Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ «ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ»

7ος Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός

Δημοσίευση: 05 Νοε 2016 10:12

Με ανοιχτή συζήτηση για τον θηλασμό με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου συνεχίστηκαν χθες οι εκδηλώσεις που οργανώνει η «Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Προστασίας της Μητρότητας Λάρισας», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τον 7ο Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!

Στη Λάρισα, θα γίνει αύριο Κυριακή 6 Νοεμβρίου με ώρα προσέλευσης στις 11 π.μ., στον προαύλιο χώρο στον «Μύλο του Παππά», υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Σκοπός της εκδήλωσης - γιορτής του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, όλοι όσοι στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό και θέλουν να ενημερωθούν και να γιορτάσουν μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στον θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.

Σε αυτές τις ομάδες, μητέρες απ' όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό), βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν τη μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Η Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Προστασίας της Μητρότητας Λάρισας δημιουργήθηκε το 2010, με στόχο την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με τον μητρικό θηλασμό. Τα μέλη της δεν είναι επαγγελματίες υγείας, απλώς μοιράζονται καλοπροαίρετα τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει και συνεχίζουν να αποκτούν, μέσα από το ταξίδι της μητρότητας.

Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική. Η Ομάδα, απαριθμεί πλέον 1.300 μέλη, με έμπειρες θηλάζουσες γυναίκες που είναι στη διάθεση των μαμάδων που θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού, για την υγιή ανάπτυξη του μωρού τους, κι έχουν ενστερνιστεί πλήρως την άποψη ότι ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και ότι με τον θηλασμό μπορεί να καλύψει και τα τρία.