Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μελ Μπρουκς: «Δεν με φοβίζει ο Τραμπ...»

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2017 19:05

Μυθικός σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος, κωμωδιογράφος, stand up κωμικός, συνθέτης και ντράμερ, ο Μελ Μπρουκς θα τιμηθεί με το ανώτερο βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σήμερα στην τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου BAFTA θα παραλάβει το βραβείο Fellowship που δίνεται σε προσωπικότητα της έβδομης τέχνης για την προσφορά της στο χώρο, στην περίπτωση του Μπρουκς για την προσφορά του στην κωμωδία.

Επισημαίνοντας ότι μεγάλος αριθμός Βρετανών κωμικών, όπως οι Έρικ Μόρκαμπ και Έρνι Ουίζε, οι δύο Ronnies και ο Ρόουαν Άτκινσον δεν τα κατάφεραν καλά στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός Μελ Μπρους σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Guardian» αναφέρει:

«Είμαι ευτυχής που κατάλαβαν το έργο μου στη Βρετανία. Και έμεινα έκπληκτος».

Ο Μέλβιν Καμίνσκι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, 90 χρόνων σήμερα, ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1950, όταν έγραφε σκετς για το πρόγραμμα Your Show of Shows. Ακολούθησαν οι τρελές κωμωδίες, όπως «Οι Παραγωγοί», «Το μυστήριο με τις 12 καρέκλες», «Μπότες, Σπιρούνια και Καυτές Σέλες», «Φρανκεστάιν Τζούνιορ», «Η τελευταία τρέλα του Μελ Μπρουκς», «Η ιστορία του κόσμου, μέρος πρώτο» και το πολύ επιτυχημένο μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ βασισμένο στην ταινία «Οι Παραγωγοί».