Είναι οι selfies φωτογραφίες μια νέα μορφή τέχνης;

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2017 10:16 | Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιαν 2017 10:21

Η πρώτη έκθεση στον κόσμο που εξερευνά την ιστορία της selfie φωτογραφίας από την εποχή του Βελάθκεθ έως σήμερα και τιμά την πραγματικά δημιουργική δυναμική μιας μορφής έκφρασης που συχνά επικρίνεται ως ανοησία διοργανώνεται τον Μάρτιο στην γκαλερί Saatchi του Λονδίνου.

Έργα διάσημων καλλιτεχνών θα παρουσιαστούν στην έκθεση με τίτλο «From Selfie to Self-Expression» (Από τη Selfie στην Αυτο-Εκφραση) μαζί με παραδοσιακά παραδείγματα “selfie” που έγιναν γρήγορα σύμβολα της ψηφιακής εποχής, από την περίφημη selfie του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ντέβιντ Κάμερον ή τη στιγμή που ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς μπήκε αυθόρμητα σε φωτογράφηση στην τελετή των βραβείων Όσκαρ.

«Με πολλούς τρόπους, η selfie αποτελεί την επιτομή της μετάβασης της σύγχρονης κουλτούρας σε μία άκρως ψηφιοποιημένη και τεχνολογικά προηγμένη ηλικία, καθώς η τεχνολογία του κινητού τηλεφώνου συμβαδίζει με της φωτογραφικής κάμερας» δήλωσε ο Νάιτζελ Χαρστ, διευθύνων σύμβουλος της γκαλερί Saatchi στην εφημερίδα «The Guardian».

Η έκθεση θα προβάλλει μία συναρπαστική εικόνα της ιστορίας και της δημιουργικής δυναμικής της selfie, πρόσθεσε.
Στόχος είναι η διεκδίκηση της ιδέας της «selfie» από τα χέρια του ναρκισσισμού και να παρουσιαστεί ως ακέραιη μορφή αυτοέκφρασης που εφαρμόζεται εδώ και πολύ καιρό.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αυτοπροσωπογραφίες των Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Ρέμπραντ, Βελάθκεθ, Τζούνο Καλίπσο, Τρέισι Έμιν, Κουτλούγκ Αταμάν.
Η γκαλερί Saatchi στο πλαίσιο του project συνεργάζεται με την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Huawei και παρουσιάζει επίσης έργα δέκα νέων Βρετανών φωτογράφων.

Παράλληλα με την έκθεση ξεκίνησε ο διαγωνισμός #SaatchieSelfie competition. Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο μπορούν να δημοσιεύσουν τις πιο ενδιαφέρουσες selfies, οι καλύτερες από τις οποίες θα συμπεριληφθούν στην έκθεση.
Ο νικητής θα επιλεγεί από μία ομάδα καλλιτεχνών, θα κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο Huawei, καθώς και μία «πολύτιμη φωτογραφική εμπειρία» που δεν αποκαλύπτουν προς το παρόν οι διοργανωτές.
Η έκθεση «From Selfie to Self-Expression»θα διαρκέσει από 31 Μαρτίου έως 30 Μαϊου και ο διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται στις 19 Μαρτίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass