ΣΠΑΝΙΟ ΠΟΣΤΕΡ ΤΗΣ «ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ»

Πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2017 18:45

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Σε αστρονομική τιμή πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Ντάλας το μοναδικό αυθεντικό σωζόμενο πόστερ της θρυλικής ταινίας «Καζαμπλάνκα», με πρωταγωνιστές τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

 Στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Heritage Auctions και προσέλκυσε πολλούς συλλέκτες vintage πόστερ ταινιών, το συγκεκριμένο συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και δημοπρατήθηκε έναντι 478.000 δολαρίων!.  Το πόστερ δημιουργήθηκε το 1946 και είναι ιταλικό. Δημιουργήθηκε δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά από την πρώτη προβολή της ταινίας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ήταν ένας συλλέκτης στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών ο αγοραστής θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού που ζει στην Καζαμπλάνκα, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπάει και της βοήθειας που μπορεί να δώσει σε έναν Τσεχοσλοβάκο αντιστασιακό, σύζυγο της αγαπημένης του, ο οποίος θέλει να διαφύγει από τη γαλλοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Γ' Ράιχ.

Έλαβε οκτώ υποψηφιότητες και κέρδισε τρία Όσκαρ, ανάμεσα τους Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Ακόμα και σήμερα κατατάσσεται στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass