Ενεργός

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:55
e-mail επικοινωνίας: tsant@eleftheria.gr
 
Ενεργός
*ΑΕΙΘΑΛΗΣ και ακάματος ο Λάζαρος Αρσενίου. Εκατοντούτης, παρά ένα-δύο, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος δεν σταματά να γράφει. Ντούρασελ. Και για τον Ούγκο Τσάβες αρθρογραφούσε χθες στην εφημερίδα, αλλά και άποψη για τεκταινόμενα, τα τρέχοντα στην πόλη διατυπώνει θαρρετά στους νεότερους-πρεσβύτεροι δεν υπάρχουν άλλωστε που να μπορούν να ακούν. «Προσέξτε, δεν έχει συμπάθειες στη δημοσιογραφία. Τα γεγονότα είναι που σας ενδιαφέρουν...».
Με το κοντέρ του μυαλού να γράφει τετρακόσια ακατέβατα, με λαγαρή σκέψη, ο μπαρμπα - Λάζαρος δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη την απύθμενη εμπειρία του. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα ακόμη βιβλίο του. «Η πολιτική στην Ελλάδα μεταπολεμικά 1950-2012». Τα πάντα όλα, σχολιασμένα μέχρι και τα πρόσφατα γεγονότα. Ανάλυση με άποψη και γνώση. Άλλωστε το 1950 ο Λ. Αρσενίου ήταν ήδη τριανταπεντάρης...
Ζ.
 
Δικηγόρος δήμαρχος
*ΚΑΙ πώς να τον προσφωνήσει κάποιος τον Θανάση Μαμάκο... Αντιδήμαρχο που έχει οριστεί φέτος στη Λάρισα ή δήμαρχο που έχει θητεύσει παλιότερα στη Γιάννουλη; Είναι και αναπληρωτής δήμαρχος σε περίπτωση κωλύματος του Κ. Τζανακούλη. Άρα; «Δήμαρχε», πώς αλλιώς...
* * *
*ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ο Αθ. Μαμάκος, στον χρόνο που του περισσεύει από τις υποχρεώσεις στο δημαρχείο, τα απογεύματα συνήθως, βρίσκεται στα δικαστήρια και στο δικηγορικό γραφείο. Άλλωστε οι αποζημιώσεις των αντιδημάρχων έχουν ελαχιστοποιηθεί, πώς να τα βγάλει πέρα. Με υπερωρίες.
Δικηγόρος ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών, μια από τις πρώτες αποφάσεις που εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ήταν η γνωστή δικαστική προσφυγή για συκοφαντικά δημοσιεύματα. Βέβαια, δεν θα χειριστεί ο ίδιος την υπόθεση, έχει νομικούς συμβούλους ο Δήμος...
Ζ.
 
Στην Αλεξάνδρεια
*ΓΝΩΣΤΟΣ Λαρισαίος βρέθηκε ταξιδεύοντας στη Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου επισκέφθηκε και το Μουσείο Καβάφη που στεγάζεται στο σπίτι όπου είχε ζήσει ο μεγάλος ποιητής. Στην ξενάγηση γνώρισε τον διευθυντή του Ιδρύματος Καβάφη, άκουσε το όνομά του.
-Μανόλης Μαραγκούλης, καθηγητής...
-Μαραγκούλης; Έχουμε στη Χάλκη της Λάρισας τέτοιο όνομα...
-Από κει είμαι, Χαλκιώτης...
Παντού τελικά υπάρχουν Λαρισαίοι. (Αλήθεια πώς δεν τον ανακάλυψε ο Βαγγέλης Κολώνας, να τον φέρει στις εκδηλώσεις του Δήμου για τον Αλεξανδρινό;).
Ζ.
 
Μνηστήρες
*«ΔΕΝ ενδιαφέρομαι για την κεντρική πολιτική σκηνή αυτή την περίοδο» διαβεβαίωσε ο Μιχάλης Σακελάρης. Κράτησε και μια πισινή ο βλάχος, δεν είπε και ποτέ. Όχι του Σακελάρη στη Βουλή. Κι ας παρακαλούν γονυπετείς μυριάδες ψηφοφόροι. «Και τη χώρα ποιος θα τη σώσει;» αναρωτιόταν Λαρισαίος.
Σοβαρά τώρα, μετά την αποχώρηση Ζώη, σφαγή γίνεται στους Ανεξάρτητους της Λάρισας. Περισσότερο ασχολούνται με τα μεταξύ τους και το παρασκήνιο παρά με ό,τι άλλο. Αφού λαμβάνοντας στις επόμενες εκλογές ποσοστό μικρότερο από αυτό που είχαν πέρυσι-και μπαίνοντας φυσικά στη Βουλή-η έδρα στη Λάρισα θεωρείται βέβαιη. Πάμπολλοι οι μνηστήρες επομένως. Ακόμη κι από άλλους χώρους που προετοιμάζουν τη μεταγραφή τους.
Ζ.
 
Από μακριά
*ΔΙΑΛΕΞΗ του φιλόλογου Απ. Κουταλόπουλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «Γνώση» για την αρχαία ελληνική σκέψη. Έντονο το ενδιαφέρον των Λαρισαίων, πολύς κόσμος στο ακροατήριο. Όπου λέει στο τέλος ανακαλύφθηκε ότι υπήρχαν και τρεις οι οποίοι είχαν ταξιδέψει από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής για να τον ακούσουν. Ε ρε κίνηση η Λάρισα...
Ζ.
 
Αντιπρόεδρος
ο Χρ. Κέλλας
* ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ στην Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας της Βουλής ορίστηκε ο Χρήστος Κέλλας.
Οι ασχολούμενοι με τα κοινοβουλευτικά δρώμενα εντοπίζουν δύο αξιοσημείωτα στοιχεία στο γεγονός: το πρώτο και προφανές ότι η εν λόγω ομάδα είναι από τις πλέον σημαντικές λόγω του ειδικού πολιτικού βάρους της Γερμανίας.
Το δεύτερο είναι πως πρόεδρος της Ομάδας είναι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, βουλευτής της ΝΔ και από τους πιο στενούς συνεργάτες (και καθημερινούς συνομιλητές – το γραφείο του είναι στο Μέγαρο Μαξίμου) του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (άρα...)
ΜΑΚ.
 
* Περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση και στην έντυπη έκδοση της «Ε»
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass