φορά…

Και κουνώντας το κεφάλι έκλεισε επιστρατεύοντας την κατάλληλη ρήση του αείμνηστου δημάρχου Λαμπρούλη.

- Ήμουνα νιός και γέρασα…

Ζ.

Δάσος οι κάλπες

*ΜΕΓΑΛΟ το μπλέξιμο άμα τελικά γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, αλλά και τις βουλευτικές αντάμα. Είναι κι οι εκλογές της αυτοδιοίκησης διπλές και τρίδιπλες, για περιφερειάρχη, για δήμαρχο αλλά και για δημοτικές κοινότητες, χαμός θα γίνει. Δάσος οι κάλπες, με GPS θα ψηφίζεις. «Σε τρία μέτρα στρίψτε δεξιά…». Βάλε και τους ηλικιωμένους, της κακομοίρας θα γίνει. Θα έχει νόημα να κουβαλάει κάποιος σταυρωμένα ψηφοδέλτια από το σπίτι; Αλλά κι εκεί στο παραβάν, πού να θυμάται ποιους ήθελε να σταυρώσει; Κι ας μην είναι σε ηλικία αλτσχάιμερ…

Ζ.

Μαζί και χώρια

*ΜΕΓΑΛΕΣ δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν κι οι υποψήφιοι, σε ΝΔ αλλά και ΠΑΣΟΚ. Τα βουλευτικά γραφεία θα τρέχουν για τους ημέτερους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους ή όλοι αυτοί για τον βουλευτή; Οι καθιερωμένες αλληλοβοήθειες δεν θα υπάρξουν, ο καθένας θα έχει τον καημό του και τις δικές του τρεχάλες. Πρόβλημα για τους κομματάρχες φίλους τους, πρόβλημα και για τους υποψήφιους βουλευτές.

***

*ΕΜΠΛΟΚΗ ιδιαιτέρως στη ΝΔ. Ούτε κεφάλια ανταρτών υποψηφίων δημάρχων μπορούν να πέσουν σε προεκλογική βουλευτική περίοδο, καθότι στην προσπάθεια να πάρουν την κυβέρνηση δεν τους περισσεύει κανείς. Ούτε όμως επιτρέπονται διπλές και τριπλές υποψηφιότητες, αφού έτσι χάνονται οι δήμοι στα σίγουρα. Μπλέξιμο.

***

*ΙΔΙΟΦΥΗΣ δείχνει η σύλληψη Σκουρλέτη, μεγάλη μηχανορραφία.

Όμως προβλήματα δεν θα έχει μονάχα η ΝΔ. Διότι ταυτόχρονα δουλεύεται κατά τόπους, όχι μονάχα στη Λάρισα, προωθούμενη και από τις δύο πλευρές η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση. Ώστε να κατεβάσουν από κοινού δημάρχους και περιφερειάρχες. Κι έτσι οι υποψήφιοι βουλευτές του κάθε κόμματος θα τρέχουν με κάποιους από τους υποψήφιους συμβούλους, χωριστά για τις βουλευτικές κι αντάμα με όλους για τις αυτοδιοικητικές; Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπλεχτούν, να μην αρπαχτούν.

Ζ.

Σύνοδος

ΕΚΤΑΚΤΗ σύνοδο πραγματοποίησαν χθες οι πρυτάνεις των ΤΕΙ, στις εγκαταστάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ, στην Αθήνα, με μοναδικό θέμα τις συγχωνεύσεις των Ιδρυμάτων τους με τα Πανεπιστήμια.

Έχασαν τον ύπνο τους οι πρυτάνεις, κάτω από την πίεση του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις και δεν φαίνεται να πάνε φέτος διακοπές.

Τους χρύσωσαν πρώτα το χάπι, δίνοντάς τους τον τίτλο των πρυτάνεων για πρώτη φορά στα ΤΕΙ και μετά τους κάλεσαν να «σηκώσουν» το μεγαλύτερο βάρος στην ιστορία των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: αυτό της κατάργησης-αναβάθμισης των ΤΕΙ!

Λ.Κ.

Φοιτητές

ΚΑΛΑ συγχωνεύθηκαν το ΤΕΙ Αθηνών με το ΤΕΙ Πειραιά και ωραίο το νέο ενιαίο όνομα, ως Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους φοιτητές στις σχολές τους, για το τι μέλλει γενέσθαι με τις σπουδές τους.

Οι νέοι πορεύονται στο άγνωστο. Ποια μαθήματα πρέπει να παρακολουθήσουν οι φοιτητές που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στο ΤΕΙ, για να αποκτήσουν πτυχίο Πανεπιστημίου;

Σε καμία σχολή δεν υπάρχει απάντηση. Έτσι οι φοιτητές δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους, ενώ από πίσω περιμένουν και οι γονείς να πληρώσουν την καθυστέρηση του συστήματος!

Λ.Κ.

Κυβέρνηση Λαρίσης

*ΚΑΛΕΣΕ σε γενική επιστράτευση ο πρόεδρος της γαλάζιας Νομαρχιακής, νυν υπέρ πάντων ο αγών. Ο Χρ. Καπετάνος, μετά τους τομεάρχες όρισε και τους αναπληρωτές τους, σε κάποιες περιπτώσεις δύο κιόλας, να μοιράζεται ο φόρτος εργασίας προφανώς. Αξιώματα χωρίς ιδιαίτερο αντίκρισμα, μάλλον, μπορεί κάποιοι βέβαια να τα λαμπρύνουν με την προσωπικότητά τους. Τομεάρχες και αναπληρωτές σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής δραστηριότητας, σχεδόν όπως οι τομείς των υπουργών και των υφυπουργών αντιστοίχως. Κανονικά σαν κυβέρνηση και μάλιστα πολυπληθής, σχεδόν πενήντα άτομα τη συγκροτούν. Με επικεφαλής φυσικά τον πρόεδρο. (Ο οποίος μόνο αναπληρωτή πρόεδρο ξέχασε να ορίσει.)

Ζ.

4+4

*- ΜΩΡΕ σιγά τη σοβαρή δουλειά που έκαναν…

Στην παρέα των πασοκτζήδων δεν συμφωνούσαν όλοι για την αξία της διαδικασίας.

- Μαζεύτηκαν 8 στελέχη διορισμένα από την ηγεσία στις θέσεις τους, οι 4 γραμματείς των νομαρχιακών κι οι 4 αναπληρωτές τους και εξέλεξαν τον συντονιστή Θεσσαλίας. Δημοκρατικά…

- Επιτέλους να εκλεγεί κι ο Τσιάκαλος. Αλήθεια, άμα σε ψηφίζουν διορισμένοι θεωρείσαι εκλεγμένος;

Ζ.

…κι έδεσε

*- ΑΚΟΥΣΕΣ; Ο Ολυμπιακός παίρνει Αιγύπτιο φορ, ονόματι Κόκα…

- Με το ‘’Νουρ Ουάν’’ θα έρθει;

Ζ.

Μεταπρατικό

κεφάλαιο

*ΟΥΔΟΛΩΣ αμφισβητούσε το δίκιο των εξουθενωμένων και κακοπληρωμένων εμποροϋπαλλήλων, που αποκρούουν σθεναρά κάθε σκέψη για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Ωστόσο παραξενεύτηκε ο Λαρισαίος διαβάζοντας για την ομοφωνία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου όλες οι παρατάξεις συντάχθηκαν μαζί τους.

- Μα όλοι τους τόσο φιλεργατικοί;

- Έχουν και εκλογές σε δέκα μήνες, μην το ξεχνάς…

- Ναι κι έπρεπε δηλαδή να συντρίψουν το μεταπρατικό κεφάλαιο, να χτυπήσουν ανελέητα τους εκμεταλλευτές που εκπροσωπεί ο Εμπορικός Σύλλογος;

-Είναι σαφώς λιγότεροι αυτοί, να ξέρεις…

Ζ.

Τους αξιοποίησε;

*- ΔΕΝ χρειάζεται δα και σοφία…

Ο Λαρισαίος αναρωτιόταν πώς κι ο δήμαρχος δεν αξιοποίησε την αντίδραση που εκδηλώθηκε από την πρυτανεία του ΤΕΙ αλλά και από τη νεοδημοκρατική αντιπολίτευση, και αυτή στον Δήμο και την ευρύτερη, την αντικυβερνητική, από προέδρους φορέων κλπ.

- Θα μπορούσε ο Καλογιάννης να μεταφέρει στο Υπουργείο ότι πιέζεται. Πως έχει μεν όλη την καλή διάθεση, αλλά πρέπει κάτι να του δώσουν για την πόλη του ώστε να κλείσει τα γαλάζια στόματα…

-Δεν φώναξαν κι αυτοί πάντως πολύ. Χωρίς έμπνευση και δίχως ιδιαίτερη επιχειρηματολογία, τα κλασικά, τα απολύτως απαραίτητα κι έξω από την πόρτα.

- Κοτζάμ σκιώδης υφυπουργός Παιδείας ο Κέλλας, δεν θα έπρεπε να ξεσηκώσει την περιοχή του;

-Και τι είναι, λαϊκιστής; Ο άνθρωπος είναι σοβαρός, μετρημένος…

- Και δεν βρήκε κάναν άλλο να βάλει μπροστά;

***

*ΣΤΗΝ Καρδίτσα πάντως που ξεσηκώθηκε διεκδικώντας Σχολή, το σύνθημα προσαρμόστηκε στο πνεύμα των καιρών. «Δεν θα γίνει η Καρδίτσα Νότια Τρίκαλα».

Ζ.

Λακκουβόδρομοι

*ΚΡΟΥΟΥΝ τον κώδωνα του κινδύνου από τον Κραννώνα. Ακούει ο δήμαρχος Θαν. Νασιακόπουλος; Η κατάσταση του οδοστρώματος έχει χειροτερέψει πάρα πολύ στον δρόμο από το χωριό προς Κοιλάδα, στην οδό της Καρδίτσας δηλαδή, απ’ όπου κινούνται προς Λάρισα. Γεμάτη λακκούβες η μια πλευρά του, είναι σαν να διαθέτει μονάχα ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Πολύ ζόρικο όταν διασταυρώνονται δύο αυτοκίνητα, ιδίως αν κάποιος εκ των οδηγών δεν γνωρίζει την παγίδα. Το σοβαρό πρόβλημα σέρνεται πάρα πολύ καιρό και διαρκώς επιτείνεται. Μιλούν για ένα κομμάτι δρόμου καναδυό χιλιόμετρα μονάχα. (Μήπως θα έπρεπε, όσο καθυστερεί η αποκατάσταση, να μπουν προειδοποιητικές πινακίδες για το επικίνδυνο χάλι;)

***

*ΠΕΡΙΠΟΥ παρόμοια η κατάσταση και στον δρόμο από Αγίους Αναργύρους προς Άγιο Γεώργιο, κατ’ επέκταση και προς άλλα χωριά και προς Φάρσαλα συνάμα. Δύσκολες καταστάσεις. Έχει και βαθύ χαντάκι στο πλάι του δρόμου, δεν είναι να εξοκείλει κάποιος. Έχει καθυστερήσει πολύ η αποκατάσταση.

Ζ.

Τεμπελιάζοντας

*ΣΤΑΘΕΡΑ στα λογοπαίγνια οι Λαρισαίοι μαθητές.

- Κάποιοι πετυχαίνουν στη ζωή με πείσμα. Κάποιοι άλλοι με βύσμα.

***

*- ΕΧΩ ακούσει ότι τα κορίτσια στην Καλιφόρνια, εκεί στο Λος Άντζελες,  είναι αρκετά πληθωρικά.  Έχουν, βλέπετε, πλούσια τα L. A.

***

*- ΜΠΟΡΕΙΣ να μου εξηγήσεις γιατί είσαι τόσο τεμπέλης;

- Τώρα πρέπει;

Ζ.

Ναυάγησε

* ΝΑΥΑΓΗΣΕ η οργάνωση αποστολής Λαρισαϊκής αντιπροσωπείας στον Δήμο Λήμνου, για τη συμμετοχή αθλητών στους αγώνες του αρχαίου πεντάθλου, λόγω αδυναμίας ενός συνοδού να συμμετάσχει σε αυτή.

Παρ’όλα αυτά, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, ενέκρινε τη δαπάνη, με την ελπίδα, ότι μπορεί τελευταία στιγμή να βρεθεί αντικαταστάτης και να μην πάει χαμένη όλη η προσπάθεια.

Λ.Κ.

Φούντωσαν

*ΠΗΡΑΝ, ξαναπήραν στον Δήμο, τίποτε. Και το πράσινο όλο και φουντώνει. Στην πεζογέφυρα του ΟΣΕ στο τέρμα Υψηλάντου, τα κλαδιά απλώθηκαν και κοντεύουν να φράξουν τα σκαλοπάτια. Δυσκολεύεται να περάσει ο κόσμος.

Ζ.

Τα συχαρίκια

*ΤΙ πρόβλημα να έχουν οι δύο Λαρισαίοι νεοδημοκράτες βουλευτές τώρα που απέκτησαν τρίτο στην παρέα. Κίνδυνο από τον Γ. Κατσιαντώνη δεν νιώθουν να διατρέχουν επ΄ ουδενί, άμα φερθεί και σωστά, με τον προσήκοντα σεβασμό…

Τα συχαρίκια υπήρξαν ακαριαίως. Ο Χρ. Κέλλας ήταν λέει εκείνος που του τηλεφώνησε πρώτος να συγχαρεί τον Ελασσοναμερικάνο βουλευτή της ΝΔ Λάρισας. 

Ζ.

Επιθέσεις

* ΕΙΝΑΙ μερικές περιπτώσεις όπου τα σύνορα δεν υφίστανται. Φαίνεται ότι τα κουνούπια το …πληροφορήθηκαν και δεν πτοούνται αν οι επιθέσεις που κάνουν είναι στην Πιερία, δηλαδή Πλαταμώνα, Νέοι Πόροι ή στον νομό Λάρισας δηλαδή Μεσάγγαλα, Καστρί –Λουτρό κ.λπ.

Οι παραθεριστές και μόνιμοι κάτοικοι κυριολεκτικά δηλώνουν ανήμποροι να προφυλαχτούν από τα επιθετικά σμήνη κουνουπιών για συγκεκριμένη ώρα, απόγευμα προς βράδυ. Μήπως κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας θα μετρίαζε το πρόβλημα;

Κ.Τσ.

Τι σχέση έχει…

*ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ως συνήθως ο Αδ. Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα μπουν λέει σε όλα τα συμβούλια οι ακραίοι, και χρυσαυγίτες, αλλά κι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Λες και τώρα είναι απ’ έξω. Λες και έχει σχέση ο ένας χώρος με τον άλλο.

***

*ΓΙΑΤΙ δεν ρωτάει τον Κ. Αγοραστό; Ο οποίος σε ολόκληρη τη θητεία έχει στο συμβούλιο και χρυσαυγίτη, τον βουλευτή από τον Βόλο, με τον οποίο και τους συνοδούς του έγιναν όντως κάποια σκηνικά, όχι τίποτε ιδιαίτερο, είναι και εκτός έδρας, δεν του δόθηκε και περιθώριο. Έχει όμως και σύμβουλο από ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Που μετέχει κανονικά ακολουθώντας τους δημοκρατικούς κανόνες, ουδείς μπορεί να του προσάψει κάτι.

Ζ.

Έλεγχοι

ΤΗΝ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων αποφάσισε ουσιαστικά το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποχαρακτηρίζοντας τη λεωφόρο Καραμανλή και την οδό Βόλου μέχρι τον κόμβο Γαλήνης από δευτερεύον οδικό δίκτυο σε δημοτική οδό. Έτσι λύνονται πλέον τα χέρια της Τροχαίας και η διέλευση των φορτηγών μέσα από την πόλη θα τιμωρείται αυστηρώς. Ελπίζουμε βέβαια…

Γ.Ρ.

Δεν έχουν σήμα

* ΧΩΡΙΣ κινητή τηλεφωνία από συγκεκριμένη εταιρεία με την οποία είναι συνδεδεμένο το 80% των κατοίκων της Σπηλιάς στον Κίσσαβο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Σπηλιάς Βασίλη Νταή, μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή μάλλον υπάρχουν ζημιές στις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας κι ενώ οι Σπηλιώτες τις βλέπουν απέναντι, κάποιες από τις κεραίες δεν βλέπουν τα κινητά τηλέφωνα των Σπηλιωτών.

Ας μεριμνήσουν οι αρμόδιοι να διορθώσουν τις βλάβες πριν οι Σπηλιώτες αλλάξουν εταιρεία.

Κ.Τσ.

Ανταλλαγές

*ΤΟ κλασικό θέμα και χθες, το μπλέξιμο με τις γυναίκες, στην παρέα των νεαρών Λαρισαίων.

- Τι κοινό έχουν οι κατσαρίδες με τους άντρες; Τρώνε και οι δύο παντόφλα.

***

*- ΛΟΙΠΟΝ παιδιά, κηρύσσω την έναρξη γυναικείας γκρίνιας. Αλλά πάλι, μισό λεπτό. Μπορείς να κηρύξεις την έναρξη σε κάτι που δεν σταμάτησε ποτέ;

***

*- ΕΙΔΑ ρε σεις μια πινακίδα έξω από κατάστημα με μεταχειρισμένα είδη: Ανταλλάσσουμε τα πάντα-ποδήλατα, πλυντήρια, έπιπλα. Πάρτε τη γυναίκα σας και ελάτε να επωφεληθείτε των προσφορών μας.

Ζ.

 

ETSI POYLAEI H FANELA NEIMAR

 *ΕΤΣΙ πουλάει η φανέλα Νεϊμάρ. Πώς αλλιώς…

Ζ.

 

STA GEMATA KINEITAI TSITA

*ΣΤΑ γεμάτα κινείται στο Κίνημα η Βάσω Τσίτα. Η Λαρισαία συναντήθηκε με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μαν. Χριστοδουλάκη και αντάλλαξαν απόψεις για γενικότερα, αλλά κυρίως για τοπικά θέματα.

Ζ.

 

 

GIA ANYPARKTA METRA ASFALEIAS

* ΓΙΑ ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στο εργοτάξιο της Μ. Αλεξάνδρου κάνουν λόγω Λαρισαίοι και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου το ατύχημα. «Πίσω από την μπετονιέρα με αναμμένη μηχανή περνάει κόσμος ανάμεσα στα χαντάκια. Η νομοθεσία προβλέπει με ακρίβεια τα μέτρα ασφαλείας εργοταξίου», υπογραμμίζουν.

Ζ.Π.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass