Δαμάζοντας τα κύματα!

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2017 22:18

Το βοριαδάκι «ανακατεύει» τη θάλασσα του Αγιοκάμπου. Τα κύματα σκάνε στην αμμουδιά, ενώ ο κόσμος συνεχίζει τις βουτιές αναζητώντας λίγη δροσιά.

Στην παραλία εμφανίζεται μια παρέα νεαρών, αποφασισμένοι να δαμάσουν τα κύματα πάνω σε μια σανίδα, να δοκιμάσουν τις αντοχές τους απέναντι στον άνεμο κρατώντας ένα πανί και να πετάξουν κοιτάζοντας τον κόσμο από ψηλά.
Σε λίγο πολλά χρωματιστά αλεξίπτωτα γεμίζουν τον ουρανό. Ένα όμορφο θέαμα απολαμβάνει ο κόσμος από την παραλία.
Απαιτητικό, δύσκολο και καμιά φορά επικίνδυνο, το kitesurf απαιτεί σειρά μαθημάτων για να μπορέσει κάνεις να ‘’ πετάξει ‘’, αλλά και να πλανάρει πάνω στο νερό. Χρειάζεται εξοπλισμός και μαθήματα.
Το kitesurf συνδυάζει αρκετά θαλάσσια σπορ (windsurf, wakeboard, waterski  και αετός) λίγα από όλα και σε κατάλληλες δόσεις με την αδρεναλίνη τελικά να σας ανεβάσει στα ύψη.
Ο αέρας δυναμώνει και ο άνεμος τούς σηκώνει ψηλά. Δεν τους πειράζει, αντίθετα αυτό χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν τα εντυπωσιακά άλματα και περιστροφές. Το βλέμμα του κόσμου στην παραλία στρέφεται στον ουρανό για να παρακολουθήσουν το υπέροχο θέαμα. Τα πολύχρωμα πανιά δεμένα στη μάτσα, με την οποία ελέγχουν την κίνησή τους, πότε χάνονται στον ορίζοντα πότε κάνουν τα υπέροχα άλματά τους.
Καθώς παρακολουθώ όλο το θέαμα μέσα από τη φωτογραφική μου μηχανή, αισθάνομαι ότι η αδρεναλίνη αυτών των νεαρών είναι στο κόκκινο. Το kitesurf είναι ένα απαιτητικό extreme sport ενίοτε και επικίνδυνο.
Στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, ο Γερμανός Dieter Strasilla δημιουργεί μια σειρά από αλεξίπτωτα τα οποία επέτρεπαν στους χρηστές να απογειώνονται στιγμιαία από το έδαφος με τη θέλησή τους και τα οποία μπορούσαν να τα κατευθύνουν όπου εκείνοι ήθελαν. Μετά από δέκα χρόνια ο Strasilla μαζί με τον Ελβετό φίλο του Andrea Kuhn χρησιμοποίησαν αυτήν την εφεύρεση σε συνδυασμό με θαλάσσια πέδιλα του σκι και σανίδες του surf για να φτιάξουν τους πρώτους αετούς για Kitesurf.
Έκτoτε η πατέντα τους εξελίχθητε και βελτιώθηκε από άλλους λάτρεις του αθλήματος, όπως τα αδέλφια Bruno και Dominigue Legaignoux από τη Γαλλία.
Το άθλημα απέκτησε αργά αλλά σταθερά τη δικιά του φήμη και στις αρχές του ‘90 έγινε εμπορικό.
Στην Ελλάδα, με τις αμέτρητες παραλίες, εμφανίστηκε μετά το 2000 και γνώρισε ταχύτατη ανάπτυξη και αγαπήθηκε από όλους εκείνους που έψαχναν κάτι διαφορετικό που να τους δίνει περισσότερες δυνατότητες και ελευθερία στα κύματα.
Ο εξοπλισμός για το kitesurf εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες και το επίπεδο του καθενός.
Ο αετός είναι αυτός που θα σας βοηθήσει να σκίσετε τα κύματα και να απογειωθείτε κάνοντας εντυπωσιακά άλματα. Είναι ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς, το όποιο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμόζεται στη θάλασσα. Τα μεγέθη τους αλλάζουν ανάλογα με το βάρος του surfer, την εμπειρία του και τη δύναμη του αέρα.
Η σανίδα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να δίνει περισσότερο έλεγχο στα άλματα και να βοηθά στην ισορροπία.
Ο γάντζος είναι μια ζώνη που μπαίνει στη μέση του surfer και τον συνδέει με τον αετό και ξεκουράζει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια.
Πάθος και μαθήματα είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν να απογειωθούμε και να πετάξουμε πάνω από τα κύματα!
ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass