Γυναίκα και παπούτσια

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2013 23:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:40

Kάθε γυναίκα  από μικρή μαθαίνει να αγαπάει τα παπούτσια μέσα από τον κόσμο των παραμυθιών. Οι περισσότερες γυναίκες πάντοτε έτρεφαν μια ιδιαίτερη αδυναμία στα ωραία παπούτσια. Σήμερα παρόλο που η ύφεση έχει συρρικνώσει τις πωλήσεις γενικώς, οι γυναίκες συνεχίζουν να δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στην αγορά παπουτσιών.  

Χαρούμενα Πόδια

Πρώτα από όλα, τα παπούτσια μας προστατεύουν τα πόδια από τις εξωτερικές κακουχίες (πέτρες, αιχμηρά σοκάκια, κ.λπ). Εκτός από αυτό όμως, μας ομορφαίνουν τα πόδια και αποτελούν ένα κόσμημα των κάτω άκρων.

Όταν μια γυναίκα αγοράζει παπούτσια, αυξάνει πολύ σημαντικά τη διάθεσή της. Αυτό που λέμε shopping therapy ισχύει και με το παραπάνω. Την ώρα που αγοράζουμε τα παπούτσια, η ντοπαμίνη (ουσία στον εγκέφαλο) απελευθερώνεται στον εγκέφαλο δημιουργώντας μια αίσθηση ευφορίας, καλής διάθεσης και χαράς. Για να αστειευτούμε και λίγο, η ντοπαμίνη και κατ' επέκταση και η τρελή χαρά, αυξάνει συνεχώς μέχρι την στιγμή που διακόπτεται εντελώς ακριβώς την ώρα που δίνουμε την χρεωστική κάρτα για να πληρώσουμε τα καινούρια μας παπούτσια. Στο εμπόριο, πωλούνται ένα σωρό διαφορετικά παπούτσια. Ψηλοτάκουνες γόβες, γόβες στιλέτο, παπούτσια φλατ, μπότες, κ.λπ. Μέχρι και οι γαλότσες έγιναν μόδα! Όσο για τα χρώματα..... Αυτά ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις. Κατά καιρούς στη μόδα είναι τα έντονα χρώματα, ενώ άλλες χρονιές η μόδα επιλέγει τα διακριτικά. Χρώματα όπως το μαύρο είναι πάντα διαχρονικά. Εκτός από την ευχαρίστηση της ντοπαμίνης, τα παπούτσια είναι ικανά να κάνουν μια γυναίκα ευτυχισμένη γιατί πραγματικά είναι σαν έργα τέχνης. Σαν γλυπτά πάνω στα πόδια μας. Ως εκ τούτου, η συλλογή πολλών διαφορετικών παπουτσιών, μας δίνει την ικανοποίηση του συλλέκτη έργων τέχνης όταν αποκτάει ένα σπάνιο εύρημα.

Ψηλοτάκουνα παπούτσια

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, χαρίζουν στην γυναίκα μια υπέροχη αίσθηση ενώ ταυτόχρονα είναι σε θέση να τονώσουν την αυτοπεποίθησή της. Όπως τα ζώα συνδυάζουν το μέγεθος και το ύψος με τη δύναμη και την κυριαρχία, έτσι και η γυναίκα με τις ψηλοτάκουνες γόβες αποκτάει περισσότερο ύψος και αυξάνει το εγώ της, την αυτοπεποίθησή της και εκπέμπει μια αύρα υψηλής συχνότητας ικανή να κεντρίσει το ενδιαφέρον και του πιο δύσκολου αρσενικού. Στα παλαιότερα χρόνια, μόνο οι πλούσιες γυναίκες είχαν το προνόμιο και τα χρήματα για να αγοράζουν και να φοράνε γόβες με ψηλά τακούνια. Σήμερα τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αναφέρονται σε όλες τις γυναίκες για το λόγο αυτό οι τιμές τους κυμαίνονται από αρκετά φθηνά (ιδιαίτερα στις εκπτώσεις) έως πολύ ακριβά επώνυμα γυναικεία παπούτσια.

Γόβες στιλέτο και σεξουαλικότητα

Οι γόβες στιλέτο προσθέτουν τόσο πολύ στην εμφάνιση της γυναίκας και την κάνουν να φαίνεται πολύ ερωτική, σεξουαλική και ακαταμάχητη. Με τις γόβες στιλέτο, το σώμα της γυναίκας λαμβάνει μια πιο όρθια στάση με αποτέλεσμα να τραβάει περισσότερο την προσοχή των αντρών. Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο άνθρωπος λαμβάνει υπόψη του το ύψος του αντίθετου φύλου όταν θέλει να ζευγαρώσει. Για το λόγο αυτό, οι γόβες στιλέτο μπορούν να σου δώσουν μια ώθηση και ένα προβάδισμα στο φλερτ και τα ερωτικά βλέμματα. Άλλωστε πολλοί άντρες προσέχουν πρώτα τα παπούτσια και μετά τα ρούχα που φοράει η γυναίκα. Ποτέ δεν ξέρεις αν ο πρίγκιπας που περιμένεις ανήκει σε αυτή την κατηγορία ή όχι, για αυτό καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη και εφοδιασμένη με το πιο όμορφα παπούτσια της αγοράς.



 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass