Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε δημοπρασία πίνακας του Βαν Γκογκ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2018 19:08

 ΠΑΡΙΣΙ

Το έργο «Women mending nets in the Dunes» του ζωγράφου, Βίνσεντ Βαν Γκογκ θα δημοπρατηθεί τον Ιούνιο στο Παρίσι. Η τιμή εκκίνησης για την αγορά του πίνακα υπολογίζεται να είναι τρία με πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Ο πίνακας του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου δημιουργήθηκε στην αρχή της καριέρας του, το 1882. Αποτελεί σημαντικό έργο την καλλιτεχνική του πορεία, μιας και τότε φαίνεται πως αρχίζει να ανακαλύπτει τις ικανότητες και το ταλέντο του στην τέχνη της ζωγραφικής.

Ζωγραφίζει με λάδι σε καμβά και σχεδιάζει βαριές σκιές στο τοπίο, το οποίο είναι ένας αγρός με διάσπαρτες γυναίκες που φορούν λευκά καπέλα στα κεφάλια τους.

Πρόκειται για τον πρώτο πίνακα του Βαν Γκογκ που μπαίνει σε δημοπρασία στο Παρίσι τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο οποίος μάλιστα έχει φιλοξενηθεί ως έκθεμα σε μεγάλα μουσεία τέχνης.

Πολλοί λοιπόν λάτρεις και «κυνηγοί» έργων τέχνης, θα σπεύσουν να κάνουν τη δίκη τους προσφορά, προκειμένου να προσθέσουν στη συλλογή τους, ένα τόσο σημαντικό πίνακα. Η δημοπρασία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου, οπότε και θα ανακαλύψουμε ποιος θα είναι ο μελλοντικός κάτοχος ενός ακόμη πολύτιμου έργου του Ολλανδού καλλιτέχνη.