Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία γυναίκα στο «τιμόνι» του οίκου Dior

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2016 15:43

Η Μαρία Γκράτσια Κιουρί, η πρώτη γυναίκα σχεδιάστρια του οίκου Dior, με την παρουσίαση της νέας της συλλογής οδήγησε σε μία νέα κατεύθυνση την εταιρεία συνδέοντας την με τους νέους καταναλωτές και δίνοντας νέα πνοή στις πωλήσεις.


Η Κιουρί, που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο Ιούλιο, μετά από δύο δεκαετίες στον οίκο Valentino, κατάφερε να παρουσιάσει μέσα σε πέντε εβδομάδες μία γκαρνταρόμπα που συνδυάζει την «αθλητική υψηλή ραπτική» με το στιλ του δρόμου και των παραμυθιών
«Η συλλογή είναι εκλεκτική, όπως ακριβώς και οι γυναίκες είναι εκλεκτικές. Τους αρέσει να αναμιγνύουν διαφορετικά πράγματα και να δημιουργούν το δικό τους προσωπικό στιλ», δήλωσε η Κιουρί αμέσως μετά την επίδειξη.
Το σόου άνοιξαν μοντέλα ντυμένα στα λευκά, και ακολούθησαν μοντέλα ντυμένα με σακάκια ποδηλατικού στιλ, μακριές φούστες και μπλουζάκια με συνθήματα όπως «J'adiore» ή «We should all be feminists» ή «Dior Revolution».
Η επίδειξη έκλεισε με μια σειρά από μακριά μαύρα, διάφανα φορέματα που από μέσα φαίνονταν τα εσώρουχα διακοσμημένα με κεντητά φεγγάρια, αστέρια, διαβόλους και ήλιους.
Προτεραιότητα του πολυτελούς οίκου μόδας, όπως και πολλών άλλων, είναι να προσελκύσει τους νέους καταναλωτές που αποκαλούνται Millennials και πρόκειται για τα άτομα που έχουν γεννηθεί μετά το 1980, και έχουν μεγαλώσει με το διαδίκτυο και τα social media είναι μέρος της ζωής τους.Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, βάσει ορισμένων αναλυτών, οι Millennials αντιπροσωπεύουν ήδη περίπου το 50% των αγοραστών πολυτελών ειδών.