Οι αισιόδοξες γυναίκες ζουν περισσότερο

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2016 16:02

Οι γυναίκες που βλέπουν τα πράγματα με θετικό και αισιόδοξο τρόπο, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερα χρόνια, σε σχέση με τις απαισιόδοξες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι αισιόδοξες είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν πρόωρα από λοίμωξη, καρδιά, εγκεφαλικό, καρκίνο κ.α. Δεν είναι η πρώτη μελέτη που συνδέει την ψυχική υγεία και ιδίως την αισιοδοξία με τη μακροζωΐα. Φαίνεται πως η αισιοδοξία -η τάση να βλέπει κανείς τη φωτεινή πλευρά του κόσμου και να προσδοκά ότι θα συμβούν καλά πράγματα στον ίδιο και στους γύρω του- έχει άμεση θετική επίπτωση στη βιολογία ενός ανθρώπου, πιθανώς λόγω ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Έρικ Κιμ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό επιδημιολογίας «American Journal of Epidemiology», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 70.000 γυναίκες με μέση ηλικία 70 ετών στην αρχή της έρευνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass