Εκδήλωση γυναικών επιχειρηματιών

Δημοσίευση: 04 Νοε 2013 15:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:40
  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί νομοθετική πρωτοβουλία (Οδηγία) για τα Κράτη Μέλη, για την υποχρεωτική ποσόστωση των γυναικών στις Διοικητικές θέσεις ευθύνης των επιχειρήσεων, θεωρώντας το, μεταξύ άλλων, στοιχείο ανταγωνιστικότητας των εταιριών και της οικονομίας των χωρών.

Για το θέμα αυτό οργανώνεται εκδήλωση-δημόσια συζήτηση, με θέμα «Γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων-Νομοθετική υποχρέωση ή επιλογή ανταγωνιστικότητας;», την οποία διοργανώνει ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και  Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων), την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου , και ώρα 17.00, στο ξενοδοχείο «THE MET Hotel», στη Θεσσαλονίκη,με ελεύθερη είσοδο.  

Στην εκδήλωση, θα παρουσιασθεί μελέτη  που ανατέθηκε από το ΤΟΓΜΕ Μακεδονίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος η οποία καταγράφει τα στοιχεία από τις 500 μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες, καθώς και Έρευνα Γνώμης για το τι πιστεύουν τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007 – 2013 κ. Ρ. Κράτσα, η οποία θα παρουσιάσει το Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας.

Από το χώρο των επιχειρήσεων θα μιλήσουν η κ. Μαρίκα Λάμπρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος SINGULARLOGIC A.E., ο κ. Γιάννης Αψούρης, Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Ομίλου ΕΛΠΕ ο οποίος θα μιλήσει για το ρόλο του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης στην προαγωγή της γυναικείας συμμετοχής στις Εισηγμένες Εταιρείες, η κα Ίνα Αργυρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος DIOR Hellas και η κα Ειρήνη Παπαϊωάννου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΜΕΤΡΟΠΟΛ Α.Ε. Το πάνελ θα συντονίσει η κα Κωνσταντία Παπαποστόλου, Βοηθός Γενικός Διευθυντής της  EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.

Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των επικεφαλής των Φορέων της Β. Ελλάδος. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος ΣΒΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδος), ο κ. Δημήτριος Λακασάς, Πρόεδρος ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδος), ο κ. Θεόφιλος Μυλωνάς Πρόεδρος ΣΕΠΒΕ (Σύνδεσμος Εταιριών Πληροφορικής Β. Ελλάδος), η κα Σοφία Οικονομάκου Πρόεδρος ΕΕΔΕΓΕ (Ελληνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών) και η κα Λιάνα Γούτα Πρόεδρος Ο.Δ. ΤΟΓΜΕ Μακεδονίας. Τη Δημόσια Συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα Μαρία Σπυράκη.

Για περαιτέρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της ΕΕΔΕ – Τμήμα Μακεδονίας, Λ. Σοφού 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 553 318–19, αρμόδια η κ. Φλώρα Σαλαγιάννη

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass