Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πλασιέ» ο Τραμπ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2017 9:20

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας λιανικών πωλήσεων ρούχων LL Bean ήταν μεταξύ των χορηγών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ αλλά παραπονέθηκε πως, πλέον, έχει γίνει στόχος απόπειρας μποϊκοτάζ για τις δωρεές της.

Εκεί ανέλαβε ο ίδιος ο εκλεγείς πρόεδρος, μπήκε (πού αλλού;) στο Twitter και δοκίμασε τη δύναμη του μοχλού που λέγεται προεδρικό μάρκετινγκ. «Ευχαριστώ την Λίντα Μπιν του LL Bean για την υποστήριξη και το θάρρος της. Ο κόσμος τώρα θα σας υποστηρίξει περισσότερο. Να αγοράζετε από το LL Bean.» έγραψε στο tweet o Τραμπ.

Η προτροπή «να αγοράζετε από...» -μάλλον παρωχημένη πλέον φράση που κάποτε ήταν συνηθισμένο όπλο των διαφημιστών όταν στρατολογούσαν διασημότητες- χρησιμοποιήθηκε από τον Τραμπ για να σιγουρευτεί πως δεν υπάρχει ούτε το ελάχιστο πρόσχημα πως δεν κάνει διαφήμιση. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο επίσημος λογαριασμός του LL Bean στο Facebook είχε προσπαθήσει να περιορίσει τις διαστάσεις που θα έπαιρνε η υπόθεση, κρατώντας αποστάσεις από τη δωρεά της ιδιοκτήτριας και λέγοντας πως η ίδια η εταιρεία «δεν υποστηρίζει πολιτικές υποψηφιότητες και δεν παίρνει θέση σε πολιτικά ζητήματα».