ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αποχώρησε από το δημόσιο βίο

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2017 19:16

ΛΟΝΔΙΝΟ

Βγάζοντας το καπέλο του, ο 96χρονος πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας, αποχαιρέτησε τον δημόσιο βίο, στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του.

Στα 96 του χρόνια δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος έριξε αυλαία στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Πριν από λίγο καιρό, το Παλάτι είχε ανακοινώσει ότι ο Φίλιππος αποσύρεται από τα καθήκοντά του. Όπερ και εγένετο και επίσημα πλέον με τον ίδιο να αποχαιρετά έπειτα από 65 χρόνια βασιλικής «καριέρας».

Η αυλαία έπεσε με τον πρίγκιπα να κάνει την τελευταία του σόλο εμφάνιση αποχαιρετώντας τους Πεζοναύτες του Βασιλικού Στόλου έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στην ύστατη αυτή εμφάνιση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν Πρίγκιπα που μετά σχεδόν 7 δεκαετίες ενεργούς παρουσίας, στιγμάτισε τις πιο σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο κύκλος έκλεισε όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος, στα 96 του χρόνια πλέον, ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι έπειτα από 65 χρόνια παρουσίας στο Παλάτι, 22.200 σόλο εμφανίσεις, 5496 δημόσιους λόγους και 637 ταξίδια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου στο πλάι της Ελισάβετ, έφτασε η ώρα να αποχωρήσει.

Ντυμένος με ένα κλασικό βρετανικό αδιάβροχο και μαύρο καπέλο, όπως ορίζει η περίσταση, η κλασική φιγούρα του πάλαι ποτέ αγέρωχου πρίγκιπα αποχαιρέτισε τον κόσμο και μαζί τους τις βασιλικές του υποχρεώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass