Ταπείνωση

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2018 19:45
*ΑΠΟ τους πλέον καλούς αμπελλοκαλλιεργητές του Τυρνάβου ο Θεόδωρος Νατσιούλας ο οποίος από τους αμπελώνες του παράγει και αυθεντικό – ποιοτικό τσίπουρο Τυρνάβου. Η μάνα Γη του Τυρνάβου δεν προσφέρει μόνο ποιότητα αλλά και ποσότητα όπως το τσαπάδι (τσαμπί) από σταφύλια «Βικτώρια» που έφτασε τα τέσσερα κιλά βάρος.  Το μεγαλείο της φύσης για άλλη μια φορά στον Τύρναβο.  Κ.Τσ. *ΑΠΟ τους πλέον καλούς αμπελλοκαλλιεργητές του Τυρνάβου ο Θεόδωρος Νατσιούλας ο οποίος από τους αμπελώνες του παράγει και αυθεντικό – ποιοτικό τσίπουρο Τυρνάβου. Η μάνα Γη του Τυρνάβου δεν προσφέρει μόνο ποιότητα αλλά και ποσότητα όπως το τσαπάδι (τσαμπί) από σταφύλια «Βικτώρια» που έφτασε τα τέσσερα κιλά βάρος. Το μεγαλείο της φύσης για άλλη μια φορά στον Τύρναβο. Κ.Τσ.

*ΣΥΝΗΘΩΣ στις εκλογές τα κόμματα που δίνουν τη μάχη για να επιβιώσουν πολιτικά, στοχεύουν ακριβώς σε αυτό, δηλαδή να σταθούν στα πόδια τους, να περιορίσουν τις απώλειες, τις διαρροές κλπ. Αλλοι βέβαια δίνουν τη μάχη για να κερδίσουν τις εκλογές, οπότε ο στόχος διαμορφώνεται ανάλογα με τη θέση.

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, μάλλον εξέπληξαν τα λεγόμενα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ανδρ. Λοβέρδου στη Λάρισα, πως στόχος του ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι «να ταπεινωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Δηλαδή συν όλα τα άλλα για το ΚΙΝΑΛ κλπ, να «πατώσει» εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λοβέρδος προσδιόρισε το πολιτικό στίγμα της αντιπαράθεσης, προέβλεψε νίκη της ΝΔ, αλλά ως έμπειρος πολιτικός δεν είπε τι θα γίνει με το ΚΙΝΑΛ, πώς θα τα πάει δηλαδή στις εκλογές. Το ΚΙΝΑΛ δεν τα πάει και τόσο καλά στις δημοσκοπήσεις, το γνωρίζει ο κ. Λοβέρδος και ελπίζουν να περισώσουν ό,τι μπορούν, κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και κρατώντας αποστάσεις από τη ΝΔ.

Με την οποία συγκυβερνήσανε τα χρόνια των μνημονίων και τώρα παριστάνουν πως δεν γνωρίζονται. Ελπίζουν όντως να κερδίσει η ΝΔ για να ξαναζωντανέψει ο έρωτάς τους…

Β.Κ.

 

Δικαίωμα

*ΤΕΤΑΡΤΗ αργά το απόγευμα στη Λάρισα και με κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης, όπως συμβαίνει τα απογεύματα με ανοιχτή την αγορά. Το αυτοκίνητο του φίλου της στήλης αναζητά χώρο για πάρκινγκ στις 6 οριοθετημένες θέσεις της Παπακυριαζή μπροστά από το Επιμελητήριο. Αυτοκίνητα, μηχανάκια, ποδήλατα έχουν καλύψει και το τελευταίο εκατοστό του χώρου. Μα τόσα άτομα με ειδικές ανάγκες πού βρεθήκανε, αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος προσπαθώντας να θυμηθεί εάν γνώριζε κάποιον από όλους αυτούς στον σύλλογο αλλά μάταια.

Ο χρόνος περνούσε, τα αυτοκίνητα πίσω του έκαναν ουρά, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αναμμένα τα αλάρμ στις οριοθετημένες θέσεις παρέμεναν στις θέσεις τους παρά τα κορναρίσματα και απογοητευμένος ο Λαρισαίος, που του στέρησαν για μια ακόμα φορά τη δυνατότητα να παρκάρει εκεί που αποφάσισε η πολιτεία, ο δήμος να το κάνει, έφυγε με τη γνωστή του αξιοπρέπεια αποφασισμένος να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει.

Γνωστό το πρόβλημα, παραμένει και θα παραμένει όσο οι αρμόδιες αρχές Τροχαία και Δήμος Λαρισαίων εφησυχάζουν και δεν εφαρμόζουν πιο αποτελεσματικές λύσεις, δαγκάνες ή και γερανό για την απομάκρυνση όσων δεν παρανομούν απλά, αλλά στερούν το δικαίωμα στους έχοντες ανάγκες να ασκήσουν φυσιολογικά τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Δ.Κ.

 

Αφύπνιση

*ΣΕ «αφύπνιση τώρα» καλεί ο Λαρισαίος πολιτευτής της Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Δημήτρης Μητσιούλης διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια.

Σημειώνοντας ότι «στόχος είναι η αντίσταση και η ανατροπή» διευκρινίζοντας με «πολιτικά μέσα» (σ.σ. πάλι καλά) όλων όσοι «υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία, όλων όσοι υποδαυλίζουν την ομοψυχία του ελληνικού λαού και όλων όσοι έχουν ασελγήσει εις βάρος της εθνικής αξιοπρέπειας».

Όλα όσα ξεκίνησαν δηλαδή με τα μνημόνια που συνυπηρέτησε - όσο συνυπηρέτησε, ως κυβερνητικός εταίρος (σ.σ. με υπουργούς) και ο κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Αλλά να μην ανοίξουμε συζήτηση γι’ αυτά. Πάντως ο κ. Μητσιούλης παραμένει πιστός του προέδρου μέχρι και στεφάνια καταθέτει, ως εκπρόσωπος του κόμματος σε εθνικές επετείους. Άλλος που να δηλώνει πολιτευτής του ΛΑΟΣ τέτοια εποχή, δεν πρέπει να υπάρχει και αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσει ο κ. Καρατζαφέρης τον οποίο χάσαμε και… τηλεοπτικά.

Β.Κ.

 

Πινόκιο

*ΕΝΑ ψευτοsite, έφτιαξε η ΝΔ. Δηλαδή μια αληθινή ιστοσελίδα αλλά με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση. Προκειμένου να προβάλλονται «τα ψέματα και οι ανακολουθίες του κ. Τσίπρα», που σύμφωνα με τη ΝΔ «στοίχισαν στη χώρα μας περισσότερα από 100 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «πρόκειται για μια ιστοσελίδα ψηφιακής ανασκόπησης των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη μορφή χρονολογίου που συγκεντρώνει βίντεο, εικόνες, δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, πρωτοσέλιδα διεθνών και ελληνικών μέσων ενημέρωσης, μέχρι και στοιχεία διεθνών οργανισμών».

Πάμε σε εκλογές με… κάθε μέσο και πολύ περισσότερο με τα μέσα της εποχής μας. Αντε να φτιάξουν και οι άλλοι για να ανταπαντήσουν στα Ζάππεια της ΝΔ. Πινόκιο και σε ψηφιακή εκδοχή…

Β.Κ.

 

Ενεργειακά

*ΠΡΟΒΛΗΜΑ –για μια ακόμα φορά- προέκυψε τελευταίως από το γεγονός ότι τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας διαθέτουν κοινό ΑΦΜ. Πρόσφατα η διοίκηση ετοιμάζοντας τις αντίστοιχες προτάσεις της για την ενεργειακή αναβάθμιση των δύο νοσοκομείων προκειμένου να τις καταθέσει στο σχετικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, διαπίστωσε ότι μπορούσε να καταθέσει μόλις μία πρόταση με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα και ενδεχόμενα προβλήματα εάν επέλεγε την αναβάθμιση του ενός (και ποιο θα ήταν αυτό) σε βάρος του άλλου.

Για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα έβαλε το χεράκι του ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με την ανακοίνωση του περιφερειακού προγράμματος αναβάθμισης των δημόσιων κτιρίων, όπου μπορεί να ενταχθεί η πρόταση για το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Με διαβεβαιώσεις για την ένταξή της για χρηματοδότηση…

Δ.Κ.

 

ΔΕΗ

*ΑΚΟΜΗ δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγές με κάρτες οι πελάτες της ΔΕΗ στο κεντρικό κατάστημα της Λάρισας. Μόνο με μετρητά η διεκπεραίωση των συναλλαγών και η εξόφληση των λογαριασμών στη Δημόσια Επιχείρηση. Μόνο σε τράπεζες ή σε συμβεβλημένα πρακτορεία και με την ανάλογη προμήθεια φυσικά.

Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αλλά αποτέλεσε αφορμή για να οξυνθούν τα πνεύματα προχθές με πολίτη που διαμαρτυρόταν για την έλλειψη δυνατότητας ηλεκτρονικών πληρωμών. Και όλα αυτά μετά το πρόσφατο τραγικό συμβάν με τον θάνατο συμπολίτη που πέθανε στην "ουρά" της ΔΕΗ. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι αυτό το διάστημα η επιχείρηση…

Γ.Ν.

 

Στο «μαντρί»

*ΔΗΛΩΣΗ «μετάνοιας» ή δήλωση αγώνα αυτή του Νίκου Ρεβήσιου από το Αργυροπούλι;

Ο Ν. Ρεβήσιος με δήλωσή του στη στήλη σημειώνει: «Θεωρώ χρέος μου ως σύνεδρος αλλά κυρίως ως απλός στρατιώτης της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας την ώρα μάλιστα που πλησιάζει η μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα να έχω ξεκάθαρη θέση για τον αγώνα που θα δώσουμε απέναντι στα ψέματα και τη διχόνοια που σπέρνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Την ώρα που αγροτιά και ο πρωτογενής τομέας βρίσκονται υπό διωγμό από την εξοντωτική πολιτική της κυβέρησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ». Και ο κ. Ρεβήσιος συνεχίζει: «Σεβόμενος λοιπόν τους αγώνες που έως τώρα έδωσα και θα συνεχίσω να δίνω, θα βρίσκομαι όπου η Νέα Δημοκρατία με θεωρεί χρήσιμο. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο συντάσσομαι πλήρως με τη ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου η οποία και αποτελεί τον επίσημο εκφραστή της παράταξης της Ν.Δ. στον Δήμο Τυρνάβου». Αλήθεια, ο κ. Ρεβήσιος θα συνταχτεί πλήρως με τη ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου και στις δημοτικές εκλογές;

Κ.Τσ.

 

Στη νυχτερινή Λάρισα

*Χαλαρός και ευδιάθετος περπάτησε στο κέντρο της Λάρισας προχθές το βράδυ ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μετά την εκδήλωση στο Επιμελητήριο. Συνομίλησε μάλιστα με αρκετούς Λαρισαίους στα κατάμεστα μπαράκια της Ταχυδρομείου. Η παρέα, στην οποία ήταν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κ. Μπαργιώτας, Β. Έξαρχος, ο πρώην διοικητής των νοσοκομείων Λάρισας και Βόλου Κ. Καραμπάτσας και τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ Σ. Τσιάκαλος, Β. Γιαννούλας, Κ. Κουρούτσαλης, Φρ. Σαμαρίνα, Φ. Αγορίτσα και Ειρ. Μπεκιάρη κατέληξε σε γνωστό μπαράκι για μπύρα και πολιτική κουβέντα.

Στην ατζέντα φυσικά οι επόμενες εθνικές εκλογές με τον πρώην υπουργό να ζητά λεπτομέρειες για το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό κλίμα στη Λάρισα, πώς αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία τις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και τις εκτιμήσεις για την εκλογική συμπεριφορά της Λάρισας. Από την ατζέντα φυσικά δεν ήταν δυνατό να λείπουν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς ωστόσο στη συζήτηση να πέσουν ονόματα…

* * *

Η συντροφιά κατέληξε αργά το βράδυ σε γνωστή ψησταριά στο Λιβαδάκι με τη συζήτηση να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τις αναφορές για τις επικείμενες συγκρούσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες ανέλυσε διεξοδικά νωρίτερα στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους στο Επιμελητήριο.

Γνωστός για τις αθλητικές του επιδόσεις πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος πήγε για περπάτημα στο κέντρο της πόλης πριν καταλήξει για ξεκούραση στο ξενοδοχείο, για να αναχωρήσει χθες το πρωί για Πέλλα και Γιαννιτσά σε προγραμματισμένη περιοδεία κλιμακίου ενόψει της παρουσίας της προέδρου Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη αύριο Δευτέρα.

Αντίστοιχα για την Ημαθία αναχώρησε ο Βασίλης Έξαρχος όπου θα συμμετάσχει σε περιοδεία κλιμακίου με επικεφαλής τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη.

* * *

ΤΟ πηγαδάκι στήθηκε στους διαδρόμους του Επιμελητηρίου και συμπτωματικά παρόντες ο πρώην υπουργός και δύο στελέχη που θήτευσαν στον χώρο της υγείας: ο Λάζαρος Μακρής ως διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και ο Βαγγέλης Γιαννούλας στο διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου επί διοίκησης του Κώστα Καραμπάτσα.

Με τον τελευταίο να το φέρει βαρέως που διορίστηκε με υπογραφή της τότε υπουργού ΜαριλίζαςΞενογιαννακοπούλου, που μετακινήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Λάζαρο Μακρή να θυμίζει στον υπουργό ότι με δική του υπογραφή και όχι της Μαριλίζας διορίστηκε διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

-Και πώς και δεν το θυμάμαι αυτό, αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός, για να προσθέσει ότι δεν θυμάται να τον επισκεπτόταν ο Λαρισαίος στο γραφείο του για προβλήματα όπως συχνά συμβαίνει.

Με τον Λάζαρο να τον επιβεβαιώνει και να εξηγεί ότι δεν χρειαζόταν να τον επισκεφθεί γιατί δεν ήταν του χαρακτήρα του μια τέτοια πρακτική αλλά και του έλυνε τα προβλήματα που είχε το νοσοκομείο. Τόσο αποτελεσματική ήταν η ηγεσία του υπουργείου, σχόλιο που δεν άφησε αδιάφορο τον πρώην υπουργό.

Δ.Κ.

 

 

KATAMESHS STHN TSIMENTOYPOL *ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ στην τσιμεντούπολη, η ταράτσα του ξενοδοχείου ενδείκνυται να ρουφήξει ήλιο η βορειοτουρίστρια.

Ζ.

 

 

 

ME 0 LIPARA NA ANAKATEYEIS*ΜΕ 0% λιπαρά, να ανακατεύεις μετά με το ξυλάκι και το γιαουρτάκι.

Ζ.

 

 

 

THN EIXE GIORTASEI TOTE O D*ΤΗΝ είχε γιορτάσει τότε ο Δήμος τη νέα χιλιετηρίδα. Τώρα που πέρασαν τόσα χρόνια η κατασκευή χρησιμεύει να κρεμάνε τ’ άρματα οι δρομείς στην κοίτη του Πηνειού.

Ζ.

 

 

 

GIA OLA FRONTIZOYN OI PETSO* ΓΙΑ όλα φροντίζουν…οι «Πετσοκόφτες».

Σε κάποια γωνιά της ακριτικής Λήμνου…

Ι.Μ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass