To Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Δημοσίευση: 19 Νοε 2013 15:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:58
Το πιο σημαντικό κομμάτι των Χριστουγέννων είναι το χριστουγεννιάτικο δείπνο.
Γι’ αυτό λοιπόν επιλέξτε το σερβίτσιο του φετινού χειμώνα, λαμπάκια, κορδέλες, κεριά, λουλούδια, μπάλες κ.α ώστε να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα decor που θα έχει την προσωπική σας σφραγίδα για να εισπράξετε την ικανοποίηση των καλεσμένων σας είτε αυτοί είναι πολλά άτομα είτε είναι δείπνο για δυο.
Καλό θα ήταν για ένα σίγουρο αποτέλεσμα να αποφασίσετε ανάμεσα στα στυλ για να διακοσμήσετε εύκολα και με πρωτοτυπία το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
 
Γλυκιά Τέχνη
Παρατηρήστε τα χρώματα των ζαχαρωτών και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.
Ξεκινήστε από τα βασικά λευκά σερβίτσια στολισμένα με ιδιαίτερα – ξεχωριστά κομμάτια σε χρώματα προερχόμενα από τη χώρα των γλυκών. Μοβ φούξια χρυσό… όλα γυαλιστερά πλαστικά και λεία δίνουν στο σερβίτσιο του τραπεζιού μας αίσθηση εκκεντρικότητας.
Δοκιμάστε να τυλίξετε σε σελοφάν με πλούσιες κορδέλες γλυκίσματα που να αντέχουν σε θερμοκρασία δωματίου ή φτιάξτε μπισκότα με τα ονόματα των καλεσμένων σας και τοποθετήστε τα σε στρατηγικά σημεία πάνω στο τραπέζι. Τα λουλούδια πάντα προσθέτουν μια έκρηξη χρωμάτων σε τραπέζια σαν κι αυτά, μην φοβηθείτε να επιλέξετε τα πιο έντονα. Τοποθετήστε τα σε μια γυάλα ψαριού και βάλτε τα με θράσος στο κέντρο του τραπεζιού σας για να συνεχίσετε το χρωματικό σας σύνολο.   
 
 
Ψυχρή φύση
Το χειμώνα η φύση αλλάζει μορφή και χρώματα. Φέτος τα Χριστούγεννα φιλοξενήστε την στο σπίτι σας κάνοντάς της το τραπέζι.
Δημιουργήστε δικές σας κατασκευές όπως σουπλά από λευκό βότσαλο, τυλίξτε τις χειροπετσέτες σας με αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε κουκουνάρια στα πιάτα σας. Φτιάξτε ένα κεντρικό έκθεμα από κλαριά πευκοβελόνες και πέτρες, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να έχει ψυχρό αποτέλεσμα γι’ αυτό να είστε αυστηροί με τα υλικά που θα πάρετε από τη φύση. Ίσως αυτό το στυλ στησίματος να είναι το μοναδικό που μπορεί να συνοδεύσει ένα λευκό στολισμένο δέντρο. Αναζητήστε τα χρώματα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε ουρανό – γκρι μπλε θάλασσα - πετρόλ κορμός ενός δέντρου - θαμπό καφέ. Με αφορμή αυτό το τραπέζι θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε το χειμερινό τοπίο που δύσκολα επιχειρούμε να το ζούμε όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή αλλά και να δημιουργήσετε ένα decor που μπορεί να κατεβάζει τη θερμοκρασία ανεβάζει όμως τον κόσμο του design στα ύψη.     
 
 
Λευκό
Σε ένα ζεστό περιβάλλον ένα λευκό σερβίτσιο δείχνει φρέσκο και καθαρό. Θα σας συμβούλευα να κρατήσετε τις καμπύλες στους όγκους του σερβίτσιου και των διακοσμητικών αντικειμένων που θα χρησιμοποιήσετε για να εξασφαλίσετε την αίσθηση της ηρεμίας στο τραπέζι σας.
Απαραίτητα στις γιορτές είναι τα φρέσκα λουλούδια επιλέξτε μόνο λευκά άνθη για να δείχνει ακόμα πιο φρέσκο το σύνολό μας. Τοποθετήστε τα στο κέντρο του τραπεζιού, προσοχή όμως να μην εμποδίζουν την επικοινωνία των καλεσμένων σας.
Πινελιές από λαμπερά μέταλλα, χρυσό και κρύσταλλα προσθέτουν glamour αίσθηση σε ένα τραπέζι που απευθύνεται σ’ αυτούς που αγαπάνε την αγνότητα.
 
 
Μοντέρνο-Κλασικό
Αν επιλέξετε τα παραδοσιακά Χριστούγεννα είναι ώρα να βγάλετε έξω τα κρύσταλλα και τις πορσελάνες σας. Αυτό το χρόνο δοκιμάστε να μπερδέψετε μεταξύ τους οικογενειακά κειμήλια με μοντέρνα κομμάτια. Το κλειδί της επιτυχίας για το απόλυτο mixing style είναι να βρείτε κοινό θέμα ανάμεσα στα χρώματα στα υλικά ή στους όγκους των αντικειμένων αυτών. Κλασικά κομμάτια μπορούν επίσης να ισορροπήσουν με μοντέρνες πινελιές όπως για παράδειγμα μια ταπετσαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τραπεζομάντιλο. Επιλέξτε το παραδοσιακό κόκκινο χρώμα των Χριστουγέννων συνοδέψτε το με χρυσό και εξασφαλίστε στα σίγουρα ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Σε ένα παραδοσιακό τραπέζι δεν μπορούν να λείπουν τα κεριά που δίνουν την αίσθηση της συντροφικότητας και της θαλπωρής. Ακόμα εστιάστε στα συναισθήματα των καλεσμένων σας μαντέψτε τι θα επιθυμούσε ο καθένας και τοποθετήστε σε κάθε πιάτο ένα μικρό δωράκι που όσο ευτελές κι αν είναι θα δώσει σε όλους μεγάλη χαρά.     
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass