Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΖΕΪΝ ΦΟΝΤΑ:

Βιάσθηκα όταν ήμουν παιδί

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2017 10:50

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η μεγάλη αμερικανίδα σταρ και πάλαι ποτέ ακτιβίστρια, Τζέιν Φόντα, ενόψει και του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας την ερχόμενη εβδομάδα, στις 8 Μαρτίου, αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά όταν ήταν παιδί.

 «Για να σας αποδείξω σε ποιο βαθμό οι γυναίκες πληρώνουν το τίμημα της πατριαρχίας, θα σας αποκαλύψω ότι βιάσθηκα όταν ήμουν παιδί», λέει η μεγάλη ηθοποιός σε μια συνέντευξη-ποταμό που έδωσε στην επίσης αμερικανίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια Μπρι Λάρσον για λογαριασμό της ιστοσελίδας μόδας The Edit και αναδημοσιεύουν πολλά αμερικανικά και βρετανικά έντυπα.

 «Έχω συναντήσει νεαρά κορίτσια που έχουν πέσει θύματα βιασμού και δεν γνωρίζουν καν ότι ήταν βιασμός. Νομίζουν ότι συνέβη επειδή είπαν "όχι" με λάθος τρόπο. Ένα από τα μεγάλα πράγματα στα οποία συνέβαλε το γυναικείο κίνημα ήταν να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο βιασμός και η κακοποίηση δεν είναι δικό μας λάθος. Μας κακοποίησαν και αυτό δεν είναι σωστό», λέει ήρεμα πλέον η μεγάλη ηθοποιός.

 «Έγινα συνειδητή φεμινίστρια όταν ήμουν ελεύθερη και είδα την παράσταση "Μονόλογοι αιδοίων". Ενώ γελούσα, ο φεμινισμός μου περνούσε από το κεφάλι μου στο DNA μου. Μου πήρε μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί είχα μεγαλώσει με τη "νόσο" να ευχαριστώ τους άλλους...»