Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε πλήρης ημερών ο Μένσικοφ, ο πολικός αρκούδος

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2016 20:03

Η "βεντέτα" του ζωολογικού κήπου της Αγίας Πετρούπολης, ένας πολικός αρκούδος που ζούσε εκεί απο την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, πέθανε σε βαθιά γεράματα, στην ηλικία των 27 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του πάρκου.

Ο Μένσικοφ, που ήταν ο αγαπημένος του κοινού, "μας άφησε αφού έζησε στον ζωολογικό κήπο της Αγίας Πετρούπολης για περισσότερα από 27 χρόνια", γράφει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστοτοπο του ζωολογικού κήπου. "Ευχαριστούμε όλους εκείνους που τον αγαπούσαν και έρχονταν να τον δουν".

Ο Μένσικοφ έφτασε στον ζωολογικό κήπο της Αγίας Πετρούπολης το 1989, όταν ήταν ακόμη λίγων μηνών. Είχε αιχμαλωτιστεί μαζί με τη μητέρα του στο ακρωτήριο Μένσικοφ της Νόβαγια Ζέμλια, στην Αρκτική. Τα περισσότερα ζώα του κήπου έχουν γεννηθεί εκεί και δεν έχουν ζήσει ποτέ ελεύθερα στην άγρια φύση, γεγονός που τον καθιστούσε μοναδική περίπτωση.

Μεγαλώνοντας, γνώρισε την Ουσλάντα, με την οποία απέκτησε 16 αρκουδάκια. Το ζευγάρι ήταν από τα πιο δημοφιλή του κήπου και η σχέση τους διακρινόταν από "σπάνια αρμονία".

Οι πολικές αρκούδες ζουν συνήθως 15-30 χρόνια.