Οι αλλαγές στη Vogue και οι επίπλαστες ανάγκες για ρούχα

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2017 9:46

Αρκετά είναι τα στελέχη της Vogue που το τελευταίο διάστημα έχουν αποχωρήσει από το περιοδικό εν μέσω ρεπορτάζ ότι ο νέος διευθυντής σύνταξης θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές στο προσωπικό πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Αυγούστου.

Ο Έντουαρντ Έννινφουλ παίρνει τη σκυτάλη από την Αλεξάνδρα Σούλμαν, η οποία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι φεύγει από το περιοδικό ύστερα από 25 χρόνια.
Ο Έννινφουλ είναι ο πρώτος άνδρας διευθυντής σύνταξης στην ιστορία το περιοδικού και κάνει ήδη μερικές αλλαγές (μετακινώντας τα «κομψά κορίτσια» όπως έγραψαν οι Times) στην ηγετική συντακτική ομάδα.
Με την ανακοίνωση της πρόσληψή τους οι βετεράνοι της Vogue, όπως η Λουσίντα Τσάμπερς και η Έμιλι Σέφιλντ, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους, ώστε ο Έννινφουλ να φέρει τη δική του ομάδα.
Όμως, η αλλαγή δεν έγινε και τόσο ομαλά.
Η Τσάμπερς, πρώην διευθύντρια μόδας του περιοδικού, ήταν μία από τις πρώτες αποχωρήσεις. Και το έκανε με στυλ. «Η Λουσίντα ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση της», ανέφερε ευγενικά το περιοδικό στο δικτυακό του τόπο τον Μάιο.
Η Τσάμπερς όμως είχε άλλη άποψη για την αποχώρησή της. «Πριν από ενάμιση μήνα απολύθηκα», είπε σε συνέντευξή της στο μπλογκ μόδας Vestoj. «Η αλήθεια είναι ότι εδώ και χρόνια δεν διαβάζω Vogue. Τα ρούχα δεν έχουν καμία σημασία για τους περισσότερους ανθρώπους- είναι τόσο γελοία ακριβά».
«Τα περισσότερα περιοδικά μόδας σου δημιουργούν τόσο άγχος», είπε και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε τους ανθρώπους να αγοράζουν κάτι που δεν χρειάζονται... Δεν χρειαζόμαστε άλλες τσάντες, πουκάμισα ή παπούτσια. Εμείς πιέζουμε ή ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να συνεχίζουν να αγοράζουν».
Τα σχόλια αυτά κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτά που είχε πει νωρίτερα φέτος η Σούλμαν. «Στο τέλος της ημέρας, πολύ λίγοι άνθρωποι πρέπει να έχουν ακόμα ένα παντελόνι, ακόμα ένα πουκάμισο, ακόμα ένα σακάκι, οπότε αυτό που κάνουμε είναι μία φάμπρικα, που δημιουργεί επιθυμίες», είχε πει.
Η δημοσιογράφος του Hello! Fashion Monthly και διαχειρίστρια της Graduate Fashion, Χίλαρι Αλεξάντερ λέει ότι σε όλα αυτά υπάρχει ένα στοιχείο αλήθειας. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για ρούχα σε όλο τον κόσμο, όπως μεγάλος είναι και ο αριθμός των συλλογών που κυκλοφορούν κάθε μήνα και θα μπορούσε κάποιος να περνάει τον χρόνο του πηγαίνοντας από τη μία εβδομάδα μόδας στην άλλη», είπε.
«Αλλά στον αντίποδα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βιομηχανία της μόδας είναι τεράστια και απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αγγίζοντας τα 28 δισ. λίρες Αγγλίας ετησίως στη Μεγάλη Βρετανία μόνο για τον τομέα της λιανικής πώλησης», συμπλήρωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass