Σχέδια

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2018 19:01
*ΚΑΛΛΙΟ αργά παρά ποτέ. Μπορεί να χρειάστηκαν δεκαετίες, μπορεί η διέλευση από την παλιά εθνική οδό να μην είναι πια αυξημένη λόγω των σηράγγων, παρόλα αυτά ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Στη διασταύρωση για Στόμιο και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή και προς Στόμιο και προς την παλαιά εθνική οδό, τοποθετήθηκαν φωτεινοί σηματοδότες. Το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο για τους οδηγούς που θέλουν να κινηθούν είτε προς Λάρισα είτε προς Θεσσαλονίκη, οπότε καλώς τοποθετήθηκαν. Παλιότερα, προ εποχής σηράγγων δεν υπήρχε Σαββατοκύριακο που να μην έδινε το «παρών» η Τροχαία στο σημείο για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων. Τα φανάρια έλυσαν το πρόβλημα. Απλά, απλούστατα και ας πήρε τόσα χρόνια για να γίνει.  Ν.Π. *ΚΑΛΛΙΟ αργά παρά ποτέ. Μπορεί να χρειάστηκαν δεκαετίες, μπορεί η διέλευση από την παλιά εθνική οδό να μην είναι πια αυξημένη λόγω των σηράγγων, παρόλα αυτά ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Στη διασταύρωση για Στόμιο και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή και προς Στόμιο και προς την παλαιά εθνική οδό, τοποθετήθηκαν φωτεινοί σηματοδότες. Το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο για τους οδηγούς που θέλουν να κινηθούν είτε προς Λάρισα είτε προς Θεσσαλονίκη, οπότε καλώς τοποθετήθηκαν. Παλιότερα, προ εποχής σηράγγων δεν υπήρχε Σαββατοκύριακο που να μην έδινε το «παρών» η Τροχαία στο σημείο για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων. Τα φανάρια έλυσαν το πρόβλημα. Απλά, απλούστατα και ας πήρε τόσα χρόνια για να γίνει. Ν.Π.

* ΠΡΩΤΟ θέμα συζητήσεως πλέον οι... φωτιές. Οι Λαρισαίοι, κάθονται στα εξοχικά τους στα παράλια και όλο και αναλογίζονται «από πού θα φύγουν» έτσι και ξεσπάσει κανένα κακό.

Μελετούν την κατάσταση, κάνουν σχέδια, σκέφτονται πιθανές οδούς διαφυγής, χωρίς βέβαια να έχουν καμιά ιδιαίτερη γνώση. Κι αυτό είναι το χειρότερο.

Οι ψυχραιμότεροι βέβαια στις παρέες θυμίζουν ότι η περιοχή μας σπάνια έχει πέσει θύμα φωτιάς, αλλά λαμβάνουν ως απάντηση πως «για όλα υπάρχει η πρώτη φορά».

Παρομοίως, έχουν επηρεαστεί και... συμπεριφορές ανθρώπων. Π.χ. παρατηρείται αισθητή πτώση της χρήσης... μπάρμπεκιου –ειδικά αν υπάρχουν δένδρα κοντά- ενώ σε κατασκηνώσεις και κάμπινγκ έχει απαγορευτεί το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο. Έστω και αργά όλοι φυλάνε πια τα ρούχα τους. Μέχρι να ξεχαστεί κι αυτό, φευ!

Ανάδελφοι

* ΤΥΧΑΙΟ; Όλη η Ευρώπη να καίγεται με σαραντάρια κι εμείς, το «ανάδελφον έθνος» οι μόνοι που παραπονούμαστε πως «δεν κάνει καλοκαίρι φέτος»... Πράγματι, μεγάλη αστάθεια...

Άσε που οι Λαρισαίοι που ανέβηκαν -ως συνήθως τέτοια εποχή- στα βλαχοχώρια στέλνουν «ανταποκρίσεις» και μιλούν για συνθήκες χειμώνα ενώ άλλοι ανεβάζουν φωτογραφίες στο F/B όπου εμφανίζονται καθήμενοι δίπλα στο αναμμένο... τζάκι!

Ανασχηματισμοί

* ΛΙΓΟ ο καιρός, λίγο η θλίψη από την τελευταία εθνική τραγωδία, η διάθεση του κόσμου μόνο... καλοκαιρινή δεν είναι. Επί πλέον η χώρα βρίσκεται με μια Κυβέρνηση «αλλού γι’ αλλού» και τα σενάρια ανασχηματισμού ήρθαν δυναμικά στο προσκήνιο. Ο Τσίπρας, ανήμερα τ’ Αι Σωτήρα αναζητεί... σωτηρία.

Επικρατέστερο σενάριο –λένε- ο (μόλις 44 ετών Αλέξης) να προωθήσει νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ηλικίας Αξιόγλου ας πούμε. Εντάξει, να δοκιμαστούν κι αυτοί. Δεν είναι οι υπουργοί το θέμα.

Το ζήτημα είναι στα καίρια πόστα – που αφορούν την ασφάλεια της χώρας- να μπαίνουν επικεφαλής οι καλύτεροι, οι πιο σοβαροί, οι πιο ικανοί. Δεν μπορεί να διοικείς την Πυροσβεστική, την Αστυνομία ή το Λιμενικό με κριτήριο ότι είσαι... ΣΥΡΙΖαίος ή Νεοδημοκράτης αντίστοιχα. Αλλά πού να το καταλάβουν αυτό τα κομματικά νήπια που πιέζουν από μέσα για τους δικούς τους... Και πώς να αντισταθούν αδύναμοι πολιτικοί σαν τον Τσίπρα σήμερα, τον Κυριάκο αύριο. Αλλά έτσι, δεν πας πουθενά.

Φωτιές

* «ΦΩΤΙΕΣ» πολλές στον ευρωπαϊκό Νότο κι όχι μόνο από τα 45άρια του Υδράργυρου.

Στην Ιταλία, η νέα Κυβέρνηση πάει για μετωπική με τις Βρυξέλλες και ο εφιάλτης του Italexit είναι όλο και πιο κοντά (με αποτέλεσμα τα επιτόκια σ’ όλο τον ευρωπαϊκό Νότο να έχουν πάρει... φωτιά).

Στην Ισπανία, αφού συνασπίστηκαν και έριξαν τον Ραχόι, τώρα οι συνεργαζόμενοι δεν τα βρίσκουν για να συντάξουν προϋπολογισμό. Οπότε... άναψε καβγάς και πάνε για... νέες εκλογές.

Στην Τουρκία, η κόντρα με τις ΗΠΑ μπορεί να φέρει κατάρρευση της λίρας και της οικονομίας γενικότερα. Φωτιά στα μπατζάκια του νεοσουλτάνου δηλαδή.

Παντού απλωμένα... «ξερόχορτα» δηλαδή που θα πρέπει να διαχειρισθεί η Κυβέρνηση Τσίπρα, μια Κυβέρνηση δηλαδή που δεν τα ’βγαλε πέρα με μια και μόνη πυρκαγιά σε ένα αθηναϊκό προάστιο !

Αν είχε μείνει...

* ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ διάκριση για τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, τον διάσημο πλέον 37χρονο Έλληνα καθηγητή του κορυφαίου Πανεπιστημίου MIT των ΗΠΑ.

Κατέκτησε το σημαντικότερο βραβείο μαθηματικών στον κόσμο, για μαθηματικούς κάτω των 40 ετών.

Αν είχε μείνει στην Ελλάδα, στην παρούσα ηλικία θα ήταν το πολύ κανένας λεκτοράκος σε επαρχιακό Πανεπιστήμιο και θα γύρευε κανένα κομματικό «κονέ», μπας και τον έκαναν... επίκουρο. Προφήτης στον τόπο σου; Δύσκολο. Πολλώ δε μάλλον στον... συγκεκριμένο τόπο!

Χωράφι

* ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχει ρίξει... πολλές χιλιάδες κυβικά ασφάλτου στους δρόμους της πόλης η παρούσα δημοτική αρχή. Οπότε, μάλλον πρέπει να πάρει σειρά... η οδός ΟΓΛ η οποία διεκδικεί επαξίως τον τίτλο του δρόμου με το χειρότερο οδόστρωμα στην πόλη. Μιλάμε για χωράφι!

Βρε τον σύντροφο!

* ΣΤΟΝ Βόλο, σε αγροτικές φυλακές ο σύντροφος Κουφοντίνας...

Έτσι, όπως πάει το πράγμα, δεν αποκλείεται η σημερινή Κυβέρνηση να τον εντάξει και σε κανένα επιδοτούμενο πρόγραμμα... νέων αγροτών, κλάδου μελισσοκομίας. Να βγάζει τα έξοδά του το παλικάρι...

Αναξιοποίητος

* ΠΟΣΟ μεγάλο και οικουμενικό «Brand name» είναι ο Όλυμπος ! Τόσο, ώστε στις 2 Αυγούστου η Google να αφιερώσει το λογότυπό της στην επέτειο κατάκτησης της κορυφής του Ολύμπου από τον Ελβετό Fred Boissonat και τον Έλληνα κυνηγό αγριοκάτσικων Χρήστο Κάκαλο, στις 2/8/ 1913.

Τεράστιος θησαυρός. Κι όμως, η Ελλάδα δεν μπόρεσε στην πραγματικότητα ποτέ να τον αξιοποιήσει. Αν λ.χ. συγκρίνει κανείς τον αριθμό αναβατών των Ιμαλαΐων με αυτό του Ολύμπου η σύγκριση σε ρίχνει στη μελαγχολία... Και να πεις ότι τα Ιμαλάια έχουν από πίσω τους κάποιο ισχυρό Κράτος που να τα προωθούν...

Ορίζοντες

* ΑΠΟ... Ισλανδία μεριά, μέχρι... Μοζαμβίκη οι φετινές μεταγραφές του κ. Κούγια στην ΑΕΛ.

Καλά, ε, πρόεδρε, πώς τα καταφέρνεις έτσι και ανοίγεις τους... ορίζοντες της ομαδάρας μας;

Πάρε κι έναν σεντερφορά από τη... Γη του Πυρός να τους ξεράνουμε όλους!

Συνήθεια

* «ΘΑ βρέχει φόρους μέχρι το 2027, προβλέπει νέα Έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

-Και μετά;

(Μετά, απλά θα συνηθίσουμε).

Στα διόδια

* ΠΑΡΑ το γεγονός ότι ο αρχηγός τους βρίσκεται στη φυλακή, οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Στα διόδια του Μακρυχωρίου μοίραζαν φυλλάδια στους οδηγούς που σταματούσαν να πληρώσουν.

Τα φυλλάδια έγραφαν: «Ενωμένοι Έλληνες δεν νικήθηκαν ποτέ» και καλούσαν τον κόσμο να πάει στα γραφεία τους προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να αποπληρώσει οριστικά τις οφειλές του, με τα γνωστά «εξώδικα Σώρρα». Αν μη τι άλλο περίεργο αφού ο αρχηγός τους αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για τα εν λόγω εξώδικα.

Ν.Π.

Παραλίες

*ΑΥΞΗΜΕΝΗ ήταν η κίνηση χθες το πρωί προς τα παράλια του νομού Λάρισας αλλά και του νομού Πιερίας. Οι Λαρισαίοι από νωρίς το πρωί αναζήτησαν τη δροσιά στις κοντινές παραλίες. Η εβδομάδα πάντως ξεκινά με υψηλές θερμοκρασίες και ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει και στους 37 βαθμούς μέχρι την Τετάρτη. Οπότε μια ανάσα δροσιάς για όσους δεν πήγαν ή όσους τελείωσαν τις διακοπές τους, ήταν απαραίτητη για να βγει η εβδομάδα.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός


 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass