ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

Ξυπνήστε όμορφη!

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 19:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:22
   
Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και εκμεταλλευτείτε την ώρα του ύπνου για να ανανεωθείτε στο σώμα αλλά και την ψυχή. Έχετε ευχηθεί ποτέ να πέσετε για ύπνο και το επόμενο πρωί που θα ξυπνήσετε να φαίνεστε νεότερες; Υπό μία έννοια αυτό συμβαίνει, αφού την ώρα που εσείς κοιμάστε, το σώμα σας ξεκινά μια διαδικασία επανόρθωσης και ανάπλασης.
 
Ενώ εσύ κοιμάσαι
Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ο ύπνος ευνοεί το δέρμα:
*Το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα, αφού οι μύες και το πεπτικό σύστημα υπολειτουργούν εκτός αν έχετε δειπνήσει πολύ αργά το βράδυ και με αυτόν τον τρόπο μεταφέρει με μεγαλύτερη ευκολία οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ανανεωθούν τα κύτταρα.
*Τη νύχτα ενεργοποιείται και η φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, αυτής της τόσο σημαντικής πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για να διατηρεί ελαστικό τον κυτταρικό ιστό του δέρματος.
*Επίσης, οι ορμόνες που παράγονται ενώ εσείς κοιμάστε προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, π.χ. βοηθούν στη διαδικασία ανάπλασης του ιστού του δέρματος.
Αυτές οι παράμετροι βοηθούν το σώμα, την επιδερμίδα και τα μαλλιά να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις που δέχονται από το περιβάλλον.
Έξι τρόποι για να βελτιώσετε τον ύπνο σας
*Αποφύγετε καθετί διεγερτικό, όπως τσάι ή καφέ, μετά το δείπνο. Το σύστημά σας θα χρειαστεί αρκετές ώρες για να τα αποβάλει.
*Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον δύο ώρες από το φαγητό πριν πέσετε στο κρεβάτι, ενώ φροντίστε το δείπνο σας να αποτελείται από ελαφριές τροφές. Τα πλούσια σε λιπαρά φαγητά δυσκολεύουν την πέψη και θα κάνουν τον ύπνο σας ανήσυχο.
*Χαλαρώστε το σώμα σας με λίγη ήπια άσκηση, όπως γιόγκα ή χορό.
*Βυθιστείτε στην απόλαυση, προσφέροντας στον εαυτό σας ένα αναζωογονητικό αφρόλουτρο που θα απομακρύνει την ένταση της ημέρας. Καλύτερα ακόμη, ζητήστε από το σύντροφό σας να σας κάνει ένα ελαφρύ μασάζ με ειδικό λάδι.
*Αφήστε κάθε άγχος και στρες έξω από την κρεβατοκάμαρά σας. Πριν κλείσετε τα μάτια, τσεκάρετε αν οι μύες του σώματος και του προσώπου σας είναι σφιγμένοι. Πάρτε βαθιές αναπνοές, κάντε θετικές σκέψεις και απολαύστε τον ύπνο σας χωρίς καμία ανησυχία.
 
Η ώρα του ύπνου αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να περιποιηθείτε το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια και τα μαλλιά σας. Λίγο πριν ξαπλώσετε απλώστε στις επίμαχες περιοχές τα ειδικά προϊόντα περιποίησης, έτσι, ώστε το πρωί που θα ξυπνήσετε η επιδερμίδα σας να είναι βελούδινη και μεταξένια. 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass